Байдън се срещна със Зеленски в Хирошима и обяви нов пакет военна помощ за Украйна

Байдън се срещна със Зеленски в Хирошима и обяви нов пакет военна помощ за Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви нов пакет военна помощ за Украйна, предаде Ройтерс.

На среща с президента на Украйна Володимир Зеленски в кулоарите на срещата на лидерите от Г-7 в японския град Хирошима Байдън каза на украинския лидер, че САЩ правят всичко възможно, за да засилят отбраната на Украйна.

Новият пакет военна помощ включва боеприпаси, артилерия и бронирани бойни машини, поясни американският президент.

По-рано Politico цитира неназовани официални лица, според които Байдън възнамерява да обяви нов пакет от помощи за Украйна на стойност около 375 млн. долара на срещата на върха на Г-7 в Хирошима. Изданието съобщи, че новият пакет ще включва допълнителни боеприпаси за артилерия, бронирани машини и противотанкови оръжия, "т.е. всички същите оръжия и оборудване, които вече са доставени на Киев".

Русия изпрати нота до страните от НАТО във връзка с оръжейните доставки за Украйна. Руският външен министър Сергей Лавров отбеляза, че всеки товар, съдържащ оръжие за Украйна, би бил легитимна цел за Русия. Руското външно министерство заяви, че страните от НАТО си "играят с огъня", като доставят оръжия на Украйна. Кремъл заяви, че изпомпването на оръжия в Украйна от Запада не допринася за успеха на руско-украинските преговори и ще има отрицателен ефект. Лавров каза още, че САЩ и НАТО са пряко замесени в конфликта в Украйна, "включително не само чрез доставка на оръжия, но и чрез обучение на персонал... на територията на Обединеното кралство, Германия, Италия и други държави".

Източници: БТА, РИА Новости

Коментари

  • Маги

    21 Май 2023 9:54ч.

    Личното ми мнение е, че умните партии трябва умно да избират водещите си представители, така че те да са наистина харесвани от останалите хора и да имат желание да им подражават, да им симпатизират и затова да гласуват за тях. Обратното само вреди, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекуващ лекар

    21 Май 2023 10:19ч.

    Вижда се, че и пигмея-клоун нашмъркания Vолодимир Zеленски е прост като налъм, а Бай Хлопни Дъска го лъже, че налъм може и да цъфне!!! Само ако е американско ГМО !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валя

    21 Май 2023 11:55ч.

    Развеселихте ме? Много точно ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В последно време имам силни съмнения, че това е първоначалния Зеленски

    21 Май 2023 10:11ч.

    Стойката му, маниерите, погледа, мисля, че това не е той. Колко може да се издържи на силни наркотици?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И както учат днес япончетата

    21 Май 2023 10:18ч.

    СССР е хвърлил атомните бомби над Хирошима и Нагасаки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    21 Май 2023 10:33ч.

    Така е! Младите японци не знаят, че атомните бомбандировки над техните градове са направени от американците! То скоро и нашите млади хора ще знаят, че американците са ни освободили от турско робство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    21 Май 2023 11:11ч.

    някой в руските телеграм канали отбеляза многонточно, че т.нар. "лидери на свободния свЕт" от Г7 всъщност се ползват с изключително нисък рейтинг на доверие в страните си, така че реално погледнато не могат да представляват когото и да било сериозно. Байдън - 39%, Трюдо 38, Шолц - 36, Сунак - 34, Макрон - 25%. Трагедията е пълна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Май 2023 12:36ч.

    Да наблегнат на транспортни самолети и гвинтокрили (хеликоптери - на украински, та посланичката да ме похвали)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    21 Май 2023 13:36ч.

    Страните от Г7 са взели през годината 8-пъти по-големи заеми-помощи от МВФ, в сравнение с Африканските страни, заяви Гутиериш на форума на Г7! Ама иначе, продължавате да сте корназ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джеки Чан от Волуек

    21 Май 2023 15:21ч.

    Наркоман-Зеленски: "Тези, които са там в Кремъл, повярвайте ми, ще свършат зле. Макар че не знам как, честно казано, бих желал това да свърши скоро. Казано накратко, сигурен съм че няма да е от естествена смърт.” Не знаем кой ще умре, защото пътищата Господни са недостижими, му отговори: заместник-председателят на Съвета за сигурност на РФ Дмитрий Медведев. "Но един наркоман намиращ се в Киев, просто има шанс да загине именно от собствените си ръце. Да приключи с живота си, като се е самоубие страхливо. Така както го направи Хитлер, след като е погълнал кучешка отрова", каза Медведев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи