Байдън се опитва да мобилизира демократите, Тръмп намекна, че може да се кандидатира за президент

Байдън се опитва да мобилизира демократите, Тръмп намекна, че може да се кандидатира за президент

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Днес в последния ден преди изборите Байдън ще има последен предизборен митинг в Мериленд, щат, който граничи с федералната столица Вашингтон, а Тръмп ще бъде на митинг в оспорвания щат Охайо. На междинните избори на 8 ноември в САЩ се гласува за подновяване на състава на Камарата на представителите и на една трета от състава на Сената на американския Конгрес. Паралелно с това се произвеждат и много местни избори, съобщава БТА.

Президентът на САЩ Джо Байдън се опита да мобилизира демократите в навечерието на междинните избори в САЩ, на които републиканците може да победят, предаде Франс прес.

"Ако всички вие отидете да гласувате, демокрацията е спасена, това не е шега", каза Байдън по време на предизборна проява в университета "Сара Лоурънс" северно от Ню Йорк. "Сега е моментът за вашето поколение да защитава демокрацията, да я опази, да я избере", допълни той, след като припомни щурма срещу Конгреса на 6 януари 2021 г., извършен от симпатизанти на тогавашния президент Доналд Тръмп.

От своя страна Тръмп участва в предизборна проява в щата Флорида. Там в Маями той отново подхрани очакванията, че може да се кандидатира за изборите за президент след две години, като заяви: "Може би ще трябва да го направя отново". Тогава неговите привърженици започнаха да скандират: "Още четири години! Още четири години!".

Фактът, че Байдън избра да участва в предизборна проява в щата Ню Йорк, който е бастион на демократите, а Тръмп - във Флорида, който подкрепя републиканците, говори, че за двата политически лагера вече не става дума да убедят онези, които не знаят за кого ще гласуват, да ги подкрепят, а да накарат колкото се може повече свои поддръжници да отидат да гласуват в една страна, в която партийните разделения са по-дълбоки от когато и да е било.

Днес в последния ден преди изборите Байдън ще има последен предизборен митинг в Мериленд, щат, който граничи с федералната столица Вашингтон, а Тръмп ще бъде на митинг в оспорвания щат Охайо.

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • Тръмп намекна...

    07 Ное 2022 9:58ч.

    нищо не е намеквал - направо твърдо си каза, че след изборите на 8-ми ще се кандидатира отново за президент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи