Байдън: САЩ ще продължат да подкрепят евроатлантическия курс на Грузия

Байдън: САЩ ще продължат да подкрепят евроатлантическия курс на Грузия

САЩ ще продължат да подкрепят Грузия в процеса на реформи, както и да помагат за укрепване на нейната позиция по отношение на евроатлантическата интеграция. Това се казва в писмо на президента на САЩ Джо Байдън, адресирано до грузинския премиер Иракли Гарибашвили по повод Деня на независимостта на републиката, съобщава ТАСС.

„Съединените щати ще продължат да подкрепят грузинския народ по пътя към изграждането на мирно бъдеще, просперитет и демократична свобода. Съединените щати ще продължат да оказват силно партньорство на грузинския народ в процеса на реформи и укрепване на позицията на страната в евроатлантическата общност“, се казва в писмото на американския президент.

Байдън отбеляза също, че оценява приноса на Грузия към глобалната сигурност. „Ние високо ценим вашия принос към глобалната сигурност през 30-годишните ни двустранни отношения, включително в Афганистан, в контекста на нашия споделен ангажимент и самоотверженост“, се казва в писмото.

Грузия отбелязва 104-та годишнина от независимостта си в четвъртък. На 26 май 1918 г. е провъзгласена Грузинската демократична република след отделяне от Руската империя, припомня ТАСС.

 

 

 

Коментари

  • На мен едно ми е чудно, гледайки картата, как така още не са приели Монголия за член на Натото?!

    26 Май 2022 10:51ч.

    И Северна Корея също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    26 Май 2022 10:58ч.

    Щом ги подкрепят Сащ, "просперитетът" им е в кърпа вързан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    26 Май 2022 11:51ч.

    може ли САЩ да спрат да помагат на когото и да било? след тях и потоп!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    26 Май 2022 12:34ч.

    оставете грузия не се заяждаите с русия оправете си вашата къщичка защото всеки ден се убиват деца в прехвалената ви демокрация

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кукувица му изпила ума

    26 Май 2022 13:15ч.

    После пак Путин ще е виновен, че БайПън вземал такива безумни решения. А пита ли някойй грузинците дали искат да загубят още свои хора и територии, поемайки неясни ангажименти с предизвестен край?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи