Байдън с рекордно нисък рейтинг от 36%. 68% смятат, че е твърде стар

Байдън с рекордно нисък рейтинг от 36%. 68% смятат, че е твърде стар

Процентът на одобрение на работата на президента на САЩ Джо Байдън е достигнал най-ниското си ниво от 36% по време на престоя му в Белия дом, съобщи ABC News, позовавайки се на данни, предоставени от Langer Research Associates.

На свой ред 56% от хората имат отрицателно мнение за работата на действащия президент.

Останалата част от анкетираните се затрудняват да отговорят.

Освен това според проучване на ABC News, проведено съвместно с Washington Post, 68% от американците смятат, че 80-годишният Байдън е твърде стар, за да се кандидатира за втори мандат.

Докато 44% от анкетираните смятат, че вероятният съперник на Байдън на изборите през 2024 г., 76-годишният бивш президент Доналд Тръмп, е твърде стар.

В същото време, отбелязва ABC News, много от анкетираните отбелязват умствената острота и доброто здраве на Тръмп за възрастта му, докато в случая с Байдън участниците в допитването имат съмнения и по двата въпроса. Също така според проучването 54% от американците смятат, че Тръмп се е справил отлично с икономическите трудности по време на мандата си.

Коментари

  • Проблемът

    08 Май 2023 10:30ч.

    Не е толкова че е стар( въпреки че и това е от значение), а че е дементен. Нито може да взема сам решения, нито има смисъл от преговори с него. А хората които го управляват не излизат на светло. Всъщност, ако има преговори, трябва да се водят с тях. Но как да преговарящ с някой който не се показва, и не признава че той е истинският човек който взема решенията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Nikolay

    08 Май 2023 10:54ч.

    завалията

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    08 Май 2023 13:07ч.

    Старият каубой Джо му хареса Белия дом,не му се тръгва,но Тръмп с единия крак вече е вътре,затова място за двама няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи