Байдън с обещание за 690 милиона долара за програми за демокрация по целия свят

Байдън с обещание за 690 милиона долара за програми за демокрация по целия свят

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Президентът на САЩ Джо Байдън открива днес втората Среща на върха за демокрация с обещанието, че неговата страна ще похарчи 690 милиона долара в подкрепа на програми за демокрация по света, предаде Асошиейтед прес.

Правителството на Байдън иска да използва двудневния форум във Вашингтон, за да насочи усилията към това "технологиите да работят за, а не против демокрацията", каза висш американски служител, пожелал анонимност. По думите му американското правителство се е споразумяло с 10 държави за принципи, от които да се ръководят властите при използване на технологии за наблюдение. 

Байдън често говори, че САЩ и техните съюзници се намират във важен момент, при който демокрациите трябва да покажат, че могат да превъзхождат авторитарните режими. Срещите на върха, които той обеща като кандидат-президент през 2020 г., се превръщат във важна част от усилията на неговото правителство за изграждане на по-задълбочени съюзи и подтикване на клонящите към авторитаризъм държави към извършване най-малко на умерени реформи. За участие в сегашния форум са поканени около 120 лидери от целия свят.

Новото финансиране ще се съсредоточи върху програми, които подкрепят свободни и независими медии, водят борба с корупцията, укрепват правата на човека, насърчават технологии, подобряващи демокрацията, и подкрепят свободни и честни избори.

По-рано тази седмица Байдън подписа указ, ограничаващ използването на средства за търговски шпионаж от американското правителство, употребявани за следене на правозащитници, журналисти и дисиденти по света.

 

Източник: БТА

 

 

 

 

Коментари

  • Отвратена

    29 Март 2023 15:47ч.

    Стига вече с неговата демокрация по света! не сме я искали. Да отива в старчески дом за хора с деменция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байдън с обещание за 690 милиона долара за програми за демокрация по целия свят

    29 Март 2023 15:50ч.

    демек за ората на дедо Шори

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    29 Март 2023 16:03ч.

    А "свободните и независими" Нова ТВ, БТВ и БНТ какъв дял ще получат? Че Лорчето Крумова се е сдобила само с 93 хил. , а тя, бедната, толкова се старае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    29 Март 2023 16:10ч.

    приемам казаното от Байдън като директна заплаха за мира. демократизиране и тероризиране нямат голяма разлика като физическо понятие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    29 Март 2023 16:20ч.

    Тези пари са за НПО-та или за евромайдани?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ са сатани

    29 Март 2023 17:17ч.

    Ние умело знаем да си превеждаме определени думички на уродите от сащ! Под "демокрация" по целия свят изчадията от сащ имат предвид - нагло, арогантно, платено натрапване на обратността! Уродите от сащ съвсем нагло си заявяват, че да си хетеро е ненормално! Изчадията от сащ изказват тезата, че да си обратен е правилно! Българското общество трябва да сочи с пръст такива хора, такива послания и да ги подиграва! Извращенията са за сочене с пръст! България е християнска страна и всякакви евроатлантически/джендератлантически извращения да си ги отглеждат в страната на най-многото изчадия на планетата - страната на злото и страната на сатаната - сащ! България трябва да прекъсне всякаква дипломация със сащ и незабавно да закрие посолството на сащ, заедно с всичките им бази в България! Носят се слухове, че агресорът сащ в базите извършва биологични операции в лабораториите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • махайте се от Европа американски ненормалници

    29 Март 2023 17:21ч.

    Време е за ядрен армагедон и на всеки 100 метра на територията на сащ да падат бомби с надпис "демокрация"!! Това заслужават тези твари от сащ! Насилствено натрапват обратността си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • badfinger

    29 Март 2023 17:49ч.

    Да ни пази Бог от английска дипломация , американска демокрация и руска окупация .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи