Байдън: Путин вече загуби войната в Украйна

Байдън: Путин вече загуби войната в Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руският президент Владимир Путин "вече е загубил войната" в Украйна, заяви днес американският му колега Джо Байдън, според когото Москва в крайна сметка ще преговаря, предвид украинското контранастъпление, предаде Франс прес.

Байдън каза, че очаква украинската контраофанзива да доведе до преговори с Русия и добави, че не очаква войната да продължи няколко години.

"Надявам се, и това е моето очакване, че Украйна ще постигне значителен напредък в офанзивата си и че това ще доведе до преговорно решение в някакъв момент", заяви Байдън на пресконференция при посещението си във финландската столица Хелзинки. 

Украйна ще стане член на НАТО, но не и докато бушува война между Москва и Киев, добави президентът на САЩ Джо Байдън. "Въпросът не е дали трябва или не трябва да се присъединят към НАТО, а кога могат да се присъединят и ще се присъединят към НАТО", отбеляза той ден след срещата на върха на алианса във Вилнюс, на която не беше представен график за приемането на Украйна.

Байдън омаловажи опасността руският президент Владимир Путин да използва ядрени оръжия след новите заплахи от страна на Москва във връзка с евентуалната доставка на западни изтребители Ф-16 за Украйна. "Не мисля, че има някаква реална перспектива Путин да използва ядрено оръжие. Не само Западът, но и Китай и останалата част от света казаха: "Не стигайте дотам", каза президентът.

Байдън се пошегува, че лидерът на руската наемническа групировка "Вагнер" Евгений Пригожин може да бъде елиминиран след неуспешния си бунт срещу Москва, като заяви, че трябва да "внимава какво яде". "Един Бог знае какво ще стане. Дори не съм сигурен къде се намира и какви контакти има. Ако бях на негово място, щях да внимавам какво ям. Щях да гледам менюто", посъветва президентът на САЩ.

Той добави, че е решен да направи "всичко възможно", за да освободи американския журналист Еван Гершкович - кореспондент на в. "Уолстрийт джърнъл", който се намира в руски затвор вече повече от 100 дни. "Сериозен съм по отношение на размяната на затворници. Решен съм да направя всичко по силите си, за да освободим американците, които са задържани незаконно в Русия или другаде. И този процес е в ход", подчерта той на пресконференцията.

Източник: БТА

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Самарин

    13 Юли 2023 22:05ч.

    Старият Джо,явно не си е изпил подходящите хапчета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Робовладелецът Вашингтон

    13 Юли 2023 23:00ч.

    Хептен е изкукуригал, завалията! Не мисля, че полуживият Бай Хлопни Дъска, си мисли, че ще го доживее?!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Хлопни Дъска

    14 Юли 2023 1:05ч.

    На границата на УСрайна ще пише : Укропитеци, работата в Сибир ще ви направи свободни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байдън: Путин вече загуби войната в Украйна

    14 Юли 2023 1:20ч.

    Дайте шампанското, да празнуваме тогава! Бай Джо просто се радва, че тая сутрин не се е опикал както обикновено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • трябва да "внимава какво яде"

    14 Юли 2023 1:25ч.

    Казва го човекът, който всяка сутрин гледа какво сере.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    14 Юли 2023 1:35ч.

    Не е баш така. Имаше няколко наши български анализатори които преди доста време казаха, че началото на края на тази война ще се види, след като управляващите в САЩ изкарат положението на фронта като "победа" за Украйна. Даже от пропагандна гледна точка бойните действия сега бяха обявени като "контраофанзива". Най-вероятно ще се търсят или някакви преговори или споразумение за някакво временно прекратяване на огъня докато траят изборите и избирателната кампания в САЩ. А аз мога да ви твърдя, че по начина по който западните медии представят войната, това се описва като колосални загуби за Русия --- над 80% от американците вярват на тази пропаганда или поне не се замислят. Така войната срещу Ирак бе обявена като "Война срещу терора" и над 85% от американците вярваха, че Садам Хюсеин е участвал лично в подготовката на атентатите от 11.09. Това е от американска страна, а дали Русия ще играят в този сценарий аз не знам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ура, надупихме агресора

    14 Юли 2023 9:25ч.

    Че гребем с черпаците на корем

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радио Ереван

    13 Юли 2023 22:05ч.

    Горкия... Този път поне не е сбъркал държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да се чуди човек

    13 Юли 2023 22:10ч.

    да се смее ли, да плаче ли...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    13 Юли 2023 22:10ч.

    Да, да, така е Бай Дън. Нацистите си върнаха Крим, а Укровермахта още малко и ще е на Червения площад. Баси тъпира !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пилците се броят на есен

    13 Юли 2023 22:10ч.

    И не е задължително да е есента на тази година.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    13 Юли 2023 23:25ч.

    Тъй, тъй, байдън е млад пич, сигурно може да почака до някоя си есен. За пилците не знам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    13 Юли 2023 22:13ч.

    Бай Дрън - дрън си е шегаджия от преди почти петдесет годни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НИКИ

    13 Юли 2023 22:38ч.

    тоя те живее в реалния свят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Спън пак се опитал да вдига самолета

    13 Юли 2023 22:39ч.

    Колко пъти още да се спъвам и да падам? А така ми се искаше да не се спъвам и да не падам, особено по (самолетни) стълби...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    13 Юли 2023 22:42ч.

    Все така да губи. После част от Литва и пак губи. Поске част от Латвия и пак губи. После част от Естония и пак губи. Полша разделена с ФРГ и пак губи. Голямо губене според САШтисаната мумия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    13 Юли 2023 22:44ч.

    хептен е изкукуригал, завалията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Губи всеки ваш съюзник, който сте хванали за гушата

    13 Юли 2023 22:50ч.

    засега май само Орбан и Ердоган не са позволили това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    13 Юли 2023 23:19ч.

    Бай Спън предложил на Ердоган помощ от 14-15 млрд долара "за стабилизиране на икономиката и турската лира", които МВФ щял да отпусне на Турция. Явно МВФ е нещо като личния му портфейл на американския диктатор, а представете си колко притисната до стената е горката Турция, на която глобалистите устроиха катастрофално земетресение. Хич не му завиждам на Ердоган

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А на нас завиждаш ли

    13 Юли 2023 23:37ч.

    че без земетресения намаляхме и намаляваме катастрофално и се оставихме да ни обезоръжат, за разлика от Ердоган, при който "горката Турция" няма проблеми с растящото си население и наличие на модерни оръжия? Познай у кого е бъдещето, а може би и настоящето? Кому никой няма да завижда тогава? Има ли някой друг съсед на Турция да не е бил за завиждане? Намерил кому да не завижда умника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    13 Юли 2023 23:08ч.

    Нищо добро не ги чака краварите с тоя малоумник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    13 Юли 2023 23:14ч.

    Защо ли вярвам повече на полковник Макгрегър, опитен военен, който казва, че 404 вече няма никакъв шанс за спасение, отколкото на тоя нещастен стар олигoфрен, дето сам не знае на кой свят е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Игор Левитас: За вилнюския цирк и киевския клоун

    13 Юли 2023 23:15ч.

    Една от емблематичните атракции на шоубизнеса на 19 век е циркът на Финиъс Тейлър Барнъм. Всъщност той стана известен по-скоро като цирк от изроди. Лилипутски сватби, мъж с кучешко лице, русалки от Фиджи, сиамски близнаци, дъщеря на индиански вожд, жена с брада — Барнъм не презираше нищо. В работата си Барнум успешно използва методи, които се използват активно в съвременната реклама и маркетинг. Измина век и половина и герои като експонатите от цирка на Барнъм се превърнаха в елементи от ежедневието: жени с бради, мъже, превърнати в жени, жени, превърнати в мъже, хермафродити, маскирани като нормални хора. И това вече не е цирк. Това са героите на статиите във вестниците, героите на телевизионните репортажи, все пак нашите съседи. Те живеят до нас, за тях се говори, пише, показва, а маркетингът на Барнъм бледнее пред PR-а на тези лица. Но те, въпреки всички усилия на медиите, са скучни. Днес най-модерното забавление е циркът на политическите изроди. Основната му разлика от цирка на Барнум е, че отделните домашни любимци на предприемчивия предприемач винаги са работили като един екип, въпреки че са обикаляли по целия свят. Сегашните изроди работят както самостоятелно, така и в екип, наречен НАТО. Отделно всеки от тях работи в своята страна, заедно се събират на така наречените срещи на върха и конференции. Трябва да кажа, че тези два цирка имат едно общо нещо - пикът на тяхната активност падна по време на големи военни операции. Циркът на Барнъм изнесе представления във време, когато имаше брутално изтребление на индианците, Съединените щати анексираха териториите, които сега са щат Тексас, плюс въстанието в Полша, революциите във Франция, Австрийската империя, Германия, Италия държави, Дунавските княжества, въстанията в Китай, Кримската война и много други войни, довели до множество жертви. Циркът на НАТО, за разлика от цирка на Барнъм, не се опитва особено да отклони вниманието на публиката от ужасите на войната, напротив, той се опитва да увеличи, разшири, изведе тези ужаси в световен мащаб. Току-що се състоя цирково представление в град Вилнюс. Столица на литовския регион. Всъщност от 1569 г. Вилнюс принадлежи на Полша, а по-рано, според магдебургското право, е свободен град. Става столица, когато Съветският съюз прехвърля тези земи на новосформираната Литовска ССР. Следователно декомунизацията на Литва трябваше да започне с връщането на Вилнюс на Полша. Трябва да кажа, че цирковият спектакъл във Вилнюс беше успешен. Организаторите успяха да съберат почти всички политически джуджета и изроди. Гвоздеят на програмата беше изпълнението на окончателно полудял старец. Два дни преди заминаването му за Европа той беше показан на хората на плажа с книга в ръце. Снимано специално отдалеч, за да не се вижда как държи книгата (може и с главата надолу) и какво уж чете. Старецът беше показан на хората полугол, но в сравнение с атлетичната фигура на руския президент (и за това те снимаха), дядото изглеждаше, меко казано, доста слаб. Между другото, една от реакциите на цирка на Барнъм бяха думите "Всяка минута се ражда по един издънка". Това е точно описание както на снимката с американския президент, така и на целия, както се казва, цирк с коне във Вилнюс. Всички оратори казаха едно и също нещо, но думите им нямаха смисъл. Така че преди статистите в руския театър създаваха шума на тълпата - всеки актьор казваше: "Какво да кажа, когато няма какво да кажа." С различни гласове, с различна интонация и скорост - невероятно! Само че този път текстът за екстрите беше различен: „когато има условия за това“, „гаранции за сигурност“ и други подобни. ▼ ПРОЧЕТЕТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕТО НА НОВИНАТА ▼ Временами кто-то из массовки выходил вперед и говорил: «Мы будем поддерживать Украину, пока у нас у самих экономика не станет как на Украине, и поэтому мы посылаем вам все списанное вооружение». Потом возвращался в массовку и продолжал петь в общем хоре известную в пору моей юности песню «Зачем, зачем, я не знаю, зачем кричат попугаи…» и при этом удивленно поглядывал на партнеров по хору. Отдельно хочется выделить выступления бывшего советского агента КГБ Столтенберга с кличкой Стеклов. Ныне он является главным в цирке НАТО. Школа КГБ — хорошая школа. Худой и длинный, чем-то похожий на Ипполита Матвеевича Воробьянинова, выходя на трибуну, он каждый раз несет или полнейший бред, который никто понять не может, либо строит свою речь так, что каждое четное предложение опровергает каждое нечетное. Единственное, что он повторяет с упорством маньяка, — «а Кремль должен быть уничтожен». Помните, был такой римлянин Муций Сцевола, который, даже когда карфагеняне жгли ему руку, повторял: «А Карфаген должен быть разрушен». И этот такой же фанатик. Но поскольку все мы бывали в цирке, то прекрасно знаем, что всю программу держит коверный. Так называется клоун, который почти все время на ковре. В Вильнюсе, как и повсюду за последнее время, эту роль прекрасно исполнял Зеленый клоун. Кстати, это новое слово в цирковом искусстве. Раньше было всего два клоуна — Рыжий (он же Август) и Белый. Ныне их стало три. Причем Зеленый, в отличие от старых клоунов, ушел от стереотипов. Во-первых, он не меняет свои репризы. А они у него на редкость однообразные: «Дай денег. Дай оружия!». Во-вторых, у него отвратительный костюм. Нет, про него нельзя сказать «корова языком жевала». Как и нельзя сказать, что в глаженье его костюма принимала участие другая, прямо противоположная часть тела коровы. Все как с иголочки, выглажено, вылизано — видно, что над каждой маечкой трудилась по меньшей мере рота портних. Но сам этот противный цвет — не хаки, не зеленый, а ну оставим неприятное… В-третьих, в отличие от старых клоунов, Зеленый давно утратил чувство собственного достоинства. Ради криков «Браво!» с балкона, заполненного люмпенами, и снисходительного похлопывания по плечу коллегами из цирка, он готов прыгнуть с трапеции из-под купола цирка без всякой страховки. Но сега шоуто свърши. Някои хора го харесаха, други не. След като погълнаха гурме ястия, спаха с елитен ескорт, подремнаха на срещи, нашите гълъби на мира започнаха да се разпръскват над своите отдавна замърсени гнезда. Нищо не се е случило. Зеленият клоун беше особено недоволен от представянето. Той поиска само членство в НАТО, И погледът му показваше жива мъка, И някой просто го сложи в протегнатата му ръка. Игор Левитас Всички публикации на автора 3821 Агресията на НАТО срещу Русия Агресията на НАТО срещу Русия 13.07Какво пречи на Русия да спечели конфликта в Украйна - анкета на EADaily 13.07Марочко обясни защо руските ВКС са нанесли масиран удар по Змийския остров 13.07Съветникът Подоляк за първи път говори за изоставянето на Крим ВСИЧКИ НОВИНИ В ИСТОРИЯТА Разпадане на Украйна Разпадане на Украйна 13.07Какво пречи на Русия да спечели конфликта в Украйна - анкета на EADaily 13.07Марочко обясни защо руските ВКС са нанесли масиран удар по Змийския остров 13.07Съветникът Подоляк за първи път говори за изоставянето на Крим ВСИЧКИ НОВИНИ В ИСТОРИЯТА Русофобия и возрождение нацизма Русофобия и возрождение нацизма 13.07МИД России попал в оборот к сутяжникам по авторским правам за фотографии 13.07Вадим Трухачев: В НАТО жёстко отвели Украине роль пушечного мяса 13.07Берлин увеличил заказ на боеприпасы у Rheinmetall для танков «Леопард-2» ВСЕ НОВОСТИ СЮЖЕТА Постоянный адрес новости: eadaily.com/ru/news/2023/07/13/igor-levitas-o-vilnyusskom-cirke-i-kievskom-kloune Опубликовано 13 июля 2023 в 15:25 Читайте EAD: НовостиДзенНовости Все новости 19:47Какво пречи на Русия да спечели конфликта в Украйна - анкета на EADailyЧто мешает России победить в конфликте на Украине — опрос EADaily 19:45Египет и Эфиопия могут достичь исторического соглашения 19:40Наложили лапу: украинцы довели родословную трезуба до эпохи динозавров 19:27Саудовская Аравия поднажала на российский мазут 19:18МИД России попал в оборот к сутяжникам по авторским правам за фотографии 19:08Gloria mundi: жизнь повернулась к Зеленскому Западом 18:56В Москве задержали замглавы Минцифры Максима Паршина 18:50Напред без изолация: Владимир Путин обяви нов национален проектВперед, не изолируясь: Владимир Путин анонсировал новый нацпроект 18:37Последний кусочек пазла: буйные приступы гнева у Байдена — признак деменции 18:30«Талибан»* возмущен тем, что проблему наркоторговли используют для шантажа 18:03Эксперт: Байден хочет «купить» одобрение Анкарой членства Швеции в НАТО 17:41Lego так и не закрыла юрлицо на территории России 17:37ЕС и НАТО будут держать Молдавию с Украиной в «комнате ожидания» — эксперт 17:20Внешний долг России достиг минимума за последние 17 лет 17:15В ЕС липсват достойни предложения за газЕвросоюзу не хватает достойных предложений по газу 17:11Евро и доллар различно торгуются к рублю: курс ЦБ РФ на 14 июля 16:53В Белоруссии изменили список террористов: без Протасевича, но с новыми именами 16:46Марочко пояснил, для чего ВКС России нанесли массированный удар по острову Змеиный 16:45Киев уже получил кассетные боеприпасы от США, но пока их не применял — генерал ВСУ 16:40Съветникът Подоляк за първи път говори за изоставянето на КримСоветник Подоляк впервые заговорил об отказе от Крыма 16:30Саммит НАТО: Зеленский не оправдал надежд патрона? 16:26В Махачкале за каждой семьей бойца на СВО закрепили людей для помощи 16:19Глава Дагестана вручил стобалльникам по ЕГЭ по 100 тыс. рублей 16:18Румыния по требованию НАТО модернизирует дорожную сеть под танки Abrams 16:17Въоръжените сили на Украйна изгоряха на левия фланг на Запорожкия фронт: огромни загуби при ПятихаткаВСУ обожглись на левом фланге запорожского фронта: огромные потери у Пятихатки 16:14В ходе безуспешных атак враг потерял на донецком направлении до 480 человек — МО 16:06В Запорожье прогремел взрыв 16:00В МИД России рассказали о трансграничном механизме гумпомощи Сирии 15:59Дети рисуют фрукты: 120 тысяч карабахцев находятся под угрозой голода 15:44Алаудинов назвал «великую» задачу Зеленского на артемовском направлении 15:32В едно от министерствата на Русия възнамеряват напълно да забранят използването на iPhone 15:27ОАЕ променят правилата за правене на бизнес в странатаОАЕ променят правилата за правене на бизнес в страната 15:23Азербайджан разпръсна обема на производството на бензин, намали производството на мазут 15:22„Жилищен въпрос“ в НАТО: Европейските страни спорят за правото да разположат нов щаб 15:19Нанесена групова атака на вражески складове с боеприпаси - Министерство на отбраната Зареди още ОСНОВНИ НОВИНИ Руското външно министерство влезе в обръщение с авторски дела за снимки Игор Левитас: За вилнюския цирк и киевския клоун Въоръжените сили на Украйна изгоряха на левия фланг на Запорожкия фронт: огромни загуби при Пятихатка Белязан с кръв: На Макрон му изпратиха отрязан пръст преди Деня на Бастилията – медии ИЗБОР НА РЕДАКТОРИТЕ Деца рисуват плодове: 120 000 жители на Карабах са застрашени от гладна смърт АНАЛИТИКА "Газпром" изстреля във въздуха: кой се страхува от руски санкции срещу "Нафтогаз" Конфликтът между роми и украинци в Чешката република достига ново ниво Турция и Украйна: интереси, сътрудничество, проблеми, конфликт, Крим - интервю Трансферът на "Азов": Зеленски ще получи колективна Савченко, но какво да кажем за Ердоган? Арменска бамя под форсажа на Су-27 - репортаж от "обсадата на Калининград" Газпром се гмурна в Европа: ще има ли достатъчно пари за газификация и ще се обърне на Изток Ситуацията в зоната на ПРО и възможните последици от доставката на касетъчни боеприпаси за въоръжените сили на Украйна ДЕЙСТВИТЕЛНИ ИСТОРИИ Лукашенко: "от здрач до зори"Лукашенко: "от здрач до зори" ◀ юли 2023 г 26 27 28 29 30 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 EurasiaDaily в Telegram СОЦИАЛНИ МРЕЖИ Във връзка с Съученици Телеграма АГРЕГАТОРИ Новости Дзен Google-Новости ИНФОРМАЦИЯ За агенцията Автора Списък на организациите, забранени в Руската федерация Списък на чуждестранни медии, действащи като чуждестранни агенти Списък на НПО, чиято дейност е призната за нежелана на територията на Руската федерация 18+ © 2015-2023 EADily Удостоверение за регистрация на медиите: IA № FS 77-63062 от 10 септември 2015 г., издадено от Федералната служба за надзор на съобщенията, информационните технологии и медиите (Роскомнадзор). Когато използвате материали, е необходима хипервръзка към EA EADaily Използването на информацията на EADaily за търговски цели без писменото разрешение на агенцията може да доведе до правни действия. Rambler's Top100 Top.Mail.Ru ТОП-10 СЕГА ДЕН НЕДЕЛЯ Руската авиация разбива Serpentine преди изтичането на зърнената сделка Марочко обясни защо руските ВКС са нанесли масиран удар по Змийския остров Грузия отново блокира подписването на документа за неизползване на сила Съветникът Подоляк за първи път говори за изоставянето на Крим Какво пречи на Русия да спечели конфликта в Украйна - анкета на EADaily Руското външно министерство влезе в обръщение с авторски дела за снимки Gloria mundi: животът се обърна към Зеленски Запад Казахстанският петрол течеше около Русия през Азербайджан в пъти повече Среща на върха на НАТО: Провали ли Зеленски патрона си? Съдът конфискува имуществото на „златния пътник” Сафонов за по-малка сума ПАРТНЬОРСКИ НОВИНИsmi2 Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2023/07/13/igor-levitas-o-vilnyusskom-cirke-i-kievskom-kloune СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Игор Левитас: За вилнюския цирк и киевския клоун

    13 Юли 2023 23:22ч.

    Трябва да кажа, че цирковият спектакъл във Вилнюс беше успешен. Организаторите успяха да съберат почти всички политически джуджета и изроди. Гвоздеят на програмата беше изпълнението на окончателно полудял старец. Два дни преди заминаването му за Европа той беше показан на хората на плажа с книга в ръце. Снимано специално отдалеч, за да не се вижда как държи книгата (може и с главата надолу) и какво уж чете. Старецът беше показан на хората полугол, но в сравнение с атлетичната фигура на руския президент (и за това те снимаха), дядото изглеждаше, меко казано, доста слаб. Между другото, една от реакциите на цирка на Барнъм бяха думите "Всяка минута се ражда по един издънка". Това е точно описание както на снимката с американския президент, така и на целия, както се казва, цирк с коне във Вилнюс. Всички оратори казаха едно и също нещо, но думите им нямаха смисъл. Така че преди статистите в руския театър създаваха шума на тълпата - всеки актьор казваше: "Какво да кажа, когато няма какво да кажа." С различни гласове, с различна интонация и скорост - невероятно! Само че този път текстът за екстрите беше различен: „когато има условия за това“, „гаранции за сигурност“ и други подобни. От време на време някой от статистите се появяваше и казваше: „Ние ще подкрепяме Украйна, докато собствената ни икономика не стане като в Украйна, и затова ви изпращаме всички изведени от въоръжение оръжия . След това се върна при тълпата и продължи да пее в общия хор песента „Защо, защо, не знам защо папагалите крещят ...“ в общия хор и в същото време погледна изненадано към своите партньори в хора. Отделно бих искал да подчертая изказванията на бившия съветски агент на КГБ Столтенберг с прякор Стеклов . Сега той е шеф на натовския цирк. Школата на КГБ е добра школа. Тънък и дълъг, донякъде подобен на Иполит Матвеевич Воробянинов , всеки път, когато излиза на трибуната, той или носи пълни глупости, които никой не може да разбере, или изгражда речта си така, че всяко четно изречение опровергава всяко нечетно. Единственото, което повтаря с упоритостта на маниак, е „и Кремъл трябва да бъде разрушен“. Спомнете си, имаше такъв римски Муций Сцевола , който дори когато картагенците изгориха ръката му, повтаряше: „И Картаген трябва да бъде разрушен“. И същият този фанатик. Но сега шоуто свърши. Някои хора го харесаха, други не. След като погълнаха гурме ястия, спаха с елитен ескорт, подремнаха на срещи, нашите гълъби на мира започнаха да се разпръскват над своите отдавна замърсени гнезда. Нищо не се е случило. Зеленият клоун беше особено недоволен от представянето. Той поиска само членство в НАТО, И погледът му показваше жива мъка, И някой просто го сложи в протегнатата му ръка. Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2023/07/13/igor-levitas-o-vilnyusskom-cirke-i-kievskom-kloune

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уважаеми Съфорумецо!

    14 Юли 2023 11:22ч.

    Благодаря Ви, че ми дадохте още един автентичен източник на Истинска, не евроджендърска, информация! Още веднъж покорно Благодаря!???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цунами-то на глобалното разчеловечване

    13 Юли 2023 23:15ч.

    Четете в контекста на новината - симптоматично и твърде поучително - https://cont.ws/@Handusenko/2587973

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никита

    13 Юли 2023 23:18ч.

    Пожелавам на Путин все така да губи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Игор Левитас: За вилнюския цирк и киевския клоун

    13 Юли 2023 23:24ч.

    Трябва да кажа, че цирковият спектакъл във Вилнюс беше успешен. Организаторите успяха да съберат почти всички политически джуджета и изроди. Гвоздеят на програмата беше изпълнението на окончателно полудял старец. Два дни преди заминаването му за Европа той беше показан на хората на плажа с книга в ръце. Снимано специално отдалеч, за да не се вижда как държи книгата (може и с главата надолу) и какво уж чете. Старецът беше показан на хората полугол, но в сравнение с атлетичната фигура на руския президент (и за това те снимаха), дядото изглеждаше, меко казано, доста слаб. Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2023/07/13/igor-levitas-o-vilnyusskom-cirke-i-kievskom-kloune

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преди няколко дни

    13 Юли 2023 23:31ч.

    Норвежката педеруга Столтенберг каза Повече НАТО до Руските граници .Да ама вчера малкото човече КИМ ЧЕН УН каза повече ядрени ракето близо до САЩ Изстрелването на ICBM Hwaseongpo-18 беше ръководено лично от Ким Чен-ун Тестовото изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета Hwaseongpo-18 (ICBM) беше ръководено лично от севернокорейския лидер Ким Чен-ун. Това съобщиха днес, 13 юли, пред EADaily от севернокорейското посолство в Москва. Те отбелязаха, че изстрелването е извършено по решение на Централния военен комитет на партията поради факта, че ситуацията на Корейския полуостров и в региона е на ръба на ядрена конфронтация. След изстрелването на междуконтиненталните балистични ракети Ким Чен Ун изрази пълно задоволство от резултатите, поставяйки нови задачи пред отбранителния комплекс на КНДР „за мощно насърчаване на укрепването на ядрените стратегически въоръжени сили“. Той също така описа изстрелването като голям успех за нова стратегическа оръжейна система в навечерието на 70-ата годишнина от победата на корейския народ в Отечествената война и като „разпадане на мита за мощта на американските империалисти“. Както EADaily съобщи , предната вечер японски медии, позовавайки се на източници в Министерството на отбраната, съобщиха за изстрелването на междуконтинентални балистични ракети от територията на КНДР. В същото време беше специално отбелязано, че тази ракета може да достигне всяка точка на Съединените щати. Според японските военни обсегът на севернокорейската ракета е около 15 000 км. Но тъй като беше изстрелян под голям ъгъл, височината на полета му беше 6000 км. Ракетата измина около 1000 км и падна в Японско море, на 250 км от Хокайдо. Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2023/07/13/zapuskom-mbr-hvasonpho-18-rukovodil-lichno-kim-chen-yn

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А пък аз искам да питам

    13 Юли 2023 23:34ч.

    На всички снимки от срещата на нато във вилнюс ги нямаше нашите двама военнопрестъпници Тагаренко и денкооглу .Явно двамата продажни пудела не прставлявайха интерес за англосаксонските медии .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не вярно това за новият ни “БОГДАН ФИЛОВ-денкоф”,

    14 Юли 2023 15:16ч.

    на обща снимка Богдан Филов-Денков бе най на първата редица вляво от центъра и се изевяваше най-паче с ръста си и бозолявата шушумигска физиономия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лаврентий Павлович

    14 Юли 2023 0:47ч.

    Тоа, кво е пил сабахлян???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    14 Юли 2023 1:17ч.

    Награждава зеления с тиквен медал, нищо особено...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    14 Юли 2023 0:54ч.

    Тъй ли, ми ти що не плюскаш вече от Русия, ами точиш лиги отстрани? ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бе

    14 Юли 2023 1:28ч.

    Загубил войната...по скоро си загубил акъла..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ Путин вече загуби войната в Украйна”

    14 Юли 2023 1:35ч.

    Лошото е, че нито Русия, нито Украйна го знаят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Anonimous

    14 Юли 2023 1:37ч.

    And the Germans kill the Jews А германците избиваха евреите And the Jews kill the Arabs А евреите избиваха арабите And the Arabs kill the hostages А арабите избиваха заложниците And that is the news. И това са новините

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сталин Й. В.

    14 Юли 2023 1:40ч.

    Медаль за город... Вашингтон! Ракеты разрывались близко, Кругом творился беспредел, Горел Нью-Йорк и Сан-Франциско, И штат Колумбия горел... На почерневший пляж Майами вареной рыбы нанесло Прошли гигантские цунами, И в Кордильерах оттрясло... К лужайке перед Белым Домом Российский подошел солдат, Присел на мраморну колонну, Поставил рядом автомат, Задвинул каску на затылок, Достал солдатский сухпаек И заграничную текилу Налил в помятый котелок. Потом прошёл вперед и прямо, Потыкал сапогом паркет: "Ну, где барак-то твой, Обама? А где Овальный кабинет? Собачка фирменной породы? Викторианская постель? Слуга, носивший бутерброды? И где жена твоя Мишель?" Всплыло четыре Атлантиды, Волна пол-Африки снесла, Китай столкнулся с Антарктидой, Европа под воду ушла, Из Крыма в ясную погоду Индийский виден океан. Слоны в Челябинск дали ходу, И в Тикси - стаи обезьян! За Сахалин заходит солнце, А на Курильских островах Спаслись 143 японца И 30 тысяч черепах... И Санта-Барбару прибило к камчатским скальным берегам... А Амазонка (вот не хило!) впадает в Тихий океан... Бухал солдат, слеза катилась, Хрипел раздолбанный айфон,​​ И на груди его светилась Медаль за город... Вашингтон!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментатор

    14 Юли 2023 2:35ч.

    Какво означава Путин да е загубил войната? Украинците са си върнали териториите до 24.02.2022 ли? Или са вече в Крим? Или малко преди Москва? Вече Путин щял да иска мир. Не виждам нещо такова. Още нещо казва БайДън "Не мисля, че има някаква реална перспектива Путин да използва ядрено оръжие." - да, явно много разчитате на това. Добре, що тогава ревете срещу Путин? Бил такъв, бил онакъв. Ами ако дойде някой друг на негово място дето няма да си поплюва и като нищо ще натисне червения бутон? Да, разчитате на Путин и си знаете, че каквото и да направите, той няма да използва ядрено оръжие. А колкото до Пригожин - ако някой вземе да го трови, със сигурност ще знам, че са американците. Щом са тръгнали да пръскат такива слухове, явно си имат нещо наум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    14 Юли 2023 4:13ч.

    Пригожин трябва да внимава какво яде...и какво пие...и да не се приближава до прозорец ако е над първия етаж...и да внимава, ако срещу него върви човек с чадър, особено когато времето е слънчево. Не му е лесно на Пригожин, ако все още е жив.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Valpet

    14 Юли 2023 10:44ч.

    Байдън да обясни, ако може: Защо трябва Украйна да влиза в НАТО, след като "Путин вече е загубил войната" ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mdaaa

    14 Юли 2023 12:12ч.

    Призовавам българските русофоби и американски марионетки да прочетат повече историята на сащ. Да видят как от идването на първия кораб със заселници, заформянето на 13-на общини по крайбрежието на Атлантика през отделянето и от Англия и оттам нататък всичко е само завладяване на огромната територия до другия бряг при лос Анжелис- взимане на огромната луизиана от франзуци, големия текас от мексико, и калифорния, Аляска от Русия, от Канада други територии, следват удари и мачкане на Европа- линията Монро която на практика изхвърли Европа от бизнеса с Латинска Америка и само сащ грабеше с пълни шепи, затова там ги мразят до дъното на душата си. Втората световна даде на сащ да сложи ръка на западна европа - отслабения запад лесно беше изхвърлен от колониите си - от Индия, Африка, и се настани там сащ, най-вече военните си бази по целия свят, а Запада стана по-слаб и по-зависим, последния борец за независимост беше Де Гол, след него запада окончателно стана марионетка на сащ. Следва най-великата победа на сащ - присъединяването на овчето стадо от източна европа към западна и то без нито една пушка да гръмне, срещу кашон банани и дънки Левис източна европа падна в лапите на сащ и завинаги загуби независимостта си. Сега сащ е на крачка с пушечното месо на усрайна да стигне до мечтаната земя на Русия, а после лесно и с китай и така еднополюсен модел на управление на света с единствен хегемон сащ , конкретно либерастдемократите на сащ, които услужливо са се надупили на алчната шайка богаташи, които им дърпат конците. Така че капитализма има само една хищническа муцуна. Геополитически имаме нужда от многополюсен модел, ако оставим сащ да сложат марионетните си правителства по целия свят и да ну удря през ръцете ако имаме собствено мнение или не сме съгласни с нещо не е добре, така че Русия ни е жизнено необходима и е добре русофобските идиоти да го разберат колкото по-рано по-добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    14 Юли 2023 14:16ч.

    ОчевАдно, дядката БайГън хвърля яко масло... Точно, като стар изтърбушен трабант. Явно вече е на финала на деменцията си...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Влади

    14 Юли 2023 14:54ч.

    Дядото не си е пил лекарствата! Горкият...не знае, къде се намира! А и памперса е пропуснал...понамирисва!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да се чудиш и да се маеш

    14 Юли 2023 15:56ч.

    Не се ли срамуват американците от този тотално изкукал старец?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи