Байдън пуска шеги на вечеря с журналисти: Вие сте единствената група американци, чийто рейтинг е по-нисък от моя

Байдън пуска шеги на вечеря с журналисти: Вие сте единствената група американци, чийто рейтинг е по-нисък от моя

Много се радвам, че съм тук тази вечер с единствената група американци, чийто рейтинг е по-нисък от моя - с тези думи се обърна към журналистите президентът на САЩ. Снимка: АП

Президентът и хуморът се завръщат, а маските ги нямаше на снощната гала вечеря за акредитираните в Белия дом журналисти във Вашингтон, на която лидерът на САЩ Джо Байдън пускаше шеги и когато ставаше дума за Русия, съобщават Франс прес и Асошиейтед прес.

"Много се радвам, че съм тук тази вечер с единствената група американци, чийто рейтинг е по-нисък от моя", започна изказването си държавният глава демократ.

За да се подиграе с предшественика си републиканец Доналд Тръмп, който така и не се появи на такава вечеря, Байдън подчерта, че последните няколко години са били трудни: „Имахме ужасна чума, последвана от две години на ковид“.

След това президентът на САЩ възприе сериозен тон и отдаде почит на журналистите, отразяващи войната в Украйна, като обърна внимание на „отровата, разпространяваща се в нашата демокрация … с дезинформацията, която рязко нараства“.

Вие, свободната преса, сте по-важни сега, отколкото сте били някога през миналия век, подчерта президентът Байдън. С цялото си сърце вярвам, че вие сте пазители на истината, посочи президентът.

Давайки думата на водещия на вечерта - комикът Тревър Ноа, Байдън каза: „Тревър, много добрата новина е, че сега можете да излъжете президента на САЩ. И за разлика от това, което се случва в Москва, няма да отидете в затвора“, добави президентът.

Комикът Тревър Ноа каза, че журналистите са били много сурови с президента и не разбира защо е така, след като откакто Байдън е на власт всичко върви нагоре, както знаете – бензинът върви нагоре, наемите вървят нагоре, храната върви нагоре. „Всичко“, каза водещият на гала вечерята.

Байдън се засмя, като се опитваше всячески да се разграничи от Тръмп – единственият президент от 1980 г. насам, който пренебрегваше традиционната проява с журналисти, датираща от 1924 г. Тя е организирана от асоциацията на журналистите, акредитирани в Белия дом (WHCA).

Около 2600 души във вечерно облекло – журналисти, представители на правителството и светски личности присъстваха на събитието в балната зала на хотел „Вашингтон Хилтън“.

Байдън дойде на откриването на събитието, придружен от първата дама, но заради неотминалата заплаха от ковид пропусна самата вечеря и се върна за програмата, по време на която се забавляваше, вече без маска.

Източник: БТА

 

 

 

 

 

Коментари

  • баб а мара

    01 Май 2022 13:25ч.

    финансов одит на украина къде е оръжието и парите може ли част от парите да се връщат в делауер като комисионни тези смешни журналисти да вървят в украина и да снимат снарядите произход фабричен номер да види светът кои за какво се бори а дано ама надали

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    01 Май 2022 15:42ч.

    Най- смисленото изказване по този повод е на покойния Президент Кенеди . Намерете го в сайта Диагноза на Георги Ифандиев ................Този на снимката отдавна е на Луната !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    01 Май 2022 14:20ч.

    Вижда се, че знае. Рейтингът му е на дъното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай призрак

    01 Май 2022 14:34ч.

    Е тоя ме утрепа , а него си самозастреля. Само дето не зная да рева ли, да се смея ли. Смешки, смешки, ама истински.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алекси Слав

    01 Май 2022 14:45ч.

    Не се притеснявай, твоя рейтинг е минус безкрайност. Само либералните боклуци са в твоя обсег.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    01 Май 2022 15:22ч.

    Е така е проблемът с ГОЛЕМИЯ ДЖАВЕЛИН, трябва много сила да се вдигне, иначе се изпразва на мисловното бойно поле, а голямата БУРГИЯ, върти свредела все по -дълбоко и завира .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изглежда, че не всички американци са дебили

    02 Май 2022 1:31ч.

    https://youtu.be/XatH5I3EA-E

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да не са, има и нормални хора

    02 Май 2022 1:32ч.

    https://youtu.be/cE5kPGG0Un0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се заблуждавайте

    02 Май 2022 1:42ч.

    Изключението само потвърждава правилото. Иначе Скот е много информиран човек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи