Байдън присъства на речта на Лавров на срещата на върха в Източна Азия

Байдън присъства на речта на Лавров на срещата на върха в Източна Азия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Президентът на САЩ Джо Байдън беше в залата по време на речта на руския външен министър Сергей Лавров на срещата на върха на страните от АСЕАН в Пномпен, съобщава ТАСС.

Говорителката на руското външно министерства Мария Захарова публикува снимка от речта на министъра в неделя, на която се вижда, че членовете на американската делегация, водена от президента, в този момент са на местата си в залата.

Сергей Лавров обърна внимание на тенденцията към милитаризация Източна Азия чрез съчетаване на усилията на местните съюзници на САЩ – Австралия, Нова Зеландия, Япония, с разширяването на присъствието на НАТО.

Срещата на върха в Източна Азия е платформа за диалог на лидерите на държавите от Азиатско-тихоокеанския регион по въпроси на политическото устройство, развитието и насърчаването на практическото сътрудничество между страните. Форматът е създаден през 2005 г., Русия официално се присъедини към него по време на петата Източноазиатска среща на върха през октомври 2010 г. в Ханой, припомня ТАСС.

 

Коментари

  • ХауМарса

    13 Ное 2022 13:30ч.

    МашАта е документирала благоволението на бай дъна да изслуша прошението китайскиот сателит

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sic transit gloria mundi

    13 Ное 2022 13:33ч.

    ОХ!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    13 Ное 2022 13:50ч.

    И всички седяха като пребозали телета, присъствайки телом на речта, но ментално пак нищо не можаха да вденат и беж към поредните невнятни мироопазващи инициативи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се вързвайте !

    13 Ное 2022 13:56ч.

    И Москва , и Вашингтон са в ДОГОВОРНЯК ! Играят си мръсните игрички , докато го отнасят обикновените хора - иукраинци, и руснаци ! Далавери за олигархията, смърт за бедняците...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи