Байдън подписа законопроекта за контрол върху оръжията

Байдън подписа законопроекта за контрол върху оръжията

Американският президент Джо Байдън подписа законопроекта за контрол върху оръжията, който бе подкрепен както от демократите, така и от републиканците в американския Конгрес, и той официално  влезе в сила като закон, предаде Ройтерс.

Това е първата голяма федерална реформа за последните три десетилетия, свързана с правата за притежание на оръжие. Законопроектът бе подписан от Байдън само няколко дни, след като Върховният съд отмени закон на щата Ню Йорк, който изискваше хората да докажат особена необходимост от носене на оръжие, за да получат разрешително да посещават обществени места въоръжени.

„Това е паметен ден“, заяви американският президент в Белия дом. Влезлият в сила нов закон включва допълнения, които помагат на щатите да държат оръжията далеч от ръцете на лица, които са считани за опасни за себе си и за околните. Освен това той забранява продажбата им на хора с присъди за насилие срещу интимни партньори, с които не са сключили брак.

Законът обаче не ограничава правото за притежание на щурмови оръжия и на пълнители с голям капацитет.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • Законът обаче не ограничава правото за притежание на щурмови оръжия и на пълнители с голям капацитет.

  25 Юни 2022 17:16ч.

  Такива подробности силно се различават от щат до щат. Другото е, че все още болшинството люде не правят разлика между ЗАКОННОТО ПРИТЕЖАВАНЕ и ЗАКОННОТО НОСЕНЕ на огнестрелно оръжие. Също силно варират в различните щати.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  25 Юни 2022 17:31ч.

  То пък някой се интересува какво е подписала мумията... ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Денят в който ще избухне Втората Гражданска Война в САЩ

  25 Юни 2022 18:17ч.

  Е денят в който ще премахнат напълно Втората Поправка. Засега сатанистите "опипват" терена, драскат от ляво, от дясно, лека-полека подготвят почвата... Сблъсъкът е неизбежен и ще се леее кръв. Много.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  26 Юни 2022 9:32ч.

  В момента във вашата Матушка мобилизират тайно новобранци, не в САЩ, долара се продава навсякъде, за разлика от рублата, която никъде не можеш да намериш, от летилищата на Щатите тръгват самолети за целия свят, докато при вашата Матушка най-много до Анталия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ей боклук

  26 Юни 2022 14:37ч.

  Защо открадна ника на колегата от Острова ,бе ? Подчовек... Само за да го откажеш да пише ! Щото той пише интелигентно, а ти си аненцефал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи