Байдън подписа закон за защита на еднополовите бракове на цялата територия на САЩ

Байдън подписа закон за защита на еднополовите бракове на цялата територия на САЩ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Президентът на САЩ Джо Байдън подписа закон, признаващ еднополовите бракове на федерално равнище, предадоха световните агенции.

"Законът и любовта, която той защитава, нанасят удар на омразата във всичките й форми. Затова този закон има значение за всеки един американец", заяви държавният глава.

Хиляди гости се събраха в Белия дом, за да отпразнуват събитието.

Присъстваха законодатели от двете партии, първата дама Джил Байдън, вицепрезидентът Камала Харис и съпругът й Дъг Емхоф, а пред събралите се пяха певците Сам Смит и Синди Лоупър.

Лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър бе със същата пурпурна вратовръзка, която носеше на сватбата на дъщеря си, очакваща заедно със съпругата си първо дете през пролетта.

"Благодарение на упоритата работа на много мои колеги внучето ми ще живее в свят, който уважава и почита брака на неговите майки", каза Шумър в Сената сутринта.

Новият закон има за цел да предпази еднополовите бракове, ако Върховният съд в някой момент обезсили решението си от 2015 г., с което ги легализира на територията на цялата страна. Новото законодателство защитава и междурасовите бракове. През 1967 г. Върховният съд отхвърля законите на 16 американски щата, забраняващи сключване на брак между представители на различни раси.

Подписването на закона е кулминацията на многомесечни двупартийни усилия, провокирани от решението на Върховния съд от юни да обезсили свое решение от 1973 г., гарантиращо правото на аборт на национално ниво.

 

Снимка: АР/БТА

Законодателите постигнаха компромис, който трябва да успокои опасенията на консерваторите за религиозната свобода, например църквите да могат да отказват да бракосъчетаят хора от един и също пол.

От отделните щатите няма да се изисква да издават брачни свидетелства на еднополови двойки, но те ще бъдат задължени да признават браковете, сключени в други части на страната.

Въпреки това мнозинството на републиканците в Конгреса гласува срещу закона, който обаче все пак получи достатъчно подкрепа, за да бъде приет.


Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • Ура, да живей бай БайДАН

    14 Дек 2022 7:02ч.

    с гейове и геги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 123

    14 Дек 2022 13:52ч.

    На първата снимка, все едно гледам дебили усмивки от Северна Корея

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дебил си ти, знаеш за Северна Корея толкова

    14 Дек 2022 17:47ч.

    колкото средния българин за Ермитажа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цяла Америка един Холивуд

    14 Дек 2022 7:09ч.

    Долнокачествен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    14 Дек 2022 7:15ч.

    според борисов, кирчо, кокорчо, ицо мравояда и дребния генерал това са нашите задокеански братя с тяхните американски прелести! да живеят ма-на-фи-те и пе-де-ра-си-те! ура, господа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И какво означава, да ги признава

    14 Дек 2022 7:16ч.

    Доколкото се чува, регистрират ли такъв брак в някои щатове, новите "семейства" получават щедри месечни възнаграждения. Дали е вярно, не мога да утвърждавам, но е факт, че много такива "семейства" не работят. Откъде доходи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    14 Дек 2022 8:55ч.

    проблемът не е нов, описан в Библията, Йоан Златоуст пише също за него - "някои купени с пари, други от страх ..." https://dveri.bg/component/com_content/Itemid,89/catid,61/id,24108/view,article/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мартин

    14 Дек 2022 10:01ч.

    Благодаря за информацията. Не знаех, че е имало толкова широко разпространен проблем по времето на Св. Йоан Златоуст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преди неговото време е бил още по-широко разпространен

    14 Дек 2022 17:51ч.

    после содомитете се покрили, поснишили се да премине бурята...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Законът и любовта, която той защитава, нанасят удар на омразата във всичките й форми...."

    14 Дек 2022 9:36ч.

    Любовта, която той защитава? Сега какво ще правим със синергията с дневния ред на САЩ? Или както каза синергетика-атлант с презокеанските си любовни ценности, да очакваме новите самолети, които ще защитават "закона на любовта", да бъдат доставени в срок, нали? А преди това, за да се харесаме на презокеанския си брат-содомит, най-първо трябва да забраним всички хетеросексуални бракове, а сключените такива моментално да бъдат разтрогнати, за да няма никакво мърдане. Предлагаме веднага Деса да си вземе за жена Урсула, генерала да се чифтоса с Шолц, а другия генерал да вземе да се вземе с холандеца. Така в един нов прочит на сватбите на Йоан Асен, България ще превземе и Европа и Шенген, за вечни времена. Амин! Нека правенето на едополова любов да започне веднага! Всеки еднополов брак - мехлем за Байдън и удар в лицето на тиранина Путин! Еднополови от всички страни - съвъкуплявайте се ! ЕВСС! ЕВСС! ЕВСС!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съдбата ги е наказала

    14 Дек 2022 9:48ч.

    Сватбата на дъщерята си и нейната съпруга, с която очаквали първото си дете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не стига, че еднополов, ами и брак

    14 Дек 2022 10:00ч.

    Козяшкото тролетарче кимчо копейкин да почерпи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    14 Дек 2022 10:04ч.

    Чудесно... сичкото третопол - обединявайте са! ?https://www.facebook.com/100074688361188/videos/524936849656726/?idorvanity=435046491227412

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекуващ лекар

    14 Дек 2022 13:00ч.

    Кой не е ПЕДАЛ, значи е червен !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тая работа не може да продължи дълго. Просто САЩ в момента ги мариноват. Те са наред за изяждане след ЕС, примерно към средата на века

    14 Дек 2022 10:33ч.

    Психопатите ще се оттеглят в Нова Зеландия, където ще си спретнат един вид резерват. Сметките им ми се виждат криви, нещо като с изнасянето на индустрията в Китай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • следващата стъпка

    14 Дек 2022 11:45ч.

    Да подпише нов закон: всички фенове и слуги на американската администрация да минат под дъгата задължително.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    14 Дек 2022 12:58ч.

    Никога не е късно човек да стане за кашмер, но обратен път към нормалното няма! Също като украинците, дето заваряват люковете на танковете си с хората в тях , а наемниците в Украйна, подпират украинците отзад и ги наричат дрозофили, никакво отстъпление, нали воювате за земята си! А Зеленски си е на топло в бункера и си цъка пасианси, за си захранва сметката.Как Господ да им прости на тия юроди, пък те и в него не вярват, само са мучетици на Папа Римский Йезуикский!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    14 Дек 2022 13:07ч.

    Всички колониални педераси, евроГейци, атлантици ,кокорчовци,меки китки да се махат.Лезбийките могат да останат.Но педалите не!Ваща м@м@ извратена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГАГА

    14 Дек 2022 13:38ч.

    Чекаме задължителни еднополови бракове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГАГА

    14 Дек 2022 13:42ч.

    Чекаме и еднополови бракове с животни. Примерно с магарета или кочове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    14 Дек 2022 14:02ч.

    Кадиров отдавна го практикува това. С млади бойци на Днр.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГАГА

    14 Дек 2022 14:07ч.

    А на тебе, като много цивилизовин, ти се полага еднополов брак с козел. Тъкмо Истанбулската конвенция ще те защитава, ако козелът вземе мого да те тормози.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • грантаджийче-джендърче

    14 Дек 2022 14:58ч.

    Мужик, предвид щастливата за американците и техните лакеи новина, да вземеш да почерпиш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С млади бойци на Днр.

    14 Дек 2022 18:00ч.

    С тях не зная, ама съм чел в старата книга Видрицата: "Кадъ-баба̀ ефенди, още неспрял талигите да слезе да си сръбне студена вода... Балабанджията с дружината си спира талигите... като не останало нещо за плячка, обезчестили жена му и дъщеря му, а кадъ-баба̀ ефенди сам Балабанджията го осъдил и наказал по азиатски обичай. Ше стане Зелански ефенди и той така

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пепе неро

    14 Дек 2022 14:05ч.

    Социална и психологическа чума - това разпрастраняват изродите, дошли на власт в Щатите. Скъпо ще я плащата американците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    14 Дек 2022 14:36ч.

    Дегенерати от всички страни, съединявайте се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    14 Дек 2022 15:24ч.

    В началото на 2023 г. се очаква Байдън да подпише закон, с който ще се признават бракове между хора и хуманоидни роботи. Миналият месец съдът в Чатануга не прзна за законен брак сключен межзу 38 годишната американка Долорес О'Хара и робота Ли Пън. Андроидът е произведен от фабриката в Гуанджоу. Моделът му е Дунфън v3.8. Снабден е с двуполов интерфейс и може да работи и като съпруг, и като сърпуга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    14 Дек 2022 15:36ч.

    Като се замисли човек, има в цялата тази работа някакъв обществен смисъл! Е, при изпълнение на определени условия! Винаги в историята на човешкото общество е имало една, при това не задължително малка, група от жени, които са кръщавани популярно златотърсачки. Те несъразмерно превишават по брой аналогичното явление в мъжки одежди. Това води до болестотворни дисбаланси. Подходящо е обществото да изравни позициите и възможностите на половете, като се погрижи и за все по-нарастващия брой на мъжете, които неформално практикуват същата "професия". Оставам с впечатление, че нещо в тази информация се премълчава! Защо е така!? Златотърсачката много добре знае, че по-скоро рано отколкото късно, нейната игра ще бъде разкрита и по тази причина обичайно бърза да бетонира положението с раждането на деца. В аналогични позиции мъжът е злепоставен - ще го натирят без колебание и забавяне. Подозирам, че без да ни го натрапват, напоследък е имало пробив в медицинската наука, която чрез някаква нова пластика е успяла да направи нещо като екстензия на дебелото черво, като на мястото се присажда изкуствена матка. Хайде да видим сега, дали ще позная! :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    14 Дек 2022 16:03ч.

    сина му Мъж да му доведе за булка на тоя изкуфял дъртак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитанът на Вашингтон Кепитълс Александър Овечкин отбеляза 800 гола трети в историята на НХЛ и сега е на крачка от достигането на Горди Хоу.

    14 Дек 2022 16:04ч.

    Руският нападател на Вашингтон Кепитълс Александър Овечкин отбеляза хеттрик срещу Чикаго Блекхоукс. Комерсант Капитанът на Вашингтон Кепитълс Александър Овечкин отбеляза 800 гола трети в историята на НХЛ и сега е на крачка от достигането на Горди Хоу. Спорт-Експрес Уейн Грецки е рекордьор в лигата с 894 гола, Горди Хау е втори с 801.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НиКоМ

    14 Дек 2022 16:23ч.

    Пълна изпаднящина.Америка пропада.Мъжкарите създали Америка,създали железницата и заселили Запада вече бледнеят пред влюбени гейове с пъстра перушина.Срам и позор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    14 Дек 2022 16:42ч.

    То като във вица: Две баби си говорят: - Днес в парламента ще приемат закона за гей браковете... - То тез депутати само за себе си мислят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    14 Дек 2022 18:11ч.

    Отдавна вече размислите относно настоящето, перспективите и бъдещето на човечеството не будят в мен радостни трепети и позитивни надежди. Причините се коренят основно във възможността от случването на някакви масивни, катастрофически събития като последица от ненаситна алчност, затъване в двуличие, лъжи, агресия и кланяне на фалшиви идоли. Сега се загледах в снимката на статията и започнах да откривам разни нови елементи, които ме объркват. Публиката е съставена предимно от достатъчно възрастни и (предполага се) опитни човешки индивиди. Забелязава се, че някои от тях принудено участват в маскарада, насилват се, че да изглеждат радостно и тържествено, въпреки че очевидно съзнават абсурдността на ситуацията. Обаче, други изглеждат непринудено екзалтирани! То бива театър, ама толкова чак?! Каква е тази идиотщина, за Бога?! Америка масово ли затъна така? Замислих се за исторически примери за докарване на цяла нация в състояние на масова, обществена лудост. Има такива! Подкрепата за нацизма в Германия е христоматиен пример. Върху каква историческа основа се появява тази подкрепа, обаче? Германия фактически не губи войната след военен разгром, а буквално е излъгана от англосаксонците, че следва примирие, а не капитулация. Вкупом се случват: загуба и капитулация, национална покруса, безпътица, липса на надежда, разрушение, репарации, беднотия, глад, враждебност, последвани от нова криза, хиперинфлация и отново безнадеждност и глад. И всичко това се точи почти 15 години! На този фон възникване и утвърждаване на някакви съмнителни, извън традиционната норма обществени явления не е чак толкова странно. Какво кара традиционно консервативните американци да полудеят?! С цялото си богатство, охолство, сила и какво ли още не - това ли измислиха като водещ дневен ред на обществото?! Нима там не са останали нормални, които да ги разтръскат и да изкрещят: Ей, хора, нулират ви мозъците, събудете се! Ясно е, че няма шанс да прочетат Франсоа Мартен, защото умишлено ще бъде скрит. Там филтрират ли тубата? Ето, днес пуснах в друга тема едно видео с епископ Уилямсън, ама вероятно никой не го е видял https://www.youtube.com/watch?v=hb_ON1YU2ek

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи