Байдън отменя всички федерални присъди за притежание на марихуана

Байдън отменя всички федерални присъди за притежание на марихуана

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Американският президент Джо Байдън предприе изпълнителни действия за промяна в политиката на САЩ по отношение на марихуаната, като отменя всички действащи федерални присъди за обикновено притежание на марихуана, предаде Ройтерс. "Животът на твърде много хора беше прекършен заради неправилния ни подход към марихуаната. Време е да поправим тези грешки", подчерта той.

"Хиляди хора имат федерални присъди за притежание на марихуана и в резултат на това може да им бъде отказана работа, жилище или възможности за образование. Моите действия ще помогнат за облекчаване на косвените последици, произтичащи от тези присъди", посочи в изявление президентът.

"Да не говорим за расовото неравенство, свързано с това кой понася последствията. Макар белите, чернокожите и другите цветнокожи хора употребяват марихуана в еднаква степен, чернокожите и другите цветнокожи хора са арестувани, преследвани и осъждани в непропорционална степен", допълни той, цитиран от ДПА.

Действията на Байдън изпълняват обещание от предизборната му кампания и вероятно ще зарадват членовете на неговата лявоориентирана политическа база преди междинните избори през ноември, на които съпартийците на демократа Байдън ще се борят да запазят контрола си върху Камарата на представителите и
Сената.

Байдън каза, че е наредил на главния прокурор Мерик Гарланд да разработи административна процедура за издаване на удостоверения за помилване на онези, които отговарят на условията.

Президентът призова губернаторите на щатите да последват примера му.

"Точно както никой не трябва да попада във федерален затвор само защото притежава марихуана, никой не трябва да бъде в местен или щатски затвор по такава причина", каза той.

Байдън заяви, че е поискал от федералните служби да започнат процедура за преразглеждане на начина, по който марихуаната е класифицирана във федералното законодателство. Понастоящем тя е в една и съща група с хероина и Ел Ес Ди (LSD), и в по-висока група от фентанила и метамфетамините, каза той.

"И все пак, дори федералните и щатските регулации за марихуаната да се променят, значителните ограничения върху трафика, маркетинга и продажбите на непълнолетни трябва да останат в сила", каза Байдън.

"Животът на твърде много хора беше прекършен заради неправилния ни подход към марихуаната. Време е да поправим тези грешки", подчерта той.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Фддрр

    07 Окт 2022 9:03ч.

    Предстоят избори там и дементният иска да бъде медийно споменаван.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАРКОДЕМОКТАТ

    07 Окт 2022 12:46ч.

    Сега трева и гъби на корем , а утре хероин за пълната победа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    07 Окт 2022 9:14ч.

    Наркоманска нация, бате ! И, после Русия и Путин са им виновни за сатанистичното им общество и нрави. Пфу, отврат, т.е - абе ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ "ценности ". Нали ?!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Happy nation

    07 Окт 2022 9:18ч.

    Сега средното ниво на щастие ще се повиши значително..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Камала знае ли?

    07 Окт 2022 9:25ч.

    И сега как ще ползват безплатен затворнически труд? А частните затвори какво мислят по въпроса?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    07 Окт 2022 9:38ч.

    Значи докато бе вицепрезидент, вкарваше в затвора именно такива лица, а сега пък се прави на загрижен хуманист, разчитайки на обществената амнезия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Затворите са препълнени...

    07 Окт 2022 9:39ч.

    няма да опростят първо присъдите за кражба на кон и кола все пак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Макар белите, чернокожите и другите цветнокожи хора употребяват марихуана в еднаква степен, чернокожите и другите цветнокожи хора са арестувани, преследвани и осъждани в непропорционална степен

    07 Окт 2022 9:41ч.

    Не ме гледай умно, българино. Мечтай да попаднеш под Високата Портая не в Румания Маре или Велика Албания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    07 Окт 2022 9:43ч.

    За любителите на марихуанката - вижте как изглеждат realno зомбита: youtube.com/watch?v=Bi1Kf-1qd6Y

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Надрусани и щастливи

    07 Окт 2022 9:57ч.

    Обаче тютюн - не, в никой случай, сакън. Много е вреден. За разлика от меките, полутвърдите, твърдите и свръхтвърдите дроги. Точно толкова вреден, колкото хетеросексуалният секс и браковете между мъже и жени. Да не си правите никакави илюзии какво предстои.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе

    07 Окт 2022 9:58ч.

    Абе Путин много точно каза:сатанинска работа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правилно решение

    07 Окт 2022 10:30ч.

    Марихуаната е билка. Присъства във всяка фармакопея издавана някога..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дрогиран куц чернокож гей, либераст и еколог

    07 Окт 2022 10:36ч.

    А кога отпадането и за кокаина ? Освен това искам да ме оправя кучето ми, няма ли Джо да инкриминира животните , отказващи сношения с господарите си ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марихуаната е билка

    07 Окт 2022 10:43ч.

    И коката е билка. Листата с кока ги дъвчат индианците. И дисфоричните дроги са билки. Магьосници в Мексико смъркат прах от стрити токсични гъби и изпадат в транс... Бахти наркоманските тъпащини ! Тъпаците им просветва само когато някой надрусан помете невинни хора по тротоарите и на кръстовищата, и после пак блеене...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разликата между коката и кокаина е като от земята до небето

    07 Окт 2022 10:51ч.

    Гладките мозъци обаче трудно правят разлика между психоактивни растения и наркотици. Към марихуаната, демек конопа няма физическо пристрастяване, към коката и "магическите" гъби също, за разлика от алкохола и тютюна да речем. Няма и смъртоносна доза, не можеш да умреш от прекомерна употреба на нито едно от гореизброените психоактивни растения, за разлика от другите изброени вещества..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пияния майстор

    07 Окт 2022 10:57ч.

    Абе, човек като удари 200 грама водка и влиза в Смолни, препасан на кръст с два реда картечни ленти, да потърси сметка на експлоататорите. Виж, ако удариш едина тревица, най-много некое реге за свободата под знамето на дъгата да изкараш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съществува легенда, че превземането на Зимния дворец се е осъществило благодарение на това, че матросите от "Аврора"са се подкрепили преди атаката с така наречения "балтийски коктейл"

    07 Окт 2022 11:05ч.

    Той се приготовлява и употребява по следния начин Във водна чаша се наливат 200 грама/мл водка, добавя се един грам чист кокаин, разбърква се с пръст и се пие на екс..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи