Байдън отклони журналистически въпроси за възрастта си: Чувствам се добре

Байдън отклони журналистически въпроси за възрастта си: Чувствам се добре

Никога досега американците не са избирали толкова възрастен президент, нито някой е искал да посрещне 86-ия си рожден ден като стопанин на Белия дом, посочва АФП.

Президентът на САЩ Джо Байдън отклони журналистически въпроси за възрастта си - ден след като официално обяви, че догодина ще се кандидатира за нов мандат на поста, предаде Франс прес.

"Чувствам се добре", каза лаконично 80-годишният Байдън на съвместна пресконференция с южнокорейския си колега Юн Сук-йол в Белия дом вчера. В същото време президентът демократ отново нарече своя потенциален републикански съперник Доналд Тръмп "опасност" за американската демокрация.

"Ентусиазиран съм от тази перспектива", заяви Байдън, визирайки възможността да остане стопанин на Белия дом до януари 2029 г. Той се аргументира, че "това, което ще се случи през следващите две, три, четири години, ще определи как ще изглежда следващото десетилетие".

Попитан за 76-годишния Тръмп, който още през ноември обяви, че ще се кандидатира отново за президент на САЩ, Байдън отговори: "Познавам го добре и зная каква опасност представлява той за нашата демокрация." "Вече преживяхме всичко това", добави той, визирайки четиригодишния престой в Белия дом на своя опонент, когото победи на последните президентски избори в страната - през ноември 2020 г., и последвалите драматични събития - отказът на републиканеца да признае поражението си и смъртоносният щурм на Капитолия на 6 януари 2021 г.

Макар че Байдън показва необичайна издръжливост, жонглирайки между международни кризи и важни реформи, основният му недостатък си остава възрастта, отбелязва АФП. Никога досега американците не са избирали толкова възрастен президент, нито някой е искал да посрещне 86-ия си рожден ден като стопанин на Белия дом.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • лидерската среща

    27 Апр 2023 8:44ч.

    Умствено некомпетентен човек си играе със съдбата на света. Престъпна военна организация се кани да запали запали световна ядрена война.Това ще е краят на цивилизацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джо

    27 Апр 2023 12:08ч.

    Не знам какво ме питаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куца, кьорав , с косопад и оная не до края, ама е СУПЕР

    27 Апр 2023 12:17ч.

    пич от кирпич

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никога досега американците не са избирали толкова възрастен президент

    27 Апр 2023 8:56ч.

    не са го избирали. там е работата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гледайте Байдън...

    27 Апр 2023 9:07ч.

    ...и разбирайте какво значи Директно Управление на САЩ от Дълбоката Държава ! Президентската власт е превърната в посмешище. За всеки е ясно че не Байдън взема решенията , а задкулисни сили. Официално през 2020 с фалшификацията на изборите и свалянето на законно преизбрания Президент Тръмп , демокрацията в САЩ приключи. Управлява Дълбоката Държава, управлява Глобалното Правителство и стоящите над него НЕхора. Ускорено се налага програмата за ДЕПОПУЛАЦИЯ на човечеството. Извън САЩ мнозина се усещат за какво иде реч и правят опити да спасят регионите и страните си. Тъкмо за това наблюдаваме ускорено рухване на статута на САЩ като световен хегемон. Но метастазите на Дълбоката Държава са пуснати не само в САЩ , предстоят турболентни времена. Спасението на хората не е в управниците им, а в главите и душите им !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян от Пловдив.

    27 Апр 2023 9:11ч.

    Ми то дълбоката държава отдавна управлява . Просто Тръмп в края взе да не слуша и го свалиха . ДД е на власт, още от убийството на Кенеди .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян от Пловдив.

    27 Апр 2023 9:09ч.

    Абе това ми прилича на СССР в края , управляван от дъртаци .Единствения млад беше Горбачов , ама той беше Американски шпионин , и загроби СССР. Голяма Геронтокрация бе .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав сте Калояне

    27 Апр 2023 9:39ч.

    Дълбоката Държава съществува още след ВСВ , тя движи Черните Програми в САЩ , тя държи на страна президента Айзенхауер, един дълбоко почтен и старомоден американски лидер, герой от Войната и миролюбец /какъвто е бил и Кенеди/ ... Но и при тях, и половин век още все пак, формално, начело на САЩ стояха що-годе внятни политици. Джонсън и Никсън политици от кариерата. Форд - лобист на бизнеса. Картър - военен инжинер и крупен земевладелец. Рейгън - артист и популист , но неглупав докато не го удари Алцхаймера... Буш старши - директна връзка с ДД , масон от върховете на пирамидата. Клинтън -хитър и интелигентен, но бързо го "дресираха" с аферата с пурите. Джорд У.Тъпото - посредствен послушко, Обонго - все по- близо и по-близо... И тогава настъпи объркване. Допуснаха политически гаф ! Американците се събудиха и избраха автентичен американец - Тръмп. Може би установяването на НСР щеше да се случи още след 2016 ако властта беше поета от сатанистката Хилъри, но Тръмп ни даде 4 години мир и живителна глътка кислород. Затова Дълбоката Държава форсира събитията от 2020. ТЕ БЪРЗАТ ! Те са кабалисти и работят по дати и по планове /като комунистите, от една семка са/ . Поставят цели и срокове /Адженда 2030/ . За ТЯХ реалната политика и нормалните политици /леви, десни, няма значение/ са пречка и те са поели директно световните дела, на "ръчно управление" от 2020. Но няма да успеят. Ще се провалят в сатанистките си планове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    27 Апр 2023 10:03ч.

    СССР било управлявано от дъртаци е типичен пример за пропагандна лъжа която повторена сто пъти се превръща в истина за някои. Ето ви последните четирима ръководители на СССР Леонид Брежнев почива на 75 години, Юрии Андропов почива на 69, Константин Черненко почива на 74 години, Михаил Горбачов е на 54 когато заема поста на генерален секретар на ЦК на КПСС и председател на Президиума на Върховния съвет на СССР. В момента Джо Байдън е на 80, бъдещия кандидат за втори мандат Доналд Тръмп на 76, Нанси Пелоси която до скоро беше Председател на Камарата на представителите на САЩ е на 83 години. Та кой е управляван от дъртаци?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Венесей

    27 Апр 2023 9:42ч.

    "Чувствам се добре. Сменят ми памперса редовно, пия си топлото мляко в 4:30 следобед и след половин час съм заспал. Поздравявавам и смелите хора на Иран в борбата им с агресора Русия. Честитя рожденния ден на онази жена, която почина преди три години. А, времето тук, в Охайо (докато се намирам всъщност в Ню Хемпшир) е просто прекрасно..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Дън

    27 Апр 2023 9:58ч.

    Чувствам се толкова добре, че надали повече ще се се спъвам по самолетните стълбички. И да знаете, има извънземни и те редовно ме поздравяват за всяко мое изказване. Даже се ръкуват с мен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    27 Апр 2023 10:12ч.

    Не се подигравайте на възраста на дедо Байдън защото всички ако сме живи и здрави ни очаква старост, въпроса е защо се инати да е президент след като от самолет се вижда, че има здравослвони проблеми свързани с менталното му здраве.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    27 Апр 2023 11:53ч.

    Не е проблем възрастта на Байдън, а прогресиращата деменция!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много здраве!

    27 Апр 2023 12:33ч.

    Ако 86 е новият стандарт за политици влизащи в мандат, бат Бойко има големи перспективи за кариерата си! В геополитиката колкото по-дърт си, толкова по-голяма повратливост имаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи