Байдън осъди приемането в различни щати на закони, ограничаващи правата на ЛГБТ

Байдън осъди приемането в различни щати на закони, ограничаващи правата на ЛГБТ

Президентът се обърна към представителите на ЛГБТ общността с думите: "Вие сте обичани, гласът ви се чува и тази администрация ви подкрепя". 

Президентът на САЩ Джо Байдън осъди приемането в различни американски щати на закони, ограничаващи правата на представителите на ЛГБТ общността, предаде Асошиейтед прес. Байдън ги определи като жестоки и бездушни по време на общата пресконференция с гостуващия му британски премиер Риши Сунак.

Критиките му бяха насочени по-специално към законите, ограничаващи правата, видимостта и достъпа до здравни грижи за представители на ЛГБТ общността. Представителите на тази общност се чувстват сякаш са подложени на атака, каквато никога не е имало срещу тях, а Белият дом има малко опции за действие.

"Това са нашите деца. Това са нашите съседи", заяви Байдън по адрес на представителите на ЛГБТ общността. "От огромно значение е как ние се отнасяме с всеки в тази страна", допълни той.

Думите на Байдън дойдоха броени часове след като Белият дом реши да отмени голямо тържество на Южната морава, посветено на месеца на правата на ЛГБТ общността. В тържеството трябваше да участват хиляди хора. То бе отменено заради влошаване на качеството на въздуха зарад пожарите в Канада. 

Байдън призова законодателите да приемат закони, които защитават правата на ЛГБТ общността. Той бе обявил това за един от водещите си приоритети по време на предизборната си кампания през 2020 г. Но приемането на тези закон е  в задънена улица в Конгреса.

Президентът се обърна към представителите на ЛГБТ общността с думите: "Вие сте обичани, гласът ви се чува и тази администрация ви подкрепя". Той добави, че неговото правителство работи неуморно, за да се увери, че представителите на ЛГБТ общността са защитени.

Правозащитници говорят за безпрецедентно и опасно увеличение на дискриминаторните закони  в различи щати от началото на годината. Над 525 анти-ЛГБТ закони са внесени за обсъждане на местно ниво, докато 70 законопроекта са вече обнародвани. Това е двойно повече в сравнение с миналата година.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Ауууу, каква дискриминация!!!

    09 Юни 2023 11:38ч.

    Във Флорида забраниха смяната на пола на деца, без знанието на родителите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нормалните хора са все пак - мнозинство! Дори и там.

    09 Юни 2023 11:41ч.

    Налагането на противо естествени, анти-природни практики са не само извратеност, престъпление срещу човечеството и богоборство, но имат съвсем прагматична цел: - Унищожаване на човешката популация и свеждането 'и до решени от задкулисието, числа. Официално пропагандирани и обявени от задокеанската престъпна държава и подчинените сателити.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тържеството...бе отменено заради влошаване на качеството на въздуха

    09 Юни 2023 11:52ч.

    Каква драма ! Какъкв сблъсък на еднопосочни идеологически интереси ! Еко-фашизмът е попречил на джендър-фашизмът ! Службите осъществяващи налагането на НСР да вземат да координират по-добре работата си ! Да не си пречат взаимно, плийз...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разделяй (на общности) и владей

    09 Юни 2023 12:32ч.

    Правят го сатанистите. Ако "Това са нашите деца. Това са нашите съседи", защо трябва да се говори за някаква общност. По тази логика може да се говори за общността на хората с височина под 170 см и те да се борим за правото им да играят в представителните национални отбори по баскетбол и волейбол. Не, всеки с особеностите си и всеки с възможностите си. Кой го измисли това "право" на еднополови бракове и на осиновяване - например двама мъже да си осоновят едно момиченце. УЖАС!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    09 Юни 2023 12:36ч.

    По отношение на влошеното качество на въздуха - докога западните медии ще мълчат или изопачават същността и причините за трагедията, довела до обгазяването на десетки големи градове в Северна Америка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    09 Юни 2023 12:36ч.

    На сенилния дъртак не му е ясно, че докато защитава малцинството пУдели, за сметка на мнозинството нормални американци, се надига такава вълна на обида, справедлив гняв и народно презрение, която скоро ще помете всички извратеняци... В САЩ предстоят вътрешни социални, икономически и политически сътресения, пред които проблемите им с Русия и Китай, ще са като детска игра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    09 Юни 2023 12:46ч.

    Средния американец, независимо от общо ниското си ново на образованост, може и да е със замъглено от пропаганда съзнание, но когато въпросът е за защита на християнските ценности, домът и семейство, изобщо не се колебае да защитава правата и свободата си с оръжие. Не случайно имат девиз, гласящ: "Бог и оръжието ни пазят живи" (God and guns keep us alive), особено разпространен в южната част на САЩ, където населението с доста по-гореща кръв от северняците и емоциите често надделяват до точка на кипене... И само въпрос на време е вулканът на масовото недоволството срещу либерално-джендърските „ценности“ да изригне с пълна сила и разрушителни последствия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя склеротик

    09 Юни 2023 13:00ч.

    Едва ли знае какво изобщо прави. Той е само една пионка на която ползват подписа. Няма ли кой да му го нападка в дъртия гъз. Фашист долен

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и едно предупреждение

    09 Юни 2023 14:32ч.

    Това с трансовете, както и усиленото тровене на въздуха с кемтрейли и досега, тръгна още от времето, когато шефа му президенстваше - Обонгото. Мили хора, отбягвайте да гледате повече от 1 секунда 6-цветните дъгови флагове, предупредете и децата си. Може тези шарении да ви изглеждат безобидни, но те имат доста коварна цел, действаща на подсъзнателно и несъзнателно ниво. Класическата 7-цветна дъга не е опасна, но 6-цветната е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи