Байдън обяви Великден за ден на трансджендърите

Байдън обяви Великден за ден на трансджендърите

Републиканците се прицелиха в президента Джо Байдън, който обяви Великден за Ден на видимостта на трансджендърите, въпреки че двата дни съвпаднаха тази година случайно, пише CNN.

Денят на видимостта на трансджендърите, който стартира през 2009 г. като ден на осъзнаване за отбелязване на успехите на трансджендърите и хората, които не отговарят на пола си, се провежда ежегодно на 31 март. Междувременно датата на Великден се променя всяка година.

Но няколко републиканци се възползваха от прокламацията на Байдън, за да нападнат президента.

"Ужасяващо и обидно е, че Белият дом на Джо Байдън ... официално обяви Великденската неделя за "Ден на видимостта за трансджендърите"", се казва в изявление от кампанията на бившия президент Доналд Тръмп.

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън каза, че администрацията на Байдън е "предала основния принцип на Великден" в публикация на X. "Американският народ си вади изводите."

Говорителят на Белия дом Андрю Бейтс каза в изявление в събота: "Като християнин, който празнува Великден със семейството си, президентът Байдън подкрепя обединяването на хората и защитата на достойнството и свободите на всеки американец."

"За съжаление не е изненадващо, че политиците се стремят да разделят и отслабят страната ни с жестока, изпълнена с омраза и нечестна реторика. Президентът Байдън никога няма да злоупотреби с вярата си за политически цели или за печалба", каза Бейтс.

В тазгодишната президентска декларация Байдън каза, че Денят на видимостта на трансджендърите почита "изключителната смелост и принос на транссексуалните американци".

"Транссексуалните американци са част от тъканта на нашата нация", се казва в прокламацията и се добавя, че те "заслужават и имат право на същите права и свободи като всеки друг американец, включително най-фундаменталната свобода да бъдат истинската си същност".

Докато рекламира работата на администрацията си за утвърждаване на правата на транссексуалните, като например вдигането на забраната за транссексуални военни, президентът критикува ръководените от републиканците усилия за ограничаване на защитата на трансамериканците, описвайки ги като "тормоз и дискриминация".

В отговор на изявлението на Джонсън на X, че провеждането на Деня на видимостта на трансджендърите на Великден е "отвратително", сенаторът от Демократическата партия Рафаел Уорнок от Джорджия каза в неделя: "Очевидно говорителят намира транс хората за отвратителни. И мисля, че той трябва да помисли за това."

Уорнок, старши пастор на баптистката църква "Ебенизър" в Атланта, каза пред Дана Баш от CNN за "Състоянието на Съюза", че отговорът на републиканците бележи "само още един случай на хора, които не знаят как да ни ръководят, опитвайки се да ни разделят".

"Това е обратното на християнската вяра", продължи Уорнок. "В момент като този се нуждаем от гласове, особено гласове на вяра, които биха използвали нашата вяра не като оръжие, за да победят други хора, а като мост, който да обедини всички нас."

Байдън издаде първата по рода си президентска прокламация в знак на признание за Деня на транссексуалната видимост през 2021 г. и оттогава издава прокламация всяка година.

Националният дебат относно правата на транссексуалните става все по-спорен, като републиканските законодатели на щатско и федерално ниво призовават за набор от строги закони, включително ограничения върху грижи за непълнолетни и изключване на транс жени от състезания в спортни отбори, които са в съответствие с техните полова идентичност.

Тръмп, предполагаемият кандидат на Републиканската партия, превърна въпроса в тема на разговор, като обеща да "забрани на мъжете да участват в женски спортове". Няколко държави вече предприеха действия за въвеждане на такава забрана, разширявайки други усилия срещу ЛГБТ.

Коментари

  • БайПън

    02 Апр 2024 8:26ч.

    Всички празнуващи Велик Ден са педали или кандидат педали ! Ето това е Демокрацията ! Да ни е честита!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • E kak да се прояви разбиране и толерантност към Сатанисти

    02 Апр 2024 9:44ч.

    Интересно ако беше направил същото с мюсюлманите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байдънвил

    02 Апр 2024 8:30ч.

    "Ден на видимост". Такова словосъчетание само пиндос може да измисли, изпише и изрече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Морално приемлива

    02 Апр 2024 11:35ч.

    Ден на видимост - поредната стъпка от прозореца на Овертон ,т.е. размиване на половете. И тогавa какъв е смисълът на спортните състезания? Следващата стъпка ще бъде узаконяване на педофилията. ДАниъл Кон Бендит в неговата родА вече я е направил морално приемлива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    02 Апр 2024 8:34ч.

    И като го обяви бай Пън и ще в земе и да стане 🤣🤣🤣

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да почнат траверсите по Витошка

    02 Апр 2024 9:22ч.

    да им святкат мишените лилаво и силничко за по-добра видимост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кукуто

    02 Апр 2024 8:35ч.

    после убедено е заявило, че нее правило подобно нещо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А "Невидимият" кога празнува?

    02 Апр 2024 8:39ч.

    Пълен морален и всякакъв упадък! Но! Луцифер харесва това! И, според мен, редно е на изборите да направим така, че подобна сган никога повече да не помирисва власт! Анадънму?👹

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    02 Апр 2024 9:03ч.

    След дъгата педалите посегнаха и на великденските яица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • христо богоев

    02 Апр 2024 9:17ч.

    този побъркания се мъчи да ни откаже и от велик ден .А бе какви хора са тези. Господ най сетне няма ли да си ги прибере.Този откачалник побърка света

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е той бе колега,

    02 Апр 2024 9:24ч.

    той не помни коя година е сега. Ония, дето му дърпат конците, рогатите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    02 Апр 2024 9:35ч.

    Бог или природата, кой както предпочита, е създал само два пола, мъжки и женски. Всичко останало е измислено от дявола. Стария дементен Байдън, дори да не разбира, служи на дявола. Не само по отношение на извратеняците, а за всичко. Като почнем с варварската война срещу Сърбия, главната роля в предизвикването на войната в Покрайна, и бездействието срещу геноцида на Израел към палестински деца и жени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    02 Апр 2024 9:56ч.

    Сатанистките изроди в САЩ сами унищожават държавата си. Както и тези в Брюксел работят срещу европейските страни. По-вероятно е да не успеят докрай, а здравата част от населението да ги възпре и ликвидира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • северноатлантическа (което значи и севорномакедонска) покруса

    02 Апр 2024 10:00ч.

    Невероятно е това безсилие на западни общественици и граждани да спасят християнството от попълзновение на мръсните сатанински ръце, които буквално се гаврят с гол беззащитен труп. Гледката, барабар с видимостта си, е отвратителна грозота!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Бай Пън

    02 Апр 2024 10:01ч.

    Аз подкрепям гей-инициативата на американския президент!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пейкин и ко

    02 Апр 2024 10:02ч.

    Мужи, ти ли си ма?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    02 Апр 2024 10:23ч.

    Кощунството няма спиране, то е лавина на греха. Да се удари Възкресението Иисусово с осъвместяване с извратеността е рекорд и на кощунството! Тази не само морална, а духовна проказа е бедствие, грях небивал грях, а грях тежко пада до девето коляно! Тежко и на извратените, и на политиците, които ги защитават! Нормалните американци вече не могат да преживяват позора на политиката. Байдън вместо да направи верен ход със спиране геноцида в Газа, прави ужасната грешка с лансиране и празнуване на извратеността. Разбира се, че това е отклонение на вниманието от пасивността за геноцида на Израел. И в двата случая Бог е поруган! А "Бог поруган не бива!". Америка е унизена от насаждана деморализация. Това унижение е язва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    02 Апр 2024 11:07ч.

    Нормално, все пак Байдън е "транс... ментален" - биологически (физически) е в нашата вселена, но ментално (психически) не е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    02 Апр 2024 12:45ч.

    ГАВРА Америка - превита от терори: войни без право, собствена погибел от стъпкани Божествени закони- безсрамна гавра с Божия водител! Но Божие търпение е с давност и поругаване на Бога е крушение на грешен свят, престъпил с арогантност Божествена уредба със падение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • о.з. редник Eisblock

    02 Апр 2024 13:00ч.

    Директното, брутално и нагло избиване на един народ, едно население намиращо се на собствената си територия е едно от най-тежките престъпление извършвано от и пред очите на т.нар. "цивилизация". Няма извинение, няма разбиране и няма прошка, каквито и да са мотивите. А това за момента не е само на едно изолирано място, а се разпалват умишлено и на повече места извършването на Геноцид! Основната вина се носи от планетарната шайка паразити. Обаче и в т.нар. човешка "история" има достатъчно примери, как Висшите сили, рано или малко по-късно дават заслужено осъждане и изпълняват ужасната си присъда над извършителите, пособниците им и дори до 9-то коляно над техните потомци. "Неутралитета", подлото слугинство на власатеимащите, със скриване на престъпленията на "Началниците" ИМ, няма да пощадят и формално "не участващите". ... Така също в списъка на непростимите престъпления и заслужени наказания е и умишленото Богоборчество срещу устойте на Съзиданието на Свинепасите. Ни повече, ни по-малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поправка:

    02 Апр 2024 13:04ч.

    ... "срещу устойте на Съзиданието на Свинепасите", моля да се чете "срещу устойте на Съзиданието чрез Свинепасите".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДГД!!!

    02 Апр 2024 14:04ч.

    Праведните, които си мислят, че изповядват най-правилната религия ми се възмущават до несвяст, че някакъв дядка ще ос_ре хубавия "свят" празник, който между другото е присвоен и преработен от езичници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик за колесник

    02 Апр 2024 14:20ч.

    Нашите джендърмени сега попръцкват от удоволствие и се чудя защо не се радват във форума. Този триумф на атлантическите ценности трябва да се отпразнува поне с един бърз прайд, а може би са заети да го организират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи