Байдън обяви отпускане на нова военна помощ за Украйна

Байдън обяви отпускане на нова военна помощ за Украйна

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви отпускане на нова военна помощ за Украйна, за да се бори тя срещу руската инвазия. Помощта включва по-специално артилерийски снаряди и радари, предадоха световните агенции.

Президентът на САЩ предупреди, че средствата, отпуснати досега за оръжия за Киев, са почти изчерпани и добави, че американският Конгрес трябва бързо да деблокира поисканата от неговата администрация сума за засилване на отбранителния капацитет на Украйна.

"Конгресът трябва бързо да деблокира поисканите пари за укрепване на Украйна на бойното поле и на масата на преговорите", заяви американският президент в комюнике, посветено на поисканото за целта от Конгреса допълнение към бюджета в размер на 33 милиарда долара.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън поясни, че новата помощ възлиза на 150 милиона долара, което е доста под предоставените сега предишни помощи. Новата помощ включва 25 000 155-милиметрови артилерийски снаряда, апартура за заглушаване на комуникациите и три радарни станции за противобатарейна война AN/TPQ-36.

От началото на руската инвазия в Украйна правителството на Джо Байдън е отпуснало военна помощ на Киев в размер на 3,8 милиарда долара. Предишният транш помощ беше в размер на 800 милиона долара.

Байдън ще участва в неделя във виртуално заседание на лидерите на Г-7, в което ще се включи и украинският президент Володимир Зеленски. То ще е по повод 8 май, годишнината от рая на Втората световна война в Европа.

 

Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • Ретранслатора

    07 Май 2022 8:38ч.

    В едно от многобройните изказвания Путин посочи, че Запада има явно превъзходство в конвенционалното оръжие. Ето защо ако Русия започне да губи, то може да прибегне и до ОМП!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    07 Май 2022 9:39ч.

    Кимчетата излязоха по-големи хуманисти от вашия кагебист, поне заплашват само региона. Гледам вече са говори и за канлагери и кастрация...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И в събота ли работиш ?

    07 Май 2022 9:43ч.

    А, селски ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Паркинсон Алцхаймеров

    07 Май 2022 9:27ч.

    Всеки ден Джо отпуска военни помощи за Украина. Като ги отпусне, обръща се и здрависва водещият го рептил. Джо е много вежлив старец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    07 Май 2022 9:55ч.

    Време е американците да си го сменят. Или започна да им харесва, че американската политика е толкова подла и на печалба за тях, независимо, че умират хора в чужди държави?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не им харесва

    07 Май 2022 13:07ч.

    Цените на всички стоки от първа необходимост скочиха и в САЩ. За да разсеят населението от насъщните проблеми, забраниха абортите и хората са по улиците да протестират за правото си на аборт, не за правото си на живот. Изтъркан номер, ама все още работи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    07 Май 2022 12:35ч.

    Тоя задмина по инициативно малоумие и наш Асен, дето всяка седмица тегли заеми по 500К. На тоя и ФЕД не може да насмогне с вдигането на лихвата, само доларът да е водещ на повърхността в безумието !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Играта на историята

    07 Май 2022 14:37ч.

    САЩ през ВСВ помагаха значително на нападнатите и жертвата/СССР/ срещу нашественика и окупатора /Хитлер/.Сега през 2022 год.САЩ отново помагат значително на нападнатите и жертвите/Украйна/ срещу нашественика и окупатора Русия/бивш СССР/.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи