Байдън обединява Украйна и Израел в един пакет с помощи

Байдън обединява Украйна и Израел в един пакет с помощи

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Белият дом потвърждава идеята да се обединят пакетите помощи за Украйна и Израел, предаде радио "Свобода". Както заяви съветникът по националната сигурност в Белия дом Джейк Съливан, Джо Байдън ще се опитва да убеждава Конгреса през следващата седмица да одобрят пакета. По думите на Съливан, пакетът ще бъде "значително по-голям от 2 млрд долара", съобщи УНИАН. 

Американският президент Джо Байдън заяви, че САЩ са в състояние едновременно да оказват поддръжка както на Израел, така и на Украйна.

Израел възобнови подаването на вода на юг в сектора Газа, предаде Sky News - Arabia

Ден след като Израел декларира, че е напълно готов за сухопътна атака срещу Газа, лидери от цял свят коментираха ситуацията. 

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху свика за първи път на заседание разширения извънреден кабинет, и каза, че демонстрираното национално единство е изпратило послание и у дома, и в чужбина, докато страната се подготвя да "унищожи "Хамас" в Газа, предаде Ройтерс.

Папа Франциск призова за хуманитарни коридори, които да помогнат на обсадените в ивицата Газа и отново призова за освобождаването на заложниците, държани от войнстващата ислямистка групировка "Хамас", предаде Ройтерс, цитирано от БТА.

"Настойчиво моля децата, болните, възрастните хора и жените, всички цивилни граждани да не стават жертви на конфликта", каза Светият отец в седмичното си обръщение към хиляди хора на площад "Свети Петър".

Иран предупреждава, че "никой не може да гарантира" контрол над ситуацията, ако Израел нахлуе в Газа, преди очакваната сухопътна офанзива на израелските сили, цитира The Times of Israel. "Ако атаките на ционисткия режим (Израел) срещу беззащитните граждани и хора на Газа продължат, никой не може да гарантира контрол над ситуацията и неразрастване на конфликтите“, е заявил външният министър Хосейн Амир Абдолахян по време на срещата си с емира на Катар шейх Тамим бин Хамад ал Тани.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън призова за натиск върху "Хамас" по време на среща с фактическия лидер на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман, предаде АФП, цитирана от БГНЕС. Първият американски дипломат прeговаря близо час рано сутринта в неделя с престолонаследника Мохамед бин Салман във фермата на кралското семейство в района на Рияд, каза американски служител. "Много продуктивно", каза Блинкън, попитан за срещата, след като се върна в хотела си. Блинкън "подчерта непоколебимия фокус на Съединените щати върху спирането на терористичните атаки от "Хамас", осигуряването на освобождаването на всички заложници и предотвратяването на разпространението на конфликта", каза говорителят на Държавния департамент Матю Милър.

Източник: segabg.com

 

 

 

Коментари

  • Коментар

    15 Окт 2023 18:34ч.

    Само да питам дедото: Абе дедо, що собственият ти народ все повече обеднява, бездомниците в големите градове се увеличават-има цели улици в С.Ф. Л.А. Чикаго, Н.Й. Филаделфия, пълни само с наркомани, живеещи по тротоарите. Детройт прилича на град призрак. Половината му окръг е от изоставени градчета-обрасли в дива растителност? Ми сте тръгнали да пръскате милиарди за чужди нации?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    15 Окт 2023 18:36ч.

    Защото са заложили и последния си цент за победа срещу могучая и непобедимая, мислейки че след това ще се възтановат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    15 Окт 2023 18:34ч.

    Тоя дядка скоро ще го гонят с камъни янките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ам.изверг

    15 Окт 2023 18:42ч.

    Пак заизвадихме пакетите - а вътре все нещо като една нищо неструваща мухлясала ам. царевица. Аман от вестникарски клишета още от времето на предателя Гърбачев... Жалка ам. пасмина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много просто!

    15 Окт 2023 19:20ч.

    Под един знаменател по-лесно се смята!:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    15 Окт 2023 20:14ч.

    Няма лошо да се даде и на Израел, стига помощта за Украйна да не намалее. За палестинският анклав кой ще даде? Дядо Чарли, Катар, Иран?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • код жълто-зелен

    15 Окт 2023 20:31ч.

    Да знаменателят е един и същ - обикновен фашизъм. Еврейски, другарко Коен, еврейски фашизъм! Еврейски по евр(ОП)ейски! Евр(ОП)ейски по еврейски! Някои питаше, защо Европа е единственият котинет, чието име не започва с буквата "А"? Друг отговаряше, че имало таен божествен смисъл, който не било дадено да се знае от простолюдието, докато не му дойде времето. Е, вече му е дошло и времето и мястото и времената. Кажи бабо хОП, и ще ти се открие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    15 Окт 2023 22:29ч.

    Как ще си ги делят? По равно или по братски?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи