Байдън: Няма да воюваме сега с Русия

Байдън: Няма да воюваме сега с Русия

 

САЩ не се канят да воюват с Русия, но са готови да защищават всеки дюйм от територията на НАТО, заяви американският президент Джо Байдън във връзка с последните действия на Русия в Донбас. “Русия отхапа голямо парче от Украйна”, констатира Байдън. Той подчерта, че американците са готови на диалог, въпреки че виждат нежеланието на Москва да води такъв.

Ако Русия не изведе своите войски от Беларус, НАТО ще укрепи своя контингент в Литва, Латвия и Естония, подчерта президентът на САЩ.

Заради ситуацията, САЩ ще наложи 4 пакета от санкции. Първият от тях влиза в силасега и засяга част от елита на Русия и семействата. Санкции ще има и за съюзници на Кремъл. Налагат се санкции и срещу "руския суверенен дълг" - "това означава, че отрязваме руското правителство от западното финансиране", обясни Байдън. Под санкции попада Внешэкономбанк и всички притежавани от нея 25 структури, включително футболния отбор ЦСКА-Москва. Под санкциите на САЩ е и Промсвязьбанка и 17 свързани с нея предприятия.

САЩ работят с Германия за да не се реализира “Северен поток”, обясни Байдън.

 

Коментари

  • Su38

    23 Фев 2022 0:16ч.

    Мдам... Гроздето тези дни много накиселява..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    23 Фев 2022 1:15ч.

    ЗИПа е разочарован! Мисля че от страна на Русия ще има още от същото.Но ще има и ответни санкции.Примерно дялове на САЩ компании в руската икономика.Сбербанк например.Не знание ли,омаловажаване ли,но към днешна дата републиките владеят само 1/3 до 1/2 от конституционата си територия.Декомунизациония принцип приложен към прибалтите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Манделата

    23 Фев 2022 2:39ч.

    Що бе, воювайте си, кой ви пречи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жалко...

    23 Фев 2022 6:35ч.

    ........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    23 Фев 2022 8:00ч.

    Ама естествено... тъкмо мижавия ти рейтинг показа следи на живот и дай отново да го събаряме ? Цяла година ще слушаме само тия глупости, някой брои ли трупове от ковид вече?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • крушката или има опашка, или фасонка

    23 Фев 2022 8:06ч.

    Абе, бай Байдън, чакай да те питам аз тебе, ти антисемит ли си, или да? За кво ти трябваше да падаш на колени пред Ривлин, като сега ще се скатаваш? За това ли те направихме президент? Не знам защо, ама се сещам за Кенеди............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Направо ме заболя сърцето от тежки санкции.

    23 Фев 2022 8:37ч.

    какво ли ще правят сега Чубайс и & (цялата руска 5-а колона)като няма да имат възможност да ходят през час до Амстердам и да си купуват за женорята стъклени дрънкулки?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • горкият руски елит !

    23 Фев 2022 8:58ч.

    Сега едно , че няма да пазаряват в Амстердам и Лондон ! Ами ще трябва да махат само черен хайвер и френско шампанско /на което Путин е изтрил надписа "Шампанско"/ , собствен "Рокфор" , аржентински бифтеци... И ще трябва да си подменят Ролс-Ройсите през Индия ! Мъка, мъка руска... Сейшелите налагат ли санкции за руски туристи ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ивлин

    23 Фев 2022 10:04ч.

    От срам да не каже "завинаги", казал "засега". Да му напомним: Русия не е хапка за твойта уста, и даже за устата на цялото джендърско НАТО вкупом. Спри да сееш омраза и да насъскваш към войни. Това обикновено го правят слабаците...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “Засега”?

    23 Фев 2022 17:57ч.

    Що бе, да не би утре да можете? Леваци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • AnonimenДруг анонимен

    23 Фев 2022 19:47ч.

    'ОЙХГ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи