Байдън не вижда сигнал, че Путин обмисля да използва ядрени оръжия

Байдън не вижда сигнал, че Путин обмисля да използва ядрени оръжия

Президентът на САЩ Джо Байдън не вижда в решението на Владимир Путин за временно спиране на участието на Русия в договора "Нов СТАРТ" сигнал, че руският му колега обмисля да използва ядрени оръжия. Въпреки това американският лидер смята този ход за грешен, става ясно от интервю, което той даде за телевизия Ей Би Си нюз.

"Голяма грешка е да се направи това. Не е много отговорно. Но аз не разчитам в това индикация, че той обмисля да използва ядрени оръжия или нещо подобно", каза Байдън.

По-рано тази седмица Путин обяви, че страната му замразява участието си в договора за контрол върху оръжията от 2010 г., поставящ таван на броя на ядрените бойни глави, с които двете страни могат да разполагат. Той също така предупреди, че Москва може да поднови ядрените опити. При все това Русия каза, че ще продължи да се придържа към договорените лимити и ще продължи да информира САЩ за промени в разполагането на ядрен оръжия.

Запитан в интервюто дали замразяването на договора прави света по-малко безопасен, Байдън отговори: "Мисля, че безопасността ни намалява, когато се оттегляме от споразумения за контрол върху оръжията, които са в интерес и на двете страни и в интерес на света".

Той обаче добави, че не вижда доказателства, които да намекват за промяна в руската ядрена стратегия. "Идеята, че това някак си означава, че те мислят да използват ядрени оръжия, междуконтинентални балистични ракети, няма доказателства за това", каза Байдън.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Путин обмисля тоя път да приключи със западния содом раз и навсегда, с ядрени или без ядрени тояги.

    23 Фев 2023 8:17ч.

    Това обмисля Путин. Слава на Россията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байдън не вижда сигнал, че Путин обмисля да използва ядрени оръжия

    23 Фев 2023 9:29ч.

    Бе, то, по-важно е Путин да не вижда сигнал, че Байдън обмисля да използват ядрени оръжия, не ли? Още помним кой изпепели Хирошима и Нагасаки и засипа Сърбия с обеднен уран, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ваксиниран веган

    23 Фев 2023 8:25ч.

    Той какъв сигнал очаква - с уста или пушечен? Или силни знаци и ясни сигнали като от партнерите? Според мен сигналите са повече от оглушителни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    23 Фев 2023 8:28ч.

    Явно Байдън се е центрирал някъде в десятката, защото вчер на срещата с източноеврпейските лакеи имаше огромна патладжанена цицина на челото.дори на снимакатабсе вижда

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба меца

    23 Фев 2023 8:43ч.

    Този не си вижда чехлите сутрин, та ще види какво мисли Путин. Кукла на конци, както и нашите клептомани във властта. Ако бързо не се осъзнаем, а това май не се очертава, България ще изчезне от картата в близките 10 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    23 Фев 2023 8:44ч.

    за виждане - вижда, предполагам. но с вестибуларния апарат има проблеми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    23 Фев 2023 9:07ч.

    Че гледа, гледа, но дали вижда?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    23 Фев 2023 10:15ч.

    От 90-те години Русия не е подменяла плутония в ядрените заряди, защото не може да го произвежда повече. Това е за зарядите. Западняците казват, че носителите ( ракети, подводници, самолети ) са още по-зле. Тези дни паднаха всякакви бариери за доставки на оръжия за Украйна - идват и самолети ( западни ) и Атакамс и всичко. Пионтковски твърди, че Западът е научил нещо, което е важно. Дали не се е оказало, че ядрените оръжия на Русия не са блуф като цялата и армия и икономика ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Molon labe

    23 Фев 2023 10:22ч.

    Нека се убедят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    23 Фев 2023 10:34ч.

    Че защо ? Има много по-лесни начини. Пари, а ЦРУ има много пари, обещания, шантаж и пр. Риснака за шише водка продава майка си и баща си, че какво остава за Марковите напитки, опаковани в зелено ! Бас държа, че отдавна са разбрали всичко и имат агенти и по най-високите етажи, както и в Бункера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Sin

    23 Фев 2023 11:25ч.

    За разлика от теб, глупако, аз не искам да разбирам дали ядрените заряди на Русия работят или не. Дано това бъде нещо, което да не разберем в рамките на нашия живот! И за съжаление, твърдението, че не работят сигурно е толкова вярно, колкото това, че Путин е луд, иска да завладее цяла Европа, болен и скоро ще умре, на Русия ѝ били свършили оръжията през януари, декември, ноември, октомври, септември, август, юли, юни, май, април...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    23 Фев 2023 12:03ч.

    Мисля, че спирането на утилизацията на плутоний се дължи на споразуемение със САЩ относно излишния плутоний, а не на технологични проблеми. Така че производството може да бъде възобновено и то е възобновено през 2016 год., ако не е вървяло досега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вчерашния инцидент с Байдън, а именно трикратното му спъване изкачвайки стълбата на Еър Форс 1

    23 Фев 2023 11:20ч.

    нагледно олицетворява бъдещето на колективния Запад..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    23 Фев 2023 11:43ч.

    тоз ко са пули, като плъх в брашно......страх те е от путин, нали!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи