Байдън: Не се страхувайте от ядрена война

Байдън: Не се страхувайте от ядрена война

Президентът Джо Байдън заяви, че американците не трябва да се страхуват от възможността инвазията на Русия в Украйна ще прерасне в глобална ядрена война. Притеснението на мнозина е свързано с това, че Москва приведе ядрените си сили в повишена готовност след суровите санкции на САЩ.

"Трябва ли американците да се тревожат за ядрена война?" пита репортер Байдън, докато той върви към Белия дом.

"Не", отговаря американския президент.

По-рано напрежението се опита да успокои и прессекретарят на Белия дом Джен Псаки. Тя обяви, че САЩ няма да повишават степента на готовност на ядрените си сили, допълвайки, че "всяка провокативна реторика като тази по отношение на ядрените оръжия е опасна и увеличава риска от грешни решения".

В края на миналата седмица Путин нареди на военния министър Сергей Шойгу и генерал Валери Герасимов, началник на генералния щаб, да поставят ядрените си сили в "специален режим на бойно дежурство".

"Западните страни не само предприемат неприятелски действия срещу страната ни в икономическата сфера, но и висши служители от водещи членове на НАТО правят агресивни изявления по наш адрес", каза Путин.

 

Коментари

  • марксист

    01 Март 2022 10:20ч.

    Искам преврат срещу Путин, арест, и арест на всички олигарси и икономисти. Обявяване война на САЩ. Въвеждане на нов социализъм - марксизъм. Пълно копиране икономиката на Китай и чиста храна като в Беларус.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САМО ПИТАМ

    01 Март 2022 10:57ч.

    ТОЗИ НОВ СОЦИАЛИЗЪМ-МАРКСИЗЪМ ПО КИТАЙСКИ,В БЪЛГАРИЯ ДРУГАРЯ ПРОФ.РУМЕН ГЕЧЕВ ЛИ ЩЕ ГО ВЪВЕЖДА.ЗАЕДНО СЪС КОЛЕЖКАТА СИ ЕМИЛИЯ МАСЛАРОВА,ЛИ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е, от ядрена война няма какво да се притесняваме! Цивилизацията щеше да се затрива от КОВИДА, но той нещо излезе в отпуск!

    01 Март 2022 10:46ч.

    Мисирки, сър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    01 Март 2022 10:55ч.

    Евала на чичо Джо, няма нищо страшно, към всички обезумели лгбт+джендер пийпъл, нека да е ясно, че това е ултимативният оргазъм, термоядреният взрив привнесен от ракета, е всъшност най тайната и дълбока гей фантазия, и се отнася за всички представители на шареното знаме! Джо е стабилен и без грешка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    01 Март 2022 10:57ч.

    Нареждам Радан да се включи в отбранителната система на Брюксел, като анти ракетна единица, която да поеме първият удар от агресора! Това е българското тайно оръжие, "рада-дълбоката", може да поеме водородна бомба без да причини никакви щети!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Извадено от контекста заглавието внушава

    01 Март 2022 11:02ч.

    Че на Байдън не му пука, дали страната му ще бъде унищожена от могъщата армия на Русия. А той просто се опитва да успокои обхванатоте от страх слушатели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А може и просто да не е осъзнал какво го питат!

    01 Март 2022 11:06ч.

    Янките са обхванати от страх, можело значи, а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Типичен отговор. Гаден, безчовечен

    01 Март 2022 12:37ч.

    Тук останахте само такива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що, нещо се притесни за "изключителните" ли? Ами бегай при тях!

    01 Март 2022 13:18ч.

    Ние тука сме си от "подчовеците", не се мърси с нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    01 Март 2022 11:08ч.

    Предлагам една стратегия за мир! Сега е момента света да излезе и да каже, че няма време за губене в тъпотия и лъжа и да пожелае Ядрена война, за да не се занимаваме с глупости години наред и в игрички на дребно! Света трябва да заобича бомбата и да я приветства, не бойте се и най страшното е губенето на време в безсмилности....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    01 Март 2022 11:22ч.

    "Джо Байдън заяви, че американците не трябва да се страхуват от възможността инвазията на Русия в Украйна ще прерасне в глобална ядрена война." Това го заяви Байдън от противоатомното скривалище, разбираш ли!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    01 Март 2022 11:30ч.

    Има някакво споразумение на САЩ с Русия. За сега не може да се каже какво, но скоро ще си проличи. Обърнете внимание: Байдън казва, американците да не се страхуват от ядрена война. НИЩО не казва за европейците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    01 Март 2022 11:35ч.

    Какво би могло да е споразумението на Русия със САЩ? САЩ няма да се намесват и Русия ще вземе своето в Украйна. В процеса, ЕС да бъде отслабен и да няма възможност да се конкурира със САЩ в каквото и да е отношение. Русия, от своя страна, няма да предоставя високи технологии на Китай и няма да се намесва при евентуален военен конфликт на САЩ с Китай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минаващ до Наблюдател 01 Март 2022 11:30ч.

    01 Март 2022 11:39ч.

    Споразумение едва ли има, но целта на САЩ е ядрена война между ЕС и Русия - известната максима "умри ти Днес , за да умра аз Утре"! Но едва ли Путин го е казал - бием срещу центровете на вземане на решение, а там влиза и Вашингтон, и още мегаполиси в САЩ - те няма да ПРЕЖИВЕЯТ ядрената война. А иначе за умиращите - да не е страшно, не боли..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    01 Март 2022 11:51ч.

    Няма да има ядрена война на САЩ с Русия, защото и двете държави знаят какъв ще е резултата и от всичко това Китай ще спечели. Но с Европа е друго нещо. ВСЕКИ знае, че нарежданията идват от САЩ, но това не е официално. Щаб квартирата на НАТО е в Брюксел, а генерален секретар на НАТО НЕ Е от САЩ, а от Норвегия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бадема

    01 Март 2022 11:43ч.

    Разбира се, че има споразумение! Жалко, много жалко за украинския народ, които са пряка жертва! И въоръжаването на едната страна си е пряко участие в конфликта! ЕС и САЩ не искат мир, искат война и хаос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    01 Март 2022 12:05ч.

    Байдън не е казал само, че с Путин са се разбрали по въпроса и дружно прекарват истеризираните европейци да се харчат за американски пушкала, да наливат пари в Украйна и да живеят при намаляващ стандарт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи