Байдън: Не послушах съветниците ми и почти заспах по време на дебатите

Байдън: Не послушах съветниците ми и почти заспах по време на дебатите

На среща с донори на своята партия близо до Вашингтон президентът на САЩ призна, че не е било "много умно" от негова страна "да пътува няколко пъти по света" малко преди да се изправи срещу Тръмп. "Не послушах моите съветници" и "почти заспах" по време на дебатите, довери Джо Байдън. Той подчерта, че "това не е извинение, а обяснение". Впрочем, след като се върна от чужбина, президентът на САЩ прекара шест дни в резиденцията си в Кемп Дейвид, за да се подготви за дебатите с помощта на свои съветници, отбелязва АФП.

Президентът на САЩ Джо Байдън обясни неуспешните си дебати миналата седмица със своя съперник на изборите през ноември Доналд Тръмп с умората, натрупала се от посещения в чужбина в последно време, предаде Франс прес. Представянето на Байдън бе възприето от мнозина като провал и макар президентът да не дава индикации, че възнамерява да напусне надпреварата, и да бе защитен от някои представители на своята партия, се чуха и призиви към 81-годишния демократ да се оттегли. Миналия месец Байдън посети Франция и Италия.

На среща с донори на своята партия близо до Вашингтон президентът на САЩ призна, че не е било "много умно" от негова страна "да пътува няколко пъти по света" малко преди да се изправи срещу Тръмп. "Не послушах моите съветници" и "почти заспах" по време на дебатите, довери той. Байдън подчерта, че "това не е извинение, а обяснение".

Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис междувременно отново подкрепи държавния глава, на фона на призивите към него да се оттегли и в момент, когато тя е сред споменаваните възможни кандидати на Демократическата партия. "Горда съм" да бъда в тандем с Джо Байдън на изборите през ноември. Той "е нашият кандидат", даде да се разбере Харис пред телевизия Си Би Ес Нюз. "Вече победихме Доналд Тръмп веднъж и отново ще го победим", изрази увереност тя.

С тези изявления Белият дом се опитва да ограничи щетите от неуспешното представяне на Байдън по време на дебатите, отбелязва АФП. Днес президентът демократ ще има среща с губернаторите на щати от своята партия.

Лойд Доджет, който представлява Тексас в Камарата на представителите, стана първият американски конгресмен, призовал Байдън да се оттегли.

Проучванията на общественото мнение междувременно не са особено обнадеждаващи за американския президент.

Три четвърти от участниците в анкетата, представена вчера от телевизия Си Ен Ен, смятат, че Демократическата партия би имала по-добри шансове на изборите през ноември с друг кандидат. Тръмп води на Байдън с 49 процента срещу 43 на сто - без промяна от предишното подобно допитване, проведено през април. Камала Харис би загубила с по-малко - сондажът й отрежда 45 процента срещу 47 на сто за републиканеца.

Според проучване, проведено от института "Ипсос" за Ройтерс, една трета от демократите са на мнение, че Байдън трябва да се оттегли от надпреварата. Нито един от видните представители на партията обаче не би се представил по-добре от президента на изборите на 5 ноември, показва анкетата. Тя отрежда на Байдън и Тръмп по 40 процента подкрепа сред регистрираните избиратели, което навежда на мисълта, че президентът не е загубил позиции след дебатите, отбелязва Ройтерс.

За сметка на това според допитването бившата първа дама на САЩ Мишел Обама би победила републиканеца със сериозна разлика, ако се изправи срещу него. "Ипсос" й отрежда резултат от 50 процента срещу само 39 на сто за Тръмп.

Кандидадът на републиканците е събрал през второто тримесечие на годината дарения в размер на 331 милиона долара, съобщиха междувременно от неговия щаб. Тази сума е с близо 50 милиона долара повече от 264-те милиона долара, с които се е сдобила кампанията на Байдън.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • ЗИП

    03 Юли 2024 8:28ч.

    Англосаксите винаги са били "по-детски" прями.Дори одиозния им държавен елит култивиран столетия в Оксфорд, Кембридж и прочее Харвард и Йейл. Буш младши за Саддам : "Той обиди моя татко".... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Англосаксите са БГ крадци

    03 Юли 2024 9:14ч.

    и това е факт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къци Коньов

    03 Юли 2024 8:33ч.

    Добре че само е заспал, а не се е и ******* (римува се)... Много тъп кризисен ПР от неговия Найо Тицин, на който ще се вържат само най-крайните партийни сектанти. Така става, когато си обграден с отрицателно селектирани с дипломи от ХарварТ. Не че и другият кандидат е цвете за мирисане...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българин

    03 Юли 2024 8:36ч.

    Сигурен ли си, че не се е *******? (римувано) Аз не 😜

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стойчо

    03 Юли 2024 8:37ч.

    Тръмп води с 49 на 43% пише в статията. Само толкова ли? Не трябва ли да бъде 80% на 20% ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    03 Юли 2024 8:49ч.

    Обаче помни, че е бил на дебати. Значи, има надежда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганди

    03 Юли 2024 8:51ч.

    Мъчат го сенилния. Ама какво друго да правят, то и Брежнев така го работеха. Макар да е видно, че е по схемата - "от ден на ден- към гроб студен". Което важи за всички де, но особено за тези, които са на акумулаторно дишане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    03 Юли 2024 8:54ч.

    Брежнев беше кукуряк спрямо Черненко. На този дори му бутаха ръката защото беше тотално паралузиран... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ... президентът да не дава индикации, че възнамерява да напусне надпреварата...

    03 Юли 2024 9:01ч.

    Не може, Джил не дава. Ето и Тъкър по въпроса: https://x.com/TuckerCarlson/status/1807682297862172999

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А помни ли ей това?

    03 Юли 2024 9:16ч.

    Как с пяна на уста се хвалеше, че именно той настоявал за бомбардирането на Белград и за разрушаване мостовете на Дрина? Надъханият ястреб от преди 25 г. се превърна в проскубано сенилно ястребче, ама и то още иска да хапе! https://www.youtube.com/watch?v=jtwkfqLboX0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калински

    03 Юли 2024 9:17ч.

    Само виновния се обяснява.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В малкия Арлингтън вече очакват стария ветеран, но са готови за един последен път да му ударят едно рамо

    03 Юли 2024 9:21ч.

    Американските пощи също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уха!

    03 Юли 2024 9:22ч.

    Кво ли са му рекли, на ти от нашия фентанил, а той не ще ли ще. Очи тъмнеят, глава се люшка, ама не та не. Рапче ли си, рапица ли си? Ако сега ни лашне астероида Х, ще броим звездите посред бял ден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    03 Юли 2024 9:44ч.

    Еб@ти глупостите дърдори тоз изкукуригал дъртак. Шест денонощия не му стигнали да се наспи и за тУЙ заспал на дебата?!!! Здравейте кретени. И "демократи". И евроатлантици, к'вото и да означава това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато си си проспал мандата

    03 Юли 2024 9:51ч.

    това е просто невинно задрямване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    03 Юли 2024 10:59ч.

    Е, това се нарича тъпотия. Байдън все повече затъва. Сега се обяснява, че много пътувал, уморил се, видите ли, и затова се представил зле. Ама иначе, ако не беше пътувал, ехее... как щеше да му разкаже играта на Тръмп. Тъпо е, защото показва, че кандидатът за президент не е в "особено добра форма", така да го наречем. Пряко казано - нефелен е за длъжността, за която кандидатства. Защото по време на президенството може да му се наложи да пътува още повече и да вземе и много по-жизнено важни решения в условията на много по-тежък стрес. С думите си Байдън просто признава, че не може физически да понесе този стрес. За съжаление, това е велика сила, и такива детски обяснения, увъртания и прочие мурафети не носят полза. Но Байдън си е дал задника на една клика, която се крие в сянка, за която той е много удобен - дементен и не носещ отговорност за глупостите, които може да натвори. За нас, обаче, това е животозастрашаващо. Включително и на колегите, дето пеят дитирамби за Байдън, демократите и американската "демокрация"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Let's make Biden adequate again!

    03 Юли 2024 11:54ч.

    Let's make Biden adequate again!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    03 Юли 2024 14:19ч.

    Mission Impossible!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи