Байдън нареди военна помощ за Украйна за 600 млн. долара

Байдън нареди военна помощ за Украйна за 600 млн. долара

Китай е отказал на САЩ да съдейства срещу руската инвазия


Президентът на САЩ Джо Байдън нареди да се предостави на Украйна извънредна военна помощ, съобщи Белият дом. Става дума за 600 милиона долара (532 млн. евро). От тях 350 милиона са за военни нужди и за обучение на украински военни. 


Администрацията на Байдън иска от Конгреса да разпореди 6.4 млрд. долара, които да бъдат отговор на Вашингтон на руското нахлуване в Украйна, предаде "Дойче веле". Средствата ще идат за военна и хуманитарна помощ на региона, съобщават три източника, на които се позовава АП. Най-голямата сума ще е за Пентагона, Държавния департамент, както и Агенцията по международно развитие (USAID), която ще разпределя средства за цивилното население. 

 

В последните 3 месеца представители на Белия дом са провели 6 срещи с китайски представители, на които са молели Китай да съдейства за предотвратяване на военните действия на Русия, но са получили отказ,  съобщава The New York Times.
 

Конвой с боеприпаси от Полша пристигна в Украйна.

 


Русия наложи вето на резолюция на Съвета за сигурност на ООН, осъждаща инвазията в Украйна. Китай, Индия и Обединените арабски емирства се въздържаха при гласуване. След гласуването 50 държави излязоха със съвместно изявление, в което заявиха, че Русия е злоупотребила с властта си, като е блокирала резолюцията.

 

"Светът трябва да се подготви за дълга война между Русия и Украйна, след като Москва започна инвазия срещу своя прозападен съсед", предупреди френският президент Еманюел Макрон в събота. „Ако мога да ви кажа едно нещо тази сутрин, то е, че тази война ще продължи... Тази криза ще продължи, тази война ще продължи и всички кризи, произтичащи от нея, ще имат трайни последици. Затова трябва да се подготвим“, каза Макрон на годишното селскостопанско изложение край Париж. Франция също изпрати оръжие в помощ на Украйна.

 

Източник: segabg.com

 

 

Коментари

  • Значи така -

    26 Фев 2022 11:06ч.

    военна помощ 600 млн., а на Зеленски персонално, за да изпълни "задачата", поставена от вас - 1 млрд. и 200 млн...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петр Вальцман (Порошенко): Неофициальная Биография

    26 Фев 2022 11:54ч.

    Обективна информация за Операцията по денацификацията на Украйна може да се получи от блогера Юрий Подоляка на youtube. https://www.youtube.com/watch?v=DOt8QCF-eZE Война на Украине (25.02.22 на 22:30): Подведение итогов дня (Николаев, Запорожье, Мариуполь)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    26 Фев 2022 12:03ч.

    Хубаво, помощ, ама как ще им я доставят? Лицемерие отвсякъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Patrick Lancaster

    26 Фев 2022 12:45ч.

    Укронацистите обстрелват училища в Донбас? Хора или зверове? (18+) 2 Teachers Killed In Shelling Of School. The blame goes to Ukraine. (My Investigation) Patrick Lancaster 75,4 хил. абонати https://www.youtube.com/watch?v=OIW-IacnviQ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно , а къде ще я доставят

    26 Фев 2022 13:34ч.

    тази помощ и пари предвид факта че до 2,3 дни този гаден режим в Киев ще се срути?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    26 Фев 2022 15:29ч.

    Русия има господство във въздуха,в сухопътно отношение не е непосилна задача блокирането на граничната зона с Полша. Тогава единствения начин за доставка остава виртуалния за по -сигурно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи