Байдън: Китайският план за мир е изгоден само за Русия

Байдън: Китайският план за мир е изгоден само за Русия

Президентът на САЩ Джо Байдън изрази скептицизъм по отношение на китайския мирен план за Украйна.

В интервю за телевизия Ей Би Си той коментира, че в плана "няма нищо, което ще бъде от полза за някой друг, освен за Русия".

Руският президент Владимир "Путин аплодира (плана), така че как би могъл той да бъде нещо добро?", попита реторично Байдън.

Схващането, че Китай може да договори края на войната, не е разумно, категоричен е американският президент.

Китайският план за мир в Украйна призовава и двете страни в конфликта да се споразумеят за постепенна деескалация и предупреждава да не бъдат използвани ядрени оръжия. Той до голяма степен повтаря позицията, възприета от Китай от началото на войната, отбелязва Ройтерс, цитирана от БНР.

Джо Байдън потвърди, че засега Съединените щати няма да изпратят на Украйна изтребители Ф-16, за каквито настоява украинският му колега Володимир Зеленски.

В интервюто американският президент потвърди, че възнамерява да се кандидатира за втори мандат на поста догодина, но в същото време уточни, че няма да бърза да обявява официално своята кандидатура.

 

Коментари

  • 2027

    25 Фев 2023 9:46ч.

    Вторият мандат на Джо Байдън ! 85 годишният пациент ръководи световните дела от болничното си легло ! Тъй като не е ясно какво изрича, какво говори, към главата му са прикрепени елктроди свързващи го с мощен компютър, Изкуствен Интелект /ИИ/ ! Именно ИИ ръководи световните дела, а стоп кадър показва от време на време усмихнатия Джо в болничното му легло. А защо имидж-мейкърите допускат това ? Защо стоп кадърът не показва Джо на по-млади години ? Все така усмихнат, но изправен, бодър , активен, в стихията си ? Това не е загадка, а задача с понижена сложност за публиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стоп кадър показва от време на време усмихнатия Джо в болничното му легло

    25 Фев 2023 11:50ч.

    Е, туй е 1/1 медийно "пландемията", непрекъснато ни се набиваше фотошоп на едно розово кръгло със шипове, което трябваше да ни внуши съществуването на ВИРУСА. Докато в реалността се случваха съвършено други неща. И в двата случая има образна подмяна на реалността.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бе

    25 Фев 2023 14:32ч.

    Освен, ако до това време самолетната стълбичка не го унищожи окончателно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Същият

    26 Sep 2023 16:36ч.

    Дано някой от кукловодите в САЩ е роден от майка,а не от ИИ.Иначе тези безродни ни поставиха на амбразурата.Тежко ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • винкело

    25 Фев 2023 9:48ч.

    Самозабравилото се чучело газ пикае! Планът на Китай е справедлив, дори за Украйна, но не и за световен хегемон и колонизатор, който иска да си запази господството над Света!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    25 Фев 2023 10:00ч.

    САЩисаните проявяват остра алергична реакция като чуят за мир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валентин Христов

    25 Фев 2023 10:12ч.

    Спокойно дами и господа,хегемонията на САЩ приключи.От тук нататък всичко ще се подреди според силата на страните в този процес.На нас обаче като ЕС,ще ни се полага все по-малко място на масата,защото пропуснахме момента да се откъснем от влиянието на САЩ в всякакъв план.От въоръжаването,за което говори Тръмп до паричните потоци и суровини.Сега ще си сърбаме попарата. Имам въпрос и Ако някой ми отговори подобаващо,ще съм радостен: Защо когато става въпрос за военни конфликти от световно значение,все се случват в Европа,а не другаде по света.ЗАЩО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • history channel

    25 Фев 2023 11:14ч.

    Уважаеми Христов, въпросът ви съдържа две компоненти. Историческа и съвременна. Историческата е огромна тема за дискусии и не е релевантна на днешния ден. Само една вметка. Ние сме доста "европоцентрични" в мисленето си и забравяме че досегашните Световни войни, особено Втората, наистина са Световни по своя обхват. Вярно е че по време на ВСВ главният сухопътен сблъсък е Източният фронт. Западният фронт от 1944 е несравнимо по-малък по мащаби. Но има също Италиански фронт. Има десанти в Южна Франция. А извън Европа почти няма регион който да не е засегнат от бойни действия, някои от тях изключително мащабни - Войната в Китай ( националисти срещу японци, комунисти срещу японци в по-малка степен , дори комунисти срещу националисти ) , Тихоокеанският театър на бойни действия, където сражения има от Хавай до Филипините , и от Даруин (Австралия ) до Окинава. Бойни действия има в Индокитай, Бирма, дори в части от северна Индия. 1945 - Манджурия . Войната в Африка - германци и италианци срещу "съюзници", която обхваща зоната от Мароко до Египет. Морски сражения се водят в целия световен океан. Вкл. има удари по крайбрежието на САЩ, в Индийския океан, по бреговете на Южна Америка има сблъсъци на кораби... Т.е. искам да кажа че не само Европа е страдала от Световните войни. Но Европа най-много е пострадала, заради малката си площ, високата гъстота на население, значително по-развитата си за времето икономика, спрямо другите световни райони ( не броим САЩ ) ... Днес "ударът" по Европа има друг генезис. Той може да се разбере само в контекста на започналото от 2020 установяване на Нов Световен Ред и неговата парадигма - ДЕПОПУЛАЦИЯ ! За да се депопулира хомо сапиенс в планетарен мащаб е необходим "комплекс" от сатанистки действия. Едно от тях е разрушаване на Световната Икономика. Европа бе един от трите световни икономически стълба (заедно с Китай и САЩ ) , най -"лесният" за бутане. Европа има само икономика , но няма военна сила, поради което не може да се съпротивлява. Затова сега европейската икономика се закрива от сатанистите. Последствията за световната популация от това ще бъдат трагични. С Европа се закрива не само нейната индустрия, селско-стопанска продукция, но се скапва огромен източник на човешки ресурси от най-високо качество, удрят се "белите хора" ! Унищожава се немската индустрия, която даваше най-качествения индустриален продукт в света. Скъсва се кооперацията ЕС - Русия, Евразия се тласка към свободно падане... От това свръхкратко обяснение на мотивите на "А защо пак Европа" , следват и ясните изводи и прогнози. Следващите удари на сатанистите за постигане на глобална депопулация ще бъдат по Китай и Индия, особено по Индия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До history channel

    25 Фев 2023 12:00ч.

    Ами много станахме - 8 млрд. И пропиляваме ресурсите на онези, които смятат, че те са техни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Същият

    26 Sep 2023 16:46ч.

    Мисля,че Вие господине имате отговор на въпроса.Липса на интелект,желание за разбъркване на картите.Резултат:Богатите ще мигрират в някои тихи и отдалечени места.Нскрся Господ ще подреди нещата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    25 Фев 2023 10:35ч.

    Китайскиат /или руският/ план е основан на Хелзинкската харта от 1904 г., посочваща кое се счита за въвличане във войната и кое не. И тая харта много добре са я знаели и спазвали всичики ваши предшественици, но не и вие! Мигар Рузвелт не е можел да изпраща оръжия на СССР по ленд-лийза, ама странно защо не го е направил, а е изпращал само радиоточки и кабели, щото най-спешно са запотрябвали на руснаците?! Ама вие нали си измисляте някакви си правила, неприети и неодобрени от никого, но задължителни за всички туземци! Пък плещят ли плещят за някакви си ООН-та, за други земни кълбета, но за нищо не служещи на тая Земя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идиотизмът на висшето ръководство на САЩ: след като ще воюваме с Китай, защо Китай предлагал неизгоден план за САЩ???

    25 Фев 2023 10:37ч.

    Ами тогава САЩ да предложат изгоден за Русия план - тогава могат да се надяват, че Русия няма да ги ДУМНЕ скоропостижно! Някой може ли да даде разумен отговор за въпроса : За какво са на Русия САЩ и неговото оглупяващо население, след като Русия се отказва от Глобализацията и преминава на СОБСТВЕНО икономическо и технологическо развитие? За нормалния руснак Пиндостан става като мише гнездо в къщата - цапат ти пода и шкафовете, подяждат ти храната и ти донасят разни болести... какво се прави с такова мише гнездо в къща? Правилно! За това отговарят господата Шойгу и Герасимов

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дълбокодържавниците не знаят кой път да хванат

    25 Фев 2023 10:39ч.

    За всеобщо щастие, тия дебили водят Пиндостан към разпад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами естествено приоритет имат съседите бе, мистър Байдън! Русия и Украйна имат 1385 км обща граница!

    25 Фев 2023 10:40ч.

    Мистър президент какво прави твоята американска войска на 15 000 км (!) разстояние от собствената ти държава - през девет царства в десето? Стоваряш американски войници и военна техника от 2020 г. в Източна Европа, за да възпираш Русия, която не беше тръгнала никъде, а призоваваше и молеше за разум и мир! Тъй че взимайте си войската и техниката от всичките американски военни бази в Европа и ВЪН от Европа! Съюзниците не се нуждаят от американски военни бази понеже си имат доверие. Вън от Европа на американските войски!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не може да има мир, докато Русия не се възстанови в естествените си граници

    25 Фев 2023 10:57ч.

    Като начало, тези от 1991 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • П и Б

    25 Фев 2023 11:04ч.

    Единственият завод за производство на редкия свръхскъп метал калифорний, използван в приборостроенето, е бил взривен на територията на щата Тенеси. Тия мексикански партизани прекаляват вече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    25 Фев 2023 12:19ч.

    Има ли някой да не е разбрал, че Байдън все още не се отказал Украйна да се бие до последния украинец! А за кандитирането на изборите за президент е прав, скоро той ще пада не само по стълби, но и на равно място, а глупостите които говори ще се множат! Ще бъде по жалък и от нашия Плевнелиев!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    25 Фев 2023 13:28ч.

    Дъртият изкукал терорист вижда че Украйна му се изплъзва от ръцете оцапани със кръв и газ пикае от злоба .Нищо и без този план Русия ще победи във тази вече война . Както е казал Иван Вазов във стихотворението си Шипка ,ще го видоизменя малко .Към САЩ и ЕС ако щете гъзовете да си одерете вие шипков мармалад няма да ядете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ggreinw

    25 Фев 2023 13:45ч.

    Изгоден за САЩ ли трябва да е мирният план? Що за нагляр е този? Путин го харесал, значи не бил му харесал. Егати тъпата логика

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И понеже

    25 Фев 2023 14:26ч.

    е предложен от Китай, значи не става. Продължават да игнорират другите и да се опитват да налагат само своя интерес, като го крият зад "интереса на Украйна". Искат "мир", от който най- големите държави да бъдат изключени?!?! Както се видя, такъв мир не трае дълго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    25 Фев 2023 14:36ч.

    Ако Джо утре умре ще го смени Харис, ако Путкин утре го убият /там така се сменя властта/ в Матушката ще почне гражданска война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така ли се сменя властта "там"?

    25 Фев 2023 14:54ч.

    Кешки да бяха "сменили" така белязания и наливайкото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дачков ??

    25 Фев 2023 15:03ч.

    Какаво да направим другите форумци, та да се абонираме за вулгризми без да ни триете ? Щото този фекалий горе явно има абонамент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи