Байдън: Източният фланг на НАТО е предна отбранителна линия

Байдън: Източният фланг на НАТО е предна отбранителна линия

Източният фланг на НАТО е предна отбранителна линия, заяви днес президентът на САЩ Джо Байдън на среща на високо равнище на държавите от Букурещката деветка във Варшава, предаде Ройтерс. „Вие сте предна линия на нашата колективна отбрана“, каза Байдън.

Пред съюзниците от източния фланг президентът на САЩ Джо Байдънпотвърди отново твърдия ангажимент на страната си към член 5 от учредителния договор на НАТО, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на Белия дом.

Полският президент Анджей Дуда предложи на Байдън да засили американското военно присъствие в Полша, като разположи там военна техника и оръжие.

"Обърнах се към президента Джо Байдън (с предложение - бел. ред.) американската армия да премести на определените за тази цел на територията на Полша места своя военна техника, свое оръжие, за да засили потенциала на американското присъствие", каза Дуда. Полският президент подчерта, че това предложение е получило "голямо внимание".

В отговор на въпрос дали Байдън е направил някакви конкретни обещания или декларации за увеличаване на американското военно присъствие в Полша, Дуда каза, че не очаква такава бърза реакция. По думите на полския президент Байдън трябва да обсъди този въпрос с американските военни.

Дуда заяви още, че изпращането на военно оборудване в Полша е по-лесно от разполагането на военнослужещи, предаде Ройтерс. По думите на полския президент, ако има решение за предоставяне на изтребители на Украйна, Полша първо ще изпрати съветски изтребители МиГ.

Литовският президент Гитанас Науседа каза, че е предложил на американския си колега да разположи реактивни системи за залпов огън "Хаймарс", щурмови хеликоптери и системи за наблюдение на въздушното пространство в балтийските държави.

Преди разговорите си с лидерите от Б9 Байдън заяви, че САЩ ще защитават "буквално всеки сантиметър от НАТО". По думите му, държавите от Б9 са "фронтовата линия" на колективната отбрана на НАТО, както и "за свободата на демокрациите в Европа и по света". 

Байдън заяви, че САЩ многократно са се активизирали, за да предоставят критична помощ за сигурността на Украйна, както и критична подкрепа за "буквално милиони" бежанци.

Преди срещата във Варшава Джо Байдън заяви още, че решението на Русия да прекрати договора за намаляване на ядрените оръжия с Вашингтон е "голяма грешка", съобщава АФП. 

Букурещката деветка (Б9) включва група от държави в най-източните части на алианса НАТО и най-близо до Русия: България, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния и Словакия, уточнява агенцията. 

Източник: БТА, БНР

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • В свободната преса

    22 Фев 2023 17:17ч.

    Пише, че др. Путин щял да обяви и Молдова за фашистка държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • kboz

    22 Фев 2023 18:08ч.

    Тя сама ще се обявява за такава, ако нападне Приднестровието. Което май вече е ясно че ще стане

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Молдованите имат едни кухи политици

    22 Фев 2023 19:26ч.

    Да, и те са фашисти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    22 Фев 2023 17:20ч.

    На чужд град и 100 ракети са малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • емигрант

    23 Фев 2023 8:02ч.

    Тримореца ще превърне България в МУХОМОРЕЦ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба Яга

    22 Фев 2023 17:23ч.

    Е, харесва ли ви да сте фронтова държава? А как стои въпроса с български войници на фронта? Хора, не виждате ли какво става? Продадоха ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сава

    22 Фев 2023 17:58ч.

    Цар Борис ІІІ казал на Хитлер: „Знаеш ли, че ако изпратя българска войска на Източния фронт, то тя ще премине при руснаците заедно с духовата музика“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стой та гледай!

    22 Фев 2023 19:39ч.

    И сега така ще стане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бедни ми Бидон, на кой фланг мислиш да се статаваш?!

    23 Фев 2023 8:05ч.

    Мистър БИДОН с поизсъхналия си мозък не вдява, че във войната през 21-ви век няма флангове и Русия е в състояние за броени минути да изпари и потопи Северна Америка, и то така, че никакви подземни съоръжения няма да го спасят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гост

    22 Фев 2023 17:23ч.

    Това, което не се казваше, но се подозираше, вече го казаха. Айде сега да ги видим умниците какво ще дрънкат по тв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Други да мрат, вместо тех

    22 Фев 2023 17:24ч.

    Кой го не сака

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • митето

    22 Фев 2023 17:30ч.

    Ами да стягаме мешките,че генерали имаме много,а аскер няма.Пък и като зная софиянци какви мераклии са да налагат демокрация по света ... ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Верно бе,

    23 Фев 2023 16:28ч.

    как се ходи на война без любимото псе (Джими, Чарли и пр), ще трябва втеринарен корпус за нашите антипутинисти - глисти, да сресват и подмиват любимците им докато те се сражават геройски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъй тъй, да си дойдем на

    22 Фев 2023 17:30ч.

    думата за прифронтовите държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    22 Фев 2023 17:32ч.

    Всякакви коментари са безпредметни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • четете проф. Витанов

    22 Фев 2023 17:38ч.

    Човекът предупреждава на висок глас за това всеки ден. Както и "Възраждане", още от самото начало. Какви ли не решения взимаха евроатлантиците в НС, бавнично, на тъмно, без много шум. Да сте видяли ГЕРБ да е споделил и една дума за това в социалните медии? Държат избирателите си в невидение. Борисов днес се е срещал с представители на чертожниците на амер. самолети и се е заканил, че след изборите ще ни въоръжава. Ще ядем оръжия. А пък ние си мълчим и търпим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ай честито

    22 Фев 2023 17:43ч.

    Но, дали ще се събере и един полк българи, които ще стрелят срещу руснаци или просто ще обърнат оръжията срещу тия дето командват (ако и те не са с тях)? Това на тримореца ясно ли му е? На сектантите от подмяната и да, дайте да дадете? Паситу пък недай Боже да поеме предния фланг дали някой няма да му положи крак и да го спъне в калта? Хитър Петър е народен герой. Той олицетворява българската народопсихология. Това трябва да им е ясно на войнолюбците. Неутралитет!!! Веднага излизане от тези сатанински съюзи и обединяване с православните ни братя!!! Опомнете се, хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Референдум и

    22 Фев 2023 17:49ч.

    избори до дупка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като

    22 Фев 2023 18:56ч.

    За начало. После Народен съд II, Народен съд 2.0 или Народен съд 21ви Век. Както звучи там по-модерно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    22 Фев 2023 17:47ч.

    Ние сме съюзник в НАТО и европейското световно демократично семейство, и имаме своите задължения и отговорности за опазване на мира и сигурността, както и за победата на свободата и демокрацията в поробените страни. Петър Стоянов, когото много харесвам, го беше изразил кратко и ясно: ние сме надежден, лоялен и предвидим партньор на САЩ, НАТО и ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помнещ

    22 Фев 2023 18:17ч.

    То и на Хитлер бяхме съюзници, нали? Обявихме война на САЩ и Англия. И се радвахме и както разказват някои за забележката на цар Борис - "поне да не бяхте ръкопляскали". После се криехме в подземията и погребвахме роднини след авиационните удари на САЩ и Англия. Четете си историата , бе хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • когато евроатлантиците

    22 Фев 2023 18:26ч.

    решиха да изпращат оръжия и предадоха Македония също ръкопляскаха. А една бясна евроатлантичка - деси от герб - както каза робовладелеца, нейния собственик бб-то - "лидерстваше" процеса и тропаше с крака като обезумяла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    22 Фев 2023 18:45ч.

    ФЪРКАТИЧКО, разкажи ни за таткото на майкопродавеца Пешо Фернандела!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти си бил и семеен, бе Фъркат!

    22 Фев 2023 19:29ч.

    Нямаме задължения да се бием за чужди интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    22 Фев 2023 20:15ч.

    Като имаш задължения към НАТО , поемай към фронта да ги изпълняваш. Аз не смятам, че им дължа каквото и да е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    22 Фев 2023 20:44ч.

    И по този повод прочети тази статия която е много дълга и ще ти я пратя като линк ако не я изтрият . През Втората световна война Царство България бе фашистка държава с монархическа форма на управление. Такава тя бе от началото на 1935 година до началото на септември 1944 година. Завършеният си фашистки вид Царството придоби , когато на 1 март 1941 година, с подписа на неговия министър-педседател професор Богдан Филов, то стана съюзник на нацистка Германия. Не просто на Третия райх, а именно на нацистка Германия! Днес кръвните и идейни потомци на българския фашизъм напълно реабилитираха своите предшественици. Почувствали се победители в Студената война на родна почва, те дадоха ход на нова спирала на уж преодоляната и уж забравена една друга наша –българска война: гражданската. Тук ще прочетеш и как бяха предадени Българските национални интереси по Македонският въпрос през 1935 година ,много преди Коминтерна и Георги Димитров и всичкото това е подкрепено със исторически факти а не измислици . https://pogled.info/bulgarski/tsarstvo-balgariya-sayuznik-na-natsistka-germaniya.152659

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти само с лозунги ли живееш?

    23 Фев 2023 0:30ч.

    Фъркатата малоумна твар да изпрати мъжа си на фронта, а ако се е върнал син й от САЩ и него. Тя да отива с Пешо Коня да се изживява на Източния фронт като освободителка на поробените народи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър Стоянов, когото много харесвам,

    23 Фев 2023 16:29ч.

    Въпроса е той да те забележи и хареса...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мдаа...

    22 Фев 2023 17:49ч.

    То това обхождане на европеските магистрали и улици от тези върли войнолюбци и привикването на Мустафа Радев не бяха случайности. Ето, че изплюха камъчето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питащ

    22 Фев 2023 18:18ч.

    "По думите му, държавите от Б9 са "фронтовата линия""???!!! Г -н президент, Радев, защо не сте ни съобщили официално, по телевизията, че сме фронтовата линия. Ние във война с Русия ли сме?????????? Защо българският народ се държи в неведение, а в чужбина се решават съдбоносни за България задачи. Какво става??????????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро Снежния от 3 март

    22 Фев 2023 18:20ч.

    Мобилизация чакайте българи и българки / то щото сме вече равни и жени и мъже и мъже-жени и жени-мъже и всякакви други джендъри/Докато ни избиват, ще поканят украинките на плажа да си почиват, и се такива неща....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • само джендърите ще останат

    22 Фев 2023 18:28ч.

    тях закон не ги лови - като медиците са - ту тук, ту там

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бясна съм!

    22 Фев 2023 18:27ч.

    Ти да видиш: Били сме " фронтовата линия на НАТО"!!!!! Ей, прекалихте ама мноооого. Българите сме кротки и търпеливи, но това " преля чашата".Да си знаете!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • демагога триморец

    22 Фев 2023 18:38ч.

    на портрет. https://www.nato.int/cps/en/natohq/photos_212213.htm (снимки 3 и 4/9). Ама иначе бил за мир. Хитрата сврака с двата крака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фото Папакочев

    22 Фев 2023 18:43ч.

    Ах, как небрежно се отнасят към снимките съвременните издания. Ето- Гласове са изпраскали фото от среща на лидери от формат Б9 във Варшава. Под снимката - никакъв надпис.Обикновено добрият тон изисква да се поставят надписи, поясняващи отляво надясно кои са лицата от снимката. Според системата Си, формат В9 е с размери 44 x 62 мм. Да се чуди читателят как на тази малка площ са се събрали толкова марионетки. От тях аз разпознавам единствено : Джо-Дементни, верния му паж Дудка, мушнат в левия джоб на панталона му. След него е нордическия смръщеняк Столтеберг, който вече толкова мрази дори и себе си, че се чуди на кое дърво да се обеси заедно с кучето си и тъща си.Двете вагиналки до него навярно са от прибалтика. Любопитно ми да разбера кой е благоразположеният засмян брадат палячо зад Дудка. Прилича на пресонаж от Комедия дел арте - разорен благородник, брачен измамник, дирещ богати вдовици по бързите евровлаковете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Двете вагиналки

    22 Фев 2023 19:39ч.

    Бай Милор, предполагам, че на Вас, като сексуален антрополог силата Ви е в актовата фотография, но забележките Ви относно снимковия материал са съвсем уместни. Бог да го прости, дядо ми Фото Балкански би бил напълно съгласен с Вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Дън

    22 Фев 2023 19:02ч.

    Който, каквото и да ви говори, става дума за ПАРИ. Това лесно може да се види, стига включиш малко горния етаж. САЩ , Европейските страни и Япония са най големите длъжници, вече до степен, при която дългът става неуправляем. Някои ще кажат, да ама това са вътрешни дългове на централните банки. Тук обаче се появава едно голяно "но". Тъй като подчинения свят е приел $ за световна валута, може дългът да е вътрешен, но той вече е похарчен навън, т.е техните дългове / откраднатите пари от всички останали/ могат да се управляват т.е. да бъдат намалени като дял от БВП, само чрез обезценяване /инфлация/ . Как да стане това? Ами например 50% от дълговете се изпаряват след нарушена логистика в резултат на коронавирус, пренасочени логистични потоци на суровини /нефт, газ/, догодина нещо друго ще измислят. Но няма да се откажат да печатат световна валута / бъркайки ви джоба иначе казано. Ако се опънеш и нещеш да бъдеш краден, то тогава последваш съдбата на Ирак, Либия, Сирия и т.н. Отделно от това не са се отказали за разкъсат Русия и да лочат като обезумяли. И така нататък и така нататък...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Факт, но Русия, Китай

    22 Фев 2023 19:46ч.

    и още куп държави повече не желаят да плащат за охолният живот на американците та ако ще и светът да свърши. Времето работи срещу престъпната клика в ФАЩ. Новините в самата Америка никак не са добри. Южната им граница е претъпкана от бежанци, които в повечето случаи преминават съвсем свободно. Все по голямо разделение на консервативна и либерална Америка (дори се говори за подялба на 2 америки - консервативна и либерална). В началото на месеца, делерийра поредният влак като в Охаьо причини взрив и замърсяване с размерите на малък Чернобил. ВСе повече и повече се говори за импийчмант на Байъдън. Много американци, смятат, че намесата му в Украйна е свързана с лични дела там. Потребителската инфлация е малко над 10% но производствената е преминала 30%. Има огромен недостиг на лекарства (всичките внос от Китай) и т.н. и т.н. Има и нов виц - на въпрос колко работи работи работиш за да се издържаш, отговорът е 2. С първата печели толкова колкото да си плати бензина, за да може да отиде на втората. В България и Европа не излизат никакви новини за състоянието на САЩ. Пълно медийно ТАБУ и то не е случайно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Дън

    22 Фев 2023 22:19ч.

    Няма да е лесно да се отстранят, захапали са кокала. Дано руснаците да са си направили добре сметката ,доколкото може да се направи. Иначе битката ще е на живот и смърт .И нямам предвид това с Украйна, а икономическата война, която са длъжни да спечелят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    22 Фев 2023 19:03ч.

    Ха ха ха, наш Мунчо защо не е на снимката..... РРадев да не беше на Лужники да пляска на Путин?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    22 Фев 2023 19:03ч.

    Задължително е веднага президентът ни да разясни за какво точно става дума, защо България, дето е една мирна страна, да е фронтова линия и поради какви причини, понеже Украйна не е член на НАТО,за да я защитаваме. Освен това Бадън най-нагло манипулира, като казва, че Русия е прекратила договора за ядрените оръжия. Дали някои от присъстващите е имал смелостта да му опонира, или всички са клатели глвави в съгласие?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    23 Фев 2023 0:38ч.

    Наистина ли Ви е необходимо президент или премиер или някоя друга костюмирана кукла на конци да ви разказва детски приказки? Колко по-ясно да ни кажат и покажат, че ще бъдем следващите похарчени от ЗапАда във войната му срещу Русия/Китай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    22 Фев 2023 19:03ч.

    Отбрана срещу кого?Не ги знам хиените. Не знам и мамалигите.Аз не се чувствам застрашен от изток.А от запад. Там са болните и лудите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я тоя да каже, дали Русия ни е нападнала,

    22 Фев 2023 19:09ч.

    че затова трябва да тръгваме на война с нея? А Украйна не е в НАТО, че да се бием заради нея! Това, което иска от нас този старец, да се бият неговите съграждани, защото те предизвикаха Русия към война! Сега да си сърбат попарата, която сами си надробиха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • адмирал

    22 Фев 2023 19:16ч.

    България е далече от фронтовата линия. Засега. Мобилизация може да има евентуално за мъже и жени до 60 годишна възраст . Но България няма стратегическо значение нито за Руската империя, нито за Британската. Единствено Османската империя 2,0 може да се заинтересува, поради факта , че южна България има области със преобладаващо турскоезично население . Проста геополитика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Затова ли у нас има бази американски

    22 Фев 2023 19:26ч.

    Щото не сме важни!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • адмирал

    22 Фев 2023 20:57ч.

    Базите за нула време могат да се изнесат , със или без истерия . Ако това Ви тревожи. Иначе България е интересна само като територия на великите сили, но не като държавен субект, култура, нация. И това е обяснимо със тоталната абдикация на народа със българско самосъзнание от собствената си държава, история и култура. Примери - циганизация, емиграция, оглупяване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защо сте спестили тримореца от снимката

    22 Фев 2023 19:16ч.

    https://www.nato.int/cps/en/natohq/photos_212213.htm (снимки 3 и 4/9) Да излезе и да дава обяснения - нали нямаше да има последствия от износа на оръжия. А износа на дизела?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев не е на снимката,

    22 Фев 2023 19:18ч.

    наистина ли, или нарочно е изрязан?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде спят нашенци?

    22 Фев 2023 19:24ч.

    Що за изявления? Що за мераци? Наглост американска! ..... Поляците си го търсят, румънците и те искат да отхапят нещичко от Украйна, но нас защо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    22 Фев 2023 19:26ч.

    В прав текст ни казаха, че като най-тъпи и бедни, ще ни пращат на източния фронт, заедно с другите тъпи цървули от източна Европа. Нещо неясно? Мъ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    22 Фев 2023 19:27ч.

    Да, де, ние да сме ви пушечното месо. Байдън е КРЕТЕН!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    22 Фев 2023 19:34ч.

    Радев дължи обяснение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз не бих се радвал толкова

    22 Фев 2023 19:38ч.

    Колко са щастливи на снимката, че са фронтова линия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моля?

    22 Фев 2023 19:38ч.

    На кого е "отбранителна линия"? Да вземете да се прибирате у вас си, да си събирате партакешите и базите от източноевропейските страни. Хората тук не са роби на сбърканати ви държава-корпорация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    22 Фев 2023 19:39ч.

    От кого да се отбраняваме и защо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НЕ, НЕ СМЕ ФРОНТОВА ЛИНИЯ

    22 Фев 2023 19:54ч.

    Защото България нито ще изпраща оръжие, нито ще изпраща военни, нито ще разполага оръжия на своята територия. Полша и Румъния са фронтова линия. Те искат да бъдат такава. България запазва неутралитет. Нямаме нужда от защитата на НАТО, нито от клауза 5. Ние няма да бъдем цел в случай на война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    22 Фев 2023 19:54ч.

    опаа...става яко.. аз на фронта срещу Русия няма дя ходя...дори и заградотряди да има...ще си спретнем пукотевица...моя набор в близките 10 па дори и 15 годин ви уверявам, че ще сме горе-доле добри войници...а па най-ще можем срещу евроджендърята от ПП и ДБ. Ще се лее кръв ей...внимайте ко си пожелавате...ваща мама... Уверявам ви, че и срещу сегашния български аскер можем да излезнем на плюс...Опичайте си акъла...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байдън не е компетентен

    22 Фев 2023 19:59ч.

    Къв източен фланг бе ? Америка е източен фланг, първо ти си отиваш после народите на източна европа. Това е умствено некомпетентен човек и час по скоро трябва да бъде отстранен от власт. Народа на САЩ, на тази велика страна, трябва да разбере и да осъзнае,че Байдън не е за този пост. Този човек води света открито към ядрена катастрофа. Той убива света. Полята на източна Европа няма да бъдат кървави поля. Стига вече. Две световни войни на територията на източна европа беше ад. Този път няма да стане. Русия,Китай, Северна Корея, Иран,Пакистан, Индия няма да простят- В тази война Америка ще бъде бойно поле.Тя ще бъде източен фланг на нато. Великобритания и САЩ - първо те, а Източна Европа последна. Този път , тя ще е последна. Този път историята ще бъде друга. Ако никой иска друго,няма да стане. Този безумен човек не знае какво говори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байдън и никой не може да превръща България в бойно поле

    22 Фев 2023 20:05ч.

    Ако Байдън иска България да стане бойно поле,няма да стане. Няма да стане. И нещо много важно,България няма да стреля срещу Русия. Не НАТО ако иска и Аллах и вси светии да слязат от небето,няма да стане. Ние не сме луди. Държава на 1300 години сме,българите не са пушечно месо,тази война не е наша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съвместното изявление на страните от Б9

    22 Фев 2023 20:08ч.

    https://www.president.pl/news/joint-statement-by-the-leaders-of-bucharest-nine,65068 Това е съвместното изявление. Сега да видим какво ще ни демагогства като се прибере оттам. Орбан не е бил, изпратил друг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    23 Фев 2023 11:53ч.

    За някаква транс-атлантическа клес говорят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    22 Фев 2023 20:17ч.

    Не виждам кой трябва д отбранявам... нямам сантименти към никой от вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Су35

    22 Фев 2023 20:18ч.

    Обърнете внимание в какъв ред са изброени държавите. Ние сме на първо място Полша е последна. Знаете ли какво означава това??? Ами че нас ще ни хвърлят първи срещу Русия и после в редът в който са изброени останалите. Пак ще се събудит но, ще е по трудния начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    22 Фев 2023 20:18ч.

    Дъртия терорист казва че НАТО ще защитава всеки сантиметър от Източния фланг на алианса .Ама аз от истиорията знак как САЩ си защитава колониалните пудели във Корея ,във Виетнам ,във Куба ,във Авганистан и къде ли не другаде .Така си защитава пуделите че накрая терористите от САЩ бягат през девет гори тилилейски .И сега така ще стане ,ще изоставят и Украйна и България и Румъния и ще изфирясат като цяло от Балканите .Нагледали сме се на високопарните брътвежи на откачалки като дъртото куко ,а иначе са голавода и кал по гърба и нищо друго .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ония фашаги от миналия век не успяха, ама тия ще ни притиснат и няма мърдане

    22 Фев 2023 20:19ч.

    Нека всички, които в продължение на минимум една година неудържимо лаеха и продължават да лаят срещу братска Русия, да отиват доброволци заради рахата на Бай Пън и неговия разкапващ се мелезен народ от зомбита и дегенерати. Нас ни оставете на мира - защото ние ви предупреждавахме, че с тая васална политика спрямо куция кон, на който сте заложили, ще се стигне до кървава развръзка. Ето, това вече не е намек, а директен повик да стягате мешките и по заповед да се изнасяте на Източния фронт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • RoKi

    22 Фев 2023 21:12ч.

    Байдън дали помни какво е НАТО,Източен и Западен фланг?Щото Аналена се върти на 360Градуса ,може да станат и 180 ако видят Руски Танкове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • trassporter

    22 Фев 2023 21:46ч.

    Орязаният в дясно е Радев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква стана тя сега

    22 Фев 2023 23:12ч.

    оная работа с ориентацията. Да не се окаже, че вместо в атлантика и европа искат да ни вкарат във войната между двата братски народа. Който, от мераклиите иска да ходи, да ходи – децата ни не давам. Брях, че наглост в тази ориентация, наглост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Варшава

    22 Фев 2023 23:31ч.

    Вчерашната реч на байдън се тълкува от руските анализатори като реч преди настъпление на нато.Сръвняват е с речите на джордж буш младши преди нахлуването в Ирак, Либия и много други страни. Защита на демокрацията,правата на човек свободи и други иначе красиви думи. Сега разбирам много добре защо беше забранено да се говори за демокрация преди 1989г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байдън не е компетентен

    23 Фев 2023 0:09ч.

    Пиндосите и тъпият Байдън едно не могат да схванат. Ако Путин даде заповед Киев ще бъде превзет за три дни а шайката на Зеленски избесена. Но работата е тям,че Киев е руската история. От там започва Русия. Фактически Русия воюва на своя територия.Там живеят милиони руснаци.Това е Малорусия. Не може да се воюва като американците изравниха Багдат,както увищожиха Либия.как да унищожат Киев как да го изравнят как земята, как да изпепелят Украина,как. Не става, това са братски народи а Русия носи морал. Русия не може да си позволи да воюва с украинския народ ,тя воюва с една престъпна шайка манипулатори и техни бандеровски бандити и натовски слуги. Много по добре за Руснаците щеше да воюват с НАТО. Тогва войната ще е друга,,ще трепат безогледно и страшно. В Украина не може това да стане. Това е проблема. С натовската пасмина ще е лесно,просто да имат късмет да нападнат Русия, тогава ще е друго. Ще ги трепат като въшки и без задръжки. С Украина не става,това е братски народ. 10 милиона украинци отидоха в Русия я тези хора имат близки в Украина,там са рускоговорящи в голямата част. Не могат с бомбен килим да сринат Украина. Това е проблема.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bacho Кольо

    23 Фев 2023 0:35ч.

    Няма Източен фланг на НАТО. Няма! Има Източен фронт. Дранг нах Остен. Дядото на Валтер и прадядото на Валфганг знаят за какво става въпрос . Щом искаш да си в Източния фланг - напред към Кроматорск, Харков и Артьомовск

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ИМА ИЗХОД

    23 Фев 2023 1:55ч.

    Всички за гласуваме за Възраждане и няма да се включваме в натрапената ни война. Единствената партия, която е против войната е Възраждане. Не ни оставиха никакъв друг избор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коки

    23 Фев 2023 7:52ч.

    Няма такова нещо като отбранителен фронт! Категорично трябва да бъде отхвърлено!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пак лъжи

    23 Фев 2023 8:44ч.

    Този пак се опитва да ни пробута във войната като Източен фронт, докато на Западния фронт всичко е тихо и спокойно. Явно поради глупост или старческа деменция не знае, че САЩ са най-близо до Русия и граничат директно с нея. Така че, да не ни пробутва лъжите си, а като иска - прав му път. Да си праща армията в Русия. Не като мишка да се крие зад гърба на украинци, румънци и българи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • американските секретни генетични оръжия (и не само срещу руския свят)

    23 Фев 2023 8:47ч.

    "Анджелина Джоли, которая в одной упряжке с глобалистами, попросила иранских женщин прислать ей прядь волос для некого проекта под предлогом гражданских протестов.Все знают, что этот план - получить доступ к геному Ирана для таких целей, как создание нового биологического оружия.Но интересная вещь, которая вселяет надежду, — это комментарии людей под этим постом, где почти 90% из них оставляют негативные комментарии и предупреждают о краже геномов."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    23 Фев 2023 12:11ч.

    Видехте ли оня дъртия с деменцията на снимката какъв бушон си е образувал право в десетката. Тука го има от тези дни как се спъва пак на стълбата към самолета. https://youtu.be/zHqEamw_fhM

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    23 Фев 2023 13:33ч.

    време е БГ да излезе от ЕС и НАТО, българи да умират заради американски елити, които даже не ги пускат свободно в страната си и да се бият срещу РУСИЯ, нашата освободителка, страната , която забранява извръщенията на джендърната сволочь…срещу деца и семейства….това е абсурдно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    23 Фев 2023 15:14ч.

    "Но вот, что действительно интересно так это то— члены ЛГБТ-сообщества после освобождения соросят (по просьбе Госдепа) от мобилизации стали требовать освободить трансгендеров от исполнения воинского долга, заявляя, что сексуальная ориентация делает их непригодными к военной службе. Такую информацию обнародовал правозащитный ЛГБТ-центр "Наш світ". И хотя в ВСУ сейчас служат представители ЛГБТ-сообщества, в том числе и трансгендерные люди, как отмечают в правозащитном ЛГБТ-Центре "Наш світ", диагнозы "транссексуализма" и "гендерной дисфории" означают полную непригодность человека к военной службе в случае, если они резко выражены. При этом установить эти диагнозы, а также выяснить насколько они выражены, может только специализированная врачебная комиссия. "Трансгендерные лица в Украине не могут быть призваны на службу в Вооруженных силах и должны быть вообще сняты с военного учета в случае явно выраженной транссексуальности, если таковым будет решение медицинской комиссии при военкомате, основанное на заключении специализированной врачебной комиссии", — объясняют правозащитники"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи