Байдън едва ли ще посети Украйна при предстоящото си пътуване до Европа

Байдън едва ли ще посети Украйна при предстоящото си пътуване до Европа

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви днес, че е малко вероятно да посети Украйна по време на предстоящото си пътуване в Европа, съобщи ДПА. В разговор с журналисти в Рехобът Бийч в родния си щат Делауер Байдън изрази загриженост, че посещението може да създаде трудности или да отвлече вниманието на украинското правителство. В отговор на въпрос дали ще посети Украйна, той отговори: "По време на това пътуване - едва ли", съобщава БТА.

Президентът на САЩ ще участва в започващата в неделя среща на Г-7 в Германия, преди да отпътува за срещата на върха на НАТО в Мадрид. Друго пътуване до Близкия изток е планирано за средата на юли.

Байдън не е посещавал Украйна от началото на руската инвазия на 24 февруари. През март той пътува до Полша, където се срещна с американските войски, разположени на източната граница на НАТО.

Съпругата му Джил Байдън направи необявено посещение в Украйна през май, като се срещна с Олена Зеленска, съпругата на президента Володомир Зеленски, и с бежанци в Ужгород в западната част на страната.

Източник: БТА

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи