Байдън е решил да се кандидатира за нов мандат

Байдън е решил да се кандидатира за нов мандат

Президентът на САЩ Джо Байдън демонстрира увереност на качване в самолета, преди да отпътува от Ирландия вчера. Снимка: АП

Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че е решил да се бори за втори мандат на поста и ще обяви официално кандидатурата си "сравнително скоро", предаде Ройтерс.

Байдън отдавна загатна, че иска да остане в Белия дом. Липсата на официално съобщение обаче внесе напрежение сред неговите привърженици дали 80-годишният демократ, един от най-възрастните държавни ръководители в света, наистина ще се бори за преизбиране, отбелязва Ройтерс.

"Ще го обявим сравнително скоро. Пътуването тук обаче само засили моето чувство на оптимизъм какво може да бъде направено", каза Байдън в края на своето емоционално посещение в Република Ирландия. "(Вече) ви казах, че планът ми е отново да се кандидатирам", допълни той.

Зад сцената близки сътрудници на Байдън вече подготвят неговата кампания, посочва Ройтерс. Възможно е президентските избори в Съединените щати догодина да се превърнат в своеобразно повторение на предишните. Републиканецът Доналд Тръмп, който напусна Белия дом, след като загуби именно от Байдън, вече обяви своята кандидатура.

Възрастта на американския президент обаче прави неговото кандидатиране безпрецедентен и рисков залог за неговата Демократическа партия, която през 2024 г. ще има тежката задача да защити своето мнозинство в Сената и да си върне контрола върху Камарата на представителите. Рейтингът на Байдън отдавна е малко повече от 40 процента и той би бил в края на евентуалния си втори мандат на 86 години - с девет години над средната продължителност на живота на мъжете в Съединените щати, отбелязва Ройтерс.

Президентът на САЩ не пие алкохол и прави физически упражнения пет пъти в седмицата. През февруари Байдън премина годишния си медицински преглед като държавен глава и лекарите стигнаха до заключението, че той е "годен за поста".

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Мери

    15 Апр 2023 8:57ч.

    Дядо Буби дали знае за какво ще се кандидатира и на коя държава?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    15 Апр 2023 10:52ч.

    Ще му кажат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    15 Апр 2023 21:17ч.

    Ще има и други качвания и слизания до изборите................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отец Нафърфорий

    15 Апр 2023 8:57ч.

    "Президентът на САЩ Джо Байдън демонстрира увереност на качване в самолета, преди да отпътува от Ирландия вчера." ................ Демек не е паднал на стълбата? Браво на Бай Дън, подобрява! Достоен кандидат за втори мандат! Републикаците дават банкет :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Ирландия

    15 Апр 2023 9:08ч.

    Се обърна по едно време с гръб към публиката- с лице към стената, и започна да говори на някакви невидими хора някакви несвързани неща. Идеалният президент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде хаирлия да е,

    15 Апр 2023 9:16ч.

    това би направило цялата им държава образ и подобие на объркания им президент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекуващ лекар

    15 Апр 2023 10:05ч.

    Бай Хлопни Дъска естествено, че те стане отново президент в някоя психиатрия, където всички са откачалки като него!!! Да, ще победи отново с избирателите от над 120 години, които със сигурност ще го подкрепят !!! Така го посъветват и призраците, които са постоянно около него !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Холивуд

    15 Апр 2023 10:06ч.

    Комедията продължава. Завръщането на Мумията. Втори сезон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    15 Апр 2023 16:11ч.

    дали не са напреднали с холограмите толкова, че да разчитат на тях за следващия мандат. или пък им е все едно вече. с електоратЯ на демократическата партия проблем няма да имат, дори мумия да изнасят пред тях. за останалите - не знам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    15 Апр 2023 10:58ч.

    Дядо Джо,с кандитатирането си за дтори мандат,дава зелена улица на Доналд Тръмп,да се върне в Белшя дом.Пази си здравето наборе,виждаш,че то се е влошило,не го пренебрегвай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То е ясно колко привлекателно удобен за по-действителните власти е човек в състоянието на Байдън,

    15 Апр 2023 11:06ч.

    и ако можеха не две, а и десет петилетки с него биха извъртели. Но то май излиза, че конкретно истинският Байдън (ако изобщо още е жив) вече не винаги им е нужен: bitchute.com/video/c6w9TYmhmE80 . Разбира се, това няма да продължи вечно, а само докато дойде неизбежният момент, тип "This party is over".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То беше ясно

    15 Апр 2023 12:22ч.

    И без това не е той , който управлява. От него се иска единствено да стои на два крака, независимо от брътвежите и люлеенето на мозък и крака. Ще гледаме пореден епизод на фалшифицирани избори

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анонимен

    15 Апр 2023 12:43ч.

    този убиец е за лудница подпали света няма ли межд съд за него и хунтата му

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крайно време беше!

    15 Апр 2023 12:48ч.

    Ще бъде почетен с големи тържества, особено ако се кандидатира и за трети мандат - като си отиде, да ме прости господ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разсъждения от изток

    15 Апр 2023 13:04ч.

    Въпреки слабостите и очевидните "странности" около него, повторна кандидатура води до поне 3 извода: 1. За За Демократическата партия той е удобен и приемлив кандидат, когото не могат да заменят с нищо по-добро. Това твърдение трябва да се последва от анализи и изводи.; 2. За лицата и кръговете, които стоят зад ДП (апропо и зад РП) той е удобен и приемлив кандидат. Тук също анализите и зводите са неизбежни. Същевременно изпадам в ступор и не мога да изрека някакво твърдение, че в цяла Америка истинските господари не могат да намерят нищо по.добро, ... освен ако?!; 3. Има нещо много тревожно и подозрително в тази ситуация. Един от ярките и натрапчиви наративи на "партньорите" от сърцето на Запада е за т.н. "лидерство". Едновременно се демонстрира назидателно и грубо отказ от собствените им принципи. Остава едно лепкано подозрение, че на тях в последна сметка вече не им трябва президент, а някакво лице, което формално заема поста, доколкото Конституцията го изисква и налага. Дано грешим, някога Америка имаше достойни, впечатляващи и респектиращи водачи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Относително достойните могат да ги убият или да ги блокират по различни начини

    15 Апр 2023 13:46ч.

    и обикновено не изкаравт много време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    15 Апр 2023 14:01ч.

    Не знам какво е решил, но ако се намерят американци да гласуват за него, значи че са превърнали държавта си в цирк с печатница.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СИД

    15 Апр 2023 14:16ч.

    Байдън,Шваб, Сорос и Мърдок участваха в турнир по бридж под надслов:" Ние младите определяме бъдещето на света". -2 трефи- рече Мърдок -шах- контрира Сорос -залагам три памперса на червено- отсече Клаус. Сенилният Джо рече: аз се отказвам и се кандидатирам за централен нападател. Путин им ритна масата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Планираното бъдеще

    15 Апр 2023 14:37ч.

    Е новото забавление на свръхелита?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ е сатана

    15 Апр 2023 14:40ч.

    американците са сатани и европа трябва да изгони всяка сащническа фирма и всяко сащническо нпо! Агентите за чуждо влияние и сащническите шпиони в европа са десетки хиляди! В европа сащническите бази са безумно много, както и сащническите войски са много! На практика европа е окупирана от агресора сащ! сащ подчини европа! Европа е тотално зависима от агресора сащ за газ, за ядрено гориво и прочие! Агресорът сащ унищожи икономиката на ГЕЙрмания!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СИД

    15 Апр 2023 15:02ч.

    Що смяташ,че избитите укри са християни, и особено православни.За мен са чисти фашисти - бандеровци, азовци и т.п. гнус и Untermenschen Зеленият клоун и бандата кравари унищожават православната църква в т.нар. уКрайна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алоу, русоробите!

    15 Апр 2023 17:34ч.

    Дядо ви се кандидатира за президент на САЩ, а не на сатрапията Русия. Ще стане официален кандидат на Дем. партия само ако членовете на тази партия решат, че има най-големи шансове срещу кандидата на републиканците в сравнение с останалите претенденти от ДП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До грамотния роб от 15 Апр 2023 17:34ч.

    15 Апр 2023 19:06ч.

    На президентските избори в Русия през 2018г има осем кандидати. При сатрапииите няма избори, съответно кандидати за каквото и да е. Не става ясно защо обсянаваш очевидни неща около Демократическата партия в САЩ. Да, ако Байдън има шанс като канидадтура срещу канидадата на републиканците, значи имаме 0:0. Американците, пребиваващи в Европа, се опасяват, че в САЩ ще има гражданска война. И за САЩ , и за Русия трябва повечко да се чете. Иначе за мненията – приказката я знаеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    15 Апр 2023 18:05ч.

    клинтън се друсаше с моника в овалния, тоЪ се здрависва съ кислорода. няма го Чаплин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • GiGo

    15 Апр 2023 19:45ч.

    Байдън може да остане в овалния ,но вероятно няма да знае къде е и за какво е там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи