Басурин: "Азов" и "Десен сектор" не пускат жителите на Мариупол в хуманитарния коридор

Басурин: "Азов" и "Десен сектор" не пускат жителите на Мариупол в хуманитарния коридор

„Азов” и „Десен сектор” не пускат жителите на Мариупол в хуманитарния коридор. Градът има голям проблем с водата и тока. Мариупол се превръща в концентрационен лагер заради украинските военни, заяви Едуард Басурин, заместник-началник на народната милиция на ДНР, съобщава ТАСС.

Въоръжените сили на Украйна през изминалото денонощие са открили огън 13 пъти по територията на Донецката народна република, съобщиха от представителството на ДНР в Съвместния център за контрол и координация на режима на прекратяване на огъня. По време на обстрела киевските сили за сигурност са използвали минохвъргачки, тежки картечници, гранатомети и снайперско оръжие.

Броят на жителите на ДНР и ЛНР, евакуирани в Русия от 18 февруари, надхвърли 142 хил. души, като се увеличи с 5000 на ден, съобщава още ТАСС.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Пък руснаците ги канят, нали. С цялото си гостоприемство и прочуто човеколюбие

    03 Март 2022 8:52ч.

    За да ги спасят о ракетие, бомбите и снарядите, които изстрелват по тях. И понеже читателите тук сме само разни зеленчуци и полуидиоти, можем да благодарим сърдечно за информацията

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако си се засегнал, руски братко, извинявай

    03 Март 2022 9:37ч.

    Малко попресолих манджата. Нямам лоши чувства към руския народ. Но и този, Масурин ли беше, е, не му вярвам много.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Вярвай" на това, тогава...

    03 Март 2022 10:33ч.

    https://glasove.com/intervyuta/bbc-eto-nyakoi-ot-nay-populyarnite-falshivi-snimki-i-videa-za-ukrayna-stotitsi-sa

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    03 Март 2022 12:24ч.

    Нащата са елементарни. Републиките искат да изгонят нацитата от териториите си. Но нацитата са се укрепили в населените места. Военните на републиките не искат да унищожат жилищните сгради и още по-малко да убиват населението си. Затова предлагат населението да напусне града и след това ще жертват сградите за да избият нацитата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    03 Март 2022 12:44ч.

    Ние знаем че нацистките формирования като Азов, Десен сектор и другите са убийците на украйнския народ, те искат колкото може повече украйнци да загинат! Това все още малко се знае от европейците, но ще се научи. Но правителствата /и нашето/ го знаят, но са на страната на убийците! Това е така защото са “демократи“ което е равно на фашисти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи