Бащата на убития от Полфрийман студент: Нека Калпакчиев да ни обясни решението си

Бащата на убития от Полфрийман студент: Нека Калпакчиев да ни обясни решението си
Бащата на убития от Джок Полфрийман студент Андрей Монов - Христо Монов, призова Калин Калпакчиев публично да обясни решението да пусне предсрочно убиеца на свобода. Нека обърнем схемата. Когато се случи нещо скандално и обидно за държавата ни, не ние, жертвите, адвокатите ни или прокуратурата да коментираме. Нека да говори съдията, който е взел решението, каза пред "24 часа" Христо Монов.

 

 

Христо Монов, снимка: БГНЕС 

 

По-рано днес стана известно, че чужденецът излиза от затвора предсрочно. Решението е на състав на Софийския апелативен съд с председател Калин Калпакчиев, който е и шеф на съюза на съдиите, и колежките му Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева.

 

"Доколкото знам Калпакчиев е доста медийно активен, значи може да говори пред медиите. Тогава нека излезе и защити решението си. Може пък да ни убеди, че е бил прав и ние да му повярваме”, каза с болка Монов. Той е известен психолог и бивш депутат от левицата.

Коментари

 • Да здравствует наш суд, самый гуманный суд в мире!

  19 Sep 2019 18:22ч.

  Да здравствует наш суд, самый гуманный суд в мире! https://www.youtube.com/watch?v=IdbcOeLY3vg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ми то по нимой

  19 Sep 2019 19:23ч.

  саму рашанити лайнйани да ва избиват нека ва избий и неко западин чувек дето ви каза право в учити ми съдебната ви система йа курумпирана, Джон Пол Фрийман, Австралийа е вилика страна на свубодни хора, а в бегето йа пълно със селски ръсисти дет си убиват жинити кугат им са прийска с друг вместо да ги зъвидат на суингинг ФЕф

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кой да ти каже...

  19 Sep 2019 19:30ч.

  Убитото "момче" е син на наш депутат. Бил е с група фенове на софийски отбор, пияни, разбира се. Минавайки през центъра, виждат някакво цигане и почват да издевателстват върху него. Полфрийман се притичва на помощ на цигането, в настъпилото меле е сам срещу групата фенове. Вади нож и какво се случва по-нататък, историята мълчи, ще обясня защо. Та, въпросният син на депутат е наръган и умира. Дали е самоотбрана може да се каже от видеозаписите от камерите в центъра, но те мистериозно изчезват някъде по време на следствието. Съдът, естествено е крайно критичен към "убиеца" на депутатския син. Най-мистериозното в случая е, че няколко години по-късно, когато вече са изтекли възможностите за обжалване, някакво лице се обажда на родителите на Полфрийман в Австралия и предлага да им предостави видеозаписите на случката срещу един милион долара. Родителите отказват. Та, ако беше в Австралия, като нищо в затвора щяха да лежат съратниците на депутатския син, а Полфрийман щеше да е герой.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кой да ти каже...

  19 Sep 2019 19:33ч.

  Забравихме кавичките, ама то който трябва, ще разбере...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за _ Кой да ти каже... на 19.09.2019 в 19:30

  19 Sep 2019 20:01ч.

  А защо австралиецът носи нож? Навик може би? ....... Ама голяма помия сте! Първо, циганета сами в центъра на града няма, независимо от града. Второ, австралиец в родната си държава няма да се притече на помощ, ще чака полиция и ще гледа сеир, а Ваша милост изкарва чужденецът някакъв смелчага от каубойски сериал. Помия сте! Голяма помия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до "Кой да ти каже"

  19 Sep 2019 20:07ч.

  Като нямаш срам от хората, имай страх от Бога. Христо Монов стана депутат значително по-късно. Обикновен преподавател беше. Познавам убитото момче. Свястно и добро. Какви футболни фенове, каква защита на циганче, какви 5 лв.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Румен Геров

  19 Sep 2019 20:51ч.

  Ало, "Ми то по нимой", не те ли е срам да изкълчваш така българския език? Що за безобразие!!! Редакцията, би трябвало такива подигравки с езика ни да се трият! И без това у нас има достатъчно неграмотни, че да търпим и гавра с езика ни! Позор!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кой да ти каже?

  19 Sep 2019 21:14ч.

  Аз ще ти кажа. На кого ги дрънкаш тия врели-некипели? Австралийското ангелче, тръгнало с нож да брани нападаните бедни диганета от лошите запалянковци! Абе, ти чуваш ли се какви ги дрънкаш? Срам нямаш ли? Кой ви ги пуска тия съшити с бели конци опорки и вие ги повтаряте като папагали? Съвсем ви лъсна превития кръст, щом и към смъртта респект нямате, щом и от почернените родители срам нямате! Изпълзяхте от дупките! Повръща ми се от вас!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В. Николова

  19 Sep 2019 21:47ч.

  Свободните съчинения и оскверяване смърта на едно момче са много грозни и долни и показват пълна липса на човечност .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съвпадение

  19 Sep 2019 21:53ч.

  Интересно, тази фамилия Магдалинчев/а не ни ли я натрапвахте онзи ден като "адвокат" на Гешев?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде, айде!

  19 Sep 2019 22:02ч.

  Европейски ценности, какво толкова се чудите? Ето, един швед такъв шут отпра на една нищо неподозираща камериерка че без малко да я утрепе. Ама на, жената излезе корава и оживя! Шведът го пуснаха да си върви по живо, по здраво. Даже глобата не си плати! В някои държави самото носене на обществено место на нож с острие по-дълго от определени със закон сантиметри може да ти струва свободата. Австралиецът носел ятаган но това никого не трогва. Защо ли? Ами защото изповядваме европейски ценностихи уважаваме човешките права. Решил да ритне, да рита! Решил да заколи някого, да го коли! Това е то демокрация! И съдията е демократ, даже филантроп. Взел е парите и ще ги даде на бедните. Дано австралиецът поне да са го наебали в затвора ако това може да е някакво възмездие!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Айде айде

  19 Sep 2019 23:00ч.

  европейските ценности вървят ръка за ръка с европейските закони. А в Европа те се спазват. Точно си казал, че да вървиш с нож не е по европейски, а острие по-дълго от 5см се приема за оръжие. В БГ има някаква отвратителна комбинация от слободия, корупция, азиатски манталитет и накрая поръсена с приказки за европейски ценности. И "извод": е те това е гейропа и демокрацията и европейските ценности

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • anonimen robot

  19 Sep 2019 23:06ч.

  Men bylgarcheta demokrati-liberali kato Кой да ти каже... ne me iznenadvat. Naslushal sym se, nagledal sym se, nastradal sym se lichno ot synarodnicheska solidarnost. Shte kasha samo edno: NQMA OPRAVDANIE ZA UBIISTVO - PRI SAMOZHASHTITA ILI NE! V dyrzhavi koito bez symnenie sa primer za demo-leberala samoto izvazhdane na nosh, a v mnogo sluchai samoto podozrenie za nalichno oryzhie e dostatychen povod za mestnata policiq da sveti masloto na babaita. U nas pravilata sa drugi. Shtom Bylgarksiqt syd stigna do tam da osvobozhdava I ubiici na bylgari v Bylgaria samoto spomenavane na termina "nihilizym" gubi svoia smisyl. Az pyk moga da vi garantiram, che sled mesec-dva Bylgariia shte byde sydena ot syshtia toia ubiec v nqkoi oshte po-spravedliv evropeiski syd (spopmenete si Paul Frieman, BBC, Deutsche Wele I sie shte viiat v zashtita, a celokupniia bylgarski narod shte plashta n asysthiia tozi ubiec. Kato govoria za celokyupnia narod, deto shte plashta vkliuchvam I roditelite na ubitoto momche. Pozor za syda! Pozor za vsichki deto zashtitavat edin bezdelnik-ubiec! Gnus me e ot takiva "bylgari".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фриц Клингенберг

  19 Sep 2019 23:22ч.

  С Югославия е свършено. Имам предвид т.нар. съдебна система и този й начин на управление и "избор" на съдии, прокурори и следователи. Няма да се очудя ако има линчове. И на прокурори и на съдии, а и на милиционери в тоги - следователи, прокурори и съдии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някой някъде питаше какво чудо било това наречени евро-атлантически ценности...

  20 Sep 2019 8:59ч.

  Е, те тава те, са евро-атлантическите ценности с щипка от австрало-тихоокенаските такива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи