Барикади и постове с картечници в Москва, бойци на "Вагнер" стигнаха Липецка област

Барикади и постове с картечници в Москва, бойци на "Вагнер" стигнаха Липецка област

Следвайте "Гласове" в Телеграм

В Москва, в Московска и Воронежска области бе въведен режим на контратерористична операция. Военни и полицаи разполагат картечници в югозападния край на руската столица, стана ясно от снимки, публикувани от вестник "Ведомости".

Кадрите показват, че военни и полицейски части са се събрали на позицията, където магистралата М4 достига до Москва. По тази магистрала се движат бунтуващите се наемници от "Вагнер". 

В района на Ясеново пък е започнало издагането на барикади от чували с пясък. Посетителите на Третяковската галерия в Москва са били евакуирани.

Същевременно в социалните мрежи се появиха снимки и видеа на колони с военна техника на частната военна компания "Вагнер". По последна информация бойците на Пригожин вече са преминали през град Елец в Липецка област и са на по-малко от 400 км от Москва. 

Колоната се движи към село Красное. Властите в Липецка област съобщиха, че автобусните превози между региона и столицата са временно ограничени.

Президентът Владимир Путин пък е подписал закон, който позволява арест до 30 дни за нарушаване на режима на контратерористичната операция. Висшето ръководство на Русия е в Москва, на работните си места, съобщиха от Кремъл, опровергавайки появилата се по-рано в социалните мрежи информация, че държавният глава, премиерът Михаил Мишустин и заместник-председател на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев са напуснали руската столица.

В телефонен разговор Путин е информирал турския си колега Реджеп Тайип Ердоган за ситуацията в Русия, съобщиха от пресслужбата на Кремъл.

"По инициатива на турската страна руският президент Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган. Руският държавен глава информира за ситуацията в страната във връзка с опита за въоръжен метеж", допълват от администрацията на Путин.

Според пресслужбата на руския президент Ердоган е изразил подкрепата си за руското ръководство на фона на събитията.

Заради ситуацията в Русия Латвия затвори общата им граница.

"Сигурността на границата е засилена, визи или влизане на границата от руснаци, напускащи Русия поради текущите събития, няма да бъдат разглеждани", написа в Twitter латвийският външен министър Едгарс Ринкевич.

"Латвия следи отблизо развитието на ситуацията в Русия и обменя информация със съюзниците. В момента няма пряка заплаха за Латвия", добави той.

Ръководителят на "Вагнер" Евгений Пригожин се разбунтува срещу висшето руско военно ръководство и обяви днес, че е влязъл в руския град Ростов на Дон и контролира там редица руски военни обекти. Пригожин обвини руските сили, че са обстрелвали негови бойци в Украйна, при което е имало много жертви сред редиците на "Вагнер". Той призова и руския министър на отбраната и началника на руския генерален щаб да дойдат в Ростов на Дон за разговори с него.

Малко след изявленията на Пригожин руският президент Владимир Путин направи обръщение към нацията, в което каза, че случващото се е удар с нож в гърба на държавата и народа на Русия и обеща да накаже сурово метежниците.

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • Седма, поредна статия за Пригожин и НИТО една не казва каква е целта на Пригожин

    24 Юни 2023 20:02ч.

    Да не броим коментарите от всезнаещи форумци. Дайте малко светлина. Каква е целта на Пригожин? Какво иска да постигне?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кой го знае тоя хахо

    24 Юни 2023 20:04ч.

    Смяна на руското военно командване. Това е от сабале...Ама из пътя може и друго да му щукне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коча

    24 Юни 2023 20:09ч.

    Никой не знае какво става в Русия. Всички пишещи са вербални мастурбатори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иска царската корона

    24 Юни 2023 20:24ч.

    не е трудно да се сетиш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пригожин е всичко друго, но не и Робин Худ

    24 Юни 2023 20:38ч.

    Не е никаква тайна, че руските генерали са корумпирани, че висшето ръководство на Русия се състои от самозабравили се местни феодали, живеещи охолно в истински дворци. Но тоя измислен Пригожин сега ли го разбра? Най-голямата грешка на Путин е, че допусна наемници и затворници да водят войната в Украйна. Това не може да остане без последствия. За Запада е рано да се радва. Ако ядреният потенциал на Русия попадне в ръцете на тия затворници, нищо добро не ги чака. Путин трябва незабавно да обяви разформироването на "Вагнер" и затворниците да се върнат в затворите, където им е мястото. Незабавно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ Путин трябва незабавно да обяви разформироването на "Вагнер" и затворниците”

    24 Юни 2023 20:47ч.

    А ако и Путин участва в играта? Путин сменяваше разни генерали, но е трудно да разкара всички, които са натрупали сланина. Сега ще има възможност да види кой какъв е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Западът не сме безумци да се радваме в още по-непредвидимото бъдеще на ЯО, а тези генерали сигурно са се корумпирали без знанието на Кръстника:)

    24 Юни 2023 21:47ч.

    Путин управлява Русия като мафия. Той беше на "ти" с петербургските бандити като заместник на Собчак, даваше и спираше бизнесите на петербурските мафиотски ОПГ-та срещу взятки, част от които издигна като кремльовски олигарси, когато беше назначен за президент. Той им раздаде държавни активи в особено големи размери, които да приватизират в частни и поддържа лоялността им през годините с "правото" им на взятки. Т.е. чрез корупция. Друго, което направи Путин е да съзададе паралелни структури в управлението, които да са зависими от неговото благоволение/власт и взаимноконкурентни, но не и конкурентни на него и властта му. Откак обаче започна СВО/войната бизнесите на олигарсите му и на управленците в обкръжението му търпят само загуби, търпят и лични санкции от Запада, банкови запори, отнемане на яхти, недостъпни имоти... Всеки знаеше, че различните кланове в управлението ще се хванат гуша за гуша рано или късно. Няма как да се разформира ЧВК "Вагнер", защото Путин им е дал неограничена власт и на тях, и на още около 40 други ЧВК. ЧВК "Вагнер" може би са най-богати и тежко въоръжени главорези. А затворниците на "Вагнер" са наградени с привилегии и оправдани по техните престъпления по укази на самия Путин, а гражданите, които ги обиждат ще са обявени за престъпници за "дискредитиране на армията и СВО". Путин дори подписа закон за мобилизация на затворници от самата държава, защото няма мотивирани руснаци да се бият за Путин и властта му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само малка част

    24 Юни 2023 22:20ч.

    От състава на Вагнер са затворници. Тяхното рекрутиране се преустанови от Пригожин, става доста време. Голям брой от тях дадоха фира в Соледар и Бахмут. ЧВК се попълва в момента предимно от доброволци и разочаровани военни, които се възхищават от организацията и духа при "музикантите", нещо което очевидно го няма в армията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По повод играта на Путин

    24 Юни 2023 23:14ч.

    Си споням един епизод от Руската история и операция ТРЪСТ на Съветското разузнаване . В разгара на Гражданската война, през декември 1918 г., с решение на ЦК на РКП (б), Кедров е назначен за началник на Специалния отдел на ЧК. Артузов става специален представител на този отдел и секретар на Кедров. Една от първите задачи, които Артузов поема сам, е да проникне в т. нар. „Национален център“ за борба с болшевиките. Попадна случайно. При акция на пазара е задържано петнадесетгодишно момиче, което безуспешно се опита да се отърве от револвер. Тя отведе до баща си, известен Бюрц, за когото беше установено, че има кеш от шпионски доклади и адреси на посещения. Изплашеният Бюрц признава, че е участвал в подготовката на въстанието в Петроград и е бил свързочник на ръководството на „центъра”. Момичето разказа и за известна "Мис". Тя беше задържана и разпитана от Артузов по много мек, интелигентен начин. Тя доведе до ръководителя на "центъра", а той от своя страна до резидента на британското разузнаване Дукс. Така се потвърдиха подозренията, че всички повече или по-малко сериозни подземни организации са затворени за специалните служби на страните от Антантата. Основните сили, които се противопоставят на съветското правителство след края на Гражданската война, са белогвардейските емигрантски организации, действащи с подкрепата на специалните служби на страните от Антантата. Въз основа на това е изградена работата на INO, външния отдел на ЧК-OGPU, един от ръководителите на който е Артузов: изследване на тайните дейности на контрареволюционните емигрантски формирования, идентифициране на техните планове, създаването на клонове и агенти на съветска територия, разлагане на организации отвътре, нарушаване на подготвяните саботажни и терористични мерки. Един от първите успехи на INO през 1921 г. е извличането на шифри на антисъветски организации в Лондон и Париж. В началото на 1921 г. известният терорист-есер Савинков създава в чужбина военна организация, наречена Народен съюз за защита на родината и свободата (НСЗРиС). В Русия са идентифицирани и арестувани около петдесет активни членове на „съюза“, разкрити са връзките на савинковците с полските и френските специални служби, подготовката на бунт и нахлуване на руска територия. Като се има предвид опасността от Савинковското движение и лично Б. Савинков, ИНО започва „игра“, наречена „Синдикат“. Създаването на клон на „съюза“ на територията на РСФСР, наречен „Либералдемократи“ (LD), беше легендарно. Твърди се, че е готов за решителни действия срещу болшевиките, но се нуждае от опитен лидер, който смята за Борис Савинков. Започна активна размяна на писма. Савинков изпраща агенти в Москва, които са арестувани или повторно вербувани, а понякога и „не забелязвани“, за да могат след завръщането си в Париж да могат обективно да докладват за дейността на LD.По времето на Артузов започват своята работа такива известни скаути като Зарубинс, Коротков, Бистролетов, Рощин и други; е извършено отвличането на генерал Кутепов, което нанася тежък удар на бяло движение; действаше най-ценният агент "Франческо", чието име все още се пази в тайна и който предаде толкова много секретни дипломатически материали на английското външно министерство, което възлиза на няколко десетки тома. Имаше и работа по Далеч на изтоктам, където японският милитаризъм вдигна глава, се случиха кървави разправи между китайците и белогвардейците постепенно действаха. Един от нелегалните на Артузов беше Роман Бирк, естонски офицер, който беше вербуван по време на операция „Тръст“ и оттогава е изпълнил много разузнавателни задачи. Той успява да се установи в Германия, където осъществява контакти между офицерите на Абвера и нацистката тайна служба, както и в кръгове, близки до правителството на Папен. Информацията от него идва до 1934 г., когато трябва да напусне Германия. https://osnovaschool.ru/bg/entertainment/artur-artuzov---biografiya-informaciya-lichnaya-zhizn-oborotni-chekisty/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До питащия

    24 Юни 2023 23:15ч.

    "Да не броим коментарите от всезнаещи форумци. Дайте малко светлина. Каква е целта на Пригожин? Какво иска да постигне?" -------------------------------------------------------- Ти нещо да не си объркал форума на "Гласове" с група медиуми/врачки или почетен клуб на пенсионирани елитни разузнавачи/шпиони от целия свят? Много детински въпрос! Всеки си дава мнението, а ако ти се струва логично и аргументирано може да го приемеш. Аз лично едва ли си мисля, че даже този Пригожин знае какво иска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето и тук малка част

    24 Юни 2023 23:37ч.

    От операция тръст на съветското разузнаване през 20 -те години на миналият век .Случаят е аналогичен със днешният бунт на Пригожин ,който може да се окаже дирижиран от Путин ,за да се рзправи със Руският продажен елит . ук навлизаме в най-деликатния и спорен момент от историята на евразийското движение. Деликатен, защото е свързан с работата на съветските тайни служби, а спорен, защото там, където са намесени службите, има по-малко документи и повече предположения. Но нека се придържаме към фактите. Ръководителите на младата съветска държава и особено ръководителите на тайните й служби – най-напред ВЧК, после ОГПУ, си дават ясна сметка, че спечелването на Гражданската война изобщо не слага край на борбата срещу представителите на бившата власт. В самата Съветска Русия и особено зад граница, има много хора, които никак не харесват новата власт и са готови да работят за нейното сваляне. Съответно трябва да бъде направено всичко възможно тази власт да е напълно наясно с плановете на подобни хора и техните организации. Как може да стане това? По класическия начин, който секретните служби са използвали от векове и продължават да използват – създават фалшива опозиционна структура, чиято цел е да извади на светло реалните опозиционери, тези, които представляват най-голяма опасност за властта както в страната, така и в чужбина. Тази операция на прохождащите съветски тайни служби носи кодовото название „Тръст” и се оказва удивително успешна. Непосредствени ръководители на операцията са 30-годишният Артур Артузов и 24-годишният Владимир Стирне. Впоследствие и двамата правят добра кариера в органите за сигурност. През 30-те години под ръководството на Артузов работят такива знаменити разузнавачи като Шандор Радо и Рихард Зорге. В пика на сталинските чистки през 1937 г. обаче Владимир Стирне и Артур Артузов ще бъдат осъдени като шпиони и разстреляни. Началото на операция „Тръст” е поставено още през 1921 г., когато ВЧК създава фиктивната антисъветска организация „Монархическо обединение на Централна Русия” (МОЦР). Начело на организацията чекистите поставят Александр Якушев. Той работи в държавната администрация още в предреволюционна Русия. По време на Гражданската война се занимава с антиболшевишка нелегална дейност. След края на войната успява да постъпи на работа в Министерството на външната търговия. При пътуванията си в чужбина установява контакти с руски емигранти. Това веднага става известно на съветските служби, които го арестуват. Вместо обаче да го разстрелят като шпионин, чекистите правят нещо много по-умно – използват го за свои цели. Лично Артур Артузов води вербовката на Якушев, която приключва с инсталирането му като „ръководител” на МОЦР. Предстои по-сложната част – внедряването на Якушев сред лидерите на особено яростните антисъветски емигрантски среди. За да бъде представляваната от него организация убедителна, чекистите включват в нея не само свои колеги, маскирани като „антиболшевики”, но и бивши високопоставени офицери от царската армия, преминали по време на Гражданската война на страната на болшевиките. Дори и такъв професионалист като един от бившите шефове на царския Департамент на полицията и началник на врангелското контраразузнаване Евгений Климович не разбира, че Якушев е агент на службите. Неговата основна цел е да внуши на своите задгранични „съмишленици” следното – болшевишкият режим се разпада, съпротивата срещу него вътре в страната се увеличава, целта на емиграцията трябва да бъде не да праща терористи в Съветска Русия или да работи за чужда интервенция, а да подкрепя вътрешната опозиция. Александр Якушев постоянно пътува между Москва, Берлин, Париж, Варшава, а престижът му сред емигрантите расте През май 1927 г. в руския емигрантски вестник „Сегодня”, издаван в Рига, се появява писмо, подписано с името Александр Стауниц-Опперпут. В писмото си авторът заявява, че е бивш агент на ГПУ и един от най-важните изпълнители в операция „Тръст”. Няма никакви антиболшевишки организации на територията на Съветска Русия, пише Опперпут. Всичко е мистификация на службите. Благодарение именно на тяхната работа в Съветска Русия е примамен и ликвидиран видният британски шпионин Сидни Райли. https://infacto.bg/evrazijskata-ideya/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пътна блокада, пробита от ЧВК Вагнер на магистрала М4 край река Икорец южно от Воронеж — "Рибар"

    24 Юни 2023 20:03ч.

    https://twitter.com/WarMonitors/status/1672603233351610368?cxt=HHwWgMC94ezxo7YuAAAA

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Видя ли видеото?

    24 Юни 2023 20:24ч.

    Ще кажеш ли , че става дума за пътна блокада? Някаква пародия е. Предполагам, че всичко е за да се разкрият всички които са против руската политика за да ги изловят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да, видях, show must go:)

    24 Юни 2023 20:44ч.

    Пригожин уж е тръгнал към Москва, но ще отиде в Санкт Петербург да изхърли кмета, щото отдавна му е взел мерника, а след това ще каже, че малко се е пообъркал, ще се извини и отново ще се закълне в Путин. Малко ще го арестуват, после ще го пуснат, но междувременно за някои боляри и други неверници по места, които не се кълнат сега във вярност в Царя ще им се резнат главите или ще се "самоубият". Междувременно гражданите ще излезнат на площадите и ще приветстват своя силен Цар, който ще се окопае още повече с доживотна власт. Сега вече Царят има оправдание да преведе Русия в постоянен военен режим. Постановката е "Царят - добър, болярите - лоши".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    24 Юни 2023 20:49ч.

    Точно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Военнослужещи от Росгвардия заемат позиции по Каширското шосе на входа на Москва, чакайки приближаването на колоните на ЧВК "Вагнер"

    24 Юни 2023 20:07ч.

    https://twitter.com/WarMonitors/status/1672603759929700352?cxt=HHwWgMC9icCQpLYuAAAA

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хубаво, но...

    24 Юни 2023 20:11ч.

    Те го чакат, но по последни данни от военкорите той е тръгнал към Санкт Петербург, най-вероятно да се саморазправи с кмета Беглов, с когото водят само "любезни" диалози.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    24 Юни 2023 20:10ч.

    Всичко е една голяма илюзия. Некфи бтри и танкове на влекачи си вървят спокойно към Москва и няма дори опит колоната да бъде унищожена.А това е толкова елементарно! Изключителна постновка достойна за 20 Оскара накуп. Въпроса е кой е кукловода? Путин? Патрушев? Герасимов? :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, имаше лек опит за екшън на уж атака от руските ВВС върху конвой с оборудване на Вагнер на магистрала М-4 в област Воронеж

    24 Юни 2023 20:19ч.

    https://twitter.com/WarMonitors/status/1672554846807834625?cxt=HHwWgoC29bDxjbYuAAAA

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никак не си вървят спокойно даже

    24 Юни 2023 20:21ч.

    Първи искри на гражданска война https://t.me/RVvoenkor/48018?single КА 52 "Алигатор", вероятно от верните на Путин сили атакува и поразява с ракета бронемашина /вероятно на ЧВК "Вагнер"/ на шосе в покрайнините на ... Воронеж !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За тази невероятна ситуация с КА-52, но от друг ъгъл публикувах преди два часа

    24 Юни 2023 22:03ч.

    Невероятно видео, показващо сигнални ракети от хеликоптер Ka-52, отклоняващи противовъздушна ракета на "Вагнер" ( https://twitter.com/WarMonitors/status/1672555920767741956 ). А това видео показва ПВО на Вагнер, предполагаемо стрелящо по същия Ka-52 във Воронеж ( https://twitter.com/WarMonitors/status/1672551747212935170 ). И все пак такива атаки срещу ЧВК "Вагнер" са единични, т.е. няма сериозно противодействие, което води до извода, че е постановка/договорняк на Пригожин с Путин. Това, което е най-неизвестно е с кой от всичките "Путин"-овци >>> https://www.actualno.com/europe/putin-se-pojavi-na-jivo-na-dve-mesta-ednovremenno-izpusna-li-kremyl-ot-pogled-dvojnicite-news_1998732.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • с кой от всичките "Путин"-овци

    24 Юни 2023 22:26ч.

    Конкретният двойник няма никакво значение. Важен е ОБРАЗЪТ ПУТИН , който управлява. А зад него са истинските управници на Русия. ОБРАЗЪТ ПУТИН има своя стил на говорене, своя политика, свое неповторимо флиртуване или сплашване на руснаците според случая. До сега тази холографска система работи безупречно. Да видим какво ново са ни подготвили руските сценаристи зад кулисите ... Хей, хора ! Гледайте съвременно руско кино, на изключително ниво е - и актьори, и декори, и автентичност ... и особено сценариите са страхотен съспенс ! Холивуд ряпа да яде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Театър

    24 Юни 2023 20:13ч.

    Какво триеш бе, идиот! Дачкоф - идиот. Погледни се какви малоумщини публикуваш. Една шепа войници вече превзели Русия. Както ти казах - да си Костовист е унижение, да си идиот е призвание за теб!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Декан

    24 Юни 2023 20:14ч.

    Дачков, трябва много, ама много да внимаваш какви глупости шариш из тъпия си сайт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SapunRK

    24 Юни 2023 20:31ч.

    Гого, ти ли си? Много те стяга таа папийонка, бе, хахо - отпусни възела малко. Пийни нещо хладно. Стой на сянка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гого

    24 Юни 2023 20:36ч.

    Какъв Гого бе, шамандура? Писането на опасни идиотщини и разпространението им имат последствия. Написаното в Гласове до този момент освен, че е вербална мастурбация на аматьори, е също и много опасно като внушения. Знаеш ли, какво може да последва от фалшиви новини с такъв мащаб?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SapunRK

    24 Юни 2023 20:59ч.

    Шамандура е баща ти, че те е създал. А ако не обясниш точно какво имаш предвид и защо за Бога Дачков да няма право да публикува каквото намери за важно в собствения си сайт, значи си жалък трол и ти трябват и розови хапченца явно, не само разхлабване на папийонката. И риза с много дълги ръкави... Отивай си, като не те кефи кво пише в Гласове, не си за тоя форум. Друм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един разумен коментар

    24 Юни 2023 21:46ч.

    Евала!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dokk

    24 Юни 2023 20:16ч.

    Публикувате много опасни инсинуации на този сайт. Опичайте си акъла овреме. Да не ревете после.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А защо не се оплаквате, когато масово постващите отправят лични нападки "ad homein", сексистки, дискриминационни, ксенофобски, антисемитски, хомофобски и откровени призиви за убийство и унищожение на цяла нация?!

    24 Юни 2023 22:25ч.

    В "Гласове" се публикуват предимно пропутински рашистки инсинуации. Интересно каква е мотивацията - финансова, политическа, лична, друго... Очудва ме, че не се трият квалификациите, личните нападки и всички призиви за омраза, убийства и унищожение, които са най-малкото антихристиянски. Тук до скоро се триеха мнения, които са критични на тази "политкоректна" пропутинска линия, но сякаш редакцията започнаха да бъдат по-демократични. В същото време не се трият откровени лъжи и не се публикуват образователни статии против конспиративни внушения, сякаш с цел да се плашат хората с несъществуващи страхове и недоверие към проверени източници на информация. А тревожните и необразовани хора по-лесно се поддават на внушения. Споделям принципа, че всеки има право на алтернативно мнение, но не и когато е ЛЪЖА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гледам руски телевизии

    24 Юни 2023 20:16ч.

    Всяка една има “кръгла маса” на която дискутират проблемите в Русия. Един от най-големите проблеми е вялото отношение на много руснаци към СВО, което достига до предателство. Дискутиращите предлагат сурово отношение към предателите. Е, сега ще имат възможност да ликвидират ВСЕКИ предател. Те ще се разкрият. Не трябва да се забравя, че в Русия живеят милиони украинци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    24 Юни 2023 20:21ч.

    Няма да смогна с шампанското, тия са твърде бързи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Внимавай с шампанското,

    24 Юни 2023 21:59ч.

    че с евромеките китки... да не кривне тапата да ти избие очите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин: "Наздраве!"

    24 Юни 2023 22:37ч.

    Признава, че е терорист и се оправдава, че не е започнал първи.?‍♂️ https://www.youtube.com/watch?v=7ClHlSWM88k

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абегледай накрая да не се задавиш

    24 Юни 2023 23:00ч.

    Че ще пукнеш от злоба като разбереш че бунтът няма да мине . Народът е със Путин и ще ликвидира продажника Пригожин . Бунтът няма да мине: в района на Липецк работници изкопаха "антивагнерови канавки" на магистралата Входовете към Липецк бяха блокирани в две посоки - Чаплыгински и Лебедянски. Това съобщават от градската управа. Препоръчва се на водачите да избират алтернативни обходни маршрути. „Напомняме ви, че за осигуряване на реда и безопасността на гражданите на Липецка област, оперативният щаб на региона моли жителите да не напускат домовете си без спешна нужда и да се въздържат от всякакви пътувания с личен или обществен транспорт ,” - се казва в съобщението на властите в телеграм канала. Отбелязва се, че ситуацията е овладяна, но изисква разбиране от страна на всеки жител на региона. Жителите, както се вижда от видеото, се отнасят с разбиране към ситуацията. Такива „анти-вагнерови канавки“ са построени на магистралата от работници от района на Липецк. Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2023/06/24/myatezh-ne-proydet-v-lipeckoy-oblasti-rabochie-vyryli-na-shosse-antivagnerovskie-rvy

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А, бре, какъв бунт на Пригожин, като е шутът на Цар Путин, с когото играят роля

    24 Юни 2023 23:40ч.

    Лукашенко бил вече се договорил с Пригожин да спре, а Пригожин казва: "За да избегнем кръвопролития, връщаме конвоите си в базите." Смях? И какви рашистки опорки преписваш - "работници били изкопали ровове" звучи, както безплатните съботници уж по желание на гражданите. Ето го уж антивагнеров изкоп ( https://twitter.com/WarMonitors/status/1672615899562483713/photo/1) , утре съшите тези работници ще го заравят. Важното е, че "слгобката" Пригожин - Путин сработи:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ чакайки приближаването на колоните на ЧВК "Вагнер"”

    24 Юни 2023 20:21ч.

    Не ясно какво става, защото блокадите са от полицаи. Не са от военни. В момента по руска телевизия ги виждам. Полицейска/катаджийска кола е напреко на пътя. Навярно чакат вагнеровци да дойдат с леки коли и те ще ги глобяват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро Кеца

    24 Юни 2023 20:23ч.

    Гласове достигнаха и надминаха в един ден нивото на Карбовски в тубата! Не, това не е комплимент!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • маке лове

    24 Юни 2023 20:23ч.

    нот вар

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    24 Юни 2023 20:28ч.

    Наистина студеният анализ сочи за АБСОЛЮТНО БЕЗДЕЙСТВИЕ ЗАСЕГА на руските военни, които си продължават войната в Украйна и не противодействат пи никакъв начин на тръгналия към Москва Пригожин! Самия Пригожин критикува главно Шойгу и Герасимов. ПАТРУШЕВ продължава да мълчи!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Столтенберг

    24 Юни 2023 20:28ч.

    Сега е моментът НАТО да удари по кочината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами грабвайте се с останалите свине и беж!

    24 Юни 2023 22:00ч.

    !!!!!!!!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Почти съм сигурен

    24 Юни 2023 20:28ч.

    Планирана акция за разкриване на предатели на Русия. Когато Пригожин наближи Москва и бъдете сигурни, че ще му разрешат да наближи, дремещите предатели ще излязат наяве и ще ги изловят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коки

    24 Юни 2023 20:30ч.

    A, добър ден!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хуморески

    24 Юни 2023 20:33ч.

    Значи, един никакъв си шеф на някаква си 20 хилядна частна армия обявява военен преврат и война на ЦЯЛА Русия и за 2 часа минава 1300 км, стига до Москава и всекли момент почти да влезе в Кремъл и Русия стои и гледа безучастно, така ли? Вие не можете да завършите и помощното училище. Про100 Киро е висш интелект спрямо вас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    24 Юни 2023 20:34ч.

    Абсолютен цирк! Целия свят е настръхнал а преди малко Владимир Путин подписа закон срещу уговорените мачове в спортни състезания! Несъмнено това е най-важното което има за днес? :)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой е Пригожин?

    24 Юни 2023 20:44ч.

    Роден в Ленинград, както и Путин и приятел на Путин. Собственик на верига ресторанти, снабдяващ с храна и Кремъл. Герой на Русия. Преди седмици нападаше Шойгу и подчерта, че е верен на главнокомандващият - Путин. По новините съобщават, че е изминал над 500км от Ростов към Москва без някой да му пречи. Сами се сещайте какво става.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Продължение

    24 Юни 2023 21:00ч.

    Основател на Вагнер е Дмитрий Уткин, украинец на военна служба в Русия с прякор - Вагнер. Организацията е забранена в Русия. Пригожин се присъединява много по-късно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пригожин играе роли в изпълняване на терористични задачи на режима в Кремъл зад граница, иам най-голямата "тролска фабрика" за хибридни атаки и намеса в избори на чужди държави, а сега, вече и вътре в Русия:)

    24 Юни 2023 23:26ч.

    Историята на руските ЧВК започва в началото на 90-те години, когато за първи път т. нар. "руски доброволци“ отиват да воюват в Югославия. Сред тях е и офицерът от ФСБ Игор Стрелков-Гиркин, който стана известен по-късно, при превземането на украинския град Славянск в Донбас през пролетта на 2014 година, и който е обвинен във връзка с унищожаването на малайзийския Боинг МН17 в небето над Донбас на 17 юли 2014 година. В случая с Югославия може със сигурност да се твърди, че руснаците не биха могли да излязат зад граница с бойно снаряжение и да участват във военните действия без съдействието на държавата. Според някои данни, в периода 1992–1995 г. на територията на Босна са действали постоянно няколкостотин „руски доброволци“, прилагащи тактиката на разузнавателно-диверсионни групи. Основният състав на отряда е от бойци от охранителна фирма от Санкт Петербург с името „Рубикон“. Без участието на руските специални служби и руските власти, тяхната дейност би била невъзможна. По тази схема, под вида на „доброволци, въодушевени от идеята за защита на интересите на Русия“, Кремъл изпраща свързани със специалните служби на РФ наемници и в Приднестровието и Нагорни Карабах, а по-късно и в Грузия, Крим, Донбас и Сирия. ЧВК "Вагнер" е военизирана структура, чийто лагер за подготовка е разположен в с. Молкино, Краснодарски край, на полигона на 10-а бригада от специалните части на Главно разузнавателно управление на ГЩ на РФ. Там е реализиран механизмът за създаването на доброволчески отряди от резервисти към ГРУ на ГЩ на Русия. Изданието WSJ визира като създател и вдъхновител на ЧВК Вагнер приближеният до Путин бизнесмен Евгени Пригожин. ЧВК Вагнер се оглавява от подполковника от псковската бригада от специалните сили на ГРУ към Министерство на отбраната на Русия Дмитрий Уткин. През 2002 г. той попада в Единния държавен регистър на юридическите лица като командир на военно поделение 75143 в Псков. Минавайки в запаса през 2013 година, Уткин заминава за Сирия, заедно с други ветерани – силоваци, за да се сражава на страната на президента Башар Асад като част от „Славянски корпус“ – руска група от наемници. През 2013 г. те едва не попадат в обкръжение на въстаниците и са принудени да се върнат в Москва. В последствие командирите на «Славянски корпус» са осъдени на три години колония с общ режим по обвинение в наемничество. Почти веднага след връщането си в Русия, Уткин заминава за Украйна, начело на собствена група от наемници. Този отряд е наречен група "Вагнер" – тази позивна Уткин вероятно е избрал заради симпатиите си към Третия Райх, тъй като е известно, че Рихард Вагнер се смята за любимият композитор на Адолф Хитлер. Ветераните от «Славянски корпус» са забелязани в Крим през февруари 2014 година (по време на анексирането на полуострова), а по-късно и в Донбас, където воюват на страната на руските терористи. Според информация от руските медии, отрядът Вагнер може би има отношение и към убийствата на няколко полеви командири от ЛНР. ЧВК Вагнер взе непосредствено участие в окупирането и анексията на Крим от РФ през 2014 г. За участието на Вагнер в боевете на страната на терористичните организации «ДНР» и «ЛНР» в края на 2015 година писа и The Wall Street Journal ( https://www.wsj.com/articles/up-to-nine-russian-contractors-die-in-syria-experts-say-1450467757 ). Андрей Трошев, заместникът на Уткин е полковник от милицията в оставка и военен офицер, преминал Афганистан и Чечня, на гърдите му има два ордена „Червена звезда“, два ордена „За Храброст“ и Златна Звезда на Герой на Русия. По информация на «Фонтанка», званието Герой е присвоено на Трошев за за участието му в щурма на сирийската Палмира през пролетта на 2016 година. В това време офицер Трошев вече от няколко години е бил в оставка. На 6 юни 2017 година медиите съобщиха за алкохолно отравяне на Трошев във Петербург. При приемането му в болницата у него са намерени пет милиона рубли и пет хиляди долара в брой, географски карти на Сирия, списъци за раздадено оръжие и електронен самолетен билет за Краснодар. Пациентът не е дал обяснения по въпроса. Уткин, заедно със заместника си Трошев са работили в структурите и на контролираната от Пригожин група «Конкорд». През 2015 г. отрядите на Вагнер се връщат отново в Сирия, преминавайки преди това подготовка на специално оборудвана за случая база в Краснодарски край. Скоро след това започна въздушната операция на Русия и се появиха първите съобщения за гибелта на руски наемници на земята. Най-широка известност получи историята със снимката на руснаци, за които се твърди, че са загинали в битката за Палмира през март 2016 г – по сведения от неофициални източници те са били от войниците на Уткин. Общо той може да е загубил в Сирия до 600 човека. Фирмата «Евро Полис», свързана с бизнесмена Евгений Пригожин е получиа договор за добив на четвърт част от газа и нефта, добиван на отвоюваните за Башар Асад, с помощта на Русия, територии на Сирия. В замяна ООД «Евро Полис» се задължава да освобождава от терористите от „Ислямска държава“ и от противниците на режима на Асад нефтените находища и нефтопреработващите предприятия на Сирия, а след това да ги охранява с войниците си от «ЧВК Вагнер». Ако се разгледат татуировките на Уткин, могат да бъдат идентифицирани нацистките отличителни знаци – мълнии на SS вляво и военен чин вдясно. Отдолу, на гърдите, се вижда императорски орел. И трите татуировки са знаци, използвани във военната униформа на войските от СС, които са били военно подразделение на СС организацията – охранителните отряди на нацистката партия. >>> https://informnapalm.org/bg/priznaci-za-neonacistka-ideologiya-sr/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещо се обърках

    24 Юни 2023 20:48ч.

    Посоката и целта не беше ли Киев и денацификация, а не Москва и депутинизация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами

    24 Юни 2023 21:20ч.

    То и "Киев за 3 дни" стана "Бахмут за 9 месеца", а сега Москва за едно денонощие. ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шаман

    24 Юни 2023 21:05ч.

    Наистина е объркващо, но за да възстановите душевния си мир, стъпете на аксиомата, че накъдето и да тръгнат руснаците, в крайна сметка винаги стигат до центъра на Берлин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ггггогггг

    24 Юни 2023 21:15ч.

    Москва има нужда от леко сътресение. Твърде нашироко и спокойно си живуркат истинските предатели, с които властта е твърде толерантна, защото и във властта все още е пълно с пребоядисани либерасти. За разлика от регионите които дадоха много жертвени агнета в тази операция, московските келеши още не са разбрали че се воюва наистина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вече са в извънредно положение

    24 Юни 2023 21:28ч.

    От понеделник няма да се ходи на работа в Москва и се забранява движението из кварталите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи