Български журналисти дискутират в Йерусалим овладяването на фалшивите новини

Български журналисти дискутират в Йерусалим овладяването на фалшивите новини

Снимка: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

В Йерусалим се откри 17-ата световна среща на българските медии. На нея български журналисти от 13 държави дискутират нуждата от овладяване на вълната от фалшиво съдържание в медиите, както и спазването на ценностите и човешките права, съобщава БНТ.

При откриването вицепрезидентът Илияна Йотова наблегна на връзката между фалшивите новини и кризата в политическата система; за дезинформациите, свързани с войната в Украйна и липсата на усилия през медиите да се говори за мир. Нужно е сега да се води битка за Европа, подчерта вицепрезидентът. Битката с фалшивите новини се води с истинската и достоверната журналистика, е нейното мнение.

За ролята на истината, връщането към ценностите и професионализма говори при откриването на световната среща генералният директор на БТА Кирил Вълчев. Тя е под мотото “Медии и спасение” и е посветена на 80-годишнината от спасяването на българските евреи. В Йерусалим споменът за спасението на 50 хиляди български евреи е жив. Именно това уважение и почит към България, нейните политици и църковници се усети в навечерието на срещата.

За първи път на Божи гроб и Голгота се чу молитва на български език. Молебен отслужи Западноевропейският митрополит Антоний.

Източник: Надя Обретенова, БНТ

 

 

 

Коментари

  • и вие се чудите защо в България се въртим на вътележка с изборите, като израел

    02 Ное 2022 11:20ч.

    ми едни и същи хора бе; какво има да се умува; нищо сложно няма; те не могат да си скрият разбиранията; като турците; и те са овладяни от същите, които ще овладяват уж фалшивите новини; ама много взеха да ги бъркат тези уж фалшиви новини, а; някои работи взеха да се чуват, виждат; ха познайте на кого това не е изгодно;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рукола Z

    02 Ное 2022 11:25ч.

    Като ги видиш кои са там и по-добре си пусни радио "сорос"... никой, никога не е владял българи, кът така че, по-леко с мъзгата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    02 Ное 2022 11:31ч.

    Да ме прощават българските изживяващи се като журналисти, но ако има 10 процента читави от тях, пак добре. Благодарение на другите, които с апетит ни послъгват срещу пари и благини, България успешно се приближава до ръба на пропастта. Никакво уважение към гилдията, камо пред определени имена, които устояха на изкушенията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • недоволен от журналистите

    02 Ное 2022 11:38ч.

    Да, повечето не са журналисти и дори не се подготвят за разговорите с гостите си. Сега слушам разговор на Деян Николов с една неподготвена така наречена журналистка от Нова, ами тя говори само глупости и дори се наложи и Николов да и каже, че един от въпросите и е глуповат. Слава богу владеем езици и си намираме източници и извън България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тепърва ли българските журналисти ще ги овладяват?

    02 Ное 2022 11:46ч.

    Няма какво да овладяват, те по принцип са господарите на фалшивите новини!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    02 Ное 2022 11:48ч.

    Естествено за неолбералната "демокрация" у нас е да им се скрият имената на тези обучавани в Израел субекти. Щото са производители предимно на фейкнюз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коста Р.

    02 Ное 2022 11:57ч.

    Намерили къде да дискутират за чистотата на информацията. Та там е центърът на майсторите на дезинформацията. От тях можете да научите тънкостите на манипулацията на общественото мнение. С две думи, това което не пасва на управляващите е фейкнюз и конспиративни теории и трябва да се преследва. Хайде, честит ви майсторлък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи,

    02 Ное 2022 12:35ч.

    Новината първо я хващаш за врата, после и натискаш главата докато стигне до нивото на кръста, после е ясно.. Те така се овладяват фалшивите новини..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    02 Ное 2022 12:40ч.

    Някои от журналистите пишат полуистини- това за мен, също е вид дезинформация. Мястото на срещата е показателно и точно-там се спазват" стриктно правата на човека" и са "прегърнали" евроатлантическите ценности! Това шега ли е? :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    02 Ное 2022 12:56ч.

    фалшивите новини се "овладяват" много просто - на първо време спираш всички медии, които не пеят в хора на "общите" през, транс и отвъд ценности. после е лесно... докато един ден не се наложи да вадиш предварително подготвената автобиография. защото едни танкове вече са на "орлов мост".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • оле оле

    02 Ное 2022 13:14ч.

    Фалшиви новини ли? Колко години още ще трябва да се борят с това? А когнитивния дисонанс си живурка необезпокоявано в медиите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи