"Български пощи" призовават пенсионерите да не се струпват в пощенските клонове в ранните часове

"Български пощи" призовават пенсионерите да не се струпват в пощенските клонове в ранните часове

Главният изпълнителен директор на "Български пощи" Богдан Теофанидис проверява как върви получаването на пенсиитеСнимка: ЕПА/БГНЕС

Главният изпълнителен директор на „Български пощи“ Богдан Теофанидис призова възрастните хора да не се струпват в пощенските клонове в ранните часове, за да получат пенсиите си. Той направи проверка в няколко пощенски клона, където разговаря със служителите на пощите и с възрастни хора.

"Още веднъж призоваваме хората за две неща: едното е - по възможност да избягват сутрешните часове, за да няма струпвания и да не чак на опашка, и второто - напомняме, че пенсиите се изплащат по постоянен адрес и този месец", посочи шефът на "Български пощи".

Първият ден от началото на раздаването на възрастните хора по гишетата в пощата опашки няма, установи репортерска проверка. Заради хакерската атака, която се случи преди няколко дни, не всички услуги, предлагани от пощите са възстановени напълно, затова и този месец средствата на възрастните хора ще се раздават само в пощенските станции по местоживеене и ще се изплащат по ведомост.

Пенсионерите, получаващи пенсиите си по банков път, ще ги получат по банкова сметка и за тях промяна няма, обясни Марина Пелова - касиер в Софийската централна поща.

Междувременно Теофанидис увери, че правят всичко по силите си пощите да заработят на пълен капацитет възможно най-скоро.

Заради хакерска атака в системите на "Български пощи" пенсиите се изплащат единствено по настоящ адрес. Именно заради нея останалите пощенски услуги са недостъпни, а ръководството на пощите бе сменено.

 

Източник: БНР

 

 

 

 

Коментари

  • шок и ужас

    09 Май 2022 19:11ч.

    Най-добре пенсионерите да се откажат за известно време от пенсиите, така и Български пощи ще се съвземат, и държавните ни службогонци. Те, пенсионерите, така или иначе, изнесоха на гърба си прехода, още веднъж ще се справят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    09 Май 2022 19:34ч.

    Обяснете на пенсионерите, че са виновни руски хакери. Аз даже като изпусна чиния на пода в кухнята и я счупя си казвам "руски хакери я счупиха" - действа много успокояващо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    09 Май 2022 19:36ч.

    А защо ПростоКиро не вземе да преведе всички пенсии в Украйна и да реши въпроса с опашките радикално?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ала_Бала

    09 Май 2022 21:42ч.

    Българските пощи 25 години, баха целенасочено източвани и унищожавани от всички преминали през тези години правителства. Имат 15 годишни копютри, програното им осигурявани е същото. Как Путин няма да ги хакне, той смата това за стратегическа цел, защото така са му донесли службите. Вероятно са искали да откраднат пенсиите, за да финансират войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма такава държава

    09 Май 2022 23:09ч.

    С има такъв народ. Няма никакво управление, има само реклами.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MM93

    10 Май 2022 0:10ч.

    Измекярска държава. Пощите, стратегически важен обект, четвърта седмица НЕ "фунциклира" ! Една пратка служебно не можем да изпратим ... и пощите като киро - прости и неадекватни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи