Български евродепутати: Решението на ЕП за Русия означава, че се търси ескалация, а не мирно решение в Украйна

Български евродепутати: Решението на ЕП за Русия означава, че се търси ескалация, а не мирно решение в Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

От общо 12 евродепутати от Прогресивния алианс на социалистите и демократите, гласували против резолюцията, с която Русия се обявява за спонсор на тероризма, 5-ма са българските социалисти от политическата група. Това сочат резултатите от вота по документа.

"За" са гласували избраните от България евродепутати Андрей Новаков, Андрей Ковачев, Асим Адемов, Александър Йорданов, Искра Михайлова, Атидже Алиева – Вели, Емил Радев, Илхан Кючюк, Ангел Джамбазки и Радан Кънев. Разпечатката от вота показва, че в гласуването по тази точка от дневния ред не са участвали Ева Майдел и Андрей Слабаков. Всичките българи отляво - Елена Йончева, Сергей Станишев, Петър Витанов, Цветелина Пенкова и Иво Христов са гласували против резолюцията срещу Русия. 

Председателят на делегацията на българските социалисти Петър Витанов мотивира отрицателния вот на колегите си така:

"Не може в тази резолюция да се призовава за ограничаване, всевъзможно ограничаване на всички дипломатически контакти. Това означава, че просто не се търси мирно решение, не се търсят преговори, а се търси очевидно допълнителна ескалация. Със самата тази тежка риторика  в крайна сметка, според мен, се отвързват ръцете на Путин и се влиза в наратива на Путин. Обяви го за терорист и тогава на практика ще му отвържеш ръцете той да прави каквото си пожелае в Украйна, без да се съобразява с нищо".

Най-много отрицателен вот по резолюцията има от групата "Идентичност и демокрация" - 26 души. От българските евродепутати във вота не са участвали Ева Майдел от Европейската народна партия и Андрей Слабаков от Европейските консерватори и реформисти.

В документа парламентът призовава ЕС да продължи да изолира Русия в международен план, включително когато става въпрос за членството й в международни организации и органи като Съвета за сигурност на ООН. Членовете на Европарламента искат контактите на ЕС с официални руски представители да бъдат сведени до абсолютния минимум, а свързаните с руската държава институции в ЕС, които разпространяват пропаганда по света, да бъдат закрити и забранени. В документа се отправя призив към държавите членки бързо да приключат работата си по деветия пакет от санкции срещу Москва.


Източник: БНР, Frognews.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Игра на думи! Не поддържаме резолюцията, но отвързваме ръцете на Путин!

    23 Ное 2022 15:14ч.

    Айде на краставичар краставици не продавай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекуващ лекар

    23 Ное 2022 16:55ч.

    Едни глупави лелки и чичковци се опитват да убедят по - глупавите измежду нас, че законите на физиката не важат за тях!!!! Че всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие, харесва им или не, тъдява толкоз !!! Еднополярния свят е на баба ми хвърчилото. Хората, макар и зомбирани, на искат ходят курбан заради някакви кравари! Крайно време беше истината да пробие!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    23 Ное 2022 15:17ч.

    Ми иди в Донбас, бе Витанов да видиш какво е ескалация. Ако не бяха санкциите и въоръжаването Украйна сега нямаше да я има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ти кога беше в донбас, лично и присъствено??

    23 Ное 2022 15:26ч.

    Аз бях в Сърбия през 1999. 27 европ държави бомбардираха Сърбия и разрушиха целево много инфраструктура. Бомби с уран (обеднен), и досега има повишен ръст на онкологични заболявания. Това не е ли тероризъм? ЕС не само спонсорираше, а директно участваше в тероритични атако спрямо суверенна дуржава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И досега в Белград се вижда разрухата от бомбите

    23 Ное 2022 15:30ч.

    Електрически централи, топлоцентрали, мостове, жилищни комплекси , комуникации като радио и телевизия, водоеми, водопреносими съоръжения - бомбардирно с уранови бомби.... Завравихме, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    23 Ное 2022 16:10ч.

    В Донбас трябва да отидеш ти, за да видиш какво са натворили нацистите от азов! Потърси и клиповете от Одеса с избитите и живи изгорени невинни от бандеровците от Харков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    23 Ное 2022 16:18ч.

    В Донбас трябва да отидеш ти, за да видиш какво са натворили нацистите от азов! Потърси и клиповете от Одеса с избитите и живи изгорени невинни от бандеровците от Харков. А точно заради това въоръжаване, бандеровците се взеха за голяма работа и тръгнаха да избиват рускоговорящите. А всички виждаме как и ментално са въздействали на хората, които са започнали да си мислят, че наистина са укринци - т.н. бежанци във Варна говорят само на руски език. Зомбирането вече ги е накарало да се вземат за по-горна раса, европейци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    23 Ное 2022 16:41ч.

    Преди бомбардировките вашия приятел Милошев предизвика война в която бяха убити 257 000 души. След бомбардировките войната спря.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • преподавател по научен комунизъм

    23 Ное 2022 17:48ч.

    Стига повтаря удобни опорки, ами нарамвай мешката и се строявай за фронта да спасяваш положението. И няма да те карам да пускаш линк за лъжата, която изака, знаем си те като най-крадливото и лъжливото тъдява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    23 Ное 2022 18:13ч.

    Аз пък бях в Сараево през 2006г. и видях какво са направи сърбите през 1999г......Още имаше следи от снаряди и срутени къщи - пардон "освободени" и денацифицирани.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    23 Ное 2022 20:17ч.

    симчо, и какво са направили сърбите на Сараево през 1999 г., след като босненската война приключи в 1995 г? :))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неграмотните толове

    23 Ное 2022 22:47ч.

    дори не правят разлика между Босна и Косово

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да го духа европедерастията

    23 Ное 2022 15:30ч.

    Ебахти смешния съюз. Единствената цел на съществуването му остана затриването на населението на страните членки. Ако не става с ваксини, принудете ядрена сила да ви съдейства с депопулацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Awsed

    23 Ное 2022 15:33ч.

    Има едно старо руско верую, което гласи "Ако те обидят незаслужено, отиди и си го заслужи" и те си го следвант доста последователно и се опасявам че с този акт от страна на ЕС, руснаците ще направят точно това... дупе да ни е яко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    23 Ное 2022 15:43ч.

    Когато Четвъртия Райх се установи окончателно в Украйна, ще има една добре обучена и готова за всякакви бойни действия армия, със структури за последващ контрол изпълняващи полицейски функции. След, което повече няма да иска от ЕС, а ще отиде да си го вземе. Разбира се с лека помощ на САЩ, за да установи 100% контрол над Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    23 Ное 2022 18:19ч.

    100% Вярно! Само да допълня, там ще са Плша, Чехия, Франция, Испания, Словакия, Белгия, и т. нт......Сиреч целият ЕС, тогава може и Турция да поканят с присъдружните Азърбейджан, Туркменистан и Казахстан........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    23 Ное 2022 15:46ч.

    Тези евроидиоти от европарламента явно им е омръзнал живота и искат да измрат в ядрен апокалипсис! Направо не ми се вярва какви ги вършат! Тези не са редовни и се мислят за безсмъртни! Трябваше само да спрат напредването на НАТО към границите на Русия и нямаше да има нито война в Покрайна, нито заплаха от ядрена война, нито като европейски ценности щяха да посочват температура от 17 гр. по Целзии в жилищата си! Лошото е, че и нас повличат със себе си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Което стана в Сърбия през 1999

    23 Ное 2022 15:48ч.

    можеше да стане в България по време на т.нар "възродителен процес", ако не бяхме под чадъра на Русия. Сърбия беше подложена на масови бомбардировки в продължение на 3 месеца, заради исляма в Косово. Това можеше много явно да е България, по време на т.нар "възродителен процес"..... Защо не стана?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    23 Ное 2022 15:54ч.

    ЕС и ЕП се превърнаха в слуги на "Слугата'" и големият, не толкова бял брат отвъд океана. Явно са забравили, че има много повече държави, които са неутрални, или подкрепят РФ. Щели да закриват и забраняват-нещо за свободата на словото? Третият райх и соца изглеждат като юноши пред решенията на ЕП и ЕК. Колко е бил прав Оруел в "1984'', за Министерството на истината и Полиция на мисълта!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой да ми обясни

    23 Ное 2022 16:10ч.

    В Украйна руснаци избиват руснаци, а в България хора, претендиращи да са русофили, приветстват това клане. И не само. Дума не дават да се издума против инициатора на кръвопролитието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    23 Ное 2022 18:22ч.

    Сложничко е и не може да се обясни с няколко реда. Но най-краткото е: "Чичко Родшилд" срещу "Чичко Рокфелер" е има и "нюанси" ама ще стане много дълго........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    23 Ное 2022 20:07ч.

    Правилното изписване на името на банкера е Rothschild - Ротшилд/червен щит/.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    23 Ное 2022 16:13ч.

    Гинеколожката от германия сега действа да изгони Русия от т.н. съвете за сигурност, който е създаден точно срещу нейните предшественици в края на ВСВ - хитлеро-фашистите. Сега тази задача са я предоставили на укрина, използвайки един евреин да свърши това, което направи хитлер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    23 Ное 2022 16:39ч.

    Още ли я копате тая Одеса, бе Веске? След Одеса бяха убити и ранени стотици хиляди за да може вожда ви да заграби едни 87 000 кв. Км.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    24 Ное 2022 13:05ч.

    Соросчо, винаги първо се казва причината, а чак накрая се говори и за следствието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Осама Бин Ладен

    23 Ное 2022 17:17ч.

    обяви война на САЩ на 23 август 1996. Нямаше нито ракети, нито самолети, нито дронове, нито ядрено оръжие. САЩ успяха да го ликвидират на 2 май 2011 г. Пита се в задачата - за колко време ще успеят да ликвидират Путин?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мими

    23 Ное 2022 17:39ч.

    Най вероятно след 50/петдесет/ години... ама по вероятно е скоро байизкукуригал да си търси бялата къща под водата с водолазна опаковка...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чао, еФрОпЪ на псевдоценностите

    23 Ное 2022 17:28ч.

    Тази яростна, безумна, безсмислена пропаганда издава злоба, отчаяние и безсилие. Евроидиоти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванова

    23 Ное 2022 17:36ч.

    Много добре е че са публикувани имената на послушковците

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    23 Ное 2022 18:19ч.

    Педалче%о Джамбазки е е защитил твърдо евроатлантическите ценности. Ама със сигурност няма да стои на 17 градуса в къщи, а ще брои пачките с ойро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “Yankee” Yanev

    23 Ное 2022 18:35ч.

    По-унизително за нас, българите, заглавие не съм срещал: BIG5 АКЦЕНТИ "САЩ разреши на България и Хърватия транзакции, свързани с доставки на руски..." Бившата Народна република е подмандатна на САЩ територия https://www.big5.bg/2022/11/23/%d1%81%d0%b0%d1%89-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d1%80%d0%b5%d1%88%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d0%b8-%d1%85%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%8f-%d1%82%d1%80%d0%b0/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Варненец изрази носталгията си по Съветския съюз със своето возило

    23 Ное 2022 18:37ч.

    https://auto.blitz.bg/media/thumbs/202211/780/1668958219_sas.jpg?_=1668958843 Носталгията по СССР в България все още не си е отишла. Много хора, предимно тези, живели преди 1990 година, все още пазят топли чувства по отминалото време. Това показва и снимка, направена в морската ни столица. Лада с надпис на задното си стъкло напомни на мнозина годините преди и след разпада на Съюза на съветските социалистически републики.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    23 Ное 2022 19:14ч.

    Ще бъда свидетел в моя живот на още едно събитие-разпада на ЕС.Това е необратимо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво на българските социалисти в ЕП!

    23 Ное 2022 19:54ч.

    Един път да гласуват по съвест и по разум едновременно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • къснозрейките на баба

    23 Ное 2022 20:10ч.

    Сетила се Мара да се побара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мамини сладки

    24 Ное 2022 0:13ч.

    Досега къде бяхте, джудженца ненагледни? Колко пъти гласувахте санкции против Русия? Колко пъти осъдихте държавния тероризъм на САЩ в Ирак, Либия, Афганистан и Сирия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    23 Ное 2022 22:45ч.

    Тази русокоска евродепутатка в средата не беше ли от кохортата на Радев? Изпедепцали са се в Брюксел в евроатлантическото лицемерие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шурла бурла

    24 Ное 2022 0:17ч.

    Тука някави полуграмотни хора се упражняват върху “международното положение”. Глобалното затопляне им е размекнало яко мозъците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кога българските евродепутати ще заработят?

    24 Ное 2022 6:35ч.

    когато внесат проекторезолюция за отмяна на европейските икономически санкции против Руската Федерация и ускорен курс на възстановяване на енергийните и търговско-икономически връзки ЕС-РФ. Разбира се, и Декларация за оставка на сегашното ръководство на ЕК.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    24 Ное 2022 9:31ч.

    Трий цензуре, трий, но злобното Ленче с путинолъчка на челото няма да стане българка, винаги ще си е руска еврейка- слуга на Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    24 Ное 2022 9:53ч.

    Злобното Ленче съм forsvaret: Ах, мои мили лидери любими, аз ще бъда с вас - когато сте на власт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи