България се прекланя пред подвига на Апостола

България се прекланя пред подвига на Апостола

 

149 години от гибелта на Васил Левски.

 

България се покланя днес и утре пред подвига на Апостола. С възпоменателна церемония в родния му град Карлово ще отдадат почит пред делото на Дякона.  На площад "Васил Левски" освен военен ритуал, ще се проведе и заря. На церемонията ще присъства и председателя на Народното събрание Никола Минчев, съобщава Нова телевизия.

 

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в Ловеч във възпоменателната церемония по повод 149-та годишнина от гибелта на Васил Левски. В 17.30 часа Йотова ще присъства на панихида за Апостола в храм „Успение Богородично“. От 18 часа пред паметника на Левски е възпоменателната церемония, на която вицепрезидентът ще произнесе слово, съобщава пресцентърът на президентството.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Отечествен фронт

    18 Фев 2022 8:31ч.

    Поклон пред паметта на най великият син на България ,дал живота си за народна свобода .Апостоле ти си нашият път и лъч във борбата ни за народна свобода и независима държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    18 Фев 2022 9:21ч.

    Левски не е от нашата планета !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • иванчо

    18 Фев 2022 10:08ч.

    на запад, който е чел за Левски смята, че не е възможно една страна да има такъв човек, а днес да бъде в настоящото ни положение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо "днес и утре", когато датата е утре?

    18 Фев 2022 10:32ч.

    Понеже на гъ-жата така й е по-удобно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    18 Фев 2022 13:06ч.

    Васил Левски е обесен на 6 фев. 1873 г. Тогава България използва юлианския календар. За да се приравни тази дата към грегорианския календар, приет у нас на 31 март 1916 г., към нея следва да се добавят 12 дни. За дати след 1 март 1900 г поправката става 13 дни. Затова вярната дата на обесването на Левски е 18-ти, а не 19-ти февруари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи