България праща около 60 войници за обучение на украински военнослужещи

България праща около 60 войници за обучение на украински военнослужещи

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Служебното правителство на България взе решение за изпращане на военнослужещи в страните от Европейския съюз за обучение на украински военни като част от тренировъчната мисия на Европейския съюз за военно подпомагане на Украйна (European Union Military Assistance Mission in Ukraine – EUMAM). Това става ясно от съобщение от правителствената пресслужба.

"Участието на български военнослужещи в тренировъчната мисия ще бъде ясен знак за подкрепата на страната ни за общата политика за сигурност и отбрана и в частност за мисията за военна помощ на Украйна“, става ясно от текста.

Уточнява се, че един щабен офицер за усилване на Звеното за планиране и провеждане на военни мисии и операции на ЕС ще бъде изпратен в Белгия; до петима офицери и сержанти - в многонационалното командване на ЕС за комбинирана подготовка в Полша или Германия, до 50 военнослужещи за обучение по използване на въоръжение и техника на територията на страните от ЕС и/или в България.


Агенция "Фокус"

 

 

 

Коментари

  • ?????

    15 Фев 2023 18:21ч.

    Лека полека ни подготвят за война с Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жабата е почти сварена

    15 Фев 2023 19:58ч.

    Следващата стъпка ще бъде пращане на българи на фронта. Първо, инструктори, после доброволци, а за накрая гледайте в Телеграм как мобилизират сега хора в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля Фанка

    15 Фев 2023 20:15ч.

    Малко са, Радев пак се изложи в очите на кирилитета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срам

    16 Фев 2023 0:28ч.

    Този послушко Гълъб Донев няма капацитет да заема длъжност дори портиер на МС. Румен Радев умишлено е избрал човек с ограничени интелектуални възможности и безволева личност да изпълнява безропотно команди. Същият послушко и некадърник е министъра на отбраната. Този Министерски Съвет направи дори по-големи поразии от времето на Киро - съсипване на армията и вкарването ни във война с Русия, разбиване на енергетиката. Единственото, което (все още) могат да правят е да вземат външни заеми за да изплащат огромните заплати на раздудата администрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срам не срам, това е положението!

    16 Фев 2023 10:20ч.

    Любопитно ще бъде какви "патриоти" са ни подготвили след тези послушковци! Някой все пак ще трябва да обяснява на заспалото стадо защо се стигна дотам да отстранят овчарите, за да пуснат вълците в кошарата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бог да прости поне половината от този контингент...

    16 Фев 2023 13:00ч.

    Ще ги изпратят насила на бойното поле и хич няма да ги питат, особено ако са на границата с Украина. Но!!! всеки си носи сам отговорността - в Болша като чули, че може да ги изпратят танкистите от обещаната рота Леопарди в Украина - всичките ВКУПОМ си подали оставките и... избягали от армият... По неофициални данни Полша е изпратила към 8000 войска в Украина, от които към 2000 вече са пренесени в новите ВОЕННИ ГРОБИЩА на полска територия... Действали са като обособени части, а не на калпак, затова криво-ляво са успели три четвърти да се върнат от Ада в живота. А нашите ще ги изпратят по-отделно, ще ги натиснат украинските заградителни отряди и - или куршум в гърба или атака към руските позиции с упование на Господа да те ранят леко и да те извлекат и върнат в България със степен на инвалидност , но ЖИВ!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    15 Фев 2023 18:29ч.

    Като начало. Не случайно казвам, че не е случаен този ажиотаж последните дни. То ли посланикът събира властта на спявка, то ли някой дребе чиновни идва да ни трие ушите заради някакви техни закони. Изведнът много ни заобичаха и решиха да се справят с НАШАТА корупция. Явно не сме техните кучи синове. В която, разбира се, няма нищо лошо, даже е похвално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ажиотаж

    16 Фев 2023 16:34ч.

    а и н. пр. продължава да функционира половин година след края на мандата си... Аз я хвалех, че е много успешна и свърши куп работа, но тя е още по-амбициозна, а и момента явно е изкл. важен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румен Мустафа Радев

    15 Фев 2023 18:34ч.

    Аднан Мендерес (на турски: Adnan Menderes) е турски политик и министър-председател на Турция в периода 22 май 1950 – 27 май 1960 г. Свален е от власт с държавен преврат през 1960 г., организиран от Джемал Гюрсел. Мендерес е арестуван и изправен пред трибунал по обвинения в национално предателство заради избитата до крак турска бригада във войната срещу КНДР и е осъден на смърт и обесен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Такива епизоди ще има и у нас

    15 Фев 2023 18:57ч.

    Но обесеният няма да е само един.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    15 Фев 2023 18:35ч.

    в древността български свещенослужители са разпространили българската азбука и православното християнство в Киевската Рус. сега украинските фашисти (които вече надминаха дори хитлер), забраниха руския език (българския език също), 9 години планомерно унищожават рускоезичното население в източна украйна, а в момента унищожават и православието – нападат манастирите и църквите, горят иконите и църковни книги, бият и арестуват свещениците и изнасилват монахините. не очаквам, поставилият се в услуга на сатанистите р. радев и неговата „кохорта“ че ще осъдят тези изверги. надявах се, че поне патриархът и светият синод ще изразят възмущението си срещу тези нечестиви човекоподобни, но това не се случи – изглежда и те са в „синергия“ с американското посолство...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Започна се

    15 Фев 2023 18:37ч.

    Това трябва да бъде новината на деня за България. Първата стъпка към включването на българи във войната срещу Русия. Не искам да съм лош пророк, но имам чуството, че ще ни събират като обикновените украински мъже по улиците, моловете, басейните и всякакви обществени места, ще ни връчват призовки още там, ще ни товарят на камионите и след кратко обучение ще поемаме път без връщане към Украйна - едни ще бъдат убити на първа линия или от руските снаряди или в гърба от бандеровските снайперисти, а по-младите ще бъдат разфасовани за донори на органи. Оказа се, че думите на Радев преди няколко дена беше популистка акция за отклоняване на вниманието. Нужно е да се опънем още сега, да не говорим за искане на незабавна оставка на Донев и военния министър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    15 Фев 2023 19:42ч.

    Ако ги оставим, ще го направят без да им мигне окото. Друг е въпроса, след като ни въоръжат, на къде ще тръгнем и срещу кого ще стреляме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даване на бойни патрони

    15 Фев 2023 20:01ч.

    ще става непосредствено преди да те пуснат на фронта да умреш и много далече от Христо Иванов, Киро и Гълъб Донев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз съм кашик. Още имам няколко 7.62х39 и 7.62х54R останали от казармата

    15 Фев 2023 20:40ч.

    Много стари кокали могат да се похвалят със същото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха

    15 Фев 2023 18:38ч.

    Румен Радев - Въртиопашката, дами и господа. Хем е против санкциите и ескалиране на войната, хем кабинетът му праща войски и оръжия в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • така, въртиопашка

    15 Фев 2023 22:55ч.

    еми то същото като "един куршум не е заминал за Украйна".Трябва да им се опънем.Тоя президент се оказа пълен майтап. Радеффф, прочети как е постъпил, Борис Трети бе тъпанар!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези 60 войници

    15 Фев 2023 18:40ч.

    знаят ли го това? После като почнат да пристигат в ковчези какво ще приказва така наречената власт?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеки българин с униформа

    16 Фев 2023 8:49ч.

    Който под една или друга форма се включи във война срещу Русия /първо мисии в страни от НАТО , после "мисии на терен в Украйна" , после редовни бойни действия.../ - му пожелавам бързо и дефинитивно да го могилизират вагнеровците ! Да гори в пъклото - всеки който вдигне оръжие в тази братоубийствена война !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свършиха ли

    15 Фев 2023 18:40ч.

    западните треньори, че опряха и до нашите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • в интервюто на Вован&Лексус

    16 Фев 2023 16:46ч.

    бившият министър на отбраната на САЩ Марк Еспър си призна, че искат да помагат и с жива сила - от Полша, Румъния и ... България. https://glasove.com/na-fokus/bivsh-shef-na-pentagona-ukraintsite-varshat-mrasnata-rabota-na-sasht-sreshtu-rusiya.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    15 Фев 2023 18:41ч.

    Той сорос си го каза в прав текст: "да изпратим източноевропейците в Украйна, че като почнат да идват ковчезите в Западна Европа ще настане хаос" , ама тук нямаше кой да го прожектира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    15 Фев 2023 21:53ч.

    н George Soros Urged Use Of Eastern European Soldiers To "Reduce The Risk Of Body-Bags For NATO Countries" In 'New World Order' Article HTTPS://WWW.ZEROHEDGE.COM/GEOPOLITICAL/GEORGE-SOROS-URGED-USE-EASTERN-EUROPEAN-SOLDIERS-REDUCE-RISK-BODY-BAGS-NATO-COUNTRIES?UTM_SOURCE=&UTM_MEDIUM=EMAIL&UTM_CAMPAIGN=1208 TUESDAY, JAN 24, 2023 - 01:11 PM Authored by John Cody via Remix News, As the war in Ukraine rages on, there is little doubt that the human cost has been enormous for Ukraine, including what is likely more than 100,000 soldiers who have died in combat operations. However, there was one man who predicted much of what has come to pass in the battle in the east of Europe: George Soros.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 'one man who predicted'

    16 Фев 2023 16:52ч.

    Ако е 'предсказване' огласяването на планове - да направо си е ясновидец.... А с методичното използване на life-extension technologies, като ежемесечно преливане на детска кръвна плазма, направо му предстои да види с очите си реализираната мечта на богоизбраните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Започна се...

    15 Фев 2023 18:44ч.

    Ако толкова искат, да мобилизират Пасита, Ристьовци, гномове и др. под. Защо ще си даваме децата за пушечно месо? Заради чии интереси?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • забравяте

    15 Фев 2023 22:57ч.

    и Плевнелиев, и Плевнелиев...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гълъбчето на синергията

    15 Фев 2023 18:45ч.

    Природата ще отвърне подобаващо. После не питайте защо. И не питайте има ли връзка. Има!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    15 Фев 2023 18:52ч.

    " До 2030 г няма да има жив българин и такова нещо като България"- по памет цитат от някой Ротшилд. Прочетено във в-к Марица преди време, спомени от една българка която била жена на въпросния Ротшилд. Май прав ще излезе както е тръгнало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами що го е ядосвала толкова, въпросната художничка? М?

    16 Фев 2023 16:55ч.

    Сигурно не е разбрала с какво си има работа преди да се омъжи... Аз и на Кристалина и се чудя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    15 Фев 2023 18:54ч.

    Дотам ли остискахме - да пращаме един автобус момечета на полигона в Германия? Кого ще обучим там - украинците или немците? На какво ще ги научим??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MM93

    15 Фев 2023 20:13ч.

    Как още по-добре да се "дупят" на господарите от Вашингтон ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    15 Фев 2023 18:54ч.

    до 2 годин ще ни събират по молове и хипермаркети за пушечно месо...може би трябва да вземем оръжие и да направим една безцветна революция...не знам, не знам...май е време е за политическите убийства..достатъчно е двама, показно...по стара рецепта...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    15 Фев 2023 18:58ч.

    новиъ Кремъл не се евавъ съ нас . докато тук е врява и безумие баааавно , неусетно и незъбилижимо ни го набутват. имаме герои въ ирак и афган, ще имами и въ утоваунуй

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Донев - оставка!

    15 Фев 2023 19:00ч.

    Вие давате ли си сметка до какви последици може да доведе включването на България във войната и смъртта дори на няколко десетки хиляди млади българи? Необратима имиграционна вълна, да не говорим за генофонда на българите. Кой ще работи тук след тази война, та дори сега в България са останали само пенсионерите на доизживяване?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    15 Фев 2023 19:08ч.

    Позор. Едни славяни, ще обучават други славяни да избиват своите кръвни братя славяни. За кеф, и разбира се финансово-икономически изгоди на англосаксонците. Срам и позор. И евроатлантически лайна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гълъбин

    15 Фев 2023 19:14ч.

    Нека сега всички български майки на 2 април да отидат отново за гъби. Да вземат със себе си и момченцата си, да ги учат как се берат гъби, щото един ден да могат да станат също като тези 60 батковци - гълъбчета на мира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боевски

    15 Фев 2023 19:16ч.

    Кого да изберем бе, Гълъбине? Те ако не са хора на статуквото, никой няма да ги допусне до листите? Ако се окаже, че са предпочитани, зорлем ще им фалшифицират процентите, свивайки ги. При такава обстановка гласуването е начин доброволно да легитимираш статуквото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гласуването няма отношение към състава на парламента

    15 Фев 2023 19:24ч.

    Бъдещите изборни резултати вече бяха обявени. За баламите остава почетната задача да ги легитимират с участието си на втори април.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съвсем като при англоамериканска антиутопия

    15 Фев 2023 19:46ч.

    И да допълним: те бяха обявени на основата на отсервираното от оберкелнера О`Браян. Възражения не се приемат. Ама и име са му избрали на тоя пиндосносвач: името на злодея (антагониста) от "1984" на Оруел. Грешката на природата, както казват, е вярна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вярно бе! Егати съвпадението!

    15 Фев 2023 19:58ч.

    А дали е съвпадение? Неслучайно някои наричат Бог "космическия шегобиец"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • писано е: ще дойде време, живите ще завиждат на мъртвите

    15 Фев 2023 19:14ч.

    Закономерното постепенно изкристализира при тоя терор от страна на НАТО и ЕС. Накрая ще стане така, че нас ще ни мобилизират на фронта да се бием с братята си, а олигофрените Мужика, Бандеровка, Копейкин, Forsvaret и пр. фашистета, които подкрепяха войната на хунтата, ще останат надалеко от фронта във форума да си дрищят опорките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво на България преди Националният й празник ТРЕТИ МАРТ на ШИПКА! Кой ще дойде на Шипка, Радев и Гълъб Донев ще идете ли на Шипка бе, страхливци!

    15 Фев 2023 19:15ч.

    Как е възможна такава жестокост към съюзника България! Дупчат душите и сърцата ни с нажежено желязо като ни обръщат насилствено срещу Русия! .... Позор за Радев и Донев! - Ами откажете - кажете като другите държавници, че няма да пращате нито оръжие нито войска срещу Освободителката Русия дала ВЪЗКРЕСЕНИЕТО на държавата България на българския народ! Народ, който признателно е направил освободителната дата ТРЕТИ МАРТ - Национален празник! ......... Какво ще ни направят, как ще ни навредят, ако България откаже да праща войски и оръжия срещу Русия, която нищо лошо не ни е направила!?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    15 Фев 2023 19:40ч.

    Много точно казано! Но нашите управници са жалки страхливци и никога не биха отказали каквото и да е поискано от нашите "евроатлантически приятели"! А Радев отново се оказа демагог - едно говори, а съвсем друго се решава и върши от неговото служебно правителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а ве те казват, но за разлика от другите държави

    16 Фев 2023 17:02ч.

    след като са казали нещо, като: "България няма да изпрати повече оръжие за Украйна. Категорично съм против" идва някой, който убеждава партиите на войната в НС, и вкупом гласуват обратното. И военният министър каза - нямаме нищо за даваме, но като брашнян чувал продължихме да даваме... а сега и "инструктори" започваме...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зелен чорапе,

    15 Фев 2023 19:21ч.

    мръсен двуличнико, който приемаш на държавно ниво десетостепенен американски началник отдел и се гърчиш пред господарите си. Това е твоето правителство. Ти си позор за държавата !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кристал

    15 Фев 2023 23:01ч.

    наистина е двуличник, язък,че гласувах за него. Егаси и боклуците и ни набутват във война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човек с памет

    15 Фев 2023 19:28ч.

    Ще има ли снимки със свастики ? Държавата България явно има къде да копае по-надолу.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ястреб

    15 Фев 2023 19:33ч.

    Донев,няма да надхитриш дявола. Ще паднете в капана,като шарлатански зелки в каца за зеле. Това е възможно най тъпото решение,което си взел и отговорността ти е персонална. Що не пратите 60 санитари да ги обучават за първа помощ. Ще ни вкарате в капана,а срамът и от смъртта е по силен. Ей за това някои съседи се срамуват и им е обидно да ги наричат българи. Калко хубаво нещо е бил народния съд а Донев. Едно от малкото хубави неща в историята на държавичката. Останалите живи виновници за катастрофата на съд . Прекрасно . Само,че сега е по друго,не се знае ще останат ли живи за да има съд. Това е въпросът. Но ако се размине съд ще има,и ще се оправдаваш - такова беше времето другари,но няма да мине !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • неидентифициран зонд

    15 Фев 2023 19:39ч.

    Не се сеща, че имаме какво да пазим - "Арсенал" Казанлък и ВМЗ Сопот да не станат земетръсна зона изведнъж...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Престанете да пишете глупости

    15 Фев 2023 19:40ч.

    Това е опипване на почвата. Трябва да има незабавна и остра реакция на обществото противен случай няма да са 60 а няколко хиляди директно на фронтовата линия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ббббб

    15 Фев 2023 19:42ч.

    Нали задачата на служебният кабинет е провеждането на избори? Кой ги бие по главите да вземат подобни стратегически решения, които са в разрез с мнението на всички българи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идиоти

    15 Фев 2023 19:50ч.

    И продажници, дано да си получат рестото със закъснение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    15 Фев 2023 19:58ч.

    Нито Радев, нито гълъбчето ще се престраши да иде на Шипка. И двамата усещат как народната люов към тях кипи и прелива. Радев ще бъде спасен от Херо. По нейно искане в България ще изпратят някой знатен гостенин - я учинайката на Байдън, я калекото на Камала Харис или може би самият главен водопроводчик на Белия дом. Радев ще е длъжен чино да го приеме и дондурка. Спасението на Гълъба е още по-лесно. Ще го извикат в Брюксел да разнася пици в ЕП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кристал

    15 Фев 2023 23:03ч.

    ++++++++++++++++++! Вероятно главния водопроводчик на Белия дом да дойде за 3 март.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    15 Фев 2023 20:06ч.

    от тук-там и накрая в чуждестранния корпус на украина на фронта и връщане няма! преди руснаци са умирали за българи, сега българи ще воюват срещу руснаци! дотук ни докараха американските подлоги!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сами си се докарахме,

    16 Фев 2023 17:08ч.

    като обичаме гъбите и гласуват по-малко от 30 %.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • К. А. Т. И. Л. А

    15 Фев 2023 20:11ч.

    Сега си е.а Ма ..та

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миролюба

    15 Фев 2023 20:14ч.

    Няма ли кой да им каже на софиянци , че вкарват България във война ! Война. Спят ли софиянци ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много просто!

    16 Фев 2023 10:13ч.

    Те сега не чуват! Те са успани - охранени и ленни, със заплати, които им пълнят правото черво. Даже няма да разберат кога ще ги качат на лентата към кланницата! Българина по-далеч от търбуха си не вижда! И всички забравиха устрашителните думи на един сенатор към София!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СОС

    16 Фев 2023 17:11ч.

    Няма кой да им каже. Заети са. Мислят за нови преименувания на улици и площади в квартал Изгрев. А софийските ученички се готвят за нов протест и скандирания "Бай-рак-тар"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    15 Фев 2023 20:15ч.

    Бавно и постепенно ни вкарват във войната, вече с жива сила. Бори III удържа на Хитлер да не праща българи на източния фронт(причините за това са повече от една). Тези слуги обаче пращат, уж в Европа. Първо 60, после, бавно и постепено повече и после мобилизация и жабата е сварена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лицемерие

    15 Фев 2023 20:23ч.

    Пълно лицемерие относно задачата на нашите войници да обучават украинци за работа с натовска техника. Тази вечер по БНТ двамата ястреби Шаламанов и Ангел Найденов едва не се разплакаха, че България трябва даде незабавно съветските танкове и гаубици на Украйна и да ги заместим с натовски. По-вероятно намеренията са, да се създаде резерв от обучени наши войници за работа с натовско въоръжение, които да бъдат изпратени на бойното поле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • още от самото начало знаят на чия страна да ни подредят

    16 Фев 2023 17:16ч.

    https://glasove.com/novini/bivshi-ministri-na-otbranata-prizovavat-balgariya-speshno-da-pomogne-za-otbranata-na-ukrayna

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    15 Фев 2023 20:24ч.

    С тези 60 ни тестват. Направят ли първата стъпка след това ще им е лесно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами не са само софиянци

    15 Фев 2023 20:24ч.

    Я виж гласуващите от Турция и чужбина за кой гласуват. Трябва да се забрани правото на глас от хора, които не живеят трайно в България. Хора, които не плащат данъци и здравни осигуровки, от къде на къде ще избират правителство и народни представители. Тези хора не са с изгубено право на глас, защото имат такова в държавата на която са граждани и са избрали да живеят в нея. Тези хора по нашия закон, излиза че са с привилегия, и специално право за въздействие върху обществото ни, без имат принос в него. Прекратете този ужас, Христо Иванов, е най-големия предател. Трябва да получи медал за нищожество, заедно със Слави, който постели килима на Радев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много точно казано!

    15 Фев 2023 20:43ч.

    Подкрепям!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • точно така

    15 Фев 2023 23:08ч.

    Подкрепям!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сузана от Гана

    15 Фев 2023 20:31ч.

    Българите са големи говеда. Вкарват ги насила във война , а те - никаква реакция. Точно като говеда на заколение. Уникално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Онисим

    15 Фев 2023 20:33ч.

    Случайно или не, по трагична ирония на съдбата, тази сутрин, жена на 41 е станала жертва на пътя между Раднево и Галъбово , след сблъсък с училищен автобус. Можем да бъдем сигурни, че жената на 41 символизира последната България, а участъка, на който е намерила смъртта си, е коварният капан, който са й заложили Радев и Гълъбов на същата тази дата 15 февруари. Запомнете я. Жената е нямала избор, била е само пътник в собсвената си кола.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    15 Фев 2023 20:35ч.

    тоест българските военни ще бъдат обучени, за да могат да обучават сами българите, който ще изпратят срещу Русия……НИКОЙ няма да си даде живота с добро или насила за каузата на ЕС фашистите…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    15 Фев 2023 20:44ч.

    Безумци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МИХАЙЛОВ

    15 Фев 2023 20:56ч.

    ....ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ ЗА ЕДНА МНОГО ВАЖНА ПОДРОБНОСТ ВЪВ ВЕЧЕ ДОГОВОРЕНОТО ИЗПРАЩАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕРИ И ВОЙНИЦИ НА ПОЛСКО -УКРАИНСКАТА ГРАНИЦА ДА ОБУЧАВАТ И ИНСТРУКТИРАТ БАНДЕРОФАШИСТКИТЕ УКРОМЪРШИ, КОИТО РАЗРУШИХА ВСИЧКИ АНТИФАШИСТКИ ПАМЕТНИЦИ В УКРАИНА И ЗАБРАНИХА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И СЕ ПРОЧУХА С ЖЕСТОКИ РЕПРЕСИИ, ТЕРОР, ИНКВИЗИЦИИ И УБИЙСТВА НА ЖЕНИ И ДЕЦА В ДОНБАС - УКРОФАШАГИТЕ ОТ НАЦИСТКИТЕ ТЕРОРИСТИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ - - АЗОВ, АЙДАР, ТОРНАДО, ДЕСЕН СЕКТОР, ЗОРА И МНОГО ДРУГИ, КОИТО ВЕЯТ БАНДЕРОФАШИСТКИ ЗНАМЕНА И СВАСТИКИ И ПОЧИТАТ КАТО СВОИ БОГОВЕ И НАЦИОНАЛНИ ГЕРОИ - ФАШИСТКИТЕ ИЗРОДИ - БАНДЕРА И ШУКЕВИЧ - УБИЙЦИТЕ НА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ МИРНИ ГРАЖДАНИ В УКРАИНА И БЕЛАРУС - РУСНАЦИ, УКРАИНЦИ, БЕЛОРУСИ, ПОЛЯЦИ, ЕВРЕИ... ...ЕТО ТОЧНО ТИЯ ГНУСНИ УКРОФАШАГИ ЩЕ ОБУЧАВАТ БЪЛГАРСКИТЕ ОФИЦЕРИ И ВОЙНИЦИ... ...САМО НЕ Е МНОГО ЯСНО КОЙ КОГО ЩЕ ОБУЧАВА НА САДИЗЪМ, ИНКВИЗИЦИИ И УБИЙСТВА... ...А ВАЖНАТА ПОДРОБНОСТ Е ТОВА, ЧЕ Е ЗАПИСАНО, ЧЕ ОБУЧЕНИЕТО МОЖЕ ДА СЕ ИЗВЪРШВА И В БЪЛГАРИЯ, КОЕТО ЗНАЧИ, ЧЕ МОЖЕ И НАКОЛКО БАНДЕРОВСКИ УКРОФАШИСТКИ БАТАЛЬОНА ДА БЪДАТ ВКАРАНИ В БЪЛГАРИЯ УЖ ЗА ОБУЧЕНИЕ, А ВСЪЩНОСТ ЗА ТЕРОР СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ... ...НИЩО ЧУДНО ТОЧНО УКРОФАШИСТКИТЕ БАТАЛЬОНИ В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ЗАЕМАТ С НАСИЛСТВЕНАТА МОБИЛИЗАЦИЯ НА БЪЛГАРИ, ТАКА КАКТО СЕГА МОБИЛИЗИРАТ УКРАИНЦИТЕ ПО УЛИЦИТЕ НА УКРАИНА И ГИ ИЗПРАЩАТ НА СИГУРНА СМЪРТ НА ФРОНТА СРЕЩУ РУСИЯ... ...НАКРАТКО ТОВА Е ПОДГОТОВКА ЗА ФАШИЗАЦИЯ И УКРОБАНДЕРИЗАЦИЯ И ОКУПАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ И НАСИЛСТВЕНО ВКАРВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВОЙНА СРЕЩУ РУСИЯ... ...И ОЩЕ ПО НАКРАТКО - ТОВА Е ПОДГОТОВКА ЗА ОКОНЧАТЕЛНО ПРИКЛЮЧВАНЕ И ЗАКРИВАНЕ И ЗАЛИЧАВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ КАТО ДЪРЖАВА...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    15 Фев 2023 21:06ч.

    Изпедерастяваме бавно, неусетно почти, много видимо те, по-невидимо ний

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    15 Фев 2023 21:17ч.

    От кога войници обучават други войници, това не е ли работа минимум на сержанти, старшини и офицери?! Да не стане после като в Кербала, или направо България да стане Кербала!? Майната му, кой ли срам не си сложихме на родината, та и този да пропуснем, да се абонираме за война, за кефа на глобалните сатанисти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Значи нашите "партньори"

    15 Фев 2023 21:18ч.

    Са замислили следващата кражба от България. Обучаващи. Нали се сещате, че тези хора ние всички българи сме платили за тяхното обучение. И вероятно са умни и добри професионалисти, след като искат да ни ги откраднат. Даже сигурно са по-умни и способни дори от служебния Донев и назначения Радев. Обаче ще ги изпратим да си рискуват живота и здравето за чужди интереси и по искане на Демона. Още в първия мандат на Радев се разбра, че той е уезуит. После се разбра, че е мас-он. Срам и позор. Това не са обръчи, това са мрежи, паяжина, гъба, вирус. Чуйте говора и интонацията на Донев/Радев, като роботи са, които говорят на слаборазвиващи се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    15 Фев 2023 21:23ч.

    Смешно.Колониален военен да обучава.Нов виц явно.На какво ще обучават? Падни, стани.С автобуса до стрелбището. Сегашните "военни" са 100% торби.Да ме оборят ако могат.Само им вижте генералите без армии.И моят комдив бе генерал ама дивизията имаше 3 мсп полка с войска мирновременен щат на над 50%.Отделно разни самостоятелни батальони.И всичкото това нещо мърдаше, стреляше.Правихме мобилизации на полк. После стрелби.Сега генерали без армия.Да ходят на майната си ако щат и в уСрайна да ходят.И там да пукнат за нацистките нови идеали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Унгарците направо отказаха, поляците не могат да си окомплектоват танковите екипажи - масово напускат военните им!

    15 Фев 2023 21:24ч.

    Хърватите също, само ние ли сме най-големите ястреби и подлоги на либералната измет? Няма да стане! Аз срещу руснак оръжие не вдигам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българи, българи....... време ни е за Възраждане!

    15 Фев 2023 21:33ч.

    Ако не искате война!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мдамм

    15 Фев 2023 23:12ч.

    точно така!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    15 Фев 2023 21:43ч.

    Послепис:забравих да питам колониалната наша армия, колко от тях са правили учение с качване и слизане от десантен кораб (барджа)?Или са минавали по понтонен мост? Или са правили товарене(а после и слизане) на техника на ж. п. платформа заедно с укрепването на машините? Нищо не им е ясно в кухите кратуни.Страничното товарене е не лека задача.Особено за танк че е по широкичък и най малка грешка го катурка. Виждал съм.Толкова опит съм натрупал заедно и с други колеги от редника до старините и офицерите че днешните са мухльовци.Да,имат по модерни униформи,емблеми, гледам очила тъмни слагат но си остават мухльовци и аматьори.Не ми се пише,то е трагедия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    15 Фев 2023 22:10ч.

    ае браточка, я си пОчини малко от тва мийене на чинии на запад...по кротичко, че и вие бежанците дървото ше ядете...ваща мама предателска...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • яре, пак ли с твоите опашати спомени?

    16 Фев 2023 17:30ч.

    Нямаме армия. И такива, като тебе, които редовно призовават за емигриране, или разказват упоително как се употребява машина за хляб, когато не хулят "държавичката", "територията" или "о*раната кочина" напр. също са причина за това, да нямаме армия. Приберете се в България и вкарайте енергията ви в нещо полезно и за другите. После давайте акъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цветан Седможилищник

    15 Фев 2023 22:03ч.

    Ренегатът румен радев си осигури място на подсъдимата скамейка на бъдещия НАРОДЕН съд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шарлатани сър, шарлатани

    15 Фев 2023 22:50ч.

    Наистина ли ще пращат българи да обучават бандеровци да убиват руснаци ? Интересно какви и кои ще са тия Българи ,които ще правят това ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добруджа

    15 Фев 2023 22:56ч.

    Гледайте Добруджа, до кат е Българска. Ако някой се сети че армията е превзета и обезкървена а политиците вземат решенията на дръвника, ще стоплите че господарите размахват ятагана над главите ни , а ние силно мразим наще хора вместо тяхните колячи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това, че окупаторите сноват напред назад из институциите не е добре

    15 Фев 2023 22:59ч.

    отдавна са ни сварили. Искренно са надявам да се усетим преди водата в тенджерата да е станала толкова гореща, че да не можем да се измъкнем. Само не разбирам защо радев не излезе с едно обръщение към народа и да търси защита от народа, а се крие като мишка и се среща с чиновници. Нали едно време развяваше юмруци. За преврата, който направи, отърва кожата. Сега е дошло време да се отплаща на господарите си за тази услуга. Но го прави за сметка на България, както борисов, пппп-та, дб и други предатели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • каква защита от народа да търси

    16 Фев 2023 17:35ч.

    хората се страхуват дори да се подпишат в един списък ЗА провеждането на референдум (на тема ЛЕВ или евро)? Или са си забравили последните 4 цифри на ЕГН, или се подписват с някаква драскулка, която им прави невалиден подписа при електронно сравняване...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • позор

    15 Фев 2023 23:22ч.

    Позорно е поведението и на тримата - президентът Радев, премиерът Донев и министърът на отбраната Стоянов, които вместо да обявят неутралитет, изпращат наши войници да обучават укронацистите как да убиват руските войници, чиито деди ни поставиха на картата на Европа. Тримата са завършили военното училище в Долна Митрополия и вероятно всички отпуски в почивните дни са ги изкарвали в Плевен, градът, в който има две костници на загиналите руски воини за нашата свобода и вероятно са ги посещавали и би трябвало да имат представа за тях. В костницата на Скобелев парк има надпис, който гласи: "Герои, вашите кости съградиха нашата свобода!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ани

    15 Фев 2023 23:58ч.

    то и в Ирак пратихме наши войници, ама как се върнаха някой, помните ли

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гълъбче ле мило,

    16 Фев 2023 0:43ч.

    като не можеш да се противопоставиш на решенията на този, който те назначи, отлитай

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да им организираме една екскурзия

    16 Фев 2023 0:52ч.

    до Плевен - до Мавзолея, Костницата в парк Скобелев, Панорамата в местността "Мъртвата долина" с хилядите червени божури - дали ще им подейства поне малко отрезвително на тези предатели?! Само в Плевен и околността има най-малко 120 паметника на руската бойна слава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радини вълнения и Гълъбови курешки

    16 Фев 2023 7:32ч.

    А колко невинно започна всичко, с изпращането на безобидни каски. А докъде стигнахме и докъде ли ще стигнем с това миролюбиво Нато?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    16 Фев 2023 8:05ч.

    Румене ти за това ли прави "лупинги" и се натяга в САЩ? Да предадеш народа си и да се обърнем срещу нашите освободители ? Този път при посрещането на руснаците на "Орлов мост", няма да има целувки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    16 Фев 2023 8:45ч.

    Гълъба на войната в действие. Кой щеше да избере тази мижитурка на избори?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    16 Фев 2023 9:02ч.

    Абе, Донев, ти забрави ли кое училище си завършил! Как не те е срам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крайно време

    16 Фев 2023 9:47ч.

    Крайно време е да изпратим на Украйна военно подкрепление от ... трима от запаса -Кирчо, Кокорчо и Пинокио. Да повоюват малко тримата: редник Петков, редник Василев, редник Иванов. Пък след тях, Гълъбът да ходи да вее бялото знаме. А като иска да воюва, прав му път! Армията на Украйна има нужда от пушечно месо. И всички други наши депутати-войнолюбци да отидат те да се бият, а не да пращат български войници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даам

    16 Фев 2023 10:36ч.

    В интерес на истината, днешните ни натегачи вече могат спокойно да сформират цяла дивизия и да се изпратят в украината. Въпросът е под какво име? Еделвайс вече го заеха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    16 Фев 2023 10:16ч.

    Да, за сега в страните от Европа, а след това и на територията на УСрайна, после директно и на бойното поле, което вече не е ясно, къде ще бъде... Явно няма да ни се размине!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    16 Фев 2023 10:19ч.

    Ето за това, не слушайте, какво говори Радев, а гледайте, какво прави. Най-голямата легенда за него е, че бил "руски агент"!... А шараните кълват ли кълват на тази блесна...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    16 Фев 2023 10:34ч.

    Госпожо Миролюба 15 Фев 2023 20:14ч. , не разбрахте ли, че софиянци сме останали не повече от 1000 човека, всички останали 2 млн. нахлуха от красивите български градове и села, след като си изсякоха дърветата и напълниха реките с гуми, стари телевизори и хладилници. Разправата със софиянци върви от 20 години поне и почти вече е успяла. Всички държавни институции, банки и пр. са пълни, даже препълнени НЕ СЪС СОФИЯНЦИ. Дори президентите през последните 30 години са от селата! Все софиянци ви бъркат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даам

    16 Фев 2023 10:39ч.

    Тъжната истина за дебилизирането на България, започнало от София!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дебилизирането на България започна

    16 Фев 2023 17:50ч.

    още когато получихме паспорти и свободата да заминаваме за сияйната чужбина БЕЗ препоръка... Замечтахме да заработваме безценната валута (второ направление) и достойно да работим като ... обслужващ персонал - чистачки по домовете, гледачки на възрастни хора, масажистки, фризьорки, или да работим в заготовка на месо... Гледайте обикновените украинци как оцеляват и не мислете за българите по чужбина. Постепенно тарикатите в България извършиха всичко описано от коренячката по-горе и закриха/унищожиха всеки поминък, всяко работно място извън столицата. Жилищата извън София се превърнаха в празни "мъртви инвестиции" а наемите в София са сладка работа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gen Gurko

    16 Фев 2023 11:46ч.

    Тикат ни постепенно и внимателно към фунията на войната, тя ни засмуква полека лека и никой не реагира. Като бавно сварявани жаби сме дебилите (според проф. Иво Христов). Трябва да знаят обаче, че имат имена и разплатата накрая ще е страшна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    16 Фев 2023 14:35ч.

    В повечето страни по закон да воюваш като наемник на чужда територия е престъпление, затова малко промениха схемата. Военни на НАТО отиват в лагери около Полша, обучават ги, а след това в Полша. Там вече се уволняват от НАТО и отиват в Украйна като доброволци за период от време. Тези дето не извадят късмет ги връщат в чували, но ако преди това ги разпознаят руснаците им изнасят данните със снимки в Телеграм. Руснаците в началото вземаха наемници в плен, но сега не. Досега българи не съм виждал, но явно дойде и нашият ред, като има желаещи, късмет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи