България отбелязва Деня на Европа

България отбелязва Деня на Европа

Снимка: БТА, архив

Редица инициативи ще се състоят в страната по повод днешния Ден на Европа. В България той се отбелязва съгласно Постановление 54 на Министерския съвет от 29 март 2005 г. Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъстват на церемония по издигане на знамето на Европейския съюз пред президентската институция по повод отбелязването на Деня на Европа. Събитието ще се състои от 10 часа. Преди церемонията президентът ще приеме почетния караул на Националната гвардейска част. По-рано през деня, от 9 часа, Румен Радев и Илияна Йотова ще поднесат цветя пред Паметника на незнайния войн в София по случай отбелязването на 78 години от победата над нацизма във Втората световна война.

За Деня на Европа през тази година Бюрото на Европейския парламент организира триизмерно видео мапинг шоу „Заедно“. То ще бъде проектирано на фасадата на Регионалния исторически музей — София от 21.15 ч. днес. Историята на тазгодишното светлинно шоу акцентира върху ролята на човека и ценностите, върху които е изграден Европейският съюз, които са и общочовешки. Главният герой в спектакъла „Заедно“ са зрителите, които ще бъдат приканени да повярват в собствените си сили и да използват потенциала си. В ролята на разказвач е изкуственият интелект, който е в центъра на вниманието и на Европейския парламент. Достъпът до шоуто върху фасадата на Регионалния исторически музей - София ще бъде свободен. Ще се редуват проекции на български и английски език, които ще продължат до полунощ. 3D мапинг шоуто ще бъде излъчвано на живо от 21.30 ч. във Facebook страницата и YouTube канала на Европейския парламент в България.

Поетично четене по повод Деня на Европа ще се състои днес в Чешкия център в София. Представените творби ще са на автори от 10 държави - България, Чехия, Унгария, Полша, Португалия, Гърция, Словакия, Румъния, Испания и Украйна. Събитието ще премине под надслов „Европа чете“.

Различни събития са предвидени и в страната по повод днешния Ден на Европа. Сред планираните прояви са поднасяне на цветя и венци, засаждане на фиданки, културни и музикални мероприятия, кулинарно състезание.

Денят се отбелязва от 1986 г., съгласно решение на Срещата на високо равнище на Европейската общност в Милано, Италия (28-29 юни 1985 г.). Чества се годишнина от речта (1950 г.) на министъра на външните работи на Франция Робер Шуман в Париж, Франция, в която той излага своя план за обединение на въгледобивната и стоманодобивната промишленост на западноевропейските страни (т. нар. "Декларация на Шуман") като "първа реална крачка към европейска федерация", информира БТА.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • йосарян

    09 Май 2023 8:14ч.

    какъв ден, каква европа щеше да има, ако не беше денят на победата? честит празник, в тази връзка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ден на европа

    09 Май 2023 8:20ч.

    е квази "празник". явно целта е заличаване на истинската същност на 9 май, а именно разгома на Нацистка Германия и техните васали (днешен ЕС) от Червената армия. Честит 9 май! Честита Победа над нацизма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    09 Май 2023 8:35ч.

    Дано доживеем и победата над надигащия се и днес фашизъм! Честит празник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Здравейте, фашисти!

    09 Май 2023 8:38ч.

    ЕС (а.к.а. четвъртия райх) може и да не е създаден от третия райх, но е създаден от САЩ по идеен проект на райха с център Германия заради индустриалния ѝ потенциал. Следват няколко цитата, които го показват достатъчно ясно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Артур Зейс-Инкуарт, 1940

    09 Май 2023 8:42ч.

    Над и отвъд концепцията за национална държава, идеята за нова общност ще преобразува пространството за живот (lebensraum), дадено пт историята на всички нас в нова духовна реалност... Новата Европа на солидарност и сътрудничество между всички хора, Европа без безработица, без валутни кризи, ... ще намери сигурната си основа и рязко ще повиши просперитета веднага след като икономическите бариери са премахнати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Йозеф Гьобелс, 1940

    09 Май 2023 8:44ч.

    Хората в Европа разбират, че големите проблеми, които ни разединяват, сравнени с тези, които ще излязат на повърхността и ще се решават между континентите, не са нищо повече от тривиални семейни кавги. ... Аз съм напълно убеден, че след 50 години европейците няма да мислят в рамките на отделни държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Конференции за европейска интеграция,

    09 Май 2023 9:30ч.

    общи земеделски и координирани индустриални политики, общи схеми за технологичен прогрес, валутен съюз и т.н. по същество не са действия в посока на светло европейско бъдеще. Първата такава конференция, с пълното участие на учени, министри и официални лица за дискусия на тема: (цитат от официалната програма) "Формирането на европейска икономическа общост" е в Берлин през 1942, под покровителството на Валтер Функ, финансовия министър на Хитлер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ми бегай

    09 Май 2023 11:29ч.

    В свободна Русия, бе. За разлика от Нрб сега границите са отворени. Вземи със себе си и децата си от фашисткия САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спокойно!

    09 Май 2023 11:51ч.

    Изчистили са ви веднъж, ще ви изчистим пак. С Днем Победы!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живял като човек в България

    09 Май 2023 8:40ч.

    Булгаристан отбелязва деня на Европа. А БЪЛГАРИЯ ЧЕСТВА ДЕНЯТ НА ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМА !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 9 май… Ден на победата…

    09 Май 2023 8:40ч.

    За която загинаха и хиляди българи. Наложи се да воюваме – нали благородният цар и политиците му обявиха война на САЩ и Великобритания, та добрите западняци да бомбардират, разрушават и убиват в беззащитна София. После дойдоха съюзниците на американците и британците – украинците от Трети украински фронт. И нашите бащи и деди тръгнаха срещу любимите съюзници на Фердинанд и Борис – немците, та с кръвта си да измият позора от съглашателството… хххх А 9 май за новите съглашатели е Ден на Европа. Щото тогава някакъв чиновник държал реч. Има я в интернет – вижте я. Ни дума за някаква „обединена Европа“ – човекът говори за нуждата от обединяване на производителите на въглища и стомана. Картел – за икономическа власт. Както, впрочем, стана с рекламирания ЕС… Обаче – ще го честват. Ами като няма друго нещо станало на тази дата? Няма да напомнят за победата над нацизма и фашизма, за усилията и заслугите на СССР, на руснаци, украинци, белоруси, казахи, грузинци, арменци и така нататък съветски народи. Разбира се – и за данта на британци, американци, канадци, китайци, австралийци… Времето тече, животът се променя… А някои искат да променят и историята. Засега не успяват. Засега…/ Георги Коновски

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димитров

    09 Май 2023 8:42ч.

    С Днем Победы.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    09 Май 2023 8:42ч.

    Националния флаг да се свали наполовина, навсякъде черни знамена, камбаните да бият на умряло- така да отбележим премахването на три милиона българи от територията на страната, заради прословутата Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неблагодарници

    09 Май 2023 8:46ч.

    и фашисти. Това са т.нар. "европейци" - не само днес. Винаги са си били такива. И ние включително. Не случайно и в Македония ни наричат фашисти. Правят ни номера и въртели, защото и те са се запътили за членство в този фашистко-троцкистки "съюз", но и тях ги е шубе /като нас/, да изразят ясно и високо мнението си на политическо ниво. Сърбите, те поне се дървиха достатъчно дълго, та да ни отсрамят нас, останалите балканци, но и тях фашистите ги обкръжиха отвсякъде и вече и те свеждат глава. Жалка работа. Нужно е обединение на балканските православни държави /по възможност, без Гърция. Те са много лукави и мързеливи/. Балкански съюз със собствена армия и силно интегрирана икономика. Планова икономика за най-важните, структуро-определящи отрасли и възможност за частна инициатива в местната търговия, занаяти, ремонтни работилници и др.п. Никакво допускане на едър частен бизнес, особено във финансовата сфера, в промишлеността и в селското стопанство. Предимство на външната търговия с азиатския регион - Русия, Китай, Иран ... . Рано или късно, това ще се случи. Въпросът е на каква цена. Западът определено изгуби играта, но това все още не се вижда ясно, заради изключително силните му позиции в медиите и въобще - в пропагандата. В момента се крепят единствено на инерцията. Но тя, както знаем от физиката, е с отслабваща сила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    09 Май 2023 8:50ч.

    Същите тези 27 седем държави се биеха на страната на хитлер през ВСВ ,като го подпомагаха със пари оръжие и армии .Така че днешният ден на европа е ден срама и унижението . Повод за гордост имат единствено Гърците и Сърбите които застанаха категорично на страната на антихитлеристката антифашистка коалиция .И дадоха най големите партизански съединения които унищожаваха хитлеристите на Балканският полуостров .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питащ

    09 Май 2023 9:02ч.

    Аз и семейството ми НЕ отбелязваме никакъв ден на европа, ние отбелязваме Денят на победата. И четиримата ми дядовци са участвали във войната - Страцинско-Кумановската, Нишката операции, битката при Драва. Нямам никакво намерение да прекланям глава пред 30-40 000 педално-бутални умнокрасивитетни задноприводни лекета и да приемам безропотно сладникаво-тъпата им пропаганда. Ай сиктир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На коя точно Европа, бе кириакстефчовци, отбелязвате деня -

    09 Май 2023 9:04ч.

    На нацистка или на неолибералфашистка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С Днем Великой Победы

    09 Май 2023 9:08ч.

    советского народа над нацизмом! Светла им памет на нашите войни, загинали при Драва-Соболч в битка против нацистката сган! Поклон пред генерал Владимир Стойчев!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жалка картина са т.н. президентска двойка,

    09 Май 2023 9:08ч.

    щели да поднесат наръч цветя за “ незнайният войн”,за Радеф като възпитаник на някакви кратки курсове във военни школа в Щатите е ясно!Тук въпроса е защо и видната ни НЕ другарка Йотова поне от кумова срама не забоде едно сктомно цвете на паметника на СЪВЕТСКАТА АРМИЯ?Жалка картина на днешна България,жалка и болна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква ирония

    09 Май 2023 9:15ч.

    Проекта на Хитлер е обединена Европа управлявана от малка група хора. Какво е сега? Обединената Европа на Хитлер има за цел унищожаването на Русия. Как е сега?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калпазанче

    09 Май 2023 9:17ч.

    Честит ден на Победата над фашистка Германия! Честит празник и на воювалите в Първа българска армия, редов с Трети украински фронт срещу хитлеризма! Честит празник и на България която с помоща на славната Съветска армия свали монархо-фашизма ! Вечна слава на героите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    09 Май 2023 9:26ч.

    Денят на Европа е измислен и поставен точно на тази дата за да скрие позора на Европа от загубената Втора световна война.Ето,така се изтрива историческата памет.После започва пренаписването на историята.И затова нека този ден го празнуват тези,които са с изтрита памет и със зомбирани мозъци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честит Ден на победата

    09 Май 2023 9:36ч.

    над нацистка Германия! Вечна слава на воините на Съветската армия, отдали живота си за тази победа! А днешна Европа, както се вижда от дописката, е превърнала този героичен ден в плоско шоу от холивудски тип.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честит Ден на Европа!

    09 Май 2023 10:11ч.

    Денят на победата над хитлерофашизма отбелязахме вчера. Лека-полека ще научите историята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денят на победата

    09 Май 2023 12:06ч.

    над фашизма се празнува заедно с тези, които победиха фашизма, а не с тези, които го възстановяват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    09 Май 2023 10:20ч.

    Денят на победата е празник по случай победата на СССР над Нацистка Германия във Великата Отечествена война. Установен е с указ на президиума на Върховния Съвет на СССР от 8 май 1945 г. като се е празнува всяка година на 9 май.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    09 Май 2023 10:24ч.

    Честит ден на Победата!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петкова

    09 Май 2023 11:17ч.

    Какъв ден на европа. Днес е ден на Победата !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Робер Шуман

    09 Май 2023 11:18ч.

    За тези, които празнуват днес Декларацията на Шуман, май 1950 г. Предполагам, че са запознати с него и разбират, че той е насочен към уреждане на взаимоотношенията между Франция и Германия с помощта и чрез въвличането на другите държави в създаването на общ Висш орган в рамките на организация, отворена за участие към другите европейски страни. Основната цел на Организацията е да направи евентуална война между Франция и Германия не просто немислима, но и практически невъзможна. Една от основните задачи е Европа да може, разполагайки с повече средства, да се стреми развитието на африканския континент. Като главна цел е поставена чрез обединяването на основното производство и създаването на новия Върховен орган, чиито решения ще бъдат задължителни за Франция, Германия и другите държави-членки, полагането на основите на Европейска ФЕДЕРАЦИЯ, необходима за запазването на мира. Целите и задачите на Федерацията днес изглеждат архаични и нереализирани: -осигури модернизирането на производството и повишаването на неговото качество във възможно най-кратък срок; снабдяването на френския и германския пазари, както и на пазарите на другите страни членки, с въглища и стомана при еднакви условия; общото развитие на износ към други страни; изравняването и подобряването на условията на живот на работниците в тези сектори. -За разлика от международните картели, които налагат ограничителни практики на дистрибуцията и експлоатацията на националните пазари и целят поддържането на високи печалби, организацията ще гарантира сливането на пазарите и разширяването на производството. -създаване на компенсаторен механизъм за изравняване на цените и на фонд за преструктуриране, който да улесни рационализирането на производството. -Представителите на днешния Върховен орган са обвити в съмнения за корупция и явни корупционни сделки за разлика от написаното в декларацията: Общият Върховен орган, натоварен с управлението на схемата, ще бъде съставен от независими лица, назначени от правителствата, като представителството им ще бъде еднакво. Ще бъде избиран председател чрез общо съгласие на правителствата. -Към органа ще бъде акредитиран представител на ООН, който ще изготвя два пъти годишно доклад до ООН за работата на новата организация, най-вече що се отнася до придържането към нейните цели. Формално и пожелателно в днешния ден обстоятелство. Маршал казва: Обединяването на производството на въглища и стомана веднага ще създаде база за икономическо развитие като първа стъпка към европейска федерация и ще промени съдбата на регионите, отдадени дълго време на производството на оръжия, на които те самите най-често бяха жертви. Днес ръководителите на ЕК, СЕС и ЕП отделят десетки милиарди евро за производство на оръжия! И в контекста на днешните действия на Върховните органи подчинени на НАТО и милитаристичните желания бюджет на ЕС напълно игнориране на основната идея на Маршал: Избягване на войната

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ

    09 Май 2023 12:27ч.

    Процесът на изграждането на Евросъюза е опорочен още от самото начало от неговите създатели, които са всичко друго, но не и демократи. Основният концепция е създаден от германеца Валтер Халщайн, преподавател по право в Германия и е изтъкнат нацистки юрист. През 1951 г. Валтер Халщайн е назначен за държавен секретар по външните работи на канцлера Конрад Аденауер. Заемайки този пост, той разработва „Доктрината Халщайн“ и преговаря от името на ФРГ условията за изграждане на европейската конструкция. На 25 март 1957 г. той преподписва заедно с Конрад Аденауер Римския договор. В действителност „Доктрината Халщайн“ представлява разработките на Валтер Халщайн направени през 1938 г. за „Нова Европа“ по поръчка на Адолф Хитлер.В Брюксел е в цяла Европа всички страдат от тежка селективна амнезия. За българските управници не знам дали въобкще са чели нещо по въпроса!? Но никой не иска да си спомня тези съществени „детайли“. Година по-късно през 1958 г. Валтер Халщайн е първият президент на Европейската комисия. Тогава тя се нарича „Комисията Халщайн“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    09 Май 2023 11:24ч.

    Обявявам морални санкции на поробена Европа заради новото възраждане на фашизма! Поклон пред подвига на страната Русия, която отново единствена намери сили да се съпротивлява на евроамериканското зло!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    09 Май 2023 11:48ч.

    Разгромът на Европейският съюз №1 от Съветската армия и капитулацията на мотора му - нацистка Германия, бе - както и ПСВ - финал на усилията за недопускане естествен съюз на двате континентални народа - на Русия и Германия. Особено да нямат общи граници... Това са все още ужасните кошмари на сумарен Хибрид под надслов нагло-сакси. Сукаха, въртяха и отново, пак подеха старата песен! Каквото и когото успяха - набутаха в Евросъюз №2 и резултата го виждаме: - Отново евроатлантическа Европа е изправена с цел, единствено и само за да се унищожи колкото се може повече европейско население - славяни и германци, плюс възможно достатъчно от останалите по-малки народи. Жалко е, че тавагищите ЕСС-гейци, изпълзяли на ключови позиции, нямат историческа памет. Удобно и безкомпромисно преформатирани от кураторите си - раковият тумор иззад океана с метастазите му, отгледани по места! В предверието сме на Третата Световна Война! Както и първите две - започват по традиция от Европа. А днес ние виждаме двата полюса в тези два празника: - Победителите над нацизма и Подстрекателите, Подпалвачите на световните войни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    09 Май 2023 12:21ч.

    Европа никога нямаше да я има, ако не беше победата на Червената армия над фашизма. Червената армия изпълняваше патриотични и общочовешки задачи при победата над нацистка Германия във Втората световна война. България също можеше да я няма на географската карта. Документите са категорични, че запазването на предвоенните граници на страната ни по време на Парижката конференция се дължи на блестящата защита, направена от съветската делегация, която използва като аргументи антифашисткото движение в страната по време на ВСВ и участието на българските войски в заключителния етап на войната на страната на антихитлеристката коалиция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те лъжат и манипулират

    09 Май 2023 12:59ч.

    Запознати сме с нрава и обичаите на нашите петоколонници! ТЕ ЛЪЖАТ! Лъжат постоянно и навсякъде!, но и се мислят освен това за много хитри! Колега горе е разсъждавал по текста на декларацията на Р. Шумат, но нека видим документа. https://european-union.europa.eu/principles-countries-history/history-eu/1945-59/schuman-declaration-may-1950_bg Тук четете само съответния абзац, къвето действително се употребява съчетанието, с вкл. дума "федерация". "То предлага френско-германското производство на въглища и стомана като цяло да бъде поставено под контрола на общ Висш орган в рамките на организация, отворена за участие към другите европейски страни. Обединяването на производството на въглища и стомана веднага ще създаде база за икономическо развитие като първа стъпка към европейска федерация и ще промени съдбата на регионите, отдадени дълго време на производството на оръжия, на които те самите най-често бяха жертви." За сметка на това в последното изречение на горната статия има очевидна ЛЪЖА. Някой се опитва да внуши, че Шуман е казал РЕАЛНА. НЕ, НЕ Е КАЗАЛ! Ако се прочете целия документ и се разсъждава по духа ми, ще намерите съвсем различни неща. Говори се за истинска солидарност, за мирно и общо развитие, но не под флага на егоизма, користолюбието, милитаризацията и пазара. И най-важното - въобще не се правят времеви планове, а се акцентира това да е един убеден и доброволен процес между партньори, които се развива естествено и с ентусиазъм! Чудесно звучи, ама е повече с литературна стойност, не с житейско значение. С днешните идиоти и сатанисти, които се опитват дори силово да наложат един подмолен документ за унищожаване на суверенните държави (да. за ИК става дума) не трябва да имаме нищо общо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    09 Май 2023 14:12ч.

    В Европа съюзници е нямало. Британия и Съединените щати са се включили във войната чак накрая, когато е станало ясно, че хитлерова германия е обречена. При това са се включили не за да помогнат срещу фашизма, а за да прилапат западната част на Европа. Германските генерали охотно са подписали с тях условно примирие. И на девети май- неохотно са подписали истинския мир с генералитета от съветската червена армия. Да живее Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спасението

    09 Май 2023 14:29ч.

    Лъжци, манипулатори, лицемери! Бащите на Европа винаги са наблягали на доброволен съюз на суверенни отечества. Днес лъжат и твърдят обратното! Не съм изследвал въпроса, но ако се задълбае човек в тематика и историческите факти, току-виж открил, че Р. Шуман е избрал деня 9-ти май не напълно случайно, както индиректно внушават, а в прослава на Великата Победа. Сега по този въпрос упорито се мълчи, криять но при добро желание френскоговорящите със сигурност ще намерят много богат набор материали, които отразяват този акт. Мога и аз да го търся на други езици, но не съм мотивиран. В мен водещо е разбиратено, че лъжците и двуличниците са искали да намерят маскировъчен контрапункт, да си намерят повод и да НЕ СПОМЕНАВАТ истински голямото събитие, с което свързваме датата. Датата 9-ти Май - Ден на Победата, ще остане и ще се споменава далеч след като ЕС остане само далечен, неприятен и неудобен спомен, който смутено ще се опитваме да забравим. Оцелелите общества ще се опитват да забравят, но не може да сме сигурно колко ли ще оцелят след тях. Сърцето на ЕС - еврозоната по всички финансови правила е фалирала, тя е държана нарочно в изкуствена кома, като много тежко болен пациент - нещо от рода на онзи нещастник, описан от Дж. Хелър, целият гипсиран и бинтован до последното кътче, в когото влизат набор от тръбички и излизат също набор от тръбички от други места! Подозира се, но никой не знае със сигурност, че там вътре има живо човешко същество! И така ... да момента, в който един ден изнасят угасналия безлик субект. Въпрос на време е, някому ще изпушат нервите и ще бутне кулата от карти. Още повече, че видимо отново са подновени опитите за унищожаване на националния суверенитет през задната врата. Както видяхте - дори БТА си позволява да разпространява фалшива информация - Р. Шуман бил казал - РЕАЛНА ФЕДЕРАЦИЯ! Точно днес пък! НЕ Е КАЗА ТОВА! За това ТРЯБВА ДА ХВЪРЧАТ ЛЪЖЛИВИ И ЛИЦЕМЕРНИ директорски глави, но и главите на на разни големи началници в идеологическите отдели, които дори не ги знаем къде стоят. ТОВА НЕ Е ПРИУМИЦА на БТА. ТОВА Е АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ! Кой е АВТОРЪТ?! Може и да е извън БЪЛГАРИЯ! Койл ли в насипната ни страна би се сетил за подобна манипулация?! Бързо забравихте вие за отказа на европейските народи да ни бъде надяната ОБЩА КОНСТИТУЦИЯ на врата. Тази идиотщина беше сритана преди по-малко от 20 години. Важно е да разберем съдържателната същност на събитието. Искат да унищожат националните държави и да произведат обща европейска нация. Без да ни питат. Зададен директно, този въпрос ще срещне ЯРОСТЕН ОТПОР. Някои ще продължават да виждат красив хуманизъм и миролюбие, но истинската причина ще е по-лесно опекунстване и промиване на мозъци, докато грамадански корпорации правят глобален маркетинг за 500 млн. потребители, всички извадени от един и същи калъп. Тъжната и грозна истина е, че ТЕ (западняците) КАТЕГОРИЧНО НЕ ИСКАТ ДА ИМАТ НИЩО ОБЩО С НАС. Трагедията е, че дори и аз НЕ ИСКАМ ДА ИМАМ НИЩО ОБЩО С ТЯХ, но същевременно не съм в състояние да посоча смислена и реалистична алтернатива. При тези дадености, ще гледаме неизбежно пореден епизод от сериала - Спасяване поединично!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    09 Май 2023 15:17ч.

    „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жалки са

    09 Май 2023 14:31ч.

    Честит Ден на ПОБЕДАТА . Българите ПОМНЯТ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи