България е домакин на съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято – 2023“

България е домакин на съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято – 2023“

България е домакин на съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято – 2023“, която ще се проведе от 5 до 20 август в районите на авиобаза Безмер и летище Чешнегирово, съобщи Министерството на отбраната (МО).

В „Тракийско лято“ участват сили и средства от МО и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, Военновъздушните сили, Съвместното командване на специалните операции и формирования от ВВС на САЩ в Европа с три транспортни самолета С-130.

Днес ще бъдат изпълнени полети за пребазиране на личния състав, който ще участва в „Тракийско лято - 2023“. Транспортните самолети С-130 на Военновъздушните сили на САЩ ще бъдат пребазирани в нашата страна на 7 август. В рамките на съвместната подготовка в периода 8-17 август 2023 г. ще бъдат изпълнявани дневни и нощни полети със самолет „Spartan“ от състава на българските ВВС и със самолети С-130 на Военновъздушните сили на САЩ.

Съвместната подготовка се провежда над 15 години и допринася ВВС и Силите за специални операции да придобият богат опит при реално взаимодействие в международна среда, посочват от МО.

Съвместната летателна тренировка с участието на ВВС на България и Гърция се проведе в края на април.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Евроатлантик

    05 Авг 2023 12:56ч.

    Пребазирайте B52H и B1Lancer и направете учение "Кримска есен"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия щайги

    05 Авг 2023 13:30ч.

    На половин век и повече служба, светят на руските радари като 200 ватови крушки ! В момента в който са на 500 км от Севастопол , вече са в обсега на МИГ 31 и тези неща http://www.airwar.ru/image/i/weapon/r33e.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • щайги, да, НО…

    05 Авг 2023 13:34ч.

    целта е България да се превърне за руснаците в смъртен враг и системен предател. Четейки руски форуми, тази цел постепенно се постига, за съжаление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За тези щайги…

    05 Авг 2023 13:42ч.

    да използваш МИГ 31 и "тези неща" е все едно да използваш оръдие срещу муха - твърде скъпо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МИГ 31

    05 Авг 2023 13:59ч.

    Е създаден точно за това. Да сваля от голямо разстояние американски стратегически бомбардировачи /над Арктика/ . МИГ 31 е "летяща ПВО" ! Не забравяй ТТданни. Ако един голям самолет на САЩ /стратег, въздушен танкер, разузнавач.../ излети примерно от Безмер и вземе курс към ... Крим , руснаците вдигнат дежурните МИГ 31 , в насрещен курс те са на "огневи рубежи", т.е. на дистанция за пуск на далекобойни ракети "въздух-въздух" за време 1 - 3 минути !!! Една минута след като се излетели, американските "ОГРОМНИ" самолети , вече са практически свалени. Те и затова американските военни /които не са глупаци/ не ги разполагат толкова близо до руските граници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    05 Авг 2023 14:11ч.

    Евроатлантика плаши с щайгата Б-52 от 50те години на миналия век... а тя освен за бостанско плашило, за друго не става.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Б 52

    05 Авг 2023 14:20ч.

    Не служи да плаши руснаците. Това е плашило за аборигените, за тези, които са окупирани от САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • F35

    05 Авг 2023 19:53ч.

    Толкова полети а не един СУ-57, явно лети в Disney+

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    05 Авг 2023 13:03ч.

    Не знам дали съм разбрала правилно, но ние сме единствената държава без медицински хеликоптери. Румъния има няколко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България не е домакин, а гостоприемник на паразита САЩ

    05 Авг 2023 18:38ч.

    Това е една такава тения, инокулираща страни и народи с НПО яйцата си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България е в лапите на НАТО

    05 Авг 2023 13:12ч.

    И България изпраща оръжия, с които укронацисти и наемници убиват руснаци. За обикновените руснаци българите се превръщат в системни предатели и смъртни врагове (което е и най-важната цел на псевдо-партньорите на България и на псевдо-българи като Соломон Паси). За съжаление, тези руснаци не разбират, че предателят е Русия, по-точно ръковоството на СССР, което се продаде и ни продаде на уродливия Запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абсолютно точно, поздравления за коментара - 05 Авг 2023 10:12ч.

    05 Авг 2023 13:43ч.

    И все пак важни са не размишленията в исторически план, а настоящето. И то дава всички основания на обикновените руснаци /днешните, не "съветското поколение"/ да ни презират. И в известна степен да имат основание. Ние се оказахме медузи, плазмодии ! Народ без съпротивителни сили , без историческа памет , което е най-лошо - НЕБЛАГОДАРНИЦИ ! Да си неблагодарен е един от най-големите грехове и българите на територията ще патят много за черната си неблагодарност към Русия ! Не стига да си празен декламатор и диванен дърдорко. Не стигат милионите "закани" от пред телевизора и по форумите. Един народ е НАРОД , когато има способността да се организира и протестира за правата си ! Ние не сме народ , а мърша /казал го е поетът, не е моя мисъл/. Ние не можем да организираме един масов, ама наистина масов протест против ОКУПАЦИЯТА ! Кел файда че 70-80 % от народа бил русофилски, когато на протестите срещу войната се събират няколко хиляди човека максимум ? Това не касае толкова възрастните българи, които ходят да протестират , това касае именно младите ! Те вече живеят и ЩЕ ЖИВЕЯТ под чужда окупация , НЕ в СВОЯ ДЪРЖАВА. Но младото и средното поколения това не ги бризга ни най-малко. Те си живуркат в собствения филм - показуха, мерене кой какво си е купил по фейса, снимки на отрупани маси, всичко това - на кредит разбира се... Толкова по-жалко за тях. И за земята ни, хубава територия, но вече отписана...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "способността да се организира и протестира за правата си" - неволни западни предразсъдъци

    05 Авг 2023 21:45ч.

    Протестите вършат работа, когато 50 дрогирани или пияни соросоида размятат плакати на английски и след това 100 платени медии раздухат из целия свят и в интернет, че 15-хиляди активни граждани интелектуалци искали някакви си "промени". Обаче, когато става дума за освободително дело, протестите са ялова работа, разпиляване на време и енергия. За освободителната работа трябват комитетите на Раковски и Левски - секретност, военен устав, клетва, християнски морал, себеотрицание, светъл идеал, революционен дух, безкомпромисност, строга йерархия, плановост и систематичност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така значи. ..

    05 Авг 2023 13:15ч.

    Колонията и Сатрапа....а не колонията и НАТО правят нещо си.Браво бе българоубейци. Не съм чувал в територията на НРБ да е имало учение Бг/ СССР. Имало е навсякъде по ротационен принцип Бг в състава на Варшавският договор.Колонията е свършена.Въпрос е на няколко десетилетия да е поделена между съседите които са Държави, включително и македонската наденица.Щото сатрапа като си изпълни задачите ще си замине заедно с ( предполагам) Кирчо, кокорчо, генерала , химика и подобни л@¥на.И тогава ще ревете които останете там...Помнете кюрдите които са 30 милиона разделени между 3-4 държави без своя.Помнеге за баските...и още десетки народи.А вие, имате своя (макар колония засега ) и я разрушавате. Велик позор.Мразя колонията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпрос е на няколко десетилетия ...

    05 Авг 2023 13:52ч.

    Оптимист. Какви десетилетия ??? Та те в момента ни разрушават останките от Държава ! Премахват ни националния празник, преименуват ни патриаршеската катедрала, бутат историческите ни паметници /като в 404 !!/ , увеличавт количеството окупационни войски на територията ! Навсякъде редом с нашето знаме се вее жълто-синия парцал ... Властта е 100 % колониални наместници - безродници и българомразци ! Какво повече искате като доказателства и факти, че именно СЕГА , В МОМЕНТА , В РЕАЛНО ВРЕМЕ - ни разграждат държавата ? Демонтират останките от суверенитет ? Това е очеизвадно ! Момента в който после отделни части от България ще станат част от съседни държави, е само формалност. Няма да ви описвам сценариите как това ще стане. Но те са написани и с в чекмеджетата на Анкара, Скопие ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАТО значи война

    05 Авг 2023 13:20ч.

    И е война!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Но не каква да е война -

    05 Авг 2023 13:32ч.

    агресивна война! Някога НАТО да е водил война за своя територия? А уж бил отбранителен съюз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно,

    05 Авг 2023 13:41ч.

    селенията около Безмер дали си дава сметка че при едно сериозно мурабе всичките ще бъдат изпечени да червено от руските удари с тактическо ядрено оръжия?а мисле и гражданята във Варна,Бургас,Балчик също няма да им се размине и мнозина ще се изпарят в началото на рази война провокирана от англо-американци и продажни български политици като Борисоф,Методиев,Бойкикев и разбирасе Денков(къде без него)!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    05 Авг 2023 14:00ч.

    така е. територията е домакин. колкото е домакин една булка, на която са направили среднощно "посещение". б.аси и резила!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    05 Авг 2023 14:04ч.

    ТРАКИЙСКО ЛЯТО 2023? Това е ГАВРА с тракийци, които 110 години чакат справедливост, българските институции нехаят или дават подкрепа само на думи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    05 Авг 2023 14:22ч.

    България не е домакин,а е терен.Засега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Първо Тракийско лято, после златна ръж.

    05 Авг 2023 15:28ч.

    Опичайте си акъла да не ви овършеят отдето не чакате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    05 Авг 2023 16:20ч.

    Кога ще има съвместно американо-българска подготовка калифорнийско лято?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    05 Авг 2023 16:31ч.

    "Аз съм евроатлантик Аз съм евроатлантик! Обичам Европейският съюз и НАТО. Българският интерес отричам, той за мен е нещо непознато. Аз съм евроатлантик! Желая евроструктурите да изграждам. За народа български нехая, имам друга цел и друга жажда. Аз съм евроатлантик и мразя всичко азиатско, всичко руско. Срещу кремълската зла зараза да изхрача плюнка не пропускам. Ще се мазня и ще се натискам да отида в Европарламента. Аз съм евроатлантик и искам да се наслаждавам на момента. Аз съм евроатлантик! Продавам лесно българските интереси. Ако трябва, цялата държава ще отдам под наем и концесия. Аз съм евроатлантик и нямам никакво достойнство, нито гордост, но заплатата ми е голяма и се движа весело и бодро. Аз съм евроатлантик! Приемам всички европейски директиви. Собствени решения не вземам. Хапвам си и трупам си активи. Къщи притежавам и имоти. Посещавам Лондон и Виена. Да си гледам кефа и живота първа важна мисъл е за мене. Българските мъки са ми чужди. Всеки месец на почивки ходя. Нямам грижи, не изпитвам нужда и не мисля никак за народа. За отечеството нямам грижа. Мъки, стонове и плач не чувам. Гледам своите неща да движа, от народа си не се срамувам. Нямам аз отечество, родина. Нямам даже чувство за история. Искам само в Брюксел да замина, по-далеч от всички бедни хора. Всичко родно, българско отричам като нещо тъмно, непознато. Аз съм евроатлантик! Обичам Европейският съюз и НАТО". Димитър Владов, стихосбирка “Пробуждане”, 2020

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    05 Авг 2023 16:50ч.

    в момента Америка има 11 големи самолетоносачи, но през ВСВ е използвала 159 бр. (!) - 33 големи + 126 ескортиращи (само с по 30 самолети)...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самолетонасчите са "канонерки"

    05 Авг 2023 19:28ч.

    Това са оръжия за терор над туземци и не много развити страни, не по-силни от Саддам Хюсеин или Милошевич. Самолетонасчите нямат отношение към Ядреното възпиране и стратегическия паритет. В една ядрена война ще го отнесат едни от първите. Те са идеално видими от космоса , ракетни удари с термоядрено оръжие по местата, където са самолетоносачите, дори да не са точни удари, ще ги унищожат или извадят напълно от строя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    05 Авг 2023 18:35ч.

    Колко е цинично и лицемерно да наречеш подготовка за война “Тракийско лято”. Това да не е фолклорен събор или фестивал. По- удачно е “Смърт насред лято” или “Убивай и владей”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изкуфялите ненужници

    05 Авг 2023 18:54ч.

    дето осират Бузлуджа и Копринка как да ги наречем?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тракийско лято

    05 Авг 2023 19:11ч.

    Мръсна гавра отново, преряза ме през сърцето като прочетох името, тия са motherfuckers от най-мръснишки вид. Това обаче още повече засилва решимостта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи