Българин и французин се сбиха за чадър на плажа в Поморие

Българин и французин се сбиха за чадър на плажа в Поморие

Французинът смята да заведе дело Снимка: бТВ

Българин и французин се сбиха за свободно място на плажа в Поморие, съобщиха от полицията в Бургас. Сигналът за това е подаден на 24 юли в 15:40 часа. bTV потърси и двете страни за обяснение.

„Системно от години този господин (б.р. французинът) провокира спасителите. Във въпросния ден не бях на работа, не бях спасител, а бях със семейството си на плажа. На обяд се прибрахме вкъщи и чадърът остана свободен с кърпата. Дойдох по-рано, преди съпругата ми и седнах при колегите – това е като медицински пункт“, разказа Христо Кюлбасанов, който е старши спасител на плаж Поморие-изток и е единият от участниците в конфликта.

„Въпросният господин беше легнал под чадъра. Първият път отидох и го подканих съвсем доброжелателно му казах да се премести, при което той отказа“, добави той. Христо Кюлбасанов допълни, че французинът е станал и е започнал да ръкомаха и да казва, че чадърът не е негов, като по думите му е започнал и да го обижда.

След това друг спасител издърпал Христо Кюлбасанов до спасителния пост, за да се избегне конфликт. „Втори път отидох и му казах да се премести от чадъра, той отказа. Вече третият път, когато отидох, той демонстративно се премести с 10 см. Легна и започна да ми се смее. Подритна ме по крака и загубих самоконтрол. Виновен съм, не искам да се оправдавам, ще си понеса последствията за това, което направих, беше грозно. Извинявам се на всички, които са станали свидетели на тази грозна гледка. На него не му се извинявам“, каза спасителят.

Французинът отрече това, което каза българският спасител да е вярно. „Бях на плажа със съпругата ми и 13-годишният ни син. Нямаше никой при чадъра, нямаше кърпа. Започнахме да се настаняваме под чадъра, спасителят дойде и ни каза, че това е неговият чадър“, добави тя.

Съпругата на французина разказа, че са се отместили. „До боя се стигна след около 30 минути. Господинът дойде и започна да отваря чадъра, бяхме на повече от два метра оттам и той ни каза да се отместим, защото за жена му нямало достатъчно място под сянката. Ние отказахме“, каза още тя.

Французинът добави, че ще заведе дело.

„В продължение на 15-20 минути го молихме да почистим кръвта от лицето му, но със съпругата му отказаха, тъй като чакаха органите на реда, за да могат да видят в какво състояние е. След като дойде полицията, почистих пострадалия“, обясни лекарят на плажа д-р Петя Качулева.

Случаят е предаден на прокуратурата.

Коментари

  • болезнен факт

    30 Юли 2023 13:30ч.

    След като престъпната и българофобска евроатлантическа власт ни превърна в колония и роби на големите от ЕС и фащ няма на кого друг да се сърдим

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дългоочакваната война започна

    30 Юли 2023 14:01ч.

    Очаква се включването и на други нации за да се превърне в Световна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    30 Юли 2023 14:37ч.

    Да живее българският туризъм и родното мутренско гостоприемство! А докторката е възмутена, че не й позволили да заличи доказателствата за действията на мутрата - публикувайте и снимката на французина след нанесения му побой, има я във ФБ- профила на Панделиева!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво не му харесват

    30 Юли 2023 14:47ч.

    на черноморието и на туризма ни, просто не мога да разбера? В Турция и Гърция въпросният французон ще го лигавят по цял ден и никакви емоции. У нас за час може да преживее повече, отколкото във Франция за цял живот. И се е сблъскал със "спасител". Ами ако беше ядосал милиционер или мутра?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Французина

    30 Юли 2023 15:03ч.

    Е съвсем наясно,че ще спечели пари.Дори и той да е виновен.И за това го прави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    30 Юли 2023 15:04ч.

    Малко му е, сега да го изпратят във Франция и без право на връщане! Ще съберем пари за обезщетението…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    30 Юли 2023 15:26ч.

    Нито един от двамата не е показал касовата бележка за платения чадър. От НАП явно са в отпуска, но не на родното Черноморие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Битите край Плевен французи не били туристи, а военни разузнавачи"

    30 Юли 2023 15:34ч.

    Да не се окаже, че битият е поредния френски Джеймс Бонд дълбоко законспириан на плажа в Поморие?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Josef

    30 Юли 2023 15:38ч.

    Нищо няма да се промени в мутренско силовото законодателство!! Тъпи управляващи,тъпо правосъдие, полутъп Народ!!! Нека ви управляват педали като Курво Киро, ББ мутрата и феса ДПС!!! Това си заслужавате прост народ!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те затова

    30 Юли 2023 15:40ч.

    Нормалните французи ходят на Таити, Нози бей, или поне в Гваделупа . Този е търсил някакви силни усещания на българската мутренска клоака. Едва ли ще повтори…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ////

    30 Юли 2023 16:03ч.

    Съжалявам французина, че е искал светът да се завърти около него, а не е станало. Ако ще и на Макрон да се жалва, бития-бит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В нормалните страни

    30 Юли 2023 16:08ч.

    Светът се върти около клиента (туриста). В България е обратно, заради което България не е нормална страна.Но скоро нещата ще се нормализират с идването на Ердоган.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българска действителност

    30 Юли 2023 19:26ч.

    Че този побойник трябва да си получи заслуженото, е ясно. Ако отидеш на плаж, и видиш чужд чадър, веднага отиваш и се настаняваш под него, така ли? Французина е помолен от собственика на чадъра да се отмести. Жалко че е женен за българка, и всяко лято бил тук в България, а не познава нашите порядки. Българите възприемат това като вид кражба, присвояване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • собственика на чадъра ?

    30 Юли 2023 20:05ч.

    С какво доказва че е "собственик" ? Билет с касова бележка ? НАП си бъркат в носа май...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Липса на интуиция

    30 Юли 2023 20:39ч.

    Тук говорим за французина, чадъра не е негов. Нека да сме наясно, не всичко което завариш на пясъка да стърчи, да лежи, може да го ползваш. То е все едно аз да съм си подпрял велосипеда в парка, и ти да се качиш и да се повозиш. Хубаво е за да няма конфликти, всеки да си ползва собствените принадлежности, това е било свободна зона. Иначе рискуваш конфликт с някой примат като този спасител.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От една страна представител на колективния Запад, промъкнал се в родината

    30 Юли 2023 19:48ч.

    От другата български патриот и родолюбец, готов да отдаде всичко за да защити Българския чадър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • български ракиен патриот

    30 Юли 2023 20:08ч.

    За защита на родния чадър ще пребия чужденец на почивка ! За защита на националния си празник, ще пия една ракия...ех ! Мъко, мъко...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи