Българин е сред задържаните в Белгия за подготвян атентат

Българин е сред задържаните в Белгия за подготвян атентат

Българин е сред седемте задържани за подготвян атентат в Белгия, съобщиха местни медии, като се позоваха на изявление на федералната прокуратура.

Петима от заподозрените са белгийци, а седмият е турчин. Задържаните са обвинени в участие в дейността на терористична група, а петима от тях - за подготовка на терористичен удар, съобщава кореспондентът на БТА в Брюксел Николай Желязков.

По-рано медиите отбелязаха, че задържаните са свързани с джихадисти от групировката "Ислямска държава". Същата групировка пое отговорност за атентатите в Брюксел от 22 март 2022 година.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Ван дер Любе

    29 Март 2023 20:53ч.

    Мургавите индустанци само по паспорт са българи. А за този се намеква, че е свързан с анти-християнската "Ислямска държава". Белгия е мека за индустанците от България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Desperado

    29 Март 2023 21:36ч.

    Повечето турски българи, цигани, помаци , нямат нищо общо със българския дух , култура, корен. Повечето емигранти наричат родината си България "кочина" . Е , тези хора със български паспорти , заслужават ли да бъдат наричани българи ? Ами те при първа възможност ще предадат и продадат родината си за чепка гнили банани и мухлясали банкноти. Някои "политици" даже се опитват да говорят , че щели били да канят емигрантите да се връщат в България ?? За какъв са и на България тези дето я наричат "кочина" ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Fed

    29 Март 2023 23:16ч.

    А, как се нарича кочина?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Fed е чул, че мястото откъдето се е пръкнал

    30 Март 2023 1:02ч.

    баща му го е наричал така. Затова пита, а майка му мълчи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    30 Март 2023 0:01ч.

    Има огромна разлика между българин и български гражданин! Престанете да се опитвате да злепоставяте българите! Б бЪлгария е пълно с българки граждани с небългарски произход.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    30 Март 2023 3:30ч.

    "Петима от заподозрените са белгийци, а седмият е турчин.?!" *** Тъкмо да попитам за името на българина пък то се оказа, че България вече е станала турска провинция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи