АЯР опроверга Киев за радиационно замърсяване в района на АЕЦ "Чернобил"

АЯР опроверга Киев за радиационно замърсяване в района на АЕЦ "Чернобил"

Към 08:00 часа днес не е регистрирано изменение от нормалните стойности на естествения гама фон на територията на страната. Това съобщиха от Агенцията за ядрено регулиране (АЯР).

Няма информация за настъпила промяна в състоянието на ядрените съоръжения в Украйна, допълват от АЯР.

Вчера държавната енергийна компания на Украйна, цитирана от Асошиейтед прес, съобщи, че руските войски са започнали да напускат атомната електроцентрала в Чернобил, след като войниците са били облъчени със значителни количества радиация при копаенето на траншеи на силно радиоактивен терен. Малко по-късно Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) съобщи, че е била информирана от Украйна, че руските сили са предали "в писмена форма контрола" на централата на украинския й персонал, предаде Асошиейтед прес.

От началото на войната в Украйна от АЯР всекидневно дават информация за стойностите за радиационната обстановка в България и състоянието на ядрените съоръжения в Украйна.

До момента в нито един ден от 24 февруари досега не е регистрирано изменение от нормалните стойности на естествения гама фон на територията на страната.

Коментари

  • ЛЪЖЛИВОТО ОВЧАРЧЕ

    01 Апр 2022 12:10ч.

    Кой ще им вярва за каквото и било на укрите , освен празноглавите парламентаристи по света, просълзени от спектакъла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе има тука две-три интелектуални дами

    01 Апр 2022 12:41ч.

    които им вярват - или поне се правят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи