Авторът на разследването за "Северен поток" Сиймур Хърш не изключва да отиде в Москва и да говори в Държавната дума

Авторът на разследването за "Северен поток" Сиймур Хърш не изключва да отиде в Москва и да говори в Държавната дума

Американският публицист, специализиран в разследващата журналистика, Сиймур Хърш, който публикува статия за участието на САЩ в експлозиите на газопроводите "Северен поток 1" и "Северен поток 2", не изключи, че може да дойде в Русия и да говори в Държавната дума, съобщава ТАСС.

„Не е изключено, но няма да се случи скоро“, каза Хърш пред ТАСС в четвъртък, коментирайки публикации в руски медии, че може да бъде поканен в Държавната дума, добавяйки, че „Москва през юни е много по-добра отколкото през февруари" и също така посочи, че за момента, поради отношенията между двете страни, "сега е твърде деликатен момент", за да се съгласят на подобни задгранични пътувания.

Хърш отбеляза, че много му е харесало предишно негово посещение в Москва. В същото време, отбелязва журналистът, в продължение на много години той "отхвърля покани да говори публично в Конгреса", тъй като предпочита да остане извън политиката. Освен това журналистът добави, че след публикуването на статията е получил няколко обаждания от Конгреса. „Някои сенатори вече ми се обадиха и аз им казах, че това е техен проблем, не мой“, каза той.

На 8 февруари Хърш публикува статия, в която, цитирайки свой източник, той твърди, че водолази от ВМС на САЩ, под прикритието на ученията BALTOPS през юни 2022 г., са поставили взривни устройства под руските газопроводи „Северен поток 1“ и „Северен поток 2“. Както се посочва в материала, решението за провеждане на операцията е взето от президента на САЩ Джо Байдън. Ейдриен Уотсън, ръководител на пресслужбата на Съвета за национална сигурност на Белия дом, в отговор на запитване на ТАСС нарече изложената от Хърш версия „пълна лъжа и пълна измислица“.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

Коментари

  • rover

    10 Фев 2023 9:12ч.

    само да се пази. от "своите".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    10 Фев 2023 10:22ч.

    На колко години е? Имам предвид, че възрастта му е напреднала, стават разни неща...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сиймур Хърш не изключва да отиде в Москва и да говори в Държавната дума

    10 Фев 2023 10:41ч.

    Това не е новина. Друг решава дали това ще се случи. Сиймур Хърш винаги е готов да отиде в Кремъл на часа в който Путин му нареди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • син балон

    10 Фев 2023 10:53ч.

    Ами като не го канят на молитвена закуска, кой го бръсне за ...журналист!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи