Автоексперт: Българинът гледа много филми като "Бързи и яростни", а после се опитва да ги пренесе на пътя

Автоексперт: Българинът гледа много филми като "Бързи и яростни", а после се опитва да ги пренесе на пътя

"За съжаление, се превърнахме в страната, която се превърна в изпитателен полигон докъде стигат възможностите на всички шофьори". Така автоекспертът Красимир Георгиев коментира пред Нова телевизия пътната обстановка у нас - с високите скорости, катастрофите и разхождането на животни по пътните платна.

От място, близо до катасрофата край Скравена межди джип и цистерна преди дни, в ефира на предаването а NOVA "Здравей, България" той коментира: "Мястото е критично и много отдалече се вижда с просто око, че там има условия за възникване на ПТП. Мисля, че има много какво да се направи, за да се озопаси това място".

За криволиченето на камиона преди да се обърне експертът обясни, че е естествена реакция от страна на водача за заобикаляне на дупка или неравност, която го е притеснила. Но подчерта, че според него това решение не е било най-правилно. "По-добре да се счупи автомобилът или да се случи някаква беля, чиито размери нямаха да бъдат толкова големи, каквито размери придобиха поднасянето на цистерната и ударът от насрещно движещия се джип", посочи Георгиев. 

Той потвърди, че скоростта може да се определи като висока, защото "при тази рязка смяна на посоката центрбежните сили, които влияят върху устойчивостта на автомобила, са точно толкова големи, колкото е висока и скоростта. При по- ниска скорост тези центробежни сили е нямало да преобърнат цистерната".

Ограничението за скорост от 40 километра в час в участъка той нарече "неразумно ниска", за която "тук някой чиновник явно е решил да си върже гащите". А за високоте скорости в София предположи, че българинът гледа много филми като "Бързи и яростни", а след това се опитва да ги пренесе на пътя. "После някои колеги започнаха да провеждат обучение за екстремно каране, което се превърна в обучение за дрифтене и гонки".

А NOVA улови кадри от вчерашния ден как по бул. "Брюксел" се разхожда бик. Обаждането на тел. 112 остана безрезултатно. 

Източник: Нова телевизия

 

 

Коментари

  • malart

    24 Авг 2022 9:43ч.

    Цистрената се движи с висока скорост

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    24 Авг 2022 11:34ч.

    И пътищата са под всякаква критика! То по такива пътища всяка скорост е висока....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я да видиш

    24 Авг 2022 11:53ч.

    Кво да правиш " американски начин на живот"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    24 Авг 2022 13:33ч.

    Някакви идеи за друг начин имаш ли? Или както е обичайно за теб, се чувстваш длъжен да изръсиш нещо. Обикновено тъпо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи