Австрийският външен министър: Русия ще остане част от европейската история и култура, не бива да прекаляваме с действията срещу Москва

Австрийският външен министър: Русия ще остане част от европейската история и култура, не бива да прекаляваме с действията срещу Москва

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Министърът на външните работи на Австрия Александър Шаленберг призова за чувство за мярка в действията спрямо Москва във връзка с агресията срещу Украйна, пише krone.at.

"Не бива да прекаляваме, например като въведем забрана за издаване на визи за 144 милиона руснаци", заяви Шаленберг. "Русия ще остане част от европейската история и култура", добави той.

Австрийският министър подчерта, че няма съмнение за пълната подкрепа за Украйна в борбата й за суверенитет и териториална цялост. "Бруталната война, подстрекавана от Русия, е безумие. Но в същото време трябва да мислим за деня, седмицата и месеците след това", заяви Шаленберг, цитиран от неговия говорител, на конференция на елитния френски университет Sciences Po в Париж.

В бъдеще европейската архитектура за сигурност ще трябва да включва по един или друг начин и Русия като постоянен член на Съвета за сигурност на ООН и като ядрена сила. Организацията за сигурност и сътрудничество (ОССЕ) трябва да бъде запазена - поиска Шаленберг и отново разкритикува изключването на руския външен министър Сергей Лавров от неотдавнашната среща на ОССЕ в Полша.

"ОССЕ е една от малкото останали платформи, където руските дипломати трябва да седят и да слушат нашите аргументи, нашата остра критика на руската агресивна война", каза външният министър. "Запазването на чувството за мярка" е една от най-големите задачи за 2023 г., каза Шаленберг, като добави, че другата задача е да се запази единството. "Действията ни днес ще определят статута на свободния свят през следващите години", подчерта той.

Украинското външно министерство реагира на изказванията на Шаленберг по следния начин: "Призивите за продължаване на диалога с Русия и за уважение към нейната история и култура засилват чувството за безнаказаност на Кремъл", се казва в изявление на говорителя на външното министерство в Киев Олег Миколенко.

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

  • >>>

    17 Яну 2023 15:16ч.

    "Бруталната война, ПОДСТРЕКАВАНА от Русия"... Само това, като прочетете и няма смисъл да продължавате нататък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аз за небрутална война,не съм чувал

    17 Яну 2023 15:22ч.

    Освен разбира се, войните за установяване на Демокрация, те по презумпция са справедливи и необходими, нале..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    17 Яну 2023 15:27ч.

    Какой смешной мужик: ""ОССЕ е една от малкото останали платформи, където руските дипломати трябва да седят и да слушат нашите аргументи, нашата остра критика на руската агресивна война", каза външният министър. " Начи, този другар как си представя нещата - Русия е поставена на определено от тях място, седи без да шава и слуша назидания и наставления? А, вие, геносен и камараден, майне дамен, херен унд андерен, ще слушате ли кво ви се казва от руска страна или само ще се блещите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила

    17 Яну 2023 21:46ч.

    Те така си го представят "диалога"- "Когато разговаряш с мен, ще мълчиш" !Това изобщо е много интересно изказване от типа хем така, хем иначе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • варвари нацисти

    17 Яну 2023 15:36ч.

    то така си се полага каза тате хаил хитлер,ама друг път каза Тате Путин

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Варвари нацисти са укропитеците с измислената народност и изкуствения си език

    17 Яну 2023 16:08ч.

    А още по-големи варвари са изродите англо-американци, от които идват всички злини по света последните три века!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Понеже ОССЕ е една чиста като сълза организация

    17 Яну 2023 15:37ч.

    Когато в Мариупол откриха комуникационното оборудване, дадено от ОССЕ на Азовци, какво се случи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ОССЕ е всъщност криптофашистка организация

    17 Яну 2023 16:10ч.

    И един ден това ще бъде прокламирано на международен съдибен процес. Може даже да е в Нюрнберг отново.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    17 Яну 2023 16:15ч.

    Я виж ти!? Бавно, но сигурно икономиката ни потъва без евтините суровини на Русия, вече го осъзнаваме, но няма как да го кажем направо. Хем ще въоръжаваме Украйна, хем ще се надяваме Путин да ни прости. Сетих се за един циничен виц за хем това, хем онова и ... в рая. Няма излизане от тупика в който сами се натикахте, господа(и дами)войнолюбци. Дошло е време за разплата и ще понесете всички последствия от глупавите решения на политическите ви елити.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    17 Яну 2023 16:34ч.

    синьо-жълтото знаме е дадено на галицийците от Хабсбургите заради тяхното неучастие в унгарското въстание срещу Австрия и впоследствие е възприето от недържавното образувание „украйна“... и ако украинец поумнее, той става руснак, а ако македонец поумнее, той става българин..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rover

    17 Яну 2023 17:22ч.

    казаното от говорителя на гусина звучи умерено и разумно. хубаво ще е, ако изразената загриженост за времената след като всичко приключи, не е изказана с презумпцията, че тогава правилата ще бъдат диктувани от "носителите на ценности", хм-хм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След позора в Херсон

    17 Яну 2023 17:44ч.

    Го карате само на лозунги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХероМустафан

    17 Яну 2023 20:07ч.

    Ние си продаваме газ и оръжие на евротъпунгерите, а по-умните им бизнесмени идват у нас в Америка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    17 Яну 2023 18:17ч.

    "...Русия ще остане част от европейската история..." Към европейската история се е засилил ЕС, благодарение на мъдрото си и независимо ръководство /шегичка/ и безумните санкции. Колкото до Русия, тя не само ще си остане част от европейската история но и ще играе важна роля в европейското бъдеще, след като краварите се изнесат от региона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    17 Яну 2023 20:28ч.

    Не чета нищо освен заглавието. Само да напомня че подобно на алеята на торнадото(в САЩ ), Австрия е на подобна алея но на войната.Между Азия и Европа вземете карта и ще ги видите кои са в тази алея на основни бойни действия.Всичко става на руини и прах. И пак ще стане с такива говеда на власт в еврогейският континент.Слава на Русия и да живее НРБ (до 1989).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи