Австрийският канцлер каза, че е имал труден разговор с Путин и не е оптимист за спиране на войната

Австрийският канцлер каза, че е имал труден разговор с Путин и не е оптимист за спиране на войната

Австрийският канцлер Карл Нехамер каза, че е провел днес "много прям, открит и труден" разговор с руският президент Владимир Путин, но заяви също, че не е оптимист, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Нехамер стана първият лидер на държава от Европейския съюз, срещнал се с Путин след началото на руската инвазия в Украйна преди повече от шест седмици. Това не беше "приятелско посещение", каза Нехамер в изявление, разпространено от неговата канцелария след срещата в официалната резиденция на Путин "Ново Огарьово" край Москва. Говорител на канцлера заяви, че срещата е продължила 75 минути, което е сравнително кратко по стандартите на Путин.

Нехамер каза, че основното му послание към руския президент е било, че "тази война трябва да спре, защото при война и двете страни могат само да загубят". Австрийският лидер заяви, че е чувствал като свой "дълг" да се срещне с Путин, за да изчерпа всички възможности за спиране на насилието в Украйна и че в разговора с Путин е повдигнал въпроса за "сериозни военни престъпления", извършени от руските войски в град Буча и на други места в Украйна. "Ще се потърси отговорност на всички виновни", заяви канцлерът.

На пресконференция в Москва Нехамер заяви, че след срещата си с Путин като цяло не е останал с "оптимистично впечатление" и че явно се готви голяма руска офанзива в Източна Украйна. 

През уикенда Нехамер посети Украйна, за да изрази подкрепа за Киев. 

Австрия е неутрална във военно отношение и не членува в НАТО. Тя е член на ЕС и подкрепя санкциите на общността срещу Русия, но засега се противопоставя на спиране на доставките на руски газ, отбелязва АП. 

Източник: БТА

 

 

 

 

Коментари

  • Спиране на войната

    11 Апр 2022 20:24ч.

    Чак след постигане на поставените задачи.. Не ви харесва, но такаова е положението..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    11 Апр 2022 20:52ч.

    Това ли което се коментира по руските телевизии, но не и по нашите е решението на НАТО от онзи ден да се помага на Украйна до пълната й победа над Русия. В този контекст е и изказването на Борел!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАТО е въздух под налягане

    11 Апр 2022 21:21ч.

    Нямат топки да участват директно в конфликта.. А избраната стратегия да зареждат с оръжия лишената изцяло от логистика ВСУ, си е чиста проба наливане на вода в решето, като ефективност

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Степан Бандера

    11 Апр 2022 20:25ч.

    Кръвожадният Путин се опиянява от пролятата кръв и не се вълнува от хилядите/19 според укропропагандата /убити руснаци. Той си е на сигурно в бункера, а русначетата да мрат. Нали ще отпусне 4,5 милиона рубли на семействата им?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандера Роса

    11 Апр 2022 20:59ч.

    Стига лъга, повтарячо на укронацистки пропагандни опорки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    11 Апр 2022 21:10ч.

    Не си губете времето с този смешник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байгън

    11 Апр 2022 23:42ч.

    Хубу, нека да е задача. Ама не ти се получава. Подмий си бандерата и лягай. Утре пак опитай

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Многооо

    11 Апр 2022 23:48ч.

    Си далеч от истината, многооо. Нищо не знаеш човече жалко, нищо не виждаш. Постваш постоянно глупотевини не знам защо? Или си сляп или си глух или си идиот или и и трите заедно. Безкорен си, човече, без корен и без ствол. Само корона от сухи листа..... Ако можеш да мислиш помисли над казаното. Ако не можеш.... Замлъкни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е за бандера

    11 Апр 2022 23:49ч.

    Искам да уточня

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спиране чак след като

    11 Апр 2022 20:29ч.

    Руското знаме се развее над Крешчатик . Ако не искат с добро - ще стане с кръв, ако не искат с малко кръв - с много кръв.... Z - za нацистите !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    11 Апр 2022 20:35ч.

    То и на Путин му писна 20 години да се съобразява с малоумници, ама нейсе, най-накрая се свърши ! Сменявайте си дефектиралите ЧИПОВЕ и това е !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мани

    11 Апр 2022 20:38ч.

    Повярвах на австриеца че точно за това са си говорили. Австрия като страна обявила вечен неутралитет е там за преговори между ФАЩ и пудела им ЕС. Много се кефя на американските флаговете които залавят в Мариупол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фак офф

    11 Апр 2022 21:02ч.

    Още малко и не е във ФАЩ. След пандемията със задължителните ваксини и доказаните биолаборатории около границите на бившия СССР, след низвергването на Тръмп, след спирането на руските медии, след безумните лъжи на казионните медии на Запад, след одкрадването на половина руски валутен резерв, умряха баламите да ти вярват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Т вместо Д

    11 Апр 2022 21:03ч.

    Наглосакс ли е той си краде и граби както едно време пиратите. По-зле са даже и от фашисти, просто са си робовладелци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Австрийският канцлер споделя, че е имал труден разговор с Путин и не е оптимист за спиране на войната. От това личи, че неговият воаяж до Москва е от категорията "дупе път да види".

    11 Апр 2022 20:46ч.

    За всеки трезвомислещ човек е пределно ясно, че политик като Нехамер не би се радвал да добър прием в Кремъл. Деликатният израз "труден разговор", преведен от езика на дипломацията, означава, че гостът няколко път е бил на крачка от изнасилване. А на войната никак не й пука дали Нехамер е оптимист или песимист за спирането й.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор, от село Парамун социален антрополог

    11 Апр 2022 20:48ч.

    Известно е, че войната ще завърши в Музикферайн с новогодишен концерт на Виенската филхармония под дирегенството на Валерий Гергиев и с участието на Ансамбъла за песни и танци "Александров".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мисията

    11 Апр 2022 21:08ч.

    Нехамер не е бил по собствена инициатива в Кремъл . Очевидно е правил "совалки" между Киев и Москва, началниците му са го пратили да провери - няма ли Владимич да са кротне ? Минал ли му е гнева ? Дали няма отново да кандиса на далаверки, отстъпки, и так далее... Нъц ! Мечката е събудена е разярена. Да ринат окопи в Берлин, Брюксел , Лондон..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Совалката е

    11 Апр 2022 21:25ч.

    Заради САЩ и Русия, Украйна е машата, очевадно стана. САЩ иксат старото положение, да цукат и да командват. Свърши тя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реалист

    11 Апр 2022 21:55ч.

    Мариопул - Висши офицери от НАТО са заловени в подземието „Яма“ в „АЗОВСТАЛ“ плюс секретно съоръжение на НАТО „PIT-404“ , както и секретнаНАТО биолаборатория с биологични оръжия. Макрон, Борис Джонсън и Нехамер уговарят Путин да освободи натовците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реалността

    12 Апр 2022 10:16ч.

    Точно така, само че има още доста мръсотия и ужасии скрити там, които Макрон особено, хич не иска да излезнат на бял свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    11 Апр 2022 20:52ч.

    Те какво очакват,да го псуват с години и той да се усмихва.Сега или никога. Простиха им в ВСв и сбъркаха,сега няма прошка ще си платят за всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нали Путин е "военопрестъпник" , бе ??

    11 Апр 2022 21:17ч.

    Нали искат да го съдят в Международния Съд за военни престъпления ? Нали му се канят там съществата Дел Понте и подобните й природни грешки ...? И ся ко ? Пратили посланник /сатанистчето Нехамер, което тероризираше народа си с игли и локдауни/ и чакат посрещане с хляб и сол ? Ъ-ъ , ще ви тричат до дупка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • волк

    11 Апр 2022 21:06ч.

    Тия хора от Запада явно не са си направили труда да гледат множеството многомилионни манифестации на Безсмъртния полк през годините. Руснаците имат жива памет за нацизма и жестокостите на войната, защото изпитаха на гърба си цялата уродливост на немската нацистка машина, а страната им бе разрушена. Западът много бързо игнорира тия факти. Сега ще си ги припомни набързо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Новите нацисти

    11 Апр 2022 23:44ч.

    Основният удар на Хитлер през ВСВ е поет от Беларус и Украйна. Руснаците нагло се опитваха да присвоят всички заслуги за победата над нацизма. Нападайки Украйна, днешните руснаци заеха успешно освободеното от нацистите място и загубиха завинаги авторитета си на наследници на освободилите на Европа от кафявата чума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако във Вашия тесен кръг от един човек мислят такс

    12 Апр 2022 14:01ч.

    у наше село - не. Макар да имаме аналогичен случай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европа на дъното на пъкала

    11 Апр 2022 21:14ч.

    Поговорката гласи, че куче, което лае, не хапе. Европата обаче е странна работа. Хем ходи да заплашва, хем въоръжава. Нещо не се връзва тук. Хем иска да се бие, хем ходи да се моли да не я натупа Русия. Страха е голяма работа, но кой от каквото бяга, това го постига.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лицемер

    11 Апр 2022 21:18ч.

    И най-вероятно се е молил да плаща руският газ не в рубли, а по старому!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    12 Апр 2022 1:10ч.

    В 10ката.Австрия е една от най-зависимите от руския газ държави 80%.Е има и още.Но само това стига.ЕС няма.Всеки се спасява поединично.Та затова е бил на килимчито.А нашта шаврантия голяма патка ще доде.Повтаря си мантрите.А ние 100% зависим енергийно от Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На тоя са му показали вратата

    11 Апр 2022 21:23ч.

    Докато не заяви истината, че случаят Буча е сътворен от украинците, на какви разговори е тръгнал. Изобщо Путин как ги издържа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отговор

    11 Апр 2022 23:46ч.

    Достойният отговор: още доставки на смъртоносни оръжия за Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много смърт си наориса...

    12 Апр 2022 14:03ч.

    Тия емоции са разрушителни. Щом мразиш, значи си победен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Степан Бандера

    11 Апр 2022 21:40ч.

    Държа да ви уведомя, по лишчета изпратени от Козяк 16 до трол-десетника, налага се да сменя ника ! Вече ще пиша от името Адолф Айхман. Моля всеки пост под името Степан Бандера, Бандерка, Мутра, Путлер , да се счита за фалшив ! Моля трол-десетника да не им начислява хонорари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хей, мутро

    11 Апр 2022 21:57ч.

    Явно тук се знае за всичките ти гнусни превъплъщения. И все пак да добавя, ти си лудият Павел Горинов от Хисаря. Връщай се отново в психиатрията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    11 Апр 2022 21:50ч.

    Швабата за кфо спиране войната бълнува? Свърши се тая. Путин иска да влезе в историята. Нищо друго не го вълнува.Ще възстанови Империята с огън и меч!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    11 Апр 2022 22:20ч.

    предал е ултиматум на Путин, според някой мнения . икономиката на ЕС е с 30% промишлена информация. това е брутална цифра, която мнозина все още не разбират какво означава за една икономика. и това само за март. февруари беше 20.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    11 Апр 2022 22:21ч.

    инфлация

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    11 Апр 2022 22:27ч.

    Някои са много наивни и си въобразяват, че войната е между Русия и Украйна. Войната е между Русия и САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така погледнато

    11 Апр 2022 22:32ч.

    Цяла демократична Европа е в ролята на Жертва

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Австриецът говори немски, Путин също

    11 Апр 2022 22:41ч.

    Нямат нужда от преводач. Свръхсекретен разговор? Ще има изненада, един руски журналист каза, че ни чака огромна изненада, която ни е поднесена свише, даже с ръцете си показа, как им е попаднало нещо свише. Чакаме, дали САЩ ще пожертват хората си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин изобщо не говори немски

    12 Апр 2022 8:55ч.

    В ГДР се е оправял на руски като окупатор, а вероятно и с ръкомахане. Видяхме му немския, когато отиде на сватбата на австрийската министърка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поредното руско нацистче, което беше изхвърлено от италианския отбор, с който има договор, за поздрава му NACI SALUTTE

    11 Апр 2022 23:31ч.

    Рашистите си отглеждат следващи поколения фашисти, които да ги заместят, ако цивилизованият свят не ги спре ДНЕС! https://www.youtube.com/watch?v=q065WiOulm8

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    11 Апр 2022 23:59ч.

    При въпросния Нехамер ковид-терорът достигна своя апогей. Най-вероятно глобалистите го ползват за вестоносец, за да каже на Путин да внимава в картинката и да не променя швабския сценарий за Голямото зануляване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Австрийският канцлер със същия успех би могъл да разгоеаря

    12 Апр 2022 1:15ч.

    с някой от обитателите на виенския Зоопарк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    12 Апр 2022 6:31ч.

    Великоруския Лидер Путин има 20 000 ядрени бомби! Колко бомби и дивизии има комичната шваба? :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    12 Апр 2022 7:40ч.

    "Успешно изпълнявам задачата си да показвам на нормалните читатели ": Някой "нормален читател" да ти е казвал, какво постигаш в работата си? А някой от твоите работодатели също да е получават обратна връзка за твоята "работа"? Въобще, с какъв акъл се саморазхвалваш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "И най-вероятно се е молил да плаща руският газ не в рубли"

    12 Апр 2022 8:13ч.

    Не само и не толкова - молил се е да се потулят мръсните дела на западните - ЕСейски и САЩски, военни в подземията на "Азовсталь" в Мариупол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Керпеден

    12 Апр 2022 9:46ч.

    Опита за разваляне на зрелището на Червения площад на 09.05.22г., с преминаващи 200 натовски офицери, охранявани от брадати чеченци и осетинци, а след тях дезинфекция, се провали още веднаж!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    12 Апр 2022 10:14ч.

    Нека този канцлер отговори дали някога друг австрийски канцлер е ходил до вашингтон, за да накара американците да спрат някоя от водените от тях войни?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Ще се потърси отговорност на всички виновни", заяви канцлерът.

    12 Апр 2022 14:43ч.

    Мишката се явила пред Слона, изтъпанчила му се, и му заявила че го чака сериозно наказание задето му е дълъг хобота ! Слонът с досада издухал струя и мишката излетяла. Освестила се , отръскала се. След което заявила - "Не съм оптимист, че Слона разбра заплахата ми !"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моля всеки пост под името Степан Бандера, Бандерка, Мутра, Путлер , да се счита за фалшив !

    12 Апр 2022 19:23ч.

    Короче, Нехаммера вежливо, но недвусмысленно отправили в пешее эротическое путешествие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи