Австрийският канцлер: Ако не преборим инфлацията, остава само едно – алкохол и психотропни лекарства

Австрийският канцлер: Ако не преборим инфлацията, остава само едно – алкохол и психотропни лекарства

Реч на австрийския канцлер Карл Нехамер по време на регионалната партийна конференция на Австрийската народна партия в Тирол предизвика вълнение в социалните медии. След като похвали новоизбрания регионален лидер на партията Антон Матле, Нехамер се спря на въпроса за инфлацията.

"Трябва да "разпознаем врага", а именно инфлацията и абсурдно високите разходи за енергия. Инфлацията трябва да бъде намалена съвместно от ЕС".

В противен случай канцлерът вижда само две възможности за есента: "Ако продължаваме така, след това ще има само две решения за вас: алкохол или психотропни лекарства. И аз казвам, че алкохолът по принцип е окей... Но най-важното е да вдигаме наздравици тогава, когато се чувстваме добре" От публиката се чува смях, пише kurier.at.

Изданието също така коментира ситуацията в търговията и промишлеността в Австрия. "Заложете на здравия разум и същевременно намалете разходите за електроенергия" - това е мотото, което в момента се прокламира от много предприемачи, сред които Fussl Fashion Street. Ръководителят на компанията Ернст Майр току-що е изпратил писмо до служителите на своя филиал, в което ги призовава да пестят енергия. "Трябва да напуснем зоната си на комфорт, да включим климатика по-късно и вероятно да не стоим в магазина с къси ръкави през зимата", казва предприемачът. Големи неща като преминаването към фотоволтаични системи на всички места няма да са възможни от днес за утре - дори само поради липсата на квалифицирани работници.

Други вериги за търговия на дребно също работят за постигане на енергийна независимост. Сред тях е компанията майка на Billa - Rewe, в момента в магазините на веригата се извършва мониторинг, който трябва да установи как да се намали потреблението на енергия, а работниците пекари преминават обучение как да пекат хляба, използвайки най-малко електричество.

 

Източник: business.dir.bg

 

Коментари

 • Наблюдател

  12 Юли 2022 11:50ч.

  Но и за тях трябват пари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rusnak

  12 Юли 2022 11:51ч.

  Тоя швестер като го гледам, вече е започнал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  12 Юли 2022 11:51ч.

  Ми не, мерси... пак да захранвам американската икономика, че тия освен опиум, друго не произвеждат ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съвременник

  12 Юли 2022 11:52ч.

  Не става! Поради масовата употреба ще станат дефицитни и ще поскъпнат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вуйчо

  12 Юли 2022 11:56ч.

  Пак ни правят на балами. Газ няма, а бензин и дизел - да. Хората няма ли да ползват агрегати, да стоят в колите си и да се топлят и т.н. Ако този човек си търси оправдание да подхване опиатите е друг въпрос, но да не занимава хората с проблемите си, а да решава обществените (ако може).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Австрийският канцлер: Ако не преборим инфлацията, остава само едно – алкохол и психотропни лекарства

  12 Юли 2022 11:57ч.

  Ами, да, то нашата Промяна е вече в бъдещето по линия на алкохола и психотропните лекарства, не ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  12 Юли 2022 11:59ч.

  Аз лично на тия двете я карам, то иначе не се живее от тая лоша Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тралала

  12 Юли 2022 12:03ч.

  Само не разбрах алкохолът и психотропните вещества безплатни ли ще бъдат, както бяха ваксините!? И колко чашки ще бъдат допустими за овладяване на инфлацията?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В един момент ще почнат да раздават алкохол безплатно

  12 Юли 2022 12:15ч.

  само че метилов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  12 Юли 2022 12:05ч.

  Най-много енергия ще спестим, като вземем пример от животните - преминаваме на сурово месо, корени и треви от майката-природа и дано ни поникне козина, още по-добре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Billa квичи жално, след като една от първите обяви, че ще бойкотира Русия.

  12 Юли 2022 12:14ч.

  Сега ще учи пекарите как да пекат хляб на слънце.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  12 Юли 2022 12:51ч.

  Вчера се видях с приятел от детството.Живее с цялото си семейство и работи в Австрия.Обсл.персонал.Инфлацията поне за основните неща е по-поносима там.Та ние ще сме първи на хашиша.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  12 Юли 2022 12:52ч.

  По-сериозно;Идва стагфлация.От нея няма отърване.Може би аналогията е от началото на 70те и арабското ембарго върху петрола.Тогава САЩ се измъкнаха към края на 70те благодарение и на днешния им фин.министър-Джанет Елън.Само че тогавашната рецепта днес няма да работи.А Джанет Елън макар и гений вече е на възраст.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ваксинаторът на австрийците хер Нехам Шикългрубер

  12 Юли 2022 13:14ч.

  Данке хер, ама няма да стане ! Алкохолизирайте се, дрогирайте се, шаткайте си сатанистки субстанции ! Изкрезвайте на воля, сатанистки слуги ! Ние ще садим картофи, ще гледаме кокошки, ще берем ябълки ... но ще оцелеем ! Както нашите предци ! И ЩЕ ВЯРВАМЕ В БОГ ! Ще се уповаваме на светлата Страна ! А вий си общувайте там с демони, рептили, нещастни твари ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ива Бустерова

  12 Юли 2022 13:21ч.

  Този пич изглежда развеселен сякаш са му чукнали няколко бустера. В момента пак завъртяха рекламите на бустерите. Пак мътят нещо платените слуги на рогатия. Явно войната не им стига и някоя гнус ще изтропкат на публиката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Ржевски

  12 Юли 2022 13:46ч.

  Еми така е другарю, успеха си има цена. Може да студуваме, ама пък Украйна ще я лапнем в ЕССР. Така американската върхушка ще е щастлива, че контролира част от руската империя, а цената ще я платим ние гражданете и селянете на ЕС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пияния майстор

  12 Юли 2022 14:28ч.

  Що бе? Спекулантите в момента, правят яко пачка от руския газ и нефт в европа и сащ.. Номерът е само да крещят за зависимост от руски газ и нефт. Кресливите молоумници от жълтите павета , които мислят с фейсбука, си веднага поглъщат номера.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ХАХА

  12 Юли 2022 15:08ч.

  Лъжеш се! На вас може и да не ви остава друго, освен психотропни вещества, но ние имаме избор! И той е, да ви подгоним с тоягите и да ви строшим наглите и тъпи кратуни! Нещо, което досега трябваше да сме направили, а не да ви търпим идиотията и безхаберието!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  12 Юли 2022 15:35ч.

  Е-еееех, колеги! Приближаване и взиране в детайлите е един полезен инструмент за опр. цели. Тук предлагам леко дистанциране и обхващане на цялата картина. Не трябва да се губи целостта. Викат - газ, петрол, Ауууууу, лоша Русия! Да се изчегърта. Физиката е нещо сериозно, законите и правилата не са отменени. ! квч=1 квч. Хайде сега да поразмишляваме заедно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  12 Юли 2022 15:42ч.

  Кога старт. пробл. и воят на енергийния пазар. Някои познаха, на други помагам - с т.н. либерализация, която старт. планирано и нарочно. Никаква връзка с Русия и война. Чуете ли за либ-я, за реформа, за опт-не - да знаете, че някой е съзрял едни пари и им е хвърлил око. Съвр-ят "свободен" свят постеп. се превърна само и единствено в това - да вкарам едни пари извън контрола ми, под контрола ми!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  12 Юли 2022 15:45ч.

  Всеки, който ви говори за общ. интерес и за ХОРАТА - той ЛЪЖЕ! Прави временно тактическа крачка назад, че да може утле да удари здраво. Или ще бръкне директно в джоба, или ще опита индиректно да пребара бюджета. Не сте глупави, не разрешавайте да ви баламосват. Грозно е, трагично е, безутешно е, но в задъхани и съкратени истор. срокове, стигнахме до ново състояние:

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  12 Юли 2022 15:49ч.

  Неудобно ми е да го изрека, но няма начин да си завърша тезата. Капитализмът, в неговия модерен и изроден вид, влезе в остра схватка с демокрацията, в нейния още по-изроден вид. "Демокрацията" позорно подви опашка и отстъпи. Какво следва оттук и нататък? Сложна и голяма тема, която няма място тук. Дачков отпуска само по 5 реда текст.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КотКа

  12 Юли 2022 15:58ч.

  Следва набиване на номерче/чипче на послушните хорица със бустерите. Някои ще минат между капките и ще се спасят от това. Следва въвеждане на електронни пари и така нататък по сценария докато им уврат кратуните на хората че ги правят на маймуни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Адмирирам патоса ви, колега, но имате проблем !

  12 Юли 2022 16:18ч.

  Адмирирам патоса ви, колега, но имате проблем ! Формулирате ситуацията с неактуални определения. "Капитализъм" , "Демокрация" , "Либерализация"... Тия неща и преди (2020) бяха кухини. А сега са абсурди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  12 Юли 2022 17:15ч.

  Адмирирам вашата деловитост, колега! Не знам какво четете, но никъде не съм давал дефиниции и определения! Ако искате да блеснете със задълбочено и модерно разбиране на нещата, сложете си поне един ник! Е, тогава възниква риск, че вероятно ползвате неподходящи думи, които смислово не покриват тезата ви. А 2020 хвърля във възторг и несвяст!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някои сериозни неща

  12 Юли 2022 15:54ч.

  може да се казват на плебса само на майтап. Щото иначе ще трябва да подкрепят реалистите че купонът на западнярите свърши, че евтината енергия беше дотук и им остава да чакат на перки и солари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бившия, т.е. - БИВШИЯ

  17 Юли 2022 14:08ч.

  Тов. Лавров каза за бившия "златен" един милиард, ама кой да слуша! И това се отнася най-вече за ЕС, който беше създаден без бой и с компромисите на другите велики сили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen Gurko

  12 Юли 2022 16:51ч.

  Май скоро ще ни предлагат недоопечен хляб в Билла. Нека да познаят ще спра ли да си купувам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  12 Юли 2022 18:39ч.

  може и зелена енергия, ако сте слушали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • то хубаво, ама

  12 Юли 2022 20:24ч.

  как ще се снабдяваме с алкохол и психотропни като възнамеряват да ни затворят по къщите, за да не вдигаме много шум преди да предадем Богу дух?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • направо прекрасно

  17 Юли 2022 14:10ч.

  Който иска - може, който търси - намира. Манастира тесен за мойта душа е! Вий като искате - стойте затворени. Аз отивам НА ЛОВ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Щъркелов

  12 Юли 2022 22:34ч.

  Със вино се лесно лекува, / безумно терзана душа, / и спира сърце да тъгува / Налейте да пия и руша.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  13 Юли 2022 1:37ч.

  канцлерът изобщо не ги вдява тези неща, трЕбе да се поучи от брацкия савецки опит на РФ. Например: "Экономисты РФ считают, что высокие цены - это хорошо, в СССР думали иначе" https://zen.yandex.ru/video/watch/62ccfd0515d5ab22fd2a6683?t=36 ...качеството ще падне ако цените са ниски, ще стане както в СССР... и уфсите рупат ли рупат,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи