Австрия: "Въздушен Шенген" срещу приемане на сирийци и афганистанци. Това се договорихме с България и Румъния

Австрия: "Въздушен Шенген" срещу приемане на сирийци и афганистанци. Това се договорихме с България и Румъния

Следвайте "Гласове" в Телеграм

България и Румъния трябва да приемат повече бежанци, а влизането на двете страни във въздушен Шенген ще бъде въведено чак след изпълнение на условията. Това каза австрийският вътрешен министър Герхард Карнер по време на специално изявление, цитирано от БНР и БНТ.

Австрия обяви условията си за "зелена светлина" за Шенген и конкретните параметри на постигнатия компромис за присъединяването ни по въздух и по море. 

Герхард Карнер на Австрия обяви, че ЕК и председателството на ЕС трябва да изработят законодателната рамка за България и Румъния върху основата на политическия компромис за влизане във "Въздушния Шенген":

"Въздушният Шенген ще бъде въведен, когато необходимите условия са изпълнени и твърдо установени. Това означава, че разполагането на военни по външните граници на ЕС ще бъде значително увеличено, особено в България, в Турция, но също в Румъния и Сърбия, а сухопътните граници ще продължат да се контролират, особено между Румъния и България. И тези две държави трябва да приемат бежанци, особено от Афганистан и Сирия - това са ясните условия и позицията, по която се договорихме, включително трите държави. Комисията и председателството трябва да работят въз основа на тази позиция, която е от първостепенна важност за предпоставките за Въздушния Шенген. Искам да поясня още веднъж какво означава въздушен Шенген? Означава влизане през летищата. За нас това не е проблем, защото трафикантите не действат през летищата". 

Австрийските условия за т. нар. "въздушен Шенген" предвиждат разширяване на мисията на Фронтекс и увеличаване на финансовите средства от ЕК за стабилна защита на външните граници. Австрия настоява тези условия да бъдат оформени в официален документ.

"С други думи, след този политически компромис, който беше обявен наскоро, сега Европейската комисия има задачата да изготви обвързващ правен текст. Звучи много технократски, но е необходимо, защото иначе може да се напише всичко", каза още Герхард Карнер, министър на вътрешните работи на Австрия.

Към момента не се водят преговори за "сухопътния Шенген" и няма насрочена крайна дата, подчертава австрийското вътрешно министерство.

Вчера властите в София и Букурещ обявиха постигането на политическо споразумение с Виена за разширяването на Шенгенското пространство по въздух и море през март догодина. В самата Австрия настроенията са на двата полюса - крайната десница смята, че управляващите отварят безотговорно вратата на Шенген, а лявата опозиция иска точното обратно - България и Румъния да са в зоната за свободно движение и именно от това имат нужда австрийците, като дават пример с български и румънски болногледачи, които не пътуват със самолет.

Източници: БНР, БНТ

 

 

 

Коментари

  • йас

    29 Дек 2023 17:48ч.

    На мястото на паметника на съветската армия да построят един бежански център, да им напомня колко тъпи копелета са...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Австрия: "Въздушен Шенген" срещу приемане на сирийци и афганистанци. Това се договорихме с България и Румъния

    29 Дек 2023 18:03ч.

    Хахахахаха, Хабсбургите третират нашия "елит" както конкистадорите са третирали туземците нищо срещу нещо, стъклени мъниста срещу злато, "въздушен" Шенген срещу пришълци. Срам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кон за кокошка

    29 Дек 2023 18:12ч.

    Какво ме интересува вашия "въздушен Шенген", след като ще ни напълните с цигани. Ние цигани си имаме достатъчно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Берия Л. П.

    29 Дек 2023 18:30ч.

    Не бойте се деца! Първо на мястото на паметника ще издигнем бесилките за Втория Народен съд. След това ще си върнем и паметника. И в Пловдив, ако пипнат Альоша, там ще висят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • kritichno.bg

    29 Дек 2023 19:50ч.

    "Включване на живо по телевизията хвана африкански мигрант, който ограбва, напада и заплашва да убие репортерка от Испания."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зиг хайл

    29 Дек 2023 21:51ч.

    Бойкот на скапаняците от Била, бойкот на всякакви австрийски фирми! сънародниците на Хитлер да си знаят мястото!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    29 Дек 2023 23:42ч.

    Много Яко??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    29 Дек 2023 17:52ч.

    Е, сега проблемът с медицината и икономиката е решен. Като се напълним с афганистански и сирийски "лекари"и "инженери"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ту 154

    29 Дек 2023 17:54ч.

    ... и край на демографската катастрофа, Станишев трябва да се преквалифицира и да си намери друга дъвка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петко Р. Славейков - 1877 г.

    29 Дек 2023 23:50ч.

    Немци, френци, англичани/ наши са враждебници,/ дружни с нашите тирани,/ с нашите изедници.//// Спекуланти са омразни -/ интерес им покажи,/ че да виж дела проказни/ и чифутски в тях лъжи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боко Тиквата от СИК приема условията на австрийците.

    29 Дек 2023 17:52ч.

    А румънците?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    29 Дек 2023 18:15ч.

    румъния не е външна граница на ЕС, проблеми със сирийци и афганистанци няма, дори границата с България ще бъде засилено пазена, изобщо сега свободно минавахме границата отсега нататък ще ни проверяват на румънската граница като терористи, а борисов направи специален бежански лагер в Харманли за сирийски "бежанци", приемаха ги по 300 на ден и още на границата им даваха статут, Орешарски ги нулира, а борисов ходеше да се оплаква в Брюксел че не сме приемали горките сирийци, които се оказаха от Мароко, Тунис, Алжир, дори от Гана, като се заговори за ИДИЛ разбрахме защо, работата е там, че австрия иска да си прехвърли всичките сирийци и афганистанци в България, а те идват от Хърватия, Гърция през Македония, Словения, Унгария, излиза че дори пазят шенген от нас

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе хора, стига дъвкахте тази евроатлантическа дъвка – СВЕТЪТ СЕ ОБЪРНА! Целият елит в България са ПЪТНИЦИ, ама не към колесника за САЩ, а към ГРОБИШАТА!!! Отворете си очите и се ОГЛЕДАЙТЕ!!!

    29 Дек 2023 20:31ч.

    Преди дни ви казах че бъдещето не е на ЕС а на АвстроУнгария, ама не слущате. Сега се чудите на номерата на Австрия, а и забравихте изрепчването на Унгария, та сегащния псевдоакадемик стана за смях с неговите крачка напред- крачка назад , че чак самия Бойко Борисов става надзирател на външната политика( между мачлетата в отбора на Бистришките Тигри!).Вчера ви препоръчах спешно да купувате фесове и фереджета , ама пак не слушате, даже ми изтрихте поста – да не се плашат пенсиите... По-долу задават резонния въпрос – какво ще каже Ердоган? Ами той каза!!! За посланник – дясната ръка на бивщия шеф на Турското Военно Разузнаване!!! За всеки средно грамотен това значи КОМБИНИРАНА АТАКА от вън и от вътре и спещно превръщшане на остатъка от България в ТУРСКИ ВИЛАЕТ! Не забравяйте ,че Ердоган нещо не му се получават мераците за възраждане на Отоманската империя – нито в Либия, нито наскоро в Палестина, още по-малко преди година в Азербайджан и преди няколко години Сирия. А сега му се отваря невероятен шанс– бивщият санджак с продажно неблагодарно население от центъра на балканите ще дойде до два три месеца НА ТЕПСИЯ! Защо мислите, че Ердоган , нищо че се води натовец, Непрекъснато се синхронизира с Путин? Щото Путинските съветници вече предлагат (от преди 2 седмици) – денонсиране на СанСтефанския договор срещу обещание за възстановяване на Руски Военни Паметници във възстановената територия!!! Благодарение на нащите евроатлантически щрауси в Правителството и Народното събрание! Ако можеха да си забият главите не в пясъка, ами в собствените си задници – и това щяха да направят... И учете ТУРСКИ език, ще ви трябва повече от английски, немски, френски...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    29 Дек 2023 21:34ч.

    и защо трябваше да бъдат рязани тези паметници? а Русия никога няма да даде България на Турция, никога - защо мислиш беше интервюто на Волгин пред руска телевизия, при това "Русия 1", никой отвън не иска пеевски и борисов да се докарва на турците, това е тяхна самоинициатива, падне ли борисов като лидер на ГЕРБ и ще влезе в магнитски

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • E хайде огледай се - през последните 30 години България направила ли е нещо в полза на Русия???

    29 Дек 2023 21:42ч.

    "Храни куче - да те лае!" е тролски мем, а не принципи на междудържавна политика...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Олум,

    29 Дек 2023 22:18ч.

    А Македония що не я включваш бе гяур? Но Алах е велик. Нашите мюслинански братя и сестри в ЕС ще се присъвдинят. И СПРЕТЕ свинското, свиквайте с халал, четете Корана!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    29 Дек 2023 23:13ч.

    Затова ли вашите мюсюлмански братя, като минат границата ядат свинско та ушите им плющят. Кои са гяурите? Нещастник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сталин Й. В.

    29 Дек 2023 17:54ч.

    Под предлог за охрана на границите ще бъде въведен значителен чужд военен контингент, готов за задущи народните вълнения срещу бежанците. Преди няколко години еврокомисарят Йоханес Хан определи България като идеално място за изтикване на бежанците от Германия и Европа. И така, ЧНГ 2024. Дано да не е последната българска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европейската украинска мечта!

    29 Дек 2023 18:04ч.

    Айдеее! Още един заден двор на Европа!!! Има логика в думите ти, човече! но едва ли само срещу народното недоволство и бежанците ще бъдат използвани! ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 29 Дек 2023 17:54ч. Преди няколко години еврокомисарят Йоханес Хан определи България като идеално място за изтикване на бежанците от Германия и Европа.

    29 Дек 2023 18:07ч.

    България утайника на Европа - Wir schaffen das! по бежанска линия, да се стяга за работа Националния център по заразни и паразитни болести!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Австрия: "Въздушен Шенген" срещу приемане на сирийци и афганистанци. Това се договорихме с България и Румъния

    29 Дек 2023 19:56ч.

    Явно Стара Европа ни е отписала в геополитически план като член на ЕС за радост на жълтопаветните ѝ наши полезни идиоти. Ще играем ролята на концентрационен лагер за всички нежелани от колективния Брюксел пришълци. Толкова за мястото ни в "цивилизования" свят на евро-атлантическите ценности и тъй като наши "елит" ви главен с етно-либералите направиха всичко възможно да ни смръзнат с Москва, надеждата ни за съхранение на българщината остава в Анкара. Бъдете здрави!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    29 Дек 2023 20:48ч.

    Тези от чуждите контингенти които ще "пазят" границата всъщост ще хващат боклука и ще го бутат навътре в държавата а няма да го връщат в Турция. Не се хващайте на глупостите им! Никой няма да ви пази границата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    29 Дек 2023 18:03ч.

    Добър бартер се заформя. Български болногледачи от България за Австрия срещу сирийски и афганистански доктори от Австрия за България. Шенген та дрънка. Браво на академика и на заместничката му. Добре са го измислили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха!

    29 Дек 2023 18:08ч.

    Какви са тези мечти за доктори, Питанке?/ Питанчо ?:) Изпращат ни цяла армия! И то каква!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитно

    29 Дек 2023 18:11ч.

    Какво мисли за това Ердоган?:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    29 Дек 2023 18:11ч.

    Трябваше да им сложа кавички, но се надявах че иронията ще бъде разбрана и без тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Споко!

    29 Дек 2023 18:18ч.

    Каква ирония? Това си е в чист вид сарказъм!:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    29 Дек 2023 18:03ч.

    Денков го призна като бюджетен приоритет, за мигранти и за Украйна, понеже сме в клубът на богатите девианти, и сме длъжни да се самоунищожаваме ритуално в името на сатаната и неговите ненаситни безочливи корпорации! Все пак си мисля че 2024 ще бъде изненадваща за тези изверги и ще се сгромолясат, иначе Господ трябва да се извини за Содом и Гомор и че е било грешка, защото сега е много по зле и отвратително, перфидно и лицемерно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДВЕПМ на всичките, ангажирани по един или друг начин с каузата "ченгене"

    29 Дек 2023 18:03ч.

    Очакваме поредното изстъпление с народа ни: лакеите Денков, Габриел и Баце да запретнат пак джелатски ръкави, за да изпълняват условието им, а те (австрийците) гордо ще наблюдават за резултатите от мъчителните експерименти спрямо/върху народа ни откъм недосегаемия си еврогейски Олимп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лицемер

    29 Дек 2023 18:06ч.

    Наведен, по-наведе, най-наведен, Българското правителство на Денков-академик!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ааа?

    29 Дек 2023 18:07ч.

    Хайде-хайде, какво е това минорно настроение, нима не прочетохте призива на негово Високотиквие за повече оптимизъм...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде са ?

    29 Дек 2023 18:08ч.

    Не виждаме опорките на жълтопаветната тролска гнус ? Какво ще обяснят по новината ? Подавам сламка - Дачков е виновен ! Дачков лъже ! Ха ха ха ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    29 Дек 2023 18:15ч.

    Те вчера пиха малко шампанско и сега са махмурлии. Може да са ударили и по някое спаначено смути. Тогава ги пиши съвсем бегали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кирчо

    29 Дек 2023 18:09ч.

    Следва незабавна оставка на нашите мулета

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха!

    29 Дек 2023 18:14ч.

    Добро добиче трудно се намира, а тука цяла глутница! Нека първо работата, за която са наети, да свършат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    29 Дек 2023 18:19ч.

    Кой ще им позволи да дават оставка? Пък и академикът не е от хората дето ще си остави талигата в калта. Той ще я добута до блатото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оставка, национални предатели

    29 Дек 2023 18:15ч.

    "И тези две държави трябва да приемат бежанци, особено от Афганистан и Сирия - това са ясните условия и позицията, по която се договорихме, включително трите държави." И какво излиза на практика, че родоотстъпниците Денков и Габриел са приели условието за приемане на бежанци от Афганистан и Сирия? Оставка, национални предатели!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитно

    29 Дек 2023 18:20ч.

    Как пък една мисирка не се намери да попита защо точно от Сирия и Афганистан? Можеше от някоя по-екзотична страна! Или нещо крият от стадото, а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    29 Дек 2023 18:17ч.

    Понятието "Въздушен Шенген" в пълен въздух. Той си е в сила от години. Проблемът е в "сухопътния Шенген", за който се дърпат. А другото, че ще станем Булгаристан е ясно. Не случайно Пеевски го готвят за премиер. ДПС ще оглави всичко. Глупаците от ПП и ДБ просто в момента се употребяват като троянски кон за идването на ДПС (+герб) отново на власт. В европейския парламент ДПС и ПП са от една партия. А народът спи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господинов

    29 Дек 2023 18:19ч.

    Абсурдни условия, приети с нагла и непростима лъжа към българите. Безгранична наглост на шепа самозванци и слуги на сатаната. Тези трябва да бъдат изритани с шутове от министерски съвет, а плъха да бъде съден за държавна измяна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    29 Дек 2023 18:19ч.

    Браво, Вожде Де Лян Пе! Браво,Кирца ! Браво, Боце ! Браво, Денков! Браво и на теб Радев ( и ти си в кюпа). Браво ! Покрай вас мълчат Копейкин, Корнела и Слави.Вие окончателно ни предадохте. Заради вас ще се промени генофонда тук и заселване на "гранични племена". За това осрахте Конституцията (дойното гражданство, което работи с пълна сила за Турция) и постоянно ни отвличате вниманието с разни "фишеци" ( Волгин, Григорова и т.н.). Но съм щастлив за едно. Заради собствената ви глупост няма как да избягате извън страната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много просто!

    29 Дек 2023 18:24ч.

    Не искаше ли това Сталинистка преди време? Хем в очите ни го каза! Речено-сторено! Глобалистката глутница явно окончателно е взела решение за Територията, на която живее племето! Шенген? Друг път! Шенген само през крив макарон!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • незабавна оставка, а после и съд до дупка

    29 Дек 2023 18:20ч.

    Джендърското микотело акаДенков е с бълг. гражданство, представяме си тия с двойно какво ще правят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДБ, ПП, ГЕРБ, ДПС, Бойко Борисов, Делян Пеевски, Христо Иванов гробокопачите на България

    29 Дек 2023 18:20ч.

    Аааа, благодаря, но НЕ! Аз и така си ходя в ЕС. Шенген не ми трябва. Тая дъвка е само за политиците, да отчитат безсмислени постижения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    29 Дек 2023 18:33ч.

    И за какво е такъв унизителен и частичен Шенген? Никакъв успех не е, а резил! Втиквените управници, колкото и да са безнадеждни, все пак можеха да кажат "не". Ама живи ли са? Ама нормални ли са?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    29 Дек 2023 18:22ч.

    Борисов да почва строеж на общежития в Банкя, да не се мота, че такава богоугодна сделка, я му се удаде друг път, я не!Тия сглобкаджии разтвориха широко вратата на крепостта България и пуснаха де кой биде изгонен от някоя шенгенска държава , да бъде посрещнат с почит, която им дължим като малоумниците на Европа! Няма начин да не ги запомни народът!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Решението е просто

    29 Дек 2023 18:25ч.

    Всеки жълтопаветен соросоид е длъжен да приеме по 10 мултикултурни афганеца в къщата си. И да ги приобщи към евроатлантическите ценности за собствена сметка... Афганците пък са длъжни да си оставят калашниците пред вратата преди лягане...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    29 Дек 2023 18:30ч.

    Нали знаете, че всичко, което ни случва не е заради Имагото Денков - смърдящите циреи се казват герб и дпс...никога не го забравяйте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    29 Дек 2023 18:43ч.

    ...а, съболезнования за тези бежанци. Чака ги хотелче без звезда, чийто персонал се води работещ-беден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    29 Дек 2023 18:32ч.

    защо да ги приемаме ние меркел ги покани вие не я спряхте и сега ние да ги отглеждаме в българия си имаме достатъчно индиици които не се интегрират никъде ами какво да правим с туристите от украина не ми тр'ябва никакъв шенген при тези условия ние сме в нато и ес без референдум хаиде да ги видя тези с евроценностите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    29 Дек 2023 18:33ч.

    Така, сега емоциите на страна. Нещата ще се развият по следния начин - мекотелото в ролята на премиер и останалите мекерета ще завият до тавана, че не приемат условия и "въздушно" не им стига. Ще има шум и някъде в него ще се загуби факта, че вече са тръгнали рейсовете с тарамбуки ... Умната, тия ще ви излъжат. И без това вече бая тъмнокожи имаме

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тия са за народен съд

    29 Дек 2023 18:38ч.

    Плъха Денков е подобреното копие на продажната унищожителка на атомната ни енергетика куневица, само че действа по всички възможни фронтове. А виновникът за всичко разрушително до сега крадец и престъпник Буци незабавно да си връща невнятната соросоидка Габриелова при мъжа си във Франция,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Откъде накъде ние ще приемаме афганистанци и сирийци? Да ги приема Австрия

    29 Дек 2023 18:38ч.

    В клуба на богатите ние сме прислужниците, баламите и бедняците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    29 Дек 2023 18:39ч.

    Подкрепям с две ръце България да се превърне в хъб за бежанци! Само ако са на възраст между 18-49 години, светлооки и светлокоси, от женски пол. Все пак от "тъмнобелите" си имаме достатъчно, трябва ни "дайвърсити", а не расово еднообразие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дебнещ

    29 Дек 2023 18:43ч.

    в Софето трябва да е бежанския лагер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво като мрънкате

    29 Дек 2023 18:47ч.

    Всеки народ си заслужава съдбата. Щом един такъв гьот, като Бочката, го търпим вече 15 години, тия новите гьотове, сто пъти по-нагли, тъпи и вредни, ще ги търпим и 150 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    29 Дек 2023 18:51ч.

    Кой ще ги приема, ние ли? И защо ми е Шенген? Много по-важно за нас е да НЕ приемаме нови малцинства, които, употребени от политиката, ще ни доведат тотални изменения в Конституцията след време, както и тотално изменение на начина ни на живот. Отлично знаем, че Европа НЕ интегрира бежанци, тя интегрира европейските народи към чуждоземния стандарт! Пак ще напомня за протестите, защо бях против още навремето, защото очаквах правителство, което ще прави ТОЧНО такива зулуми и компромиси с националния интерес и суверенитет. Но троловете го тълкуваха като про-герб настроение, да, ама не. Просто политика не се прави като гледаш до носа си и верваш на опорки за корупцията, дето протестите щели да я оправят, протести, инженирани като цветна революция от обичайните заподозрени. Но някои хора верват на лозунги за светло бъдеще и правят „велики народни въстания“, клепат българската политика пред света, с ето този резултат! И сега пак ще протестират, защото крещенето е лесно, а мисленето, прогнозирането и заемането на непопулярни позиции, неподкрепени от никоя партия е по-трудно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гейроатлантик

    29 Дек 2023 18:53ч.

    Наште хора затова застрояват като луди, за да има къде да се приберат новите жители на територията, населена с метиляви овце. Мястото на метилявите овце е екарисажът. Напълно заслужено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Академик Миколай Олигофренков -(куни)лингвист

    29 Дек 2023 18:56ч.

    Каква е тази дума "оставка" ? Изглежда идва от думата "оставам"... Галя така ми обясни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър ДъГрейт

    29 Дек 2023 18:58ч.

    Тези афгани и сирийци са коренно различна култура, етнос и манталитет и не стават за България , стават за австрия и нидерландия. Ако мислят да ги заселват в България е груба грешка. 1-българската земя не се продава или подарява. 2- Извод : няма да се получи нищо от тези планове за заселване на България с афгани и сирийци и подобни .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    29 Дек 2023 21:05ч.

    Като ти изтърбушат 15 000 в центъра на града, ще видиш какво ще стане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър ДъГрейт

    29 Дек 2023 22:40ч.

    Не подценявайте българите ! А тези 15к чужденци нима ги мислите за фактор ? Гостите се съобразяват с домакините , иначе си отиват у дома . Впрочем , това е общовалиден Закон навсякъде по света и никой не търпи навлеците да се правят на велики.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    30 Дек 2023 2:39ч.

    Не само, че няма да се съобразят ами и полицията ще ги защитава под предтекст "аз само изпълнявам заповеди", "така ми е наредено". Подготви се за зверско гето!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ваксиниран веган

    29 Дек 2023 19:10ч.

    Трябва да ни отпуснат няколко милиарда за много дебели въжета за да задържим сирийците и афганистанците тук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • През

    30 Дек 2023 0:03ч.

    центъра на София минавал ли си скоро? Пълно е с такива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    29 Дек 2023 19:22ч.

    Айде пак сензация за 3 дни, после ще свикнем. И със сглобката беше така, и с изтеклия запис на Руди, и с двойното гражданство на Киро... Свикваме. Ние сме провинция на империята. С една дума - нищо. Айде сега да се поядосаме на "сензацията" и после пак по старо му. Интересно какво ли мислят румънците, или това не трябва да се знае и няма да се знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    29 Дек 2023 19:28ч.

    Ха ха ха ха ха ха .Боклуци, а не управници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • само

    29 Дек 2023 19:28ч.

    умствено увредени или претърпели мозъчна операция могат да приемат това абсурдно споразумение. Ще получим гостите, които някои си поканиха срещу нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    29 Дек 2023 19:28ч.

    Демек, нанай шеньгень завоалирано... тате ще ти купи кольльо, ама в шестък ??? кой ще ви повярва на тия глупости, че са не сещам???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SOS

    29 Дек 2023 19:31ч.

    Никой не разбира защо българина сам се самоубива и какво търси в ЕС, да е идиот, колко да е идиот след като 30г "демокрация" ни доведе до дъното, бедни, мизерни, унижавани, колко години трябват на българското племе да разбере къдe е и да махне тия използвачи от гърба си, докога ще хрантутим тия колониалисти свикнали да цицат цял живот от балами като нас. Винаги, винаги сме били добре единствено с Русия, това е неоспорим факт и всеки който го отрича е просто безродник и продажник, 45г комунизъм са цвете пред тази западна "демокрация" която ни се налага насила благодарение на марионетните правителства които си избираме, разбира се начело с банкинската мутра, в ада да се пържи дето крепи сега харвардските фашисти. Излизаме от ЕС, това е само алтернативата и тези които се противопоставят мога да им кажа че ние ще се разбягаме навън и ще ви оставим със сирийци и афгани и ще ви гледаме сеира, те ще ви оправят, така че сами си подписвате присъдата като не искате излизане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Филан Кишиев

    29 Дек 2023 19:46ч.

    Какво друго може да се очаква от академик без нито една собствена монография, министри без или с двойно гражданство, намагнитени "лидери" и безропотна политическа сбирщина?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прозрачността от ЕС

    29 Дек 2023 20:05ч.

    Защо не излъчваха на живо преговорите, а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това "споразумение" преведено

    29 Дек 2023 20:06ч.

    Това "споразумение" преведено е: 1.сигурно е че задължително трябва да приемаме на наша територия сирийци и афганистанци - мюслита, вероятно ислямисти. 2.сигурно е че ще ни вкарат чужда войска която да осигури безпрепятствено влизане на "горките" мигранти 3.сигурно е че границите със съседите ще бъдат засилени така че нито един бежанец да не излезе от България 4.сигурно е че от шенген ще ни пратят всичките си мигранти 5..сигурно е че всички празни апартаменти и къщите по селата ще бъдат взети от държавата за нуждите на бежанците 6.сигурно е че това е края на държавата България - българите ще се разбягат, щото като сме с продажни управници и заспал народ по-добре да сме на чуждо навън. 7.сигурно е че мигрантите с ДПС ще си управляват тази територия, дори и "гяурите" да останеме. 8.сигурно е че никакъв шенген няма да видим. И на никой, освен на "елита" не му трябва. За всички останали Шенген е примка на шията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кали

    30 Дек 2023 1:04ч.

    Абе мунчо, това споразумение не е Закон и подлежи на ревизия. Второ - България не е канила никакви навлеци на гости. Трето - който ги е канил, да си ги отглежда. Четвърто - ти не можеш да отговаряш от името на всички българи. Пето - мунчо, гостите се съобразяват със домакина , а не обратното. Шесто - неканените гости изяждат голямата тояга. Седмо - ти ако си гяур, българите не са. Весели празници !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    29 Дек 2023 20:09ч.

    Тия са договорили отдавна приема на мигранти и всякаква паплач, просто шенген ще е за оправдание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логореята

    29 Дек 2023 20:13ч.

    Още 70-те гг. на миналия век от Римския клуб са направени прогнози, че Европа ще се излямизира и интернационализира именно на тази религиозна основа - и по всичко изглежда, че това не са прогнози, а проекти. Нямам нищо против исляма, но съм категорично за запазване на фундаменталната християнска идентичност на европейския континент. Което става все по-невъзможно именно заради недалновидната антируска политика на Европейския съюз. У нас проблемът е ДПС, които са оръдие за турско пълзене към сърцето на ЕС преди всичко чрез възстановяване на османското имперско влияние на Балканите. Нямам нищо предвид турците, напротив, симпатизирам им все повече заради разумната политика на Ердоган, но съм против партии на верска и и етническа основа в България и участието им в управлението за сметка на типично български партии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ??????

    29 Дек 2023 23:30ч.

    абе чакай да те питам щом си "категорично за запазване на фундаменталната християнска идентичност на европейския континент"- що така те е е грижа за католическа Европа, а не казваш нищо за православна Русия и Балкани, щото точно католиците крапяха Турция, доставяха и оръжие и воюваха с Русия за да помагат на Турция ,"превземаха" Америките и колониите и богатееха, а ние пъшкахме под ятагана на завоевателя, и точно Русия запази православието и кирилицата, избави ни от 500г робство, а си се загрижил за католиците, които винаги са работели срещу нас. България е била добре винаги и само с Русия, а сега сме просто колония на ЕС, която пък вече е тотална марионетка на сащ. Докато така сте "загрижени" за Западните "християнски" ценности все ще сме така бедни и мизерни и изчезващи като държава и народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Beco

    29 Дек 2023 20:14ч.

    Е, хайде сега, избирате си такива управници, после ревете, и на кой му пука за България, за българите, затова всеки да се спасява. Аз съм в чужбина отдавна и сега с тоя "шенген" защо да се прибирам, значи изобщо не мога и да си помисля за връщане вече. От как съм се махнал нищо не се подобрява в България, това което оставих колкото зле беше още по-зле стана за тия години. Загубена работа, а младежта дето идва да ни смени изобщо няма да я коментирам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лена

    29 Дек 2023 20:17ч.

    Гадняри мръсни.Сглобката пак ни предаде.Безродници,продажници ,лъжци и алчни мошеници се изкачиха на върха и ще ни натикат в калта.Като ни наводнят със сирийци и афганистанци.Подлизурковциза, да си осигурят сигурен и охолен живот.Бойко едълбоко уплашен за бъдещето си от Магнитски и ни слага на пангара.Загинали сме вече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • axa

    29 Дек 2023 23:12ч.

    еми ще ни слага на пангара я, като никой не му пречи що да не нъ слага, кат му даваме баницата шъ си я яде човека, всичкото става щото ние го разрешаваме. Точка. Какво се жалвате само тоя бил такъв, оня онакъв, ми те са си такива мръсници, ама въпроса е в нас, що ние го търпим и допускаме това.Крайно време е да се осъзнаем и да действаме, не само да хленчим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    29 Дек 2023 20:30ч.

    Колеги, ивайло мирчев си е направил канал в youtube-https://www.youtube.com/@IvoMirchev . Предлагам да му обясним какво мислим за него, денков, шенген и.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БЪЛГАРИН

    29 Дек 2023 20:31ч.

    ПРЕДАТЕЛИ-ДЕНКОВ,БОРИСОВ,ГАБРИЕЛ,ОСТАВКА И СЪД.КАКВО ЩЕ НИ ОБЯСНЯВАТЕ И КАКВИ САПУНЕНИ МЕХУРИ ЩЕ НИ ПУСКАТЕ??НАС ПОПИТАХТЕ ЛИ НИ?БЕЗСРАМНИЦИ.ОСТАВКА И СЪД.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българино

    29 Дек 2023 20:37ч.

    кой искаш да те пита бе, за какво да те питат? Ти си българин, какъвто и аз съм, за срам и като българин никой не те пита. Имаш право единствено да блееш жално и….анонимно. анадъмо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами като спахте

    29 Дек 2023 21:26ч.

    И не гласувате, така е. Дпс ще ни управлява, защото могат да мобилизират хората си да гласуват като войници, отиващи на война. А нашите лентяи и мръсници, ги мързи да работят, или може би правят услуги на Ага паша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без илюзии

    30 Дек 2023 9:52ч.

    За кого да гласуваме, като всички са цивилни ченгенца бре?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ченген, ченген …. не ни трябва ченген!!!

    29 Дек 2023 21:28ч.

    Герхард Карнер каза: „Въздушният Шенген ще бъде въведен, когато необходимите условия са изпълнени и твърдо установени. Това означава: 1) разполагането на военни по външните граници на ЕС; 2) …. И тези две държави (Румъния и България) трябва да приемат бежанци, особено от Афганистан и Сирия - това са ясните условия и позицията, по която се ДОГОВОРИХМЕ, …“. А лъжеца фалшиФ академик излъга казвайки че е постигнато: "Принципно съгласие с Австрия за приемане на България и Румъния в Шенген по море и въздух" и че "Австрия пое ангажимент да продължат преговорите за отваряне и на сухопътните граници. А тулупа да не остане настрана днес избълва една щуротия, казвайки: „Всъщност един огромен труд и правителството, и парламента, и ние с Кирил Петков в комисиите извършиха, в момента е подложен на доза съмнение“. Ето колко много работа са свършили нашата страна да приемаме бежанци, особено от Афганистан и Сирия, навярно в големи количества, а техния труд е бил да се уредят някъде на служба в замяна на Родоотстъпичеството в този случай. Ето защо толко им трябва Ченген, за да продадат Родината с цел собствени облаги! Позор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Масмедиите съобщиха

    29 Дек 2023 21:36ч.

    Че австрийците били загрижени за Шенгена на българския обслужващ персонал, който пътувал по суша. Значи са загрижени да сме им роби, и да ни крадат кадрите, обучени с държавни средства, като лекари, сестри, медицински персонал, инженери и т.н. Те искали, нашите роби да нямали проблем с преминаването на границата. Боже има ли хора, които могат да мислят, или са останали само зомби фейсбукари?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зарица

    29 Дек 2023 22:34ч.

    ХАХАХАХАХАХАХАХА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На това му казват:

    29 Дек 2023 22:35ч.

    Размяна на кон за кокошка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bad Face

    29 Дек 2023 22:38ч.

    Важното е, че вандализирахте ПСА, свиркайте си! Хората ви притеглиха умственият и интелектуалният багаж и правилно отсъдиха, че мястото на Афганистанците и Сирийците е в България. Вандалите трябва да се събират на едно място за да не разрушават и в цивилизованият свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    29 Дек 2023 22:38ч.

    В тоя случай ние вземаме нищо, а се нагъзваме до палците, тоест продажните ни управници ни го докараха тоя ..уй с любезната подкрепа на Галя от посолството. Ако питате посланика, ще каже "Оуу ноуу, аз не се намесвам, Галя е". Довършват ни, и султана е готов да ни управлява с огън и кълъчка още 500 години, ако не го направят янките, но те са по-мръсни, ще ни пратят в резерват, както направиха с индианците. Дядо Иван е единствената ни надежда, но вече не съм сигурен дали ще иска. А нашите соросоиди ще се лепнат към новия господар, за 30 сребърника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Незабавно тричане

    29 Дек 2023 22:47ч.

    Продават ни пържен въздух и кюфтета от мъгла! Химикалистът Денков и Жирафката трябва да бъдат тричани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еврозадругата

    29 Дек 2023 22:49ч.

    Миналия ноември в Мадрид eвропейският комисар по вътрешните работи, шведката Илва Йохансон, беше поканена на „Конференцията на високо равнище за легалната миграция“, организирана от испанския вътрешен министър. По време на речта си г-жа Йохансон, която отговаря за миграционната политика в Комисията, изясни какви са стратегическите цели на Европейския съюз в тази изключително важна област в очите на европейското общественото мнение. Между другото тя подчерта,че миграцията в Европейския съюз се разделя на 2 вида: - мигранти, влезли законно с документ за пребиваване, издадени от националните власти,след което тези мигранти могат да се установят в целия ЕС. Само през 2022 г.този компонент представлява 3,5 милиона души за същия период мигранти, влезли нелегално, представлява 370 000 души. Следователно нелегалната миграция, която редовно влиза в заглавията на медиите, представлява само 10% от годишната миграция в ЕС. - Цялата миграционна политика на ЕС има за цел да намали колкото е възможно повече дела на нелегалните мигранти и, напротив, да увеличи дела на легалните мигранти, за да осигури "безопасна и организирана" миграция в следващите години. Кой ще плаща масрафа????????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Котараци

    29 Дек 2023 22:56ч.

    Мишок, идваме за тебе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    29 Дек 2023 23:21ч.

    За българите само бой, стриганье и сръбска-циганска музика. Пустиняци и помияри. Това заслужават, това получават. Ако искате повече, вземете си го...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    29 Дек 2023 23:24ч.

    Аз предлагам да ги пуснем бежанците свободно и да ги насочваме към Австрия. Тогава те ще ни молят и ще ни предлагат Шенген с едно, единствено условие да спрем бежанците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bayyy

    29 Дек 2023 23:38ч.

    ам' че ти още не си разбрал, че вече от години точно това не ни разрешават, искат да ги държим у нас да сме бежански хъб, глоба 200000 евро за всеки нерегистриран у нас бежанец и после по дъблинското споразумение тия регистрираните където и да отидат из ЕС ти ги връщат.Сега вече и войска ще ни пратят да им осигурят спокойно регистриране у нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    29 Дек 2023 23:56ч.

    Вече тъмнозелените ни съграждани ще казват: хубава работа, ама австрийска. И не забравяйте драги г-н Карнер, че Австро-Унгарската империя е вече минало. А българските продажници вече трябва да са клиенти на прокуратурата. Без изключения. Преговори били водили? Смешници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    29 Дек 2023 23:57ч.

    И защо трябва НИЕ да приемаме талибанските дивaци? Ние ли нападнахме държавите им? Ние ли ги поканихме в Европа? За това предателство лалугерът денков трябва да бъде набит на кoл !!! БАВНО !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    30 Дек 2023 0:04ч.

    Даже и жълтопаветните плачат вече за бат Бойко. Тиквата само крадеше, тия имат за цел да затрият държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    30 Дек 2023 0:56ч.

    Леля, 0:04ч., а това е мираж: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://pik.bg/%25D0%25B1%25D0%25BE%25D0%25B9%25D0%25BA%25D0%25BE-%25D0%25B1%25D0%25BE%25D1%2580%25D0%25B8%25D1%2581%25D0%25BE%25D0%25B2-%25D0%25B7%25D0%25B0-%25D1%2588%25D0%25B5%25D0%25BD%25D0%25B3%25D0%25B5%25D0%25BD-%25D0%25B1%25D1%258A%25D0%25B4%25D0%25B5%25D1%2582%25D0%25B5-%25D0%25BE%25D0%25BF%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BC%25D0%25B8%25D1%2581%25D1%2582%25D0%25B8-%25D0%25B8%25D0%25BC%25D0%25B0-%25D1%2581%25D0%25BC%25D0%25B8%25D1%2581%25D1%258A%25D0%25BB-%25D0%25B2-%25D0%25BF%25D0%25B0%25D1%2580%25D0%25B8%25D1%2582%25D0%25B5-%25D0%25B2-%25D0%25BF%25D1%258A%25D1%2582%25D1%2583%25D0%25B2%25D0%25B0%25D0%25BD%25D0%25B5%25D1%2582%25D0%25BE-%25D0%25B8-%25D0%25B2-%25D0%25BF%25D1%2580%25D0%25B8%25D0%25B2%25D1%258A%25D1%2580%25D0%25B7%25D0%25B2%25D0%25B0%25D0%25BD%25D0%25B5%25D1%2582-news1209584.html&ved=2ahUKEwikgfLX3rWDAxUEZ_EDHZtKBZEQFnoECAoQAQ&usg=AOvVaw1tVNEvEzRV6gI9Su8P28Jf

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    30 Дек 2023 7:55ч.

    Запада показа истинското си отношение към България, до вчера бяха холандците днес са австрийците, утре някой друг по избор. Абе хора не разбрахте ли, че те не ни броят за хора и нямаме място сред тях!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е редно

    30 Дек 2023 8:52ч.

    всеки да се договаря както му отърва. Трябва да има общо позиция на ЕС, касаеща подробностите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • компоец с пистоует

    30 Дек 2023 9:30ч.

    Защо уважавам Орбан,щеше да им каже - каквооо,множко ли са ви мигрантите,въздушен Шенген ....ей ся ша видите много мигранти и щеше да пусне в отпуск цялата гранична....не само Шенген ами и свирки щяха да му пуснат изродите а то сега - подводен Шенген...ликуй народе манна небесна но планктона превъзбуден маа с лапички нещо за Павлов се сещам

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д@Кастрираме СополанПаситто

    30 Дек 2023 10:46ч.

    Задно с краварете разсипаха държавиците им с "демократичните" си бомби, а сега им е нанагорно и искат ние да плащаме масрафа. Никой афганец,сириец,иракчанин,либиец няма да остане в англо- краварската колония Бугристан, защото няма с какво да ги омаем и привлечем.Те могат да мизеруват и в изпепелената им Родина и за това бягат, но на втора мизерия няма да се насладят .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    30 Дек 2023 15:47ч.

    500 години турско робство имаме си наши индиидци сега да приемем нови хора които не желаят да останат в българия и не могат да се интегрират към евр начин на живот защо ни наказвате така ние сме в нато и ес без референдум наи добре е двете организации да се разпуснат защото са много вредни за човечеството

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи