Австрия изтегля партида на АстраЗенека, разследва смъртта на медицинска сестра

Австрия изтегля партида на АстраЗенека, разследва смъртта на медицинска сестра
Австрийските власти са спрели ваксинирането срещу Covid-19 с препарата на "Астра Зенека", докато разследват смъртта на един човек и заболяването на друг, съобщи Ройтерс, цитирана от БНТ. 

Австрийските власти спряха ваксинацията срещу коронавируса с една партида от препарата на "АстраЗенека" като предпазна мярка, докато разследват смъртта на 49-годишна жена и заболяването на друга, 35-годишна, след инжектиране на медикамента. Това съобщи днес федералната агенция за сигурност в здравеопазването на Австрия, предаде Ройтерс.

Жените получили дози от една и съща партида на ваксината. Едната починала заради тежки нарушения в кръвосъсирването, другата развила тромбоемболия на белодробната артерия, но вече се подобрява. "В момента няма признаци за причинно-следствена връзка с ваксината", се казва в съобщението.

Експерти проучват случаите, за да се изключи евентуалната връзка. Като предпазна мярка останалите дози ваксина от тази партида няма да се използват, добавя ведомството.

На 2 март ТАСС информира, че австрийската ресорна агенция е съобщила за 41 смъртни случая след ваксинация срещу коронавируса с препарата на Пфайзер/Бионтех, но без да е била установена връзка с този медикамент.

 

Източници: "Ройтерс", БНТ, dnes.dir.bg

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • диктатура

  07 Март 2021 17:49ч.

  "Гласове", защо толерирате коментари като горния?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До диктатура на 07.03.2021 в 17.49

  07 Март 2021 18:08ч.

  Няма проблем, колега, писалият си мисли, че е свършил добра работа, но ефектът е обратен на желаното. Тук пишат и четат умни хора, другите са малцинство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • висок

  07 Март 2021 18:57ч.

  Щом ТАСС информира.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до висок

  07 Март 2021 21:35ч.

  ето такива мнения водят до разделението в света, та и аз да кажа...какъв ТАСС, к,ви 5 лв., та това са варвари, некултурен добитък, стават само за тор на другите , напр. по време на хитлер на арийската раса, а днес на англо-сакската, .... е под тор се разбира трупове които изтленват в почвата или пак изтленване на трупове но от каквото им се даде да плюскат или колкото им се даде за да могат да не се лекуват....майната им на тия варвари...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До гласове

  07 Март 2021 23:40ч.

  Моля ви намерете видеата от Гърция където медицинските фашиисти пребиват хората Има огромни размирици ..аз ги видях във медиапул Информирайте хората и ги покажете

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи