Атанасова след консултациите при Радев: Няма ли знак от другите, имаме експерти за кабинет

Атанасова след консултациите при Радев: Няма ли знак от другите, имаме експерти за кабинет

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Все още има възможности за разговори по определени приоритети. Неколкократно призовахме останалите политически партии да видят рисковете пред държавата, ако се стигне до нови избори. Очевидно без първата политическа сила много трудно би се сформирал кабинет". Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пред журналисти след консултациите при президента Румен Радев.

"Оттук нататък има още време. Президентът не ни каза кога ще връчи мандата. Той следва текстовете на Конституцията, ще проведе консултации с останалите партии, така че предстои", каза Атанасова. 

"Очевидно е, че дори ползването на контактната група (с Росен Плевнелиев и Соломон Паси - бел. ред.) не срещна нито разбиране, нито държавническо разбиране. В този смисъл, всичко, което заявихме - като възможни приоритети, като търсене на мнозинство по определени теми, все още стои на масата. Призоваваме останалите парламентарни групи да помислят", заяви Атанасова.

"Ако не получим какъвто и да е знак, че ще се търси решаване на кризите с отговорност, то ние за пореден път ще демонстриране не само самочувствие, но имаме експерти, които може да предложим за кабинет", каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

Тя съобщи, че президентът Румен Радев не ги е информирал кога ще бъде връчен проучвателния мандат за формиране на правителство.

 

Източници: бТВ, "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • Схемата

    26 Окт 2022 15:30ч.

    Като ви знам вас, мога прекрасно да си представя и експертите ви! Отчаяни и готови на всичко опортюнистични мършояди, които ще гледат през скъпи очила и ще кимат с глава изтежко, със замислен и кахърен поглед. А през главите им като светкавици мъчително ще се стрелкат "мисли": Само да не настъпя козяк! Само нещо да не ядосам БХ! Че той набива с 200.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мона

    26 Окт 2022 15:39ч.

    Груба грешка е да използвате дези двамата да водят разговори с останалите партии вместо вас. Какъв е техният авторитет и те като какви се явяват. Борисов не може да се оттегли, не може да се пенсионира, но може да изиграе пак едно мачле докато се решават въпроси от изключителна важност. Е, въпрос на приоритети!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    26 Окт 2022 16:01ч.

    Чудесни и много вярно подбрани акценти! Респект, колежке! Точно така си е! Той е запушил политическия процес в страната (кадри, служби, прок., местна). Оставането му вътре е тежка драма, напускането ще бъде лична трагедия. Избрал е първото! Съпътстващ мотив е, че темата с наследството е умишлено прескачана. Там след него ще хвърчат парчета живо месо, гледката ще бъде грандиозен спектакъл!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дайте му две-три топки на лидера си и го пращайте да играе

    26 Окт 2022 15:49ч.

    Атанасова, на Вас КОЙ Ви каза да пращате оръжия в Усрайна, в смисъл сигурна ли сте, че избирателите на ГЕРБ одобряват това Ваше хрумване? Моля Ви, посочете с кои вътрешни партийни документи и с кои поименни колективни органи и структури по места сте взела решението за този законопроект!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Знаем ги вашите ерсперти

    26 Окт 2022 17:04ч.

    що за "експерти" са...а ла ББ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изхабени сте колкото лидера си

    26 Окт 2022 17:08ч.

    и в Евангелието пише "Не наливайте ново вино в стари мехове, защото ще се разкъсат".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Деличеркезова , д.ф.н.

    26 Окт 2022 17:09ч.

    Цяла България видя и вижда , че тези от герб не стават , но ги търпи. Защо е това овчо търпение ? Защото - народът е съставен от малки общности, нямащи нищо общо помежду си и мразещи се постоянно. И това се използва от кретените за управляване на овчето стадо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Връбница

    26 Окт 2022 17:24ч.

    Забележителна снимка между другото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    26 Окт 2022 21:10ч.

    Може да имате всякакви ,,експерти", но вашата ,,партия" нямате морал. Според мен,а и сред много български граждани ,, вашата партия" е просто една мафиотска структора. И отново казвам, които се е докоснал до ,,герб" е вече политически труп. Справка- ,,Реформаторски блок", три формации ,,Патриоти". Дали има още камикадзета в политиката да се самоубият??? Ако има, ЧЕСТИТО НА ,,ПЕЧЕЛИВШИТЕ".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    27 Окт 2022 1:36ч.

    ДСБ на Костов след участието си в кабинета на Борисов на изборите остана дори без субсидия, същото и с ДБ, реанимира ги акцията в Росенец

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нямам коментар!!!!

    26 Окт 2022 22:36ч.

    Всичко се свежда до 4(четири )ДУМИ: "ПРОСТ НАРОД,СЛАБА държава"!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи