Атанасова: ПП и ДБ вече се изолират един от друг, Христо Иванов почти не участва в разговорите

Атанасова: ПП и ДБ вече се изолират един от друг, Христо Иванов почти не участва в разговорите

"С Христо Иванов работим прекрасно, лично имам много добра комуникация с него и с всички колеги", каза Десислава Атанасова пред бТВ.

Виждам, че колегите от ПП-ДБ са в изолация, даже виждам, че ПП и ДБ вече се изолират един от друг. Христо Иванов почти не участва в тези разговори (б.р. между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ). Ако той е на масата, той мълчи, както и Атанас Атанасов. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Тя допълни, че е чула, че "Да, България" не искат да участват с предложение в правителството. 

"Обнадеждена съм, че намираме много общи точки в нашите управленски програми – дори в детайлите между ПП-ДБ и екипа на ГЕРБ-СДС. Разговорите продължиха два дни, защото това е втората стъпка от такъв процес, остава да извървим третата стъпка. Тя е да говорим вече по персоналния състав на едно бъдещо общо правителство", добави тя.

Атанасова, заяви, че ако трябва да се говори за компромиси и прошки, ГЕРБ-СДС е демонстрирала забравяне на политическото си его.

„От общо управление сега щета носят всички, които ще влязат в него. Това е съвсем разбираемо, но от шести избори щета ще носи България“.

Десислава Атанасова заяви, че има две възможности за консолидация на бъдещо правителство: "едната е от двете парламентарни групи да има политическо представителство, съответно присъствието на хора от ГЕРБ-СДС трябва да бъде идентично, при все че ГЕРБ-СДС е първа политическа сила."

"Втората възможност е да направим равно отдалечен кабинет, без политици като присъствие в него, а всички лидери на партии да бъдат на първи ред и заедно да контролират това правителство", каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова заяви, че кандидатура на Христо Иванов за премиер на бъдещо правителство "никога не е поставяна на масата" на разговорите между първите две политически сили.

"С Христо Иванов работим прекрасно, лично имам много добра комуникация с него и с всички колеги", допълни Атанасова.

Източник: бТВ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Анализатор

    29 Апр 2023 11:24ч.

    Плачеш на чужд гроб,не е изключено,да опяваш долната глава на покойника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пазвантов

    29 Апр 2023 18:40ч.

    В тоя смисъл кака Деса е прфофесионална оплаквачка и няма да има проблем, само келепир да пада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Музикант

    29 Апр 2023 11:39ч.

    Ристю Иваноф може да мълчи, но задните седалки на автомобилите на НСО как говоооорят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баце от село

    29 Апр 2023 11:48ч.

    ГЕРБ почна да ги пречуква по единично. Разчиства си терен за местните избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    29 Апр 2023 12:08ч.

    Не философтвайте ами правете правителство.Ако не можете хвърляйте бялата кърпа! Зад ППДБ седи Козяк а зад вас седи Ганьо от Каспичан.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Козяк може да е пред закриване

    29 Апр 2023 13:09ч.

    Нищо чудно. Изобщо няма да се изненадам

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карантината

    29 Апр 2023 12:39ч.

    Човекът ограничава максимално честотата на дишането. Причината е проста - вие сте смъртоносна и унищожаваща всичко по пътя си зараза, около която е противопоказно дори да се диша!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мнението на токсично хора не бива да се смята за важно

    29 Апр 2023 12:56ч.

    А повчето остриета на гроб са токсични

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шифиор на луноход

    29 Апр 2023 13:39ч.

    ТИ СИ ГОВОРИ ,ГОВОРИ ,КОЙ ТИ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ ,23 ЗАДНА ДУПКА НА КАВАЛА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    29 Апр 2023 14:49ч.

    искам Буци отново да ни управлява (за да осире орталъка). виждам го и като президент (за този му мерак в момента празноглавите алабалисти на "тъка или иначи" мълчат,щото им толкоз пипето.бяла тишина по въпроса. Буци е вечен. както казват тук някои форумци. ако зависише от мен:взривявам моча и на негово място ще цвъкна неръкотворен паметник 20 метров "мооооонумент" на чифта живков-Буци. кой ще е отъ ляво-дясно,ще предизвикам (ииииииинициръм,новоизкована бг дума от новоизлюпините интиликтуалци). вжди рашидов ще е творецъ, селектиран конкурсно. куууууууууууратора;АзЪ хамалинъ. днес е Уйййкинд и този дискурсус го оставям наративно за предстоящето ни бъдещИ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Работим прекрасно

    29 Апр 2023 16:09ч.

    И ако работите прекрасно, защо не е във вашата партия. Да се вземат веднага. Сливане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    29 Апр 2023 19:23ч.

    За ГЕРБ след протестите е най-изгодно да работят в коалиция, все още е прекалено остър спомена за обидите и истерията по техен адрес; за обикновените граждани нещата са почти еднакви независимо дари ГЕРБ ще правят правителство на малцинството или коалиция. Но колкото и принципът на най-малкото зло да е вреден, когато става дума да дадеш власт, той все пак е валиден, когато правиш неизбежен избор, предпочитам ПП да не управляват от позицията на мандатоносител.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи