Атанасова: Няколко фамилии управляват държавата като частната си фирма или стартъп компания

Атанасова: Няколко фамилии управляват държавата като частната си фирма или стартъп компания

Няколко фамилии управляват държавата като частната си фирма или стъртъп компания, заяви пред журналисти Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС в парламента, след края на консултациите на партията при президента. 

Тя каза, че в началото на откритата част на консултациите е заявила, че становището на ГЕРБ не е променено. Имахме много задълбочен разговор за всички кризи, които от няколко месеца са в страната и затова как да се търсят решения. Нашата група не само търси причините, но е и готова да дава решенията, посочи Атанасова. Като една от причините за тези кризи тя определи управлението на държавата от няколко фамилии.

Хора от приятелския кръг вземат решения и в Министерския съвет, в Народното събрание, в Министерството на финансите. Атанасова каза, че единствената възможност някой да им се противопостави е да се им се противопостави мнозинството. Това вече се случи чрез вота на недоверие и с цялостното прекрояване на закона за държавния бюджет, така че да се гарантират финансовите устои на държавата.

Атанасова попита тайна ли е, че фамилията на Даниел Лорер управлява едновременно Министерството на иновациите, Здравната каса, Министерството на финансите. "Тайна ли е или е истина, че министър-председателят и неговият началник на кабинет са в някакви отношения. Аз не знам какви", каза още Атанасова. 

Тя каза, че без ГЕРБ съдебна реформа не може да се случи и че ГЕРБ може да бъде моторът за съдебна реформа. Тя припомни, че преди повече от година ГЕРБ предложи промени в конституцията, от началото на тази година има такава комисия, която не е заседавала нито веднъж.

От началото на годината имахме намерение да участваме активно в темата съдебна реформа и да предлагаме решения, но това до този момент не се случи. В момента вече казваме, че единствено и само с ГЕРБ може да се случи съдебна реформа, повтори Десислава Атанасова.

„Третият мандат е последната надежда за устойчиво мнозинство“, заяви президентът Румен Радев пред представителите на ПГ на ГЕРБ-СДС по време на консултациите. 

„Вашата политическа сила вече заяви, че не вижда потенциал в това Народно събрание за излъчване на устойчиво мнозинство. В същото време хората очакват решаване на техните проблеми“, каза още Радев. 

Той допълни, че гледната точка на ГЕРБ-СДС е интересна, тъй като те са партия с голям управленски и парламентарен опит. 

„Фактът, че сме тук и държавата се намира в серия от кризи означава, че поемаме отговорност да търсим решения как да се справим с тези кризи“, каза Десислава Атанасова от ГЕРБ. 

Тя допълни, че на консултацията присъстват хора с много сериозен опит във всички сфери на кризите, които да дадат решения.

 

Коментари

  • Атанасова: Не искаме тия фамилии, искаме нашите си парясници

    15 Юли 2022 12:37ч.

    Сега били барем фамилии. При Баце и Атанасова бяха: Баце (парясан ергенин), Шиши (също), Киро Гела (сложен казус), Сталийски (ерген с клячорка), Вълка (уотевър) и прочие. Така и трябва - да се въртят фамилиите, да има оборот, че иначе много преяждане на едно място се събира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Mahatma

    15 Юли 2022 12:41ч.

    Значи няколко фамилии като кърлежи смучат от кръвта на България ? За това идеалната форма на управление е абсолютната монархия - пример Бруней. Но България няма нефт нито банани и за това - циркове и долнопробен театър като за аборигени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винаги с недомлъвки

    15 Юли 2022 13:06ч.

    Няколко - колко? Фамилии - кои? Страх ли ги е да казват ясно и точно с имена или е политичесхи ход за очерняне?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    15 Юли 2022 13:35ч.

    Бягай да обслужих охраната на НСО, ма дуловска принцесо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ИГНАТ

    15 Юли 2022 13:48ч.

    дпсту са и мераклии а и тя няма да им откаже всичките ще ги вземе на багаж

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вече работещ беден благодарение на Кирчо

    15 Юли 2022 14:19ч.

    Е, при вас държавата се управляваше като бойко-ъп, сега като старт-ъп. Чакам политиците, които ще управляват държавата просто като България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рошавата гарга

    15 Юли 2022 15:49ч.

    В това, което казва кака Деси има опред. истина. Разни капиталови дружества се закачиха на цицата на България и сучат, та сучат. Ако го погледнем поне малко разфокусирано, бихме могли да приемем (макар условно:)))), че това е част от постъпателното развитие на обществото. При вас всичко беше ЕТ "Геппс - БМБ" При капиталови д-ва поне съдружници могат да се приемат :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няколко фамилии управляват държавата...

    15 Юли 2022 16:30ч.

    Ми то същата работа и със Света ! Няколко фамилии управляват Света, ама който го изкаже, викат му "вие сте конспиратолог" ! Десооо! Ти си конспиратоложка, да знайш !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи