Атанасов: Сега ли намериха да искат имунитета на Борисов? Това е атака срещу редовно правителство. Радев щеше да ни набие

Атанасов: Сега ли намериха да искат имунитета на Борисов? Това е атака срещу редовно правителство. Радев щеше да ни набие

„Снемането на имунитета на Бойко Борисов зависи от него. Тук има специфика. Делото се влачи от три години. По закон максималният срок на разследване е 2 месеца. Това е от делата на трупчета. През този период от време Бойко Борисов нямаше имунитет. Това е целенасочена атака срещу Борисов и е атака, която цели да се провали вторият мандат за съставяне на правителство“.

Това коментира в предаването „Тази сутрин“ съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов.

„Има кампания за дискредитиране на втората политическа сила, организирана от кохортата на президента. Какво е това отношение на президента? Държавният глава, който ни е поканил да ни връчи мандата щеше да ни набие и ни изгони. „Ето ви папката, но да ми я върнете празна“ – това не е това работа, г-н Радев“, посочи Атанасов.

„Ние не сме перална машина. Борисов нека се бори и защитава. Дали и какво има в папката за „Барселонагейт“ – аз не знам. Аз съм сигурен, че ако Борисов нямаше имунитет, вчера още щяха да го арестуват, за да се нагнети обстановката и да не се позволи на ГЕРБ да даде подкрепа за втория мандат“, подчерта той.

„Гешев и Радев работят да не се създаде правителство. Служебната власт има интерес да продължи до местните избори, тъй като има замисъл в президентската институция една част от служебните министри да бъдат издигнати от инициативни комитети за кметове. Всеки политически проект, създаден от президент, катастрофира“, каза Атанасов.

Преговорите за кабинет

„Някои позиции ще бъдат променени, за да придобие правителството експертен профил. Право е на Николай Денков да подбере кандидатите за министри. Той води разговори, за да окомплектова екип. Ние сме му дали мандат да подбере и предложи. Парламентарната група ще го гласува. Трябва да бъде съгласувано и с Мария Габриел“, уточни председателят на ДСБ.

„Правителство с втория мандат ще бъде съставено. Още днес започват разговорите. Не е моя работа да съобщавам графика. Всякакви срещи ще има днес“.

Службите

„Аз знам, че никой не е съгласуван с никое посолство. Не му работа на шефа на ДАНС да критикува политиците. Той в Народното събрание си отряза главата“, добави той.

Според него е нормално парламентарна сила да обсъжда по какъв начин ще упражнява властта.

 

 

Коментари

  • Гнома що реве?

    31 Май 2023 11:51ч.

    Че няма да могат да го изперат ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    31 Май 2023 13:09ч.

    Ей кво нещо е живота - така ги завъртя, че ДБ се борят да запазят Борисов от затвора, докато обвиняват Гешев и Радев в синергия. А тези, които излязоха преди 2 години да променят България драпат със зъби и нокти да не се промени нищо...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "А тези, които излязоха преди 2 години да променят България"

    31 Май 2023 13:20ч.

    споко, Посолството пак ги изкарва. Две-три хиляди безделника и напушени лумпена стигат да свалят и Радев, и Гешев, и когото им наредят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майката на костов

    31 Май 2023 14:12ч.

    Кога бе бай Танасе, кога ще ти е удобно да поискат имунитета на Борисов? Един файтон михлюзи сте, а взривихме държавата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    31 Май 2023 16:39ч.

    Не е дошло още времето нюланд да им раздава сандвичи на площада, както на "май..ната" в киев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • „Има кампания за дискредитиране на втората политическа сила, организирана от кохортата на президента.

    31 Май 2023 11:53ч.

    Така е. има. Киро простото и Асен Обратния я стартираха. Ваша си е. Продай България наистина имат за задача да изперат Баце.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав беше Радев, много прав!

    31 Май 2023 11:54ч.

    Де да ви беше набил и да ви беше шибнал по един шамар, щеше да предизвика възторга на цялата нация. В момента цялата държава, президента, службите, политическите партии им обясняват, че те са национални предатели и щета за държавата, те тръгнали правителство да правят. Както и всеки път, щом усетят, че губят властта или че ще им се изплъзне, да инспирират дежурните майдани в центъра на София от разни ЛГБТ, тротинеткаджии, джендъри, лумпени, фондационни подметки, кучкари и всякакви подобни. Време е службите и полицията да разкарат тези позорящи демокрацията сборища, където искат насила да ни налагат правителство на 30 депутата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Berdan

    31 Май 2023 12:04ч.

    Даааа.. набил, шибнал по един шамар .. и третотоооо.. даааа и да ги натакова .. или щеше да им хареса

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДБ са най-големите карикатурни изрезки - верни кучета на Бойко.

    31 Май 2023 14:46ч.

    Не знам, но по принцип жълтопаветниците, ПП и ДБ обикновено са ЛГТБ, джендъри и пендели, та може и да им хареса. Сигурно затова са сърдити на президента. Че като ги е възбудил със строгото си слово, после не ги е .......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • „Правителство с втория мандат ще бъде съставено

    31 Май 2023 11:56ч.

    няма да има правителство. нови избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    31 Май 2023 12:12ч.

    Очевадно е, че ще има. ПП и ГЕРБ имат достатъчно депутати, за да си го гласуват. За съжаление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    31 Май 2023 12:15ч.

    Съгласен съм,че шефа на ДАНС, не му работа да критикува политиците!!!! Трябва, и е длъжен да ги арестува, но явно и той е одобрен от посолството!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • но явно и той е одобрен от посолството!!!

    31 Май 2023 13:19ч.

    Името на майкопродавеца, получил наградата "Джордж Тенет" за работа в интерес на САЩ е ПЛАМЕН ТОНЧЕВ! Запомнете това име! Според ренегата Румен Мустафа Радев, службите са сериозно реформирани и правят максимум усилия в рамките на бюджета и ресурсите, с които разполагат. Триморският синергитик се самопохвали, че миналата година ръководството на ДАНС отиде в САЩ по тяхна покана и получи наградата "Джордж Тенет", която се дава само веднъж в годината, само на една служба от целия свят. Наградата на ДАНС е дадена за "изключителни заслуги и принос към националната сигурност на САЩ, за образцовото взаимодействие в борба с тероризма и укрепване на демокрацията и нейната защита от зловредни влияния". Някой знае ли името на шефа на ДАНС - за бъдещия НАРОДЕН съд питам?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    31 Май 2023 12:23ч.

    Генерал гном се завръща в естествената за него позиция

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    31 Май 2023 12:33ч.

    Що бе Наско, нали търсенето на правосъдие е постоянен процес, нали ревяхте че Мутрата е за затвора, а Гешев му е чадър? Не е ли по- добре късно отколкото никога да отиде мутрата на съд и ако е невинен да му олекне и на него и на държавата на чиито врат той тежи като воденичен камък? Дали не използувате неистовия му страх от дело, за да направите правителство с вашите условия и колко ще устискате?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо

    31 Май 2023 12:35ч.

    На пародийното генералче не му издържат нервите. Малък човек с дребна продажна душа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    31 Май 2023 12:44ч.

    Колкото за ББ, още преди всякакви мандати ви казах, че от посолството го приключиха, като му наложиха да приключи Гешев!!! Гешев го предупреди какво ще последва, но ББ няма друга възможност!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • цитат от хиподил

    31 Май 2023 12:45ч.

    "... аз съм нищо кръгла нула и бавно крача към смъртта..." Това е и Атанасов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ,уе

    31 Май 2023 12:47ч.

    Генерал гном е от миризливата коалиция АКАХ - Асен+киро+атанасов+христо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бек

    31 Май 2023 12:48ч.

    На трупчета, на крик, на подемник, това не го оневинява Престъплението си е престъпление . И без правителство на ДБ/ПП ще съмне и няма да настъпи края на света, нито ооо ужасТ ще дойда лошите, страшни руснаци от Азия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    31 Май 2023 13:14ч.

    лъже синковецът. отново лъже! всички опции се обсъждат от "правилните" хора, вчера имах разговор с един такъв. а на "академика" гласът му се чува колкото на врабче до ниагарския водопад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    31 Май 2023 13:15ч.

    "Генерал" Атанасов е на най-малкия генерал в света!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Том Сойер

    31 Май 2023 13:18ч.

    Джуджето Хаяско пази Борисов!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Станкушев. соросоид и майкопродавец

    31 Май 2023 13:25ч.

    Ивайла Бакалова е ключов свидетел по „Барселонагейт” и знае всичко, тя ще бъде разпитана днес Ивайла Бакалова е ключов свидетел по делото „Барселонагейт”. Тя ще бъде разпитана днес и според мен тя знае всичко по казуса. „Тя познава хора, които са навързани най-отвътре с този случай” Бившата манекенка трябва да каже истината и съдът да даде ход на делото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жив да не бях

    31 Май 2023 13:56ч.

    Борците срещу Боко, на амбразурата да го защитават.. Еманация на морална нищета..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    31 Май 2023 14:46ч.

    "На кривата ракета космоса и е крив". Стига сте плашили децата с този ужасен кошмар, изпълзял от миналото по неведоми пътища.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев щеше да ни набие

    31 Май 2023 15:02ч.

    Тебе и Билбо Бегинс ще те набие, че си му до кръста.?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • историк

    31 Май 2023 16:05ч.

    Обвиняват прокуратурата, че държала "на трупчета Барселонагейт", но умишлено не си отговарят на въпроса защо Борисов по- рано не бе включен в списъка Магнитски? Т.е., ако има изнудване от прокуратурата, то такова има и от "посолството".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    31 Май 2023 16:41ч.

    Какво редовно правителство има, бе? "Генерал"! Все едно да се каже и за вас, че атакувахте "редовното правителство" на герб, след като им дадоха мандат, а вие не ги подкрепихте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи