Атанасов: Президентът трябва да се прибере в президентството. Гешев използва "Барселонагейт", за да попречи на създаването на правителство

Атанасов: Президентът трябва да се прибере в президентството. Гешев използва "Барселонагейт", за да попречи на създаването на правителство

Снимка: БТА, архив

В предаването "Неделя 150" на БНР той попита как е възможно да има запис на заседание на политическия орган на политическа сила, която ще получи мандат за управление на страната, и да няма разследване кой и с каква цел го е осъществил.

"С втория мандат ще успеем да прекратим политическата криза. С редовно правителство и с работещ парламент да бъдат посрещнати всички предизвикателства. Превърнахме се в държавата на изтеклите мандати. За да могат да работят ефективно институциите, трябва да бъдат в мандат".  Това каза пред БНР Атанас Атанасов, съпредседател на парламентарната група на ПП-ДБ, лидер на ДСБ. 

Атанасов добави, че хората искат редовна власт, която да решава проблемите на държавата:  "При настоящето разпределение в парламента това е единственият начин за конструиране на мнозинство, което да избере правителство. За нас е важно как това правителство изглежда като персонален състав и как то ще действа. България е над всичко, над всички боричкания и страсти". 

В предаването "Неделя 150" той попита как е възможно да има запис на заседание на политическия орган на политическа сила, която ще получи мандат за управление на страната, и да няма разследване кой и с каква цел го е осъществил:  "Това, което Радостин Василев обяснява, че е записал на таблета си, не е вярно. Има технически механизми за проверка на това нещо. Кой записа заседанието на ПП? Коя е тази сила, която мобилизира капацитет, за да се опита да предотврати създаването на редовно правителство? В цялата тази история Радостин Василев е инструмент. Как се записват закрити заседания на политически органи? Цялото това нещо е тежко активно мероприятие срещу демократичната страна". 

Според Атанасов въпросът с делата на трупчета ще се реши със съдебна реформа. 

"Барселонагейт" се използва от главния прокурор да попречи на създаването на правителство и да предотврати собственото си отстраняване. Най-разумно би било парламентът да състави комисия, която детайлно да прегледа нещата. Явно тук става въпрос за политически ход, а не за търсене на отговорност. Но това не означава, че няма основание за търсене на отговорност от Бойко Борисов". 

Според Атанасов президентът трябва да се прибере в президентството, "защото той трябва да олицетворява единството на нацията, а не ежедневно да работи за нейното разделение". "Крайно време е да възстановим парламентарната република", добави той.

Интервюто на Явор Стаматов с Атанас Атанасов в предаването "Неделя 150" можете да чуете в звуковия файл

Източник: БНР

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • А гнусния Гном

    04 Юни 2023 16:29ч.

    Да се прибере в бърлогата си и да не показва смачканата физиономия навън. Фашист

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба

    04 Юни 2023 18:18ч.

    Джуджи, не се напъвай, че ще ти изскочат очичките. Купил съм ти едно автоматче от “Джъмбо”. Няма да те пратим в Украйна без оръжие. Ако оставим нещата в ръцете на Корнелия, лошо ти се пише. Тя е скръндза и няма да ти даде и един патрон. Ние сме по-ларж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Баба

    04 Юни 2023 18:19ч.

    Аз съм бе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Опааа

    04 Юни 2023 16:45ч.

    Гном!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изпускане?

    04 Юни 2023 18:14ч.

    Има добро решение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • горд евро-гей

    04 Юни 2023 16:52ч.

    Доста противна физиономия. Какво има за разследване бе пъпеш ? Човека каза че е направил записа на таблета си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    04 Юни 2023 17:01ч.

    "Атанасов добави, че хората искат редовна власт, която да решава проблемите на държавата" Мисля, че по-точният израз е "хората не ви искат точно вас във властта".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Баба

    04 Юни 2023 17:17ч.

    На доносниците все някой им пречи. И как тези, които причиниха хаос в управлението, сега ще ни измъкват от политическата криза? Нищо от казаното не се връзва с нормалното!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    04 Юни 2023 17:06ч.

    "Това, което Радостин Василев обяснява, че е записал на таблета си, не е вярно. Има технически механизми за проверка на това нещо. Кой записа заседанието на ПП? Коя е тази сила, която мобилизира капацитет, за да се опита да предотврати създаването на редовно правителство? В цялата тази история Радостин Василев е инструмент. Как се записват закрити заседания на политически органи? Цялото това нещо е тежко активно мероприятие срещу демократичната страна" Генералът-жуже е юрист и би трябвало първом да отговори на въпроса, дали съдържанието на записа, независимо как е записан, отговаря на обективната истина, и участниците в него да си понесат отговорността, щом са извършили престъпление. А кой как го е записал, е друг въпрос и друг носи отговорността за това. Не може едно предполагаемо незаконосъобразно записване на разговор, още повече на публично мероприятие, да прави нищожен сигнал за извършено престъпление на това публично мероприятие. Това, освен че няма нищо общо с правото (а Атанасов се има за бир парче-юрист), няма нищо общо и със здравия разум. Питам се, как този човек е извършвал проверки като прокурор???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    04 Юни 2023 17:11ч.

    Атанасов има общо с кривото, не с правото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това, което Радостин Василев обяснява, че е записал на таблета си, не е вярно. Има технически механизми за проверка на това нещо...

    04 Юни 2023 17:12ч.

    Е, как ще не е вярно ? Самите Киро-Кокоровци го потвърдиха, и даже заявиха че се гордеят с казаното! Я се синхронизирайте какви ги говорите, коалиционни партньори сте, все пак...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    04 Юни 2023 17:23ч.

    Нека генералът-жуже, който е специалист по всичко, покаже, как може да се състави запис, в който се чува определен глас да призовава за смяна на държавното управление? Ако той лично не може да го намери, да издири хора, които могат да го направят. Ей-така, за експеримента. Публично някой да ни покаже, както как става тази работа... Щото, щом твърди, че записът, не е верен, значи в устата на кирчовци и кокорчовци са вкарани думи, които те не са изричали. Нека женералът покаже, как може в устата на няколко души, за ден-два, да се монтират записи, които и спектрално, и времево да отговарят на определена теза??? При това направено от Радостин Василев, ей-така, набързо, докато си е пържил яйца... Ай-сиктир бе... Като ядем марули, да не би да пасем трева, ефрейтор-генерале???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    04 Юни 2023 20:48ч.

    Не могат да се синхронизират - злостната агресия не е в синхрон дори със самата себе си, тя скача от негативизъм в негативизъм поради несъстоятелност. Атанасов е опасен субект. Освен това и не знае кой какво има право да направи. Напада Президента да се приберял в Президентството, защото не понесе. че Държавният глава сложи ПП-тата на място и мъсти с обвинително невярно дрънкане. Това е матрица на несъстоятелност за управник и политик. Дали не е и ехо от принадлежността в ДС и БКП, правеща вината маска на надеждност, както е и при Тагарев. А в този лагер, а в другия, но с акумулирана вина. Тя не само не се осъзнава, не само не се изчиства, а расте в агресивна несъстоятелност. Психологическият проблем на Атанасов е сериозен и за сега - неразрешим. Участието му в политика е опасно и вредно. Следователно, не трябва да му се дава да взема решения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    04 Юни 2023 17:26ч.

    "Как се записват закрити заседания на политически органи?" Ми много просто - с натискане на едно копче.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    04 Юни 2023 17:34ч.

    Атанасов се опитва да измести дебата от явното предателство на ПП към незаконно подслушване. Но има вече прецедент. Надежда Михайлова и нейното "нахранете журналистите". Тогава също се направи опит да се замаже гафа с изместване към въпроса кой е направил записа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    04 Юни 2023 17:57ч.

    ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ В БЪЛГАРИЯ * Организатор: Посолство на САЩ в България * Изпълнители: Кирил Петков, Асен Василев, Даниел Лорер, Бледата Спирохета Денков, Лена Бориславова, Христо Бойкикев, Атанас Атанасов, Бойко Борисов, Мария Неделчева-Габриел, Десислава Атанасова, Томислав Дончев и цялата измет от ПП, ДБ и Герб. * Парламентарна подкрепа за преврата: ДПС * Задкулисни машинации в полза на преврата: Румен Радев - президент на Републиката, извел ПП на политическата сцена, подпомогнал с "ала-бала" влизането им в НС и връчил им втория мандат, без да използва всички законови лостове, за да осуети преврата, след като стана ясно, че ПП и ДБ са фалшифицирали изборния вот на българските граждани и не са "втора парламентарна сила". * Бездействие в услуга на преврата: Иван Гешев - главен прокурор на Републиката, осигурил чадър на превратаджиите с мълчанието и отказа си да изиска незабавно задържането им след изявленията на шефовете на службите пред НС, че признанията на ПП в записите, представляват държавна измяна. * Дипломатическа подкрепа за преврата: ЕС и САЩ * Въоръжена подкрепа за преврата: НАТО и САЩ * Подкрепа на преврата от страна на агентурните сили: НПО-тата на Сорос, лумпените -клиенти на олигархията. * Неволен съучастник в преврата: Българският народ с патологичното си равнодушие. Мълчанието на агнетата е знак за съгласие с касапите. Етническите българи са обречената жертва в този адски заговор. Те подлежат на изтребление. Но продължават равнодушно да немеят. Действащите лица в тоя кратък списък са известни на всички. Съставих го само за хрониката. Пускам го да се носи във времето, както корабокрушенецът хвърля бутилка в океана. Някога, някъде - в друга епоха - хората трябва да са наясно кои са убийците и кои жертвите. През 1876 година Виктор Юго заявява пред Националната Асамблея на Франция, в защита на българския народ, дивашки клан от турците след Априлското въстание: "Убиват един народ. Къде? В Европа. Има ли свидетели този факт? Един свидетел, целият свят". Днес се извършва ново посичане на българския народ. Но кой ще ни се притече на помощ, щом ние самите нехаем за съдбата си! Започва терор, унищожение на свободното слово и на гражданските свободи. Започват политически убийства. Българските чеда ще бъдат изпратени на украинския фронт, не за да защитават някаква кауза, а само за да погинат. Да изчезне българският ген. България трябва да се превърне в пепелище, а по-късно да се засее отново - със семето на завоевателите. Дръвникът е готов, сатърът е издигнат над главите на децата ти, българино! Какво още чакаш? Милена Върбанова

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Споко

    04 Юни 2023 18:24ч.

    Истински "дермократ". Какво не ви харесва? Явно друго не сме заслужили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BbBgGf

    04 Юни 2023 18:29ч.

    Атанасов от реформатор стана трансорматор,трансформира се на Гербаджийско лай...о

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    04 Юни 2023 19:04ч.

    Наглец, дребен! Тоя е еманацията на интересчиите в старото оригинално СДС. Заради него и подобните му вече в БГ няма десница, няма консерватори. Има само дребни домашни духчета дето живеят в мазето на посолствата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Галицин

    04 Юни 2023 19:44ч.

    Тоа по Разградски извърта и сменя центъра на въпроса. Тего питат за ала-бала; с кръф; смяна всичко и всички и друго казано от ПП тата, а той говори как е направен записа. Ама Мисирите и Мисирките от медиите се оставят да ги води и/или нямат компетентност да вдянат това. Толкова си могат демократичните СороСоидните Месири и Месирки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратени сме от вас

    04 Юни 2023 20:03ч.

    Атанасов, длъжен беше да споделиш настойчиво пред началниците си от Козяк, че си бил участник в протестите 2020, присъстваше в Орловград и си изричал убедено (в присъствие на моного хора), че Борисов е корумпиран престъпник, който е за дълъг затвор., а герб са ОПГ. Човек, който е изричал това, не може сега да приказва тези неща, изречени горе в статията. Така ти се самопосичаш! Длъжен си да предупредиш началниците, че с подобно поведение, ТИ ВСЪЩНОСТ КОМПРОМЕТИРАШ ОСНОВНО ТЯХ! Утре те теб ще те изкарат виновен! Дори да приемем, че този разговор е бил затворен в зуум, има свободен софтуер, който се намира навсякъде и се качва за секунди. И записваш на воля! А ако си от по-старото поколение, пускаш на високоговорител, слегаш един микрофон пред колоната, слагаш касетка в касегофона :))) и записваш. Изтъкването на технически аспекти е тъпо, жалко и отчаяно. Не го прави, вече събра достатъчно срам и позор, спри се! Опитен човек си, познаваш живота! Често се слагат в живота привидно сложни и привидно тежки и "неразрешими" ситуации, в които заинтересована страна (вашите вачалници) започват да изтъкват много тежки "МОТИВИ", как вие сте длъжни да се опозорите в името на някакви върховни съображение. Много скоро ще стане ясно, че върховните съображение не са нищо друго освен ТЕХНИТЕ ИНТЕРЕСИ и ТЯСНА КОРИСТ, а вашият срам ще остане завинаги! Ще си останете само с психясалите откачалки, всички нормални хора са отвратени от вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Персони Б.О. по медицински находки?

    04 Юни 2023 20:12ч.

    Срам бе, Атанасов! Нима не знете истината за Барселона? Всеки с глава на ременете знае тази истина от години. Лавината е тръгнала, не може да бъде спряна. Борисов заминава. Ако не избяга сега, скоро отива на генетичен тест. Не се прави, че не виждаш и не знаеш! Ще останете накрая само ти и Андролова. Тя поне пари е взела, че да пише идиотщини. Ти защо го правиш! Бяхте си взели един грубоват, първичен, но корав човек като Гешев да (ви) брани. След като беше ударен жестоко и безпричинно, ти какво очакваш от него? Гешев няма никакво отношение към някаква съпротива с/у "атлантическо" правителство, Гешев се брани! Толкова е просто! Ако твърдиш обратното, не си редовен, като Бойко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кънев

    04 Юни 2023 21:17ч.

    Дет Танас,ти трябва немедлено да се прибереш в Разград и да останеш там за винаги.Знаеш,че от ДСБ никак не те искат,затова се чудиш как да заблудиш хората от партията на Ив. Костов.Не закачай президента,ти не си на нивото му от никоя страна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи